Ο Αίας Ευόσμου πριν από λίγη ώρα ανακοίνωσε το διαζύγιό του με τον προπονητή Γιάννη Χατζούλη και τον βοηθό του Άλκη Μιχαηλίδη, που καθοδήγησαν την ομάδα σε 10 παιχνίδια της Elite League και είχαν ρεκόρ 4-6. Όπως είναι εύκολα αντιληπτό οι Θεσσαλονικείς ψάχνουν άμεσα την διάδοχη κατάσταση, έτσι ώστε ο νέος τεχνικός να έχει τον απαιτούμενο χρόνο να προετοιμάσει την ομάδα σε αυτήν την διακοπή των 2,5 εβδομάδων ενόψει της πολύ δύσκολης συνέχειας, στην οποία οι νεοφώτιστοι θέλουν να μαζέψουν όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες και να σώσουν την κατηγορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του basketblog.gr ένας από τους υποψηφίους για αναλάβουν τα ηνία του Αίαντα σε αυτήν την κρίσιμη καμπή της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου είναι ο παλιός γνώριμος Γιώργος Ζαφειρούδης (καθοδήγησε τους Θεσσαλονικείς την σεζόν 2020-21), ο οποίος έχει τεράστια εμπειρία στους πάγκους και την φετινή σεζόν έχει κάνει ένα εξαιρετικό έργο στην Δόξα Λευκάδας, με την ομάδα των Επτανήσων να έχει επτά νίκες σε δέκα αγώνες στον πολύ δύσκολο τρίτο όμιλο της Β’ Εθνικής. Βέβαια ο ικανός τεχνικός δεν παίζει μόνος του για τον Αίαντα, καθότι οι Θεσσαλονικείς εξετάζουν ακόμη δύο -τρεις περιπτώσεις προπονητών και αναμένεται να πάρουν την οριστική τους απόφαση μέσα στις επόμενες ώρες.

Από εκεί κι έπειτα οι άνθρωποι της Δόξας φαίνεται πως έχουν έτοιμη την λύση για την πιθανή διαδοχή του κόουτς Ζαφειρούδη, διότι ένα από τα ονόματα που ακούγονται τις τελευταίες ώρες ως αντικαταστάτης του, είναι ο Ντίνος Καλαμπάκος. Υπενθυμίζεται ότι ο 58χρονος κόουτς παραιτήθηκε μόλις μία εβδομάδα πριν από τον πάγκο του Αγρινίου, στον οποίο ξεκίνησε την σεζόν, ενώ οι συστάσεις για τον ικανό τεχνικό περιττεύουν, αφού έχει τεράστια εμπειρία και πολλές επιτυχημένες πορείες στους πάγκους ομάδων της Basket League και της Elite League τα τελευταία χρόνια.