Η ΦΕΑ κατά την διάρκεια της προχθεσινής αναμέτρησης ολοκλήρωσε μία τεράστια ανατροπή απέναντι στον Αίαντα Ευόσμου, σε ένα ροζ φύλλο που της έδωσε τεράστια ώθηση για να πετύχει τον στόχο της παραμονής, καθότι επιβλήθηκε επί μίας ομάδας με παρόμοιες βλέψεις και μάλιστα με έναν επικό τρόπο. Για να έρθει αυτή η νίκη – ανατροπή χρειάστηκαν τρία τεράστια τρίποντα στα τελευταία δευτερόλεπτα, με το μεγαλύτερο εξ’ αυτών να έρχεται από τον Αλέξανδρο Στεργιάκη στα 3,1” πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης.

Επί της ουσίας με αυτό το σπουδαίο και λίγο τυχερό ομολογουμένως (η μπάλα αναπήδησε στην στεφάνη κι έπεσε μέσα) σουτ ο 27χρονος άσος έβαλε στην πρωτοπορία την ομάδα του για πρώτη φορά κατά την διάρκεια του αγώνα, κόβοντας τα “φτερά” και τις ελπίδες των αντιπάλων, που εξαιτίας του ψυχολογικού σοκ που υπέστησαν, υπέπεσαν σε σφάλμα και στην τελευταία τους ευκαιρία για να πάρουν την νίκη ή να στείλουν το παιχνίδι στην παράταση. Μάλιστα ειδική μνεία αξίζει να κάνουμε στο γεγονός ότι ο άλλοτε παίκτης του Ποσειδώνα Ν. Ψυχικού είχε μέχρι εκείνο το σημείο του αγώνα 1/10 τρίποντα, επομένως το να πάρει ένα τόσο κρίσιμο σουτ σε εκείνο το κομβικό διάστημα του αγώνα απαιτεί να έχει μεγάλη προσωπικότητα, ένα στοιχείο που ο Στεργιάκης απέδειξε πως διαθέτει, καθότι κάτι παρόμοιο είχε κάνει και στην περυσινή αναμέτρηση με την ΑΕΝΚ.

Πέρα από το γεγονός ότι έχει χτίσει έναν “ατσάλινο” μπασκετικά χαρακτήρα, ο αρχηγός του συνόλου του Καρατζά κατέχει και πάρα πολλές αγωνιστικές αρετές, τις οποίες αν και rookie στην Elite League ξεδιπλώνει στο παρκέ. Για του λόγου το αληθές o ποιοτικός άσος είναι ένας από τους τρεις κύριους επιθετικούς πόλους της ομάδας του μαζί με τους Καραλευθέρη και Καραχάλιο, διότι μετρά 12,9 πόντους (54,4% δίποντο, 21% τρίποντο), την στιγμή που η συμβολή του είναι υπερπολύτιμη και σε άλλους τομείς. Συγκεκριμένα πέρα από τον εξαιρετικό βαθμό που παίρνει στο σκοράρισμα, μαζεύει 5,9 ριμπάουντ, δίνει 2,9 ασίστ και είναι πραγματικά εξαιρετικός στην άμυνα με τα 3,4 κλεψίματα ανά παιχνίδι, που τον καθιστούν κορυφαίο στο πρωτάθλημα στην εν λόγω στατιστική κατηγορία. Τέλος μένει να δούμε αν τα πολύ υψηλά στάνταρ απόδοσης που έχει πιάσει θα είναι αρκετά για να βοηθήσουν την ομάδα που τον ανέδειξε (αγωνίζεται στην ΦΕΑ από την εποχή που βρισκόταν στην Β’ ΕΣΚΑ), να πετύχει την υπέρβαση της σωτηρίας.

Το μεγάλο σουτ με τον Αίαντα Ευόσμου:

Video Credits: ΦΕΑ