Ο Πανερυθραϊκός πέρασε ένα άνετο απόγευμα στην Νέα Φιλαδέλφεια, την ώρα που ο Ηρακλής, η Ελευθερούπολη και το Μεσολόγγι πήραν άνετες εντός έδρας νίκες απέναντι σε Αγρίνιο, Μεγαρίδα και Κόροιβο Αμαλιάδας αντίστοιχα. Από εκεί κι έπειτα το Σχηματάρι πήρε δραματικό ροζ φύλλο αγώνα κόντρα στον Αίαντα Ευόσμου, ο Τρίτων έσπασε το εντός έδρας αήττητο του Παπάγου  και ο Αμύντας ξεπέρασε το εμπόδιο της Καβάλας.

ΦΕΑ – Πανερυθραϊκός 80-96: Επιστροφή στις νίκες με πειστικό τρόπο για τους Ερυθραιώτες!

O Πανερυθραϊκός ήταν εξαιρετικός σχεδόν σε όλο το 40λεπτο και με αυτόν τον τρόπο ξεπέρασε το εμπόδιο της ΦΕΑ, με συνέπεια να πετύχει την πρώτη του νίκη ύστερα από δύο ήττες και να ανέβει στο 9-4. Στον αντίποδα το συγκρότημα του Καρατζά γνώρισε το δεύτερο διαδοχικό του ανεπιτυχές αποτέλεσμα και υποχώρησε στο 4-9, με αποτέλεσμα να παραμείνει εντός της επικίνδυνης ζώνης.

Οι παίκτες του Δημήτρη Χουχουλή ήταν πολύ λειτουργικοί στο μπροστά μέρος του παρκέ, με αποτέλεσμα να τρέξουν ένα σερί 0-9 και να πάρουν πλεονέκτημα εννιά πόντων (2-11). Κάπου εκεί οι γηπεδούχοι έβγαλαν σφυγμό και ένα δικό τους επιμέρους 10-2 πλησίασαν στον πόντο, ωστόσο οι “ερυθρόλευκοι” επέβαλαν πάλι τον ρυθμό τους και αποσπάστηκαν για πρώτη φόρα με δέκα (15-25), ενώ έκλεισαν το δεκάλεπτο στο +12 (19-31), μετά από ένα πολύ δύσκολο τρίποντο του Κωστόπουλου.

Oι “ερυθρόλευκοι” εξακολουθούσαν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και έφτασαν στο +13 (22-35), με τους “κυανέρυθρους” να βγάζουν σφυγμό(32-37). Βέβαια για ακόμη μία φορά ο Πανερυθραϊκός πάτησε το πόδι στο γκάζι και πήρε το μεγαλύτερο του προβάδισμα στο παιχνίδι μετά από εύστοχο σουτ του Παππά (34-48), με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στην ανάπαυλα με το σκορ στο 38-49. Οι Φιλαδελφειώτες ήθελαν να αντιστρέψουν για ακόμη μία φορά τα δεδομένα της αναμέτρησης και με καλάθι του Καραχάλιου έφτασαν την Ερυθραία σε απόσταση μία κατοχής (52-55), εντούτοις οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν άμεσα και ξέφυγαν με 12 πόντους (54-66), την ώρα που πήγαν στην τελική ευθεία του αγώνα με “προίκα” δεκαοκτώ πόντων (60-78). Στην τελευταία περίοδο οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να απειλήσουν τους Ερυθραιώτες, χωρίς πάντως να καταφέρουν κάτι ουσιαστικό, αφού η υπάρχουσα απόσταση ήταν πολύ μεγάλη.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Σταματογιάννης με 23 πόντους, με τον 25χρονο ψηλό να μπαίνει για τα καλά στα παπούτσια του απόντα Κώστα Καμπουρίδη. Από εκεί κι έπειτα εξαιρετικοί ήταν κι οι Αρνόκουρος και Οικονομόπουλος με 18 και 16 πόντους αντίστοιχα, ενώ από την πλευρά των ηττημένων ξεχώρισε ο Καραχάλιος με 20 πόντους και 12 ριμπάουντ, με τους Στεργιάκη, Καραλευθέρη και Δρόσο να τους συνεπικουρούν με 16,14 και 13 πόντους αντίστοιχα. Οι “ερυθρόλευκοι” ήταν πάρα πολύ εύστοχοι (30/63 -38/64), την στιγμή που είχαν απίστευτη αναλογία ασίστ (19/16/ 30/13). Τέλος οι γηπεδούχοι υπερτέρησαν στον τομέα των ριμπάουντ (36-25), ωστόσο το γεγονός ότι υστέρησαν εμφανώς στις άλλες κατηγορίες, δεν τους επέτρεψε να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο.

