Το Αγρίνιο ήταν εξαιρετικό στα μετόπισθεν και με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να επιβληθεί επί του Χαριλάου Τρικούπη στο εντός έδρας ντέρμπι και να πάρει σημαντική βαθμολογική ανάσα ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος. Όπως γράψαμε και παραπάνω η εν λόγω αναμέτρηση κρίθηκε στην άμυνα, ωστόσο αυτός που έδωσε την έξτρα ώθηση στην επίθεση των νικητών ήταν ο Austin Lawton, ο οποίος ήταν ανίκητος κοντά στο ζωγραφιστό και έδωσε πάρα πολλές λύσεις όταν η το σύνολο του Πέρκου φαινόταν πως “κολλούσε” και οι φιλοξενούμενοι ήλεγχαν την αναμέτρηση.

Για του λόγου το αληθές ο Αμερικανός εξαιρετικός σέντερ σταμάτησε στους 25 πόντους με τρομερά ποσοστά ευστοχίας (9/12 βολές, 8/11 δίποντα, 0/1 τρίποντα), ενώ απείλησε με πάρα πολλούς τρόπους, διότι τελείωσε πάρα πολλές φάσεις μέσω PnR (είναι το δυνατό του στοιχείο και ενδεχομένως είναι από τους καλύτερους ψηλούς της κατηγορίας σε αυτό το κομμάτι), έπαιξε αρκετές φορές με πλάτη και τα κατάφερε, ενώ πήρε και mid range σουτ. Έτσι ο άλλοτε άσος του Ιωνικού ήταν ένας δυσάρεστος πονοκέφαλος για την ομάδα του Ηλία Μούτσιου, που είναι σαφές και από το γεγονός ότι κέρδισε εννιά φάουλ. Ακόμη απέδειξε ότι έχει απίστευτη ποικιλία στο επιθετικό του ρεπερτόριο, κάτι το οποίο είναι κομβικής σημασίας για τους Αιτωλοακαρνάνες, καθώς βρήκαν ένα σημείο αναφοράς μέσα στο ζωγραφιστό μετά την αποχώρηση του AJ John.

Η τρομερή απόδοση του center του Αγρινίου στο μπροστά μέρος του παρκέ δεν αναιρεί και την σημαίνουσα συμβολή του στην άμυνα, όπου κι έκει ήταν συγκλονιστικός. Συγκεκριμένα ο Lawton κυριάρχησε στους αιθέρες και μάζεψε 12 ριμπάουντ, προσθέτοντας άλλο ένα double – double στο παλμαρέ του, ενώ κι η εν γένει παρουσία του στα μετόπισθεν ήταν κάτι παραπάνω από πολύ ικανοποιητική και μεστή, καθότι έκανε ένα μπλοκ, ενώ έβγαινε δυναμικά στα hedge out, όταν η αρμάδα του Πέρκου αποφάσισε να αμυνθεί με αυτόν τον τρόπο. Επίσης και η παρουσία του στην ρακέτα λειτούργησε αποτρεπτικά για τους περιφερειακούς του Μεσολογγίου, ενώ ενδεικτικό είναι ότι παρέμενε εξαιρετικά συνεπής στα καθήκοντά του στα μετόπισθεν, παρότι έμεινε στο παρκέ για 36 λεπτά (έλειπε ο αναπληρωματικός σέντερ της ομάδας Βασίλης Μπαρδάκας). Τέλος όλα αυτά που αναφέραμε συνηγορούν στο ότι ο Lawton αποδεικνύεται λίρα εκατό για τον οργανισμό της Δυτικής Ελλάδας μέχρι στιγμής, ενώ αν συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς, τότε η ομάδα του αλλάζει επίπεδο στην θέση “5”, κάτι που της δίνει ένα μεγάλο αβαντάζ στην προσπάθεια που κάνει για την σωτηρία.

Oι φετινοί του μέσοι όροι: 10,1 πόντοι, 6,9 ριμπάουντ