Ο Νίκος Αναστασόπουλος ήταν μαζί με τον Jefferson οι κύριοι πρωταγωνιστές της πρώτης νίκης του Αίαντα Ευόσμου στην Elite League έπειτα από είκοσι ολόκληρα χρόνια! Συγκεκριμένα ο 23χρονος άσος στον αγώνα με τον Αμύντα σταμάτησε στους 18 πόντους , την στιγμή που ήταν ο πρωτεργάτης της ανατροπής του συνόλου του Χατζούλη στην τέταρτη περίοδο. Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε ότι ο ικανός PG πέτυχε τους οκτώ τελευταίους πόντους της ομάδας του στον αγώνα, αποδεικνύοντας περίτρανα πόσο clutch ήταν στην χθεσινή επικράτηση της ομάδας του.

Έτσι μία μέρα μετά την τεράστια επικράτηση της ομάδας του στο κλειστό της “Πυρκάλ” ο Νίκος Αναστασόπουλος μίλησε για την χθεσινή του εμφάνιση, τους στόχους του Αίαντα στην κατηγορία και τις φιλοδοξίες του.

Αναλυτικά:

Όντας ένας παίκτης ειδικών αποστολών πώς κατάφερες να ηγηθείς της ανατροπής της ομάδας σου, μιλώντας την κρίσιμη ώρα;

“Αρχικά, αυτό που προσπαθώ να κάνω σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, ανεξάρτητα από τον χρόνο συμμετοχής, είναι να δίνω το 110% μου. Θεωρώ πως οι ευκαιρίες είναι για να αξιοποιούνται, κάτι που έκανα στο παιχνίδι με τον Αμύντα. Ήρθε η μπάλα στα χέρια μου τις κατάλληλες στιγμές και αντέδρασα σωστά ώστε να πάρουμε ένα σπουδαίο διπλό!’

Τι άλλαξε από το -10 του 31′ και καταφέρατε και γυρίσατε το ματς σε μία δύσκολη έδρα;

“Παρόλο που βρεθήκαμε στο – 10 στο 31′ με υπομονή και πίστη στους εαυτούς μας και στο πλάνο του προπονητή καταφέραμε να ” γυρίσουμε ” το παιχνίδι. Έχουμε αρχίσει να δενόμαστε μεταξύ μας και αυτό φάνηκε στο γήπεδο, ειδικά στο τελευταίο δεκάλεπτο.”

Πόση ψυχολογία σας δίνει το διπλό σε μία δύσκολη έδρα και ποιοι είναι οι στόχοι σας στην συνέχεια της σεζόν;

“Η ψυχολογία μας είναι πολύ καλή μετά από μια νίκη εκτός έδρας και παίρνουμε δύναμη για την δύσκολη συνέχεια της Εlite League. Άλλωστε ο στόχος μας είναι να κάνουμε όσες περισσότερες νίκες μπορούμε. Βέβαια ο λογαριασμός θα γίνει στο τέλος”.

Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου στην πρώτη σου σεζόν στην Elite League;

“Σε προσωπικό επίπεδο θα προσπαθήσω να παρουσιάζομαι σε κάθε παιχνίδι καλύτερος! Είμαι έτοιμος να ανταπεξέλθω στις δυσκολίες των αγώνων και να αρπάξω κι άλλες ευκαιρίες που θα μου δοθούν. Θέλω πολύ να μείνουμε στην κατηγορία, καθώς αντιλαμβάνομαι πως μου ταιριάζει πολύ σαν θεσμός η Elite league.”