Eρμής Σχηματαρίου – Αίας Ευόσμου 70-69: Γλίτωσαν στο τέλος την αυτοκτονία οι Βοιωτοί

Ο Ερμής Σχηματαρίου είδε τον Αίαντα να επιστρέφει από μία διαφορά 17 πόντων στο δεύτερο μέρος, ωστόσο μία βολή του Τάταρη στα 7” πριν την ολοκλήρωση του αγώνα ήταν αρκετή, για να του δώσει την πρώτη του νίκη μέσα στο νέο έτος και να τον ανεβάσει στο 6-6, δίνοντας του το δικαίωμα να κοιτάζει πιο πάνω από τις θέσεις των play out. Στον αντίποδα οι Θεσσαλονικείς επέστρεψαν στα ανεπιτυχή αποτελέσματα μετά από δύο σερί ροζ φύλλα αγώνα κι υποχώρησαν στο 5-8, με συνέπεια να παραμείνουν κοντά στην διακεκαυμένη ζώνη.

Με την αύρα των νεαποκτηθέντων παικτών η αρμάδα του Νίκου Οικονόμου εκκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση και πήρε πλεονέκτημα τεσσάρων πόντων (10-6), ενώ λίγο αργότερα αποσπάστηκαν και με δεκατρείς πόντους (21-8), για να κλείσουν τελικά το πρώτο δεκάλεπτο στο +11 (21-10). Οι δύο “μονομάχοι” έπαιζαν πιο ελεύθερο μπάσκετ, με τους γηπεδούχους να παραμένουν στο +14 (35-21) και τους φιλοξενούμενους να τρέχουν ένα μικρό 0-5 για το 35-26. Πάντως οι Βοιωτοί ανέβασαν πάλι ταχύτητα και ρυθμό και οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα στο +17, που τους έδινε ξεκάθαρα το πάνω χέρι στην υπόθεση – νίκη.

Το σενάριο στο δεύτερο μέρος άλλαξε άρδην, καθότι ο Ερμής εγκλωβίστηκε στην εξαιρετική άμυνα του Αίαντα, με συνέπεια η επιθετική παραγωγικότητά του να παραμείνει σε πολύ χαμηλά επίπεδα και να δώσει το δικαίωμα στους “ερυθρολεύκους” να μπουν για τα καλά στην διεκδίκηση του αγώνα (60-51 στο 30′). Οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν με τίποτα να βρουν τον δρόμο προς το καλάθι, με τους Θεσσαλονικείς να το εκμεταλλεύονται σε πολύ μεγάλο βαθμό και να μειώνουν σε απόσταση αναπνοής (65-64). Ένα σημαντικό καλάθι του Bryant έδωσε βαθιά ανάσα στην ομάδα του (68-64 στο 1:30 λεπτό πριν την λήξη της αναμέτρησης), όμως οι “ερυθρόλευκοι” δεν είπαν την τελευταία τους λέξη και ισοφάρισαν στους 69 πόντους με 12” να απομένουν για την ολοκλήρωση του αγώνα. Τελικά ο Τάταρης πέτυχε 1/2 βολές στα 7” και χάρισε μία τεράστια νίκη στην ομάδα του.

