Ο Ερμής Σχηματαρίου συνέχισε τις εξαιρετικές εμφανίσεις μετά τις αλλαγές στις οποίες προχώρησε και κατάφερε να επικρατήσει με άνεση και επί του Παπάγου, με αποτέλεσμα να κάνει ακόμη ένα μικρό αλλά σημαντικό προς την οκτάδα της βαθμολογίας. Το συγκρότημα του Νίκου Οικονόμου πήρε άριστα για ακόμη μία φορά στο μπροστά μέρος του παρκέ, καθότι σημείωσε 96 πόντους, κάτι το οποίο πιστώνεται εν πολλοίς στην περιφερειακή τριάδα Βασιλόπουλου – Κυρίτση – Bryant, που μοιάζει πολύ δύσκολα αντιμετωπίσιμη. Οι επιδόσεις και των τριών ήταν σε ακόμη ένα ματς εξαιρετικές, ωστόσο αυτός που έκανε την διαφορά στο παιχνίδι με τον Παπάγο δεν ήταν άλλος από τον Αλέξη Κυρίτση.

Συγκεκριμένα ο 40χρονος φόργουορντ παρέμεινε για κάτι παραπάνω από 32 λεπτά στο παρκέ, ήταν πραγματικά ασταμάτητος και δεν σταμάτησε να φορτώνει τα αντίπαλα καλάθια, με αποτέλεσμα να σκαρφαλώσει ξανά στην πρώτη θέση των σκόρερ της Elite League, μία κορυφή, που ειρήσθω εν παρόδω κατέλαβε και πέρυσι στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής όταν κι ήταν παίκτης του Πανιωνίου. Ας επανέλθουμε όμως στην συνάντηση κόντρα στους “Στρατηγούς”, στην οποία ο άλλοτε άσος του Παναθηναϊκού μέτρησε 37 πόντους (δεύτερη καλύτερη φετινή επίδοση πίσω από τους 41 του Χουχούμη) και παράλληλα ήταν εξαιρετικός και σε άλλους τομείς του παιχνιδιού, αφού μάζεψε οκτώ ριμπάουντ, έδωσε τρεις ασίστ, ενώ παρά το εύρος των κατοχών, που διαχειρίστηκε, υπέπεσε σε μόλις δύο λάθη.

Μάλιστα αυτοί οι 37 πόντοι ήταν προϊόν εξαιρετικών ποσοστών ευστοχίας (13/21 σουτ, 2/3 τρίποντα, 9/9 βολές), με αποτέλεσμα να φτάσει στο πάρα πολύ μεγάλο 39 στο ranking, το οποίο λογικά θα είναι αρκετό για την ανάδειξή του σε πολυτιμότερο παίκτη της αγωνιστικής, την ώρα που αυτό το νούμερο αποτελεί πάλι την δεύτερη καλύτερη επίδοση της χρονιάς πίσω από τις 40 μονάδες του Δημήτρη Γερομιχαλού στο παιχνίδι του Κοροίβου με την Μεγαρίδα (βέβαια αυτή η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην παράταση). Γενικότερα τέτοιες επιδόσεις στο σκοράρισμα δεν μοιάζουν άπιαστες για τον Κυρίτση (είχε προσεγγίσει την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο αυτήν την επίδοση με τους 35 πόντους απέναντι στον Κόροιβο), που και στο παρελθόν έχει αποδείξει το πόσο ικανός είναι σε αυτόν τον τομέα του παιχνιδιού, ενώ και φέτος δεν πάει πίσω, διότι έχει τον ιλιγγιώδη μέσο όρο των 21,4 πόντων. Άλλωστε το ταλέντο του κι η ικανότητά του στο παιχνίδι ένας εναντίον ενός είναι τέτοια, που σπάνια περιορίζεται κάτω από τους 15 πόντους, ενώ το πιο ενθαρρυντικό για τους Βοιωτούς είναι η αρμονική συνεργασία που έχει αναπτύξει ο αρχισκόρερ τους με τα νέα δύο εξαιρετικά ποιοτικά μέλη της περιφέρειάς τους (Zach Bryant και Φώτης Βασιλόπουλος). Με αυτόν τον τρόπο οι νεοφώτιστοι (θεωρητικά) θα έχουν την ευχέρεια να στέλνουν τα παιχνίδια τους σε πολύ υψηλά σκορ, ένα στοιχείο που αναμφίβολα είναι πολύ θετικό και θα τους δίνει σωρεία ροζ φύλλων, αφού οι περισσότερες ομάδες του πρωταθλήματος δεν θα μπορούν να φτάσουν σε τέτοια επιθετική παραγωγικότητα.