Ο Αίας Ευόσμου μετά τις άνετες προκρίσεις απέναντι σε Κρόνο Αγίου Δημητρίου και Καβάλα, έφτασε μία ανάσα από την πρόκρισή του στο Final 4 των ομάδων των Εθνικών Κατηγοριών, ωστόσο ηττήθηκε εντός έδρας από την ΦΕΑ  στην δεύτερη παράταση, με συνέπεια να μην τα καταφέρει. Το ανεπιτυχές αυτό αποτέλεσμα είναι δεδομένα “πικρό” για τους Θεσσαλονικείς, που έχασαν την νίκη – πρόκριση μέσα από τα χέρια τους, καθώς στην κανονική διάρκεια ισοφαρίστηκαν από καλάθι του Κοντού σε σχεδόν νεκρό χρόνο.

Παρόλα αυτά τέτοιοι κλειστοί αγώνες είναι συνήθεια για τους Θεσσαλονικείς την φετινή σεζόν, καθώς αν ρίξει κανείς μία προσεκτική ματιά στις αναμετρήσεις τους στην Elite League, τότε θα διαπιστώσει ότι σχεδόν όλα τα παιχνίδια που έχουν δώσει κρίνονται στα τελευταία δευτερόλεπτα. Η αρχή για τους “ερυθρόλευκους” έγινε στην πρεμιέρα της πάλαι ποτέ Α2, καθότι κατάφεραν να ανατρέψουν μία διαφορά 17 πόντων απέναντι στον Παπάγο, ωστόσο είδαν την νίκη να γλιστρά από τα χέρια τους μετά από το καλάθι του Peterson στα 4”.

Η συνέχεια για το σύνολο του Χατζούλη επεφύλασσε μία άνετη ήττα από το Μαρούσι, αλλά όλες οι άλλες αναμετρήσεις του Αίαντα στο πρωτάθλημα είχαν εξίσου γκρανκινιολικό φινάλε με αυτό του παιχνιδιού με τους “Στρατηγούς”.  Για να γίνουμε πιο σαφείς στην τρίτη αγωνιστική της Elite League οι Θεσσαλονικείς ηττήθηκαν πολύ οριακά από τον συμπολίτη Ηρακλή (73-77), σε έναν αγώνα στον οποίο είχαν το πάνω χέρι μέχρι το 37′, ενώ υπάρχουν και πάρα πολλά παράπονα από την διαιτησία.

Στο κρίσιμο παιχνίδι στον Υμηττό απέναντι στον Αμύντα, η τύχη χαμογέλασε για πρώτη φορά στους Θεσσαλονικείς, που επέστρεψαν από το -10 του 31′ και εν τέλει επικράτησαν (68-71), χάρις σε δύο βολές του Νίκου Αναστασόπουλου στα 3”. Παρόλα αυτά η κατάρα των τελευταίων δευτερολέπτων “ξαναχτύπησε” για τους νεοφώτιστους, που γνώρισαν ακόμη μία εντός έδρας ήττα από τον Κόροιβο (71-75), ύστερα από ένα καλάθι – μαχαιριά του Μαστόρου στα τελευταία 12”.

Πάντως ο Αίας έδειξε πως βρήκε τον τρόπο (τουλάχιστον στο πρωτάθλημα) να βγαίνει αλώβητος από τις αναμετρήσεις, που κρίνονται στις ύστατες κατοχές. Συγκεκριμένα οι παίκτες του Γιάννη Χατζούλη μπορεί να τα βρήκαν σκούρα, όμως τελικά “απέδρασαν” πολύ δύσκολα από την Καβάλα (64-66), την ώρα που στην συνέχεια λύγισαν εντός έδρας το Αγρίνιο (75-69). Μάλιστα το παιχνίδι κόντρα στην ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας ήταν κλειστό στην μεγαλύτερη διάρκειά του, ενώ αν και οι Θεσσαλονικείς ξέφυγαν με 11 πόντους στο 37′ (67-56), δέχτηκαν μία μεγάλη ανατροπή και τελικά χρειάστηκε ένα καλάθι από επιθετικό ριμπάουντ του Καραγιαννίδη, για να κλειδώσουν την νίκη στα 25”, διαμορφώνοντας το 73-68.

Ακόμη κι οι αριθμοί αποδεικνύουν ότι τα παιχνίδια του Αίαντα κρίνονται στην “ρώσικη ρουλέτα” των τελευταίων δευτερολέπτων, καθώς οι νεοφώτιστοι χάνουν τα παιχνίδια τους με μέσο όρος διαφοράς έξι πόντων, ενώ τα κερδίζουν με ακόμη μικρότερη απόσταση από τους αντιπάλους τους (3,66 πόντους). Τέλος το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι η διαύγεια κι οι δυνάμεις που θα έχει το συγκρότημα του Γιάννη Χατζούλη στην τελική ευθεία των υπολοίπων αναμετρήσεων που θα δώσουν, θα κρίνουν εν πολλοίς την πορεία του στην κατηγορία την φετινή σεζόν.

Aναλυτικά τα αποτελέσματα του Αίαντα:

Πρωτάθλημα:

Αίας Ευόσμου – Παπάγος 91-92

Μαρούσι – Αίας Ευόσμου  80-65

Αίας Ευόσμου – Ηρακλής 73-77

Αμύντας – Αίας Ευόσμου 68-71

Αίας Ευόσμου – Κόροιβος Αμαλιάδας 71-75

Καβάλα – Αίας Ευόσμου 64-66

Αίας Ευόσμου – Αγρίνιο 75-69

Κύπελλο: 

Κρόνος Αγίου Δημητρίου – Αίας Ευόσμου 66-79

Αίας Ευόσμου – Καβάλα 84-59

Αίας Ευόσμου – ΦΕΑ 80-87 (2η παρ)