Για τους νικητές όλα τα λεφτά ήταν η τριάδα Κυρίτση – Bryant – Βασιλόπουλου (εννιά ασίστ) με 24, 18 και 11 πόντους αντίστοιχα, ενώ από τους ηττημένους ξεχώρισε η τριπλέτα Walker – Kαραγιαννίδη και Δεληγεώργη με 13,12 και 11 πόντους αντίστοιχα. Τέλος ο Ερμής ήταν αρκετά πιο εύστοχος  (27-63/24-67), είχε καλύτερη αναλογία ασίστ/λαθών (15/9 – 12/13), με αποτέλεσμα να μην επηρεαστεί από την ξεκάθαρη κυριαρχία του Αίαντα στα ριμπάουντ.

Χαρίλαος Τρικούπης – Κόροιβος Αμαλιάδας 79-64: Νίκη ανάσα για τους Μεσολογγίτες!

Ο Χ.Τρικούπης προερχόταν από δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα απέναντι σε Αμύντα και Αίαντα Ευόσμου, με αποτέλεσμα το ματς με τον Κόροιβο Αμαλιάδας να έχει χαρακτήρα τελικού. Το σύνολο του Μούτσιου ελέω της κρισιμότητας του αγώνα πάτησε από τα πρώτα λεπτά το πόδι στο γκάζι, με συνέπεια να πάρει διψήφιες διαφορές, να επικρατήσει πολύ εύκολα επί του Κοροίβου (79-64) και να ανέβει στο 6-7.  Στην αντίπερα όχθη το συγκρότημα του Δελέγκου πλήρωσε σε μεγάλο βαθμό το γεγονός ότι δεν χρησιμοποίησε τον Mitrovic, κάτι που επέφερε την άνετη ήττα του και την μικρή πτώση στην βαθμολογία (7-6).

Το άγχος είχε καταβάλει τους παίκτες του Μούτσιου, με αποτέλεσμα να οι φιλοξενούμενοι να αποσπαστούν με πέντε πόντους (0-5). Πάντως οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και κατάφεραν να ισορροπήσουν το παιχνίδι, με αποτέλεσμα να ισοφαρίσουν με την ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου (16-16). Από εκεί κι έπειτα ο αγώνας ήταν ένας επιθετικός μονόλογος του Μεσολογγίου, το οποίο πήρε άριστα σε άμυνα κι επίθεση και με ένα σερί 14-2 έφτασε στο +12 (30-18). Το σύνολο του Δελέγκου δεν είχε καμία απάντηση στο δυναμικό ξέσπασμα του Τρικούπη, με τους γηπεδούχους να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το διόλου ευκαταφρόνητο +16 (43-27).

Ούτε το διάλειμμα των 15 λεπτών μπορούσε να αφυπνίσει τον Κόροιβο, που αντίκρισε τους γηπεδούχους να τρέχουν ένα 11-3 (53-30) και να μετατρέπουν το ντέρμπι της Δυτικής Ελλάδος σε… πάρτι. Οι “κυανόλευκοι” ήθελαν, αλλά δεν μπορούσαν, κάτι που επέτρεψε στον Τρικούπη να πάει με “προίκα” 22 πόντων στην τελική ευθεία του αγώνα (65-43). Όπως ήταν αναμενόμενο η ομάδα του Μεσολογγίου έριξε ταχύτητα στην τελευταία περίοδο, με τους Ήλειους να το εκμεταλλεύονται και να περιορίζουν σε αρκετά μεγάλο βαθμό την έκταση της ήττας.

