Το Αγρίνιο χθες πανηγύρισε μία τεράστια εκτός έδρας νίκη απέναντι στο Ψυχικό, που αποτελεί μία ποιοτική ομάδα και ένα από τα μεγάλα φαβορί για την άνοδο. Για να τα καταφέρουν βέβαια οι Αγρινιώτες ήταν αρχικά πολύ συνεπείς αμυντικά, καθώς κράτησαν μία εξαιρετική επιθετικά ομάδα όπως το Ψυχικό στους 77 πόντους, την στιγμή που το σύνολο του Γιώργου Ρεμεντέλα την περυσινή σεζόν είχε ενεργητικό αρκετά πάνω από τους 80 πόντους (εντός των τειχών), ενώ και στην πρεμιέρα απέναντι στον πολύ ανταγωνιστικό Κόροιβο σταμάτησε στους 97.

Βέβαια τον κυριότερο ρόλο για το μεγάλο χθεσινό διπλό του ΑΟΑ έπαιξε η επίθεσή του, που σταμάτησε στους 87 πόντους απέναντι σε μία ομάδα που κρατάει χαμηλά τους περισσότερους αντιπάλους τους στο γήπεδό της. Το συγκρότημα του Ντίνου Καλαμπάκου ήταν  όμως για ακόμη ένα βράδυ πολύ αποτελεσματικό στο μπροστά μέρος του παρκέ, υπερκερνώντας με αυτόν τον τρόπο τις καλές αμυντικές επιδόσεις των “σκιούρων”.

Συγκεκριμένα την διαφορά για τους “πρασίνους” έκανε το 52% στο τρίποντο (12/23), που είναι ένα εξαιρετικό ποσοστό για εκτός έδρας παιχνίδι και αναμφίβολα δημιούργησε πάρα πολλά προβλήματα στην αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων. Βέβαια κομβικής σημασίας ήταν κι η τρομερή δημιουργία που είχαν οι φιλοξενούμενοι, αφού μοίρασαν 21 ασίστ για μόλις 10 λάθη και έτσι “έσβησαν” ουσιαστικά το φτωχό 39,1% στα δίποντα (18/46).

Η εξαιρετική εικόνα που είχε χθες επιθετικά το Αγρίνιο, μόνο τυχαία δεν ήταν, καθότι ο σύλλογος της Αιτωλοακαρνανίας έχει καταθέσει τα διαπιστευτήριά του σε αυτόν τον τομέα από τις αρχές της χρονιάς. Συγκεκριμένα οι “πράσινοι” έχουν το πολύ υψηλό ενεργητικό των 86 πόντων κι αυτό το πετυχαίνουν με πολύ καλή στατιστική εικόνα. Χαρακτηριστικό είναι ότι το ισχυρό σύνολο του κόουτς Καλαμπάκου σουτάρει με 46,8% στα δίποντα, την στιγμή που το ακόμη πιο θετικό στοιχείο είναι το κάτι παραπάνω από πολύ ικανοποιητικό 38,8% στα τρίποντα.

Ακόμη εξαιρετικό νούμερο αποτελούν κι οι 20 τελικές πάσες ανά ματς, ενώ πρωτεύοντα ρόλο παίζουν και τα 13,3 επιθετικά ριμπάουντ, κάτι που σημαίνει ότι ανανεώνονται πολλές κατοχές άρα υπάρχει η δυνατότητα για να σημειωθούν αρκετοί πόντοι μέσω δεύτερων ευκαιριών.

Επιπλέον αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα του Αγρινίου ήταν πολύ αποτελεσματική επιθετικά και στο Κύπελλο. Χαρακτηριστικό είναι ότι στις αναμετρήσεις με Πρωτέα Βούλας και Παπάγο σημείωσε 85 πόντους, την ώρα που στο μεσοβδόμαδο παιχνίδι με το συγκρότημα του Κουρή σταμάτησε 96 πόντους και αν μάλιστα απέφευγε τα πολλά λάθη στο πρώτο μέρος τότε θα μπορούσε κάλλιστα να “πιάσει” και τριψήφιο νούμερο. Όλα αυτά τα στοιχεία είναι ενδεικτικά του πολύ γρήγορου μπάσκετ που παίζει το Αγρίνιο, το οποίο μάλιστα βασίζεται σε πολλούς παίκτες για καταφέρει να είναι εξαιρετικό στο κομμάτι της επίθεσης.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η πεντάδα John (23,7 πόντοι, 10,7 ριμπάουντ), Fisher (17,7 πόντοι, 3,7 ριμπάουντ), Νικολαΐδης (12 πόντοι, 5,3 ασίστ), Μπαζίνας (8,3 πόντοι, 6,7 ασίστ) και Τσουργιάννης (10 πόντοι, 10,3 ριμπάουντ) οδηγούν στην επίθεση το Αγρίνιο, το οποίο μάλιστα παίρνει αρκετά πράγματα κι από τους υπόλοιπους παίκτες.

Άλλωστε το ρόστερ των Αιτωλοακαρνάνων διαθέτει παίκτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά, καθώς στο ρεπερτόριο της ομάδας υπάρχει σε έντονο βαθμό η δημιουργία, το σουτ αλλά και αρκετά ακόμη στοιχεία που είναι πολύ σημαντικά στο σύγχρονο μπάσκετ. Τέλος παρουσιάζει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον ότι οι Αγρινιώτες βρίσκονται σε τόσο καλή κατάσταση, έχοντας απουσίες παικτών, επομένως όταν είναι πλήρεις τότε θα μπορέσουν αν είναι ακόμη πιο βελτιωμένοι και δυσκολοκατάβλητοι για τους αντιπάλους τους.