Ο Χαρίλαος Τρικούπης ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι απέναντι στο Αγρίνιο σε μία αναμέτρηση που ήταν ακατάλληλη για καρδιακούς, καθώς οι συγκινήσεις ήταν πάρα πολλές, ενώ οι εναλλαγές στα συναισθήματα ακόμη περισσότερες. Αν ρίξει κάποιος μια ματιά στην στατιστική εικόνα της αναμέτρησης τότε θα δει ότι το συγκρότημα του Ντίνου Καλαμπάκου ήταν έστω και οριακά ανώτερο στις περισσότερες, ενώ στις υπόλοιπες ήταν λίγο καλύτερο το Μεσολόγγι.

Παρόλα αυτά την διαφορά στην αναμέτρηση την έκανε το τρίποντο, καθώς οι παίκτες του Μούτσιου μπορεί να πέτυχαν τέσσερα περισσότερα (14-10), αλλά το έκαναν σε λιγότερες προσπάθειες (25-35), με συνέπεια να έχουν το τρομερό 56% έξω από την περίμετρο έναντι του 28,6% των αντιπάλων τους. Μάλιστα οι Μεσολογγίτες παρά την βαριά ήττα στην πρεμιέρα από την Ελευθερούπολη ήταν πάλι συνεπείς από το τρίποντο, καθότι είχαν 9/19. Έτσι το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι οι Αιτωλοακαρνάνες είναι πολύ καλοί σε ένα κομμάτι του παιχνιδιού, που παίζει καθοριστικό ρόλο στο σύγχρονο μπάσκετ, επομένως μέσω αυτού μπορούν να πετύχουν μεγάλες νίκες και στην συνέχεια της Elite League.

Για να επανέλθουμε στο σημερινό παιχνίδι ο Χαρίλαος πλήγωσε τους αντιπάλους του από την περιφέρεια όχι μόνο, γιατί ήταν είχε τρομακτικό ποσοστό ευστοχίας, αλλά κι επειδή πέτυχε μεγάλα σουτ σε καίρια σημεία. Αρχικά ένα μεγάλο σουτ ήταν αυτό του Ερμείδη περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος όταν και ο Τρικούπης βρισκόταν σε δύσκολη θέση, καθώς το Αγρίνιο είχε προβάδισμα τεσσάρων πόντων. Σε αυτήν την φάση οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν μία αμυντική ανισορροπία στην άμυνα των φιλοξενούμενων, με συνέπεια ο ελεύθερος και ζεστός σε εκείνο το διάστημα Ερμείδης να πετύχει ένα τεράστιο σουτ και να βάλει φωτιά στον αγώνα.

Το πιο κρίσιμο τρίποντο της κανονικής διάρκειας αν όχι του αγώνα ήταν αυτό του Χουχούμη στα 12” πριν την λήξη. Ο 26χρονος γκαρντ με την ομάδα του να βρίσκεται στο -2 (75-77) και την μπάλα να ζυγίζει… τόνους κατάφερε να ευστοχήσει σε μία 1vs1 κατάσταση μπροστά στον Fisher, δίνοντας έτσι το πάνω χέρι στην ομάδα του.

Βέβαια το σουτ που επί της ουσίας υπέγραψε την τεράστια επικράτηση των γηπεδούχων ήταν αυτό του Δημητρακόπουλου στα δύο λεπτά πριν την λήξη της παράτασης, ο οποίος σκόραρε όντας ξεμαρκάριστος, καθώς ο προσωπικός του αντίπαλος είχε μείνει για βοήθεια στο pick n roll που πήγαν να στήσουν οι Μεσολογγίτες. Με αυτήν την εύστοχη προσπάθεια ο 22χρονος έδωσε αέρα έξι πόντων στην ομάδα του (86-80) , με συνέπεια να “κόψει τα πόδια” των φιλοξενουμένων, που έπαιζαν χωρίς τον καλύτερο τους παίκτη AJ John εξαιτίας της αποβολής του με πέντε φάουλ.

Αναλυτικά οι επιδόσεις των παικτών του Μεσολογγίου στο τρίποντο στην σημερινή αναμέτρηση:

Χουχούμης 4/4

Δημητρακόπουλος 2/4

Μανιάς 2/4

Whitfield 1/6

Eρμείδης 2/2

Μολφέτας 3/4

Καραγεωργίου 0/1