Για τους νικητές πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξε ο Νίκος Χουχούμης με 24 πόντους και 8/15 σουτ, ενώ εξαιρετικός ήταν κι ο Δημητρακόπουλος με 15 πόντους. Από την πλευρά του Κοροίβου ξεχώρισε ο Βύρλας με 14 πόντους και επτά ριμπάουντ, ενώ θετική παρουσία είχε και ο Μαστόρος με 12 πόντους. Οι γηπεδούχοι επικράτησαν, γιατί ήταν πιο αποτελεσματικοί στο σκοράρισμα (26/63/ 21/62) και είχαν καλύτερη αναλογία ασίστ/λαθών (12/8-13/10), ενώ απόλυτη ισορροπία υπήρξε στην μάχη των αιθέρων (34-34).

Παπάγος – Τρίτων 67-77: Έσπασαν το αήττητο των “Στρατηγών” οι Σεπολιώτες!

Ο Τρίτων ήταν εξαιρετικός στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και με αυτόν τον τρόπο πήρε ένα τεράστιο εκτός έδρας ροζ φύλλο αγώνα επί του Παπάγου, ο οποίος γνώρισε την πρώτη του εκτός έδρας ήττα. Έτσι η αρμάδα του Μιχελάκου ανέβηκε στο 10-3 και παρέμεινε μόνος πρώτος, την ώρα που ο Παπάγος γνώρισε την πρώτη του ήττα μετά από δύο διαδοχικά ροζ φύλλα και υποχώρησε στο 8-5, αλλά έμεινε στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας.

Σε ένα ντέρμπι κορυφής, οι δύο “μονομάχοι” έδωσαν μεγάλη έμφαση στις άμυνες, κάτι το οποίο ήταν αναμενόμενο. Αυτήν την συνθήκη εκμεταλλεύτηκε προσωρινά ο Παπάγος, που πήρε πλεονέκτημα τεσσάρων πόντων (10-6), ωστόσο το συγκρότημα του Μιχελάκου πάτησε για τα καλά το πόδι στο γκάζι και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο +6 (14-20). Ο αγώνας άνοιξε αρκετά στην συνέχεια, με τους φιλοξενούμενους να ανεβάζουν κι άλλο ταχύτητα και να φτάνουν αρχικά στο +10 (16-26) και λίγο αργότερα στο +14 (20-34). Μάλιστα ο Τρίτων δεν περιορίστηκε εκεί και αποσπάστηκε ακόμη και με 18 πόντους (24-42), με τους παίκτες του Κουρή να βγάζουν σφυγμό και να οδηγούνται στην ανάπαυλα στο -14 (31-45).

Η δεκαπεντάλεπτη διακοπή φαίνεται πως έδωσε την απαραίτητη ώθηση στους “Στρατηγούς” που εμφανίστηκαν μεταμορφωμένοι στο δεύτερο μέρος και για αρχή πλησίασαν στους εννιά (43-52), ενώ λίγο αργότερα έφεραν το παιχνίδι στο καλάθι (52-54), χάρις στον εξαιρετικό Peterson. To φίνις της τρίτης περιόδου δεν ήταν το ιδανικό για τον οργανισμό των Βορείων Προαστίων, που είδε τον Τρίτωνα να ανασυντάσσεται και να κάνει ένα 0-6 για το 52-60. Οι γηπεδούχοι επανήλθαν για άλλη μία φορά στο πνεύμα του αγώνα (61-65), με τους φιλοξενούμενους να διατηρούν την ψυχραιμία τους και με ένα τεράστιο τρίποντο του Draskovic στα 2:17 πριν την ολοκλήρωση του αγώνα να στέλνει την διαφορά στους εννιά (63-72) και να γέρνει οριστικά την πλάστιγγα υπέρ του Τρίτωνα.

Για τους νικητές σε πολύ καλή μέρα οι Πράπας, Καμπερίδης, Κουφόπουλος και Πολυτάρχου με 14,14,11 και 11 πόντους αντίστοιχα, ενώ εξαιρετικός ήταν κι ο Draskovic με εννιά πόντους και δεκαεπτά ριμπάουντ. Από ην πλευρά του Παπάγου ξεχώρισε ο πολύ φορμαρισμένος Peterson με 24 πόντους, ενώ διψήφιος ήταν και ο Γεωργοπαπαδάκος με 11. Παρά την ήττα του το σύνολο του Κουρή σούταρε πολύ καλύτερα (25/55 – 25/76), εντούτοις ο Τρίτων είχε πολύ περισσότερες κατοχές (23-50 ριμπάουντ) και είχε καλύτερη αναλογία ασίστ/λαθών (11/16-16/15).

