Φανερή η απογοήτευση του προπονητή του Πανερυθραϊκού, του Δημήτρη Χουχουλή, μετά την εμφάνιση και την ήττα της ομάδας του από τον Ερμή Σχηματαρίου, με τον πολύπειρο τεχνικό να σχολιάζει πως οι παίκτες του στην ουσία δεν εμφανίστηκαν ποτέ εντός των τεσσάρων γραμμών.

 

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Δημήτρης Χουχουλής:

«Δεν χρειάζεται να αναλύσουμε πολλά για αυτό το ματς. Εμείς δεν κατεβήκαμε ποτέ στο γήπεδο. Ήρθαμε εκδρομή, για την οποία βοήθησε και ο καιρός το πρωί. Οι περισσότεροι παίκτες πήγαν το πρωί για ένα καφεδάκι και σκέφτηκαν να έρθουν στο γήπεδο περισσότερο για να χαλαρώσουν, παρά για να παίξουν, θεωρώντας πως θα κέρδιζαν, επειδή ήταν τρεις νίκες πιο μπροστά από τον Ερμή. Τα πράγματα, όμως, δεν είναι έτσι και σε αυτή την Elite League, που σε τιμωρεί σε κάθε ευκαιρία, πρέπει να είσαι έτοιμος για “πόλεμο” κάθε εβδομάδα. Μπήκαμε, λοιπόν, πολύ χαλαροί απέναντι σε μια ομάδα με μεγάλο βάθος και πολύ έμπειρους αθλητές. Τα παιχνίδια και τις παραστάσεις του Βασιλόπουλου σε αυτό το επίπεδο δεν τα έχουν μαζί, για παράδειγμα, παίκτες σαν τον Μωραΐτη, τον Κωστόπουλο και τον Αρνόκουρο. Όλα κάτι σημαίνουν και είναι στενάχωρο που χάσαμε, επειδή δείξαμε στο δεύτερο ημίχρονο πως μπορούσαμε να νικήσουμε, αλλά δεν φτάνουν τα 20 λεπτά αντίδρασης δεν μπορείς να πάρεις αποτέλεσμα. Αν δεν έρθεις έτοιμος να νικήσεις στο γήπεδο, θα κυνηγάς σε όλο το ματς. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό στα τέσσερα ματς, που απομένουν για το τέλος της κανονικής περιόδου, ευχόμενοι να φτάσουμε στις οκτώ πρώτες ομάδες, ολοκληρώνοντας έτσι μια πολύ επιτυχημένη χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είμαστε η μόνη ομάδα της πρώτης πεντάδας του βαθμολογικού πίνακα, που παίζει μόνο με νέους Έλληνες παίκτες, με μέσο όρο ηλικίας στα 23 χρόνια, και το μόνο που απομένει είναι να… καταπιούμε σπαθιά».

Για τον αγώνα με την Ελευθερούπολη την Τετάρτη (12/4): «Δεν υπάρχουν πράγματα στο μπάσκετ, όπως η αλλαγή στο τσιπάκι. Πάμε σε ένα ματς, όπου δεν υπάρχει “πρέπει”, απέναντι σε μια ομάδα με το διπλάσιο μπάτζετ. Τα μπάτζετ, φυσικά, δεν παίζουν μπάσκετ, αλλά βοηθούν, όπως συνέβη και στην περίπτωση του Ερμή Σχηματαρίου, ο οποίος έφερε δύο παίκτες πρώτης γραμμής στην χειμερινή περίοδο, τους Βασιλόπουλο και Ντράσκοβιτς, ενώ πριν από λίγο καιρό έφερε έναν από τους καλύτερους ξένους του πρωταθλήματος, τον Μπράιαντ. Εμείς, όμως, επιμείναμε στο πλάνο μας με τους νέους Έλληνες παίκτες. Τους δώσαμε τον χώρο και είναι στο χέρι τους να τον εκμεταλλευτούν και να γίνουν μάγκες, αλλιώς τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Δε θα υπάρξουν πολλές ομάδες, που θα σου δώσουν τέτοια ευκαιρία. Προχωράμε βήμα προς βήμα, μαθαίνοντας από τα λάθη μας και βαίνοντας στο τέλος μιας πολύ επιτυχημένης χρονιάς του Πανερυθραϊκού, της μόνης ομάδας της Elite League που 20 αγωνιστικές βρέθηκε στην κορυφή και 25 στην πρώτη πεντάδα με νέους Έλληνες παίκτες. Είναι ένα μεγάλο παράσημο αυτό για τα παιδιά κι ας μην χύνουν μόνοι τους την καρδάρα με το γάλα».

 

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Νίκος Οικονόμου:

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Το να κερδίσεις στην Νέα Ερυθραία δεν είναι εύκολο. Η αξία της νίκης έρχεται πάντα σε συνάρτηση με τον αντίπαλο, ο οποίος στην περίπτωση αυτή ήταν πολύ σοβαρός, με ένα εξαιρετικό σύνολο κι έναν επίσης εξαιρετικό προπονητή. Ήμασταν συγκεντρωμένοι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, εξαιρώντας ένα τρίλεπτο στην τελευταία περίοδο, κάτι λογικό από τη στιγμή, που ήταν βέβαιο πως ο Πανερυθραϊκός θα αντιδρούσε. Ήταν μια δίκαιη νίκη και συνεχίζουμε, έχοντας καταφέρει από τις πιο χαμηλές θέσεις όπου βρισκόμασταν στο σημείο να διεκδικούμε την ελπίδα της οκτάδας, κάτι που μόνο λίγο δεν είναι. Για να έχει αξία η νίκη μας, όμως, πρέπει να νικήσουμε στο γήπεδό μας τη Μεγαρίδα. Καλή συνέχεια στον Πανερυθραϊκό και σε εμάς, με το πρωτάθλημα σίγουρα να έχει ακόμη πολύ δρόμο».

Για το ματς με τη Μεγαρίδα την Τετάρτη (12/4): «Δε θα είναι θέμα κούρασης αυτός ο αγώνας, μιας και όλες οι ομάδες έχουν το ίδιο πρόγραμμα. Το ζήτημα είναι το ποιος θέλει το ματς περισσότερο. Πρέπει να παίξουμε συγκεντρωμένοι στο γήπεδό μας, γνωρίζοντας πως οποιαδήποτε ομάδα μπορεί να κερδίσει σε οποιαδήποτε έδρα, ώστε τελικά να έχει αξία η νίκη μας στην Νέα Ερυθραία».