Ο Αλέξης Καρατζάς μίλησε στο κανάλι της ΦΕΑ μετά την φοβερή ανατροπή της ομάδας του επί του Αίαντα Ευόσμου και τόνισε ότι στο τέλος μίλησε η καρδιά των παικτών του, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει πόσο υπερήφανος είναι γι΄ αυτούς. Ακόμη εξέφρασε την γνώμη ότι ο παράγοντας τύχη δεν έπαιξε κανένα ρόλο oύτε στο σημαντικό comeback της ομάδας του, αλλά ούτε και στο -17 του πρώτου μέρους. Από την πλευρά του ο ΜVP της ΦΕΑ Βασίλης Καραχάλιος υποστήριξε ότι ο κυριότερος λόγος που τα κατάφερε η ομάδα του είναι η ενέργεια που έβγαλε στο δεύτερο μέρος, ενώ αφιέρωσε την νίκη στον Νίκο Γεωργοπαπαδάκο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Είμαι ένας άνθρωπος που δεν πιστεύει καθόλου στην τύχη. Δεν θεωρώ ότι όλο αυτό ήταν τυχαίο. Όπως τυχαία δεν ήμασταν 17 πόντους πίσω στο ημίχρονο, ήμασταν ανεπίτρεπτα κακοί, ήμασταν κάτι που δεν μας χαρακτηρίζει σαν ομάδα. Είμαστε μία ομάδα ψυχής. Στο πρώτο ημίχρονο δυστυχώς η ομάδα ήταν άψυχη. Έχω τρομερά έντονη ψυχική ταύτιση με αυτά τα παιδιά κι αυτό που έγινε θεωρώ ότι είναι ξεκάθαρα επειδή ενωθήκαμε ξανά πνευματικά.
Στο δεύτερο ημίχρονο φάνηκε ότι θα είχαμε πιο έντονη επιθετικότητα σαν ομάδα, δεν παρατήσαμε σε κανένα σημείο το ματς. Τα παιδιά έκαναν καταπληκτική προσπάθεια, έδωσαν την ψυχή τους και καθόλου τυχαία θεωρώ ότι στο τέλος καταφέραμε και γυρίσαμε το ματς. Θα πουν πολλοί ότι το “κλέψαμε”, εγώ θα πω ότι γυρίσαμε το ματς γιατί το θέλαμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Πετύχαμε μία νίκη καθοριστική για το πρωτάθλημα. Εκτιμώ πως μπορούμε να παίξουμε ακόμη καλύτερα. Οι παίκτες του Αίαντα ήταν αρκετά διαβασμένοι, αλλά στο τέλος μίλησε η καρδιά η δική μας. Κι αυτά τα παιδιά εδώ και 5-6 χρόνια έχουν μάθει να νικάνε. Αυτό φάνηκε και σήμερα και είμαι πάρα πολύ υπερήφανος για αυτούς».
Όσο για το τι αισθάνθηκε όταν είδε την μπάλα να καταλήγει στο διχτάκι μετά το τρίποντο του Αλέξανδρου Στεργιάκη, ο τεχνικός των “κυανέρυθρων” τόνισε: «Ο Στεργιάκης μας… χρώσταγε γιατί σε όλο το ματς δεν ήταν καλός. Είναι παίκτης προσωπικότητας. Αυτό το σουτ μόνο ο Στεργιάκης θα μπορούσε να το βάλει και με τον τρόπο που μπήκε. Ήταν σουτ ψυχής Το ξέρει ότι τον εμπιστεύομαι πολύ. Νομίζω έχει βάλει πολλά τέτοια σουτ στην πορεία που έχουμε κάνει, αλλά δεν θέλω να σταθώ μόνο στον Στεργιάκη. Θεωρώ ότι όλα τα παιδιά έδωσαν την ψυχή τους και για αυτό στο τέλος ανταμειφθήκαμε.
Tα λεγόμενα του Καραχάλιου:
«Προερχόμασταν από τρεις διαδοχικές ήττες. Σίγουρα η ψυχολογία μας δεν ήταν στα ύψη. Κλείσαμε το ημίχρονο πολύ παθητικά, χωρίς ενέργεια, χωρίς ένταση στην άμυνα κι για αυτό οι 20 πόντοι διαφορά. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε πολύ πιο αποφασισμένοι, άλλη ομάδα, η παλιά πολύ καλή ΦΕΑ που όλοι γνωρίζουν. Καταφέραμε να βγάλουμε ενέργεια, να βγάλουμε διάθεση και θεωρώ ότι αυτό ήταν το “κλειδί” που στο τέλος γυρίσαμε το παιχνίδι».
Και κατέληξε αναφερόμενος στην άμυνα ζώνης που εφάρμοσε η αντίπαλη ομάδα: «Όταν η αντίπαλη ομάδα παίζει άμυνα ζώνης, χρειάζεσαι πολύ καλή κυκλοφορία στην επίθεση. Χρειάζεται να έχεις υπομονή, να ψάξεις την καλύτερη επιλογή στην κάθε φάση. Εμείς στην αρχή δεν ήμασταν αρκετά ψύχραιμοι. Από εκεί και πέρα το καταφέραμε, το γυρίσαμε και καταφέραμε εν τέλει να κερδίσουμε το παιχνίδι».