Ηρακλής – Αγρίνιο 88-59: Άνετο ντεμπούτο Γυμνόπουλου στον πάγκο του Γηραιού!

Ο Ηρακλής δεν επέτρεψε ποτέ στο Αγρίνιο να περάσει μπροστά στο σκορ και έτσι επικράτησε εύκολα επί της ομάδας της Αιτωλοακαρνανίας (88-58), με τον Φοίβο Γυμνόπουλο να ξεκινά με το ¨δεξί” στον πάγκο των “κυανόλευκων”. Με αυτήν την επικράτηση ο Γηραιός ξεπέρασε με τον καλύτερο τρόπο την ανέλπιστη ήττα από την Καβάλα και πέτυχε την ένατή του νίκη σε δεκατρία παιχνίδια, την ώρα που η ομάδα του Στέφανου Πέρκου έμεινε στα τέσσερα ροζ φύλλα και πλέον επικεντρώνεται στον τελικό της άλλης εβδομάδας απέναντι στον Αμύντα.

Ο Γηραιός έδειξε από νωρίς τα δόντια του και με ένα 8-0 πήρε πλεονέκτημα οκτώ πόντων (10-2), την ώρα που τρεις βολές του Γοργόνη έδωσαν το δικαίωμα στους γηπεδούχους να φτάσουν στο +11 (22-11). Τελικά οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν το πρώτο δεκάλεπτο στο +8 (27-19), ενώ η απόσταση μεταξύ των δύο μονομάχων παρέμενε σε αυτά τα επίπεδα (33-27). Κάπου εκεί οι “κυανόλευκοι” άρχισαν να επιβάλουν για τα καλά τον ρυθμό τους και πήραν προβάδισμα 13 πόντων (41-28), που παρέμεινε μέχρι οι δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια. Οι Αιτωλοακαρνάνες δεν μπορούσαν να αντεπεξέλθουν στην πίεση της ομάδας της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να βρεθούν για πρώτη φορά στο -20 (59-39), ενώ πήγαν στην τελική ευθεία του αγώνα με “προίκα” 21 πόντων (69-48). Η διαφορά είχε συνεχώς αυξητικές τάσεις, με τον Ηρακλή να πηγαίνει ακόμη και στο +32 (85-53) και τελικά να επικρατούν με 29 πόντους.

Από την πλευρά των γηπεδούχων όαση ήταν ο Παπαντωνίου με 19 πόντους και 13 ασίστ, ενώ πολύ καλό παιχνίδι έκαναν και οι Παπαρέγκας και Χαριτόπουλος με 18 και 14 πόντους αντίστοιχα. Για το Αγρίνιο διακρίθηκαν τα αδέρφια Μπαζίνα με τον Περικλή να πετυχαίνει 17 πόντους και τον Νάσο να κάνει μία μεστή εμφάνιση με εννιά πόντους, έξι ριμπάουντ και έξι ασίστ. Τέλος οι νικητές επικράτησαν κατά κράτος σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες, αφού ήταν πιο εύστοχοι (31/64-20/63), πήραν την μάχη των ριμπάουντ (46-26) κι είχαν καλύτερη αναλογία ασίστ/λαθών (26/15 – 19/11)

Ελευθερούπολη – Μεγαρίδα 100-64: Συνεχίζουν το σερί τους οι Καβαλιώτες!

