Το Αγρίνιο πέρασε από τον ισχυρό και φέτος Πρωτέα από την Βούλα, με συνέπεια να προκριθεί στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει είτε τον ΑΣ Παπάγου είτε το Μαρούσι. Το σύνολο του Ντίνου Καλαμπάκου τα κατάφερε και χάρις στον AJ John, ο οποίος από τα πρώτα του παιχνίδια στην χώρα μας έχει δείξει τρομερά στοιχεία (ενδεικτικό είναι ότι κόντρα σε Απόλλωνα και Λαύριο πέτυχε 21 και 18 πόντους αντίστοιχα). Βέβαια ο 26χρονος ψηλός έδειξε και στα επίσημα την ποιότητά, αφού τελείωσε την χθεσινή αναμέτρηση με 26 πόντους (9/15 σουτ) και 12 ριμπάουντ.

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα των “πρασίνων” ανέβασε αισθητά στροφές από την τρίτη περίοδο κι έπειτα, με συνέπεια οι Αιτωλοακαρνάνες να μετατρέψουν το -1 (38-37) του ημιχρόνου στο +11 (53-64) στο 30΄. Ο Αμερικανός άσος αποτελούσε έναν άλυτο γρίφο για το σύνολο του Τερζή, καθώς διαθέτει πολλά στοιχεία που μπορούν να τον κάνουν δύσκολα αντιμετωπίσιμο από οποιονδήποτε ψηλό. Αρχικά ο John είναι ένας πολύ αθλητικός παίκτης (2,03μ) με έφεση στα καρφώματα, ενώ μπορεί άνετα να βγει έξω από την περίμετρο και να απειλήσει.

Ενδεικτικό είναι ότι χθες δοκίμασε πέντε τρίποντα, ευστοχώντας στα τρία, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να προσφέρει σταθερή περιφερειακή απειλή για το σύνολο του Καλαμπάκου. Βέβαια πέρα από το γεγονός ότι είναι αρκετά εύστοχος έξω από τα 6,75μ, κάτι το οποίο απέδειξε και στα φιλικά, βοηθάει πολύ και στην βελτίωση των αποστάσεων. Έτσι οι υπόλοιποι παίκτες θα βρίσκουν πολλούς ανοιχτούς διαδρόμους, κάτι που ευνοεί παίκτες που κινούνται αρκετά κοντά στην ρακέτα (βγάζοντας αρκετές συνεργασίες high – low) ή παίζουν κάθετα.

Ακόμη ο John αποτελεί έναν πολύ εκρηκτικό ψηλό, ο οποίος μπορεί να επιτεθεί εξαιρετικά με πρόσωπο στο καλάθι, κάτι που επίσης δυσχεραίνει το έργο όσων των μαρκάρουν, αφού δεν μπορούν να του πάρουν εύκολα τα βήματα. Μάλιστα με όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που έχει μπορεί άνετα να πάρει και κάποια λεπτά στο “4”, αφού αμυντικά είναι αρκετά ελαφρύς και είναι πιθανό να έχει θέμα στην άμυνα στο low post.

Όπως και να έχει ο 26χρονος αθλητής φαίνεται μία εξαιρετική επιλογή, που μπορεί να ανεβάσει κατακόρυφα την επιθετική παραγωγικότητα του ΑΟΑ στο απαιτητικό πρωτάθλημα της Α2. Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι ο νεαποκτηθείς άσος του Αγρινίου, αγωνιζόταν πέρυσι στην Α2 του Ισραήλ και μάλιστα στην τελευταία ομάδα του πρωταθλήματος (Μaccabi Hod  Hasharon), με τον Ντίνο Καλαμπάκο να επιβεβαιώνει την φήμη ότι βρίσκει άγνωστους στο ευρύ κοινό παίκτες και στην συνέχεια τους δίνει τεράστια ώθηση στην μετέπειτα καριέρα τους.

Photo credits: Thomas Pappas