Για την 8η αγωνιστική της Elite League ο Αμύντας πήρε μια σημαντική νίκη κόντρα στον Πανερυθραικό και εδραιώθηκε στη βαθμολογία.

Μετά την αναμέτρηση, οι προπονητές των δύο ομάδων, Δημήτρης Χουχουλής (Πανερυθραϊκός) και Μιχάλης Κουρής (Αμύντας), καθώς και οι αθλητές Λευτέρης Ζαρμακούπης (Πανερυθραϊκός) και Σπύρος Σιούντρης (Αμύντας) τοποθετήθηκαν στην κάμερα του Action 24 σχετικά με όσα έγιναν στον Υμηττό.

Δημήτρης Χουχουλής: «Τα παιχνίδια τελειώνουν στο 40ό λεπτό και όχι στο 30ό. Κάναμε λάθη σε κάποιες σημαντικές φάσεις στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο αντίπαλος τα εκμεταλλεύτηκε και άλλαξε την ψυχολογία του αγώνα με τα μεγάλα σουτ, που πέτυχε. Είχαμε καλύτερη εικόνα από τα δύο προηγούμενα παιχνίδια και πλησιάσαμε στην νίκη, αλλά είμαστε μια καινούργια ομάδα βάσει προσώπων, αλλά και ένα νεανικό σύνολο, με παιδιά που τώρα χτίζουν τις εμπειρίες τους σε αυτό το επίπεδο. Τα πράγματα είναι πολύ σκληρά για όλες τις ομάδες της Elite League και χρειάζεται υπομονή, επιμονή, έλεγχος των συναισθημάτων, για να φτάσουμε μέχρι το τελευταίο βράδυ, όπου ελπίζουμε να τα έχουμε καταφέρει».

Λευτέρης Ζαρμακούπης: «Είναι δυστυχώς η τρίτη σερί ήττα για εμάς. Μπορεί να είχαμε σωστή προσέγγιση στο παιχνίδι, στο τελευταίο δεκάλεπτο κολλήσαμε και δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Δεν καταφέραμε να κερδίσουμε ένα παιχνίδι, όπου σε σημαντικό του μέρος ήμασταν καλοί. Είχαμε προετοιμαστεί για τη ζώνη του Αμύντα στο σκάουτινγκ και βρήκαμε ελεύθερα σουτ, που αν έμπαιναν θα άλλαζαν τη μορφή του παιχνιδιού, αλλά τελικά κολλήσαμε».

Μιχάλης Κουρής: «Φέτος είναι, δυστυχώς, πολύ δύσκολο να κερδίζεις εκτός έδρας. Όσο κι αν προσπαθούμε, στην έδρα μας πρέπει να είμαστε πάντα σοβαροί και συγκεντρωμένοι. Νομίζω πως είχαμε λίγο περισσότερο άγχος σε αυτό το ματς, αλλά τα παιδιά ανταποκρίθηκαν και τους δίνω συγχαρητήρια, έχοντας δεχθεί μόλις 11 πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο. Συγχαρητήρια, επίσης, στον κύριο Χουχουλή και την ομάδα του, με ένα νεανικό σύνολο που ερχόταν από δύο σερί ήττες και πάλεψε. Κάθε Σάββατο όλοι προσπαθούν να υπερασπιστούν την έδρα τους. Έχω πει, ότι δύσκολα θα περάσει κάποιος από το Κλειστό της Πυρκάλ και ευχαριστώ τους φιλάθλους μας και για αυτή την αγωνιστική. Έχουμε γίνει μια πολύ ωραία έδρα, με όμορφες εικόνες από τα παιδιά της ομάδας μας. Με την προσθήκη του Πίτερσον και τον Ουίλσον να βρίσκει τα πατήματά του, φτιάχνουμε σιγά σιγά την ομάδα που θέλουμε, δουλεύοντας κάθε εβδομάδα. Είμαι ευχαριστημένος από τα παιδιά. Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι στο Σχηματάρι. Δεν μπορείς να ησυχάσεις σε αυτή την Elite League, όπου κάθε Σάββατο θα βλέπουμε εκπλήξεις και μεγάλα αποτελέσματα».

Σπύρος Σιούντρης: «Είχαμε στοχεύσει το παιχνίδι και, γενικά, θέλουμε να παίρνουμε όλα τα εντός έδρας μας, πόσο μάλλον με ομάδες, που έχουν τους ίδιους στόχους με εμάς. Καταφέραμε να κρατήσουμε χαμηλά στο σκορ τον αντίπαλό μας και, όταν δέχεσαι 68 πόντους στην έδρα σου, πρέπει να κερδίζεις».