Η Ελευθερούπολη ήταν υπερηχητική από το πρώτο κιόλας λεπτό της αναμέτρησης, με αποτέλεσμα να επικρατήσει με σαρωτικό τρόπο επί της Μεγαρίδας (100-64), να πετύχει την τρίτη της σερί νίκη, να ανέβει στο 8-5 και να βρεθεί στην τριάδα της βαθμολογίας. Στον αντίποδα το σύνολο του Γιώργου Μάνταλου εκκίνησε με άσχημο τρόπο το 2023, γνώρισε την δεύτερη διαδοχική του ήττα κι υποχώρησε στο 7-5, ωστόσο παραμένει για τα καλά σε τροχιά πλέι οφς.

Οι γηπεδούχοι ήταν αποφασισμένοι από το πρώτο κιόλας λεπτό του αγώνα και πήραν πλεονέκτημα οκτώ πόντων με το “καλησπέρα” (8-0), με την Μεγαρίδα να αντιδρά για το 8-6. Το σύνολο του Παπαδόπουλου έκανε ένα νέο 9-0 για το 17-6, ενώ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στους Μεγαρίτες, αφού ολοκλήρωσε το πρώτο δεκάλεπτο στο +22 (34-12). Παρά την τεράστια απόσταση που πήραν ο Καβαλιώτες από το ξεκίνημα, εξακολουθούσαν να κάνουν ό,τι θέλουν στο παρκέ και κάνοντας ένα επιμέρους στο 26-15 οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το απίστευτο +33 (60-27). Η συνάντηση εξακολουθούσε να είναι παράσταση για έναν ρόλο, με τους γηπεδούχους να παίρνουν διαφορά ακόμα και 41 πόντων (82-41) και τελικά να φτάνουν στην εκατοστάρα και το τελικό +36 (100-64).

Για τους θριαμβευτές ο κορυφαίος ήταν ο εκτελεστής Ναούμης με 19 πόντους και 5/8 τρίποντα, ενώ στην ζώνη του λυκόφωτος ήταν επίσης και οι Σκουλίδας και Τσουμάνης με 14 πόντους έκαστος. Στον αντίποδα οι μόνοι διψήφιοι ήταν οι Ζαρκαδούλας και  Γκάτζιας με 14 και 10 πόντους αντίστοιχα, ενώ προσπάθησε και ο Παπαγιάννης με 8 πόντους και 11 ριμπάουντ. Τέλος όπως δείχνει και το τελικό σκορ, οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν σε όλες τις στατικές κατηγορίες, αφού σούταραν πολύ καλύτερα (35/71 -22/72), πήραν κατά κράτος την μάχη των ριμπάουντ (49-31) και είχαν εξαιρετική αναλογία ασίστ/λαθών (28-16-8/11).

Aμύντας  – Καβάλα 83-74: Πήραν το ντέρμπι ουραγών και ελπίζουν οι γηπεδούχοι!

Ο Αμύντας τα βρήκε σκούρα απέναντι στην βελτιωμένη ομολογουμένως Καβάλα, αλλά τελικά κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του συνόλου του Πενταζίδη (83-74) και να ανέβει στο 4-9, ισοβαθμώντας με Αγρίνιο και ΦΕΑ. Στην αντίπερα όχθη οι Μακεδόνες δεν έδωσαν συνέχεια στην τεράστια νίκη επί του Ηρακλή, με αποτέλεσμα να παραμείνουν στη μόλις μία νίκη σε δεκατρείς αγώνες και να βλέπουν δυσοίωνο το μέλλον τους στην κατηγορία.

Οι “πορτοκαλί” επέβαλαν τον ρυθμό τους στο πρώτο διάστημα της αναμέτρησης και πήραν πλεονέκτημα έξι πόντων (15-9), με τους παίκτες του Πενταζίδη να αντιδρούν και να ολοκληρώνουν το πρώτο δεκάλεπτο το +2 (18-20). Ο χαρακτήρας του ντέρμπι παρέμενε αναλλοίωτος, αφού οι γηπεδούχοι μπορεί να έκαναν ένα μικρό ξέσπασμα και να αποσπάστηκαν με επτά (31-24), αλλά η απάντηση των φιλοξενουμένων ήταν κάτι παραπάνω από άμεση, με αποτέλεσμα οι δύο “μονομάχοι” να οδηγηθούν στην ανάπαυλα με το σκορ στο 34-33.

