Ο Αμύντας χθες κατάφερε να πετύχει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα έπειτα από πέντε σερί ήττες και μάλιστα κατέκτησε αυτό το ροζ φύλλο απέναντι στην Ελευθερούπολη, που αποτελεί έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο, ο οποίος διαθέτει ένα εξαιρετικά ποιοτικό ρόστερ και στοχεύει στην άνοδο στην Basket League. Όπως υποδηλώνει και το τελικό σκορ ο λόγος που το σύνολο του Δημήτρη Λιόγα έφτασε σε αυτήν την μεγάλη επικράτηση, δεν ήταν άλλος από την εξαιρετική του επιθετική λειτουργία.

Συγκεκριμένα οι “πορτοκαλί” σημείωσαν 88 πόντους απέναντι σε μία πάρα πολύ ποιοτική αντίπαλο, κάτι που σίγουρα μοιάζει λίγο παράδοξο, αν κάποιος ρίξει μία προσεκτική ματιά στις προηγούμενες αναμετρήσεις της αθηναϊκής ομάδας. Ο Αμύντας μπορεί στις ήττες που έκανε να ήταν πολύ ανταγωνιστικός και να έχανε τα παιχνίδια στο τέλος, ωστόσο οι επιθετικές του επιδόσεις ήταν κάτι παραπάνω από πενιχρές, αφού πετύχαινε μόλις 66,4 πόντους κατά μέσο όρο, ενώ το season high ήταν οι 75 πόντοι απέναντι στον Πανερυθραϊκό.

Βέβαια η χαμηλή παραγωγικότητα δικαιολογείται σε μεγάλο βαθμό, αφού ο Αμύντας σχεδόν σε όλα τα χρόνια που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Elite League, έχει την ταυτότητα μίας πολύ σκληροτράχηλης ομάδας που προσπαθεί να κερδίζει τα παιχνίδια μέσα από την άμυνα. Βέβαια για να καταφέρουν οι παίκτες του Λιόγα να πάρουν αυτό το μεγάλο ροζ φύλλο αγώνα θα έπρεπε να είναι πολύ αποτελεσματικοί στο μπροστά μέρος του παρκέ, αφού είναι πολύ δύσκολο να κρατήσεις μία ομάδα με τόσο πολύ ταλέντο στους 65 πόντους, όπως κι έγινε.

Σαφέστατα η αποτελεσματικότητα των “πορτοκαλί” στην χθεσινή αναμέτρηση έχει εξήγηση, που βρίσκεται στην στατιστική. Σύμφωνα με την γλώσσα των αριθμών ο Αμύντας ήταν απίστευτα εύστοχος στα σουτ εντός παιδιάς, καθότι είχε ποσοστό 55% (33/60). Επιπλέον πήρε 36 ριμπάουντ, μοίρασε 25 πάσες, ενώ το μοναδικό μελανό σημείο ήταν τα 19 λάθη, στα οποία υπέπεσε. Τέλος στα προηγούμενα παιχνίδια η αθηναϊκή ομάδα είχε χαμηλότερα ποσοστά κι επιδόσεις, καθώς σούταρε μόλις 38,5% σε δίποντα και τρίποντα, ενώ μοίραζε περίπου 19 τελικές πάσες.