Ο Αμύντας γνωστοποίησε πριν λίγο καιρό ότι θα πορευθεί με τον Μιχάλη Κουρή στον πάγκο την νέα σεζόν, ενώ σήμερα ανακοίνωσε και το ένα μέλος του τεχνικού του τιμ που δεν είναι άλλο από τον Βαγγέλη Αγγελόπουλο. Ο 39χρ0νος τεχνικός έχει αρκετή εμπειρία από πολλές βαθμίδες και ομάδες, ενώ την τελευταία διετία ήταν μέλος του σταφ της Ένωσης Ιλίου στην Β’ Εθνική. Τέλος ο κόουτς Αγγελόπουλος θα αναλάβει επίσης και τις τύχες του παιδικού τμήματος των “πορτοκαλί”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αμύντα:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αθλητικού Ομίλου Αμύντας Υμηττού ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον προπονητή Βαγγέλη Αγγελόπουλο, ο οποίος θα συμμετέχει στο προπονητικό επιτελείο της ομάδας των Ανδρών, οδηγώντας ταυτόχρονα και το Παιδικό τμήμα.

Ο Βαγγέλης γεννήθηκε στον Χολαργό στις 7 Μαΐου 1984 και τα πρώτα του βήματα στο μπάσκετ τα πραγματοποίησε στις ακαδημίες της Τούφας Χαλανδρίου.

Η προπονητική του καριέρα ξεκίνησε το 2003 στα τμήματα Ακαδημιών της Τούφας Χαλανδρίου, έπειτα στο ΠΑΚ Χαλανδρίου (παμπαιδικό, παιδικό, κορασίδες) για 3 έτη και στον Βριλησσιακό επί πέντε συνεχόμενα (παμπαιδικό, παιδικό, κορασίδες, εφηβικό). Στη συνέχεια στον Τυφώνα (3 έτη – τμήματα ακαδημιών, εφηβικό), παράλληλα με τη Νίκη Αμαρουσίου  (3 έτη τμήματα ακαδημιών, παιδικό) κατακτώντας και ανόδους. Από το 2017 και για τρία χρόνια συνεργαζόταν και με τη Νίκη Δροσιάς, που εκτός του παιδικού, εφηβικού οδήγησε και το ανδρικό τμήμα και από το 2018 για τρία χρόνια στους Κουκουβάουνες στα τμήματα υποδομών. Συμμετείχε επίσης στην προπονητική ομάδα του Nick Linardos Basketball Camp.

Τις τελευταίες δύο σεζόν συμμετείχε στην προπονητική ομάδα των Ανδρών, στην Ένωση Ιλίου (Β’ Εθνική) και προπονητής των Εφήβων (Α’ ΕΣΚΑ).

Παράλληλα, συνδυάζει και το σπορ που αγαπάει ως αθλητής, συμμετέχοντας την περασμένη σεζόν με την ομάδα του Γυμναστικού Συλλόγου Κηφισιάς, στην Α’ κατηγορία της ΕΣΚΑ, ενώ έχει περάσει από τον ΠΑΚ Χαλανδρίου, τον Αθλητικό Όμιλο Βριλησσιακού, τον Αθλητικό Όμιλο Εκάλης, τον Γυμναστικό Αθλητικό Όμιλο Κουκουβαούνων και τον Αθλητικό Σύλλογο Τυφώνα.

Είναι κάτοχος πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ως μηχανικός αυτοματισμού και πτυχίου προπονητή καλαθοσφαίρισης Β’ κατηγορίας. Έχει πολύ καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας και του χειρισμού λογισμικών και ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Τα χόμπι του είναι εκτός το μπάσκετ, το τρέξιμο και το ποδήλατο.

Ο προπονητής, μας μετέφερε τις απόψεις του, για το νέο κεφάλαιο στην προπονητική του καριέρα, στον επίσημο ιστότοπο του Συλλόγου:

Είμαι πολύ χαρούμενος που συμφώνησα με το Σύλλογο του Αμύντα. Είναι ένα Σωματείο που παραδοσιακά έχει δυνατές ακαδημίες και με ανδρικό εδραιωμένο στην Α2 κατηγορία, σε ένα πρωτάθλημα που έχει γίνει πολύ ανταγωνιστικό και πιστεύω ότι θα είναι το δυσκολότερο των τελευταίων ετών. Προσωπικά, μετά από δύο σεζόν στη Β’ Εθνική, νιώθω έτοιμος να κάνω το επόμενο βήμα και να συνεισφέρω το καλύτερο δυνατό στο προπονητικό τιμ και στην ομάδα, ώστε να πετύχει τους στόχους της. Ευχαριστώ για την ευκαιρία και την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μου.

Η οικογένεια του Αμύντα θέλει να καλωσορίσει το Βαγγέλη στην αγκαλιά της και να του ευχηθεί ολόψυχα καλή επιτυχία στο έργο του!