Το ντέρμπι καλά κρατούσε με την μία ομάδα να διαδέχεται την άλλη στην πρωτοπορία (49-48). Κάπου εκεί ο Αμύντας έτρεξε ένα σερί 11-0 και ξέφυγε με 12 πόντους (60-48), ενώ πήγε στην τελική ευθεία του αγώνα με “προίκα” 10 πόντων (62-52). Οι φιλοξενούμενοι δεν άφησαν το παιχνίδι στην μοίρα του και με τρίποντο του Τσέλλου πλησίασαν στους τέσσερις (68-64), με τον Λιακόπουλο να βγάζει τα κάστανα από την φωτιά, αφού με ένα μεγάλο τρίποντο στα 2:30 λεπτά πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης έγραψε το 77-67 και καθόρισε τον τελικό νικητή.

Για τους νικητές πρώτος σκόρερ ήταν ο Γκρέκας με 18 πόντους, ενώ εξαιρετικοί ήταν επίσης οι Δόξας (17 πόντοι, 6 ριμπάουντ), Λιακόπουλος (10 πόντοι, 10 ασίστ) και ο νεαποκτηθείς Εke (10 πόντοι, 10 ασίστ). Από την πλευρά των φιλοξενουμένων πρώτος σκόρερ ήταν ο Johnson με 22 πόντους, την ώρα που διψήφιοι ήταν και οι Μπόζης, Webster, Τσέλλος και Πουλιανίτης με 13,13,12 και 10 πόντους αντίστοιχα. Τέλος οι “πορτοκαλί” κυριάρχησαν σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού, αφού είχαν καλύτερο ποσοστά στα σουτ εντός παιδιάς (30/63- 25/66), πήραν την μάχη των ριμπάουντ (40-33) και ήταν ανώτεροι στην δημιουργία (27/18 – 16/14).

Αναλυτικά η 13η αγωνιστική:

Σάββατο 14 Ιανουαρίου

ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ-Πανερυθραϊκός 80-96

Ελευθερούπολη-Μεγαρίδα 100-64

Ερμής Σχηματαρίου-Αίας Ευόσμου 70-69

Χαρίλαος Τρικούπης-Κόροιβος Αμαλιάδας 79-64

Παπάγου-Τρίτων 67-77

Ηρακλής-Αγρίνιο 88-59 (κεκλεισμένων των θυρών)

Αμύντας-Καβάλα 83-74

Κυριακή 15 Ιανουαρίου

15:00 Μαρούσι-Ψυχικό

Αναλυτικά οι αναμετρήσεις:

ΦΕΑ ΝΦ/ΜΧ-Πανερυθραϊκός 80-96

Διαιτητές: Μηλαπίδης-Μαρινάκης-Ρίζος (Μωϋσιάδης)

Δεκάλεπτα: 19-31, 38-49, 60-78, 80-96

ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ (Καρατζάς): Στεργιάκης 16 (1), Κοντός, Ζήρος 6, Ζήρος 2, Λίτσος 2, Παπανικολάου, Καραχάλιος 20 (2), Δεϊμέζης 3, Καραλευθέρης 14, Γαρέζος 4 (1), Δρόσος 13, Γεωργοπαπαδάκος.

Πανερυθραϊκός (Χουχουλής): Παππάς 8 (2), Καλλιανιώτης, Παπαδημητρίου 12, Κωστόπουλος 6 (2), Μωραΐτης 6 (1), Αρνόκουρος 18 (2), Ιωαννίδης, Οικονομόπουλος 16 (2), Σταματογιάννης 23 (3), Ματαλιωτάκης 7, Ευστρατίου.

Ελευθερούπολη-Μεγαρίδα 100-64

Διαιτητές: Πουρσανίδης Κ.-Γερακινής-Γεωργούλης (Μπρίγκος)

Δεκάλεπτα: 34-12, 60-27, 87-47, 100-64

Ελευθερούπολη (Παπαδόπουλος): Χάντσον 12 (3), Φιλοξενίδης, Σοκ 7 (1), Γράβας 8, Τσουμάνης 14, Ναούμης 19 (5), Σκουλίδας 14 (4), Ξύδης 3 (1), Γκατζιούρας, Γεωργίου 2, Ρόμπινσον 12, Τουτζιαράκης 9.

Μεγαρίδα (Μάνταλος): Παλαιοχωρίτης 3 (1), Γκάτζιας 10 (2), Παπαγιάννης 8, Αγγελόπουλος 3, Γερομιχαλός 7 (1), Ντουμπίνσκι 9 (1), Καλλινικίδης 2, Χάσα 2, Γεωργαλάς 6, Μουρτζούκος, Μότλεϊ, Ζαρκαδούλας 14 (1).

Ερμής Σχηματαρίου-Αίας Ευόσμου 70-69

Διαιτητές: Τσώνος-Σκαλτσής-Τσαχάκης (Δεσάρτης)

Δεκάλεπτα: 21-10, 48-31, 60-51, 70-69

Ερμής Σχηματαρίου (Οικονόμου): Μπράιαντ 18 (1), Γουάιλι, Νάκης 3 (1), Ζαρμακούπης 4, Μέξης, Φιλοξενίδης, Μητσιμπόνας 2, Μαργέλης 2, Βασιλόπουλος 11 (3), Τάταρης 6, Κυρίτσης 24 (3).

Αίας Ευόσμου (Ζαφειρούδης): Τζέφερσον 7 (1), Γουόκερ 13, Παπαδόπουλος 8 (2), Ναούμης 1, Πετράκης, Πετανίδης 8, Καλογιαννίδης 7, Δεληγεώργης 11 (2), Καραγιαννίδης 12, Μπαλτζόπουλος 2.

Χαρίλαος Τρικούπης-Κόροιβος Αμαλιάδας 79-64

Διαιτητές: Λουλουδιάδης-Δέλλας-Τσάνταλη (Πατσαντζόπουλος)

Δεκάλεπτα: 16-16, 43-27, 65-43, 79-64

Χαρίλαος Τρικούπης (Μούτσιος): Χουχούμης 24 (4), Φενέρ 5, Δημητρακόπουλος 15 (2), Μανιάς, Στράτος, Τόλα 7, Ερμείδης 6 (1), Μολφέτας 10 (2), Κουρουπάκης 9, Καραγεωργίου 2, Νάνος 1.

Κόροιβος Αμαλιάδας (Δελέγκος): Λιούις 2, Νοέας 4, Καμάρας 9 (1), Ερμείδης 7, Σιδηροηλίας 7, Ιατρίδης 5 (1), Μαστόρος 12 (3), Ρουμελιώτης 4 (1), Βύρλας 14.

Παπάγου-Τρίτων 67-77

Διαιτητές: Κάρδαρης-Ζιώγας-Τσιμπούρης (Ζώης)

Δεκάλεπτα: 14-20, 31-45, 52-60, 67-77

Παπάγου (Κουρής): Γιοβάνης 6, Γεωργοπαπαδάκος 11 (3), Σανδραμάνης 5 (1), Καρούζος 4 (1), Μαράκης 2, Σολωμός, Μπέλη 6, Τζουγκαράκης 5, Καρακώστας 2, Μπαλός 2, Παυλίδης, Πίτερσον 24 (1).

Τρίτων (Μιχελάκος): Μάιερς 4, Κουφόπουλος 11, Ζαραϊδώνης 4, Πολυτάρχου 11 (3), Πράπας 14 (3), Τσουργιάννης 8, Προίσκος, Καμπερίδης 14 (2), Ντράσκοβιτς 9 (1), Τσάμης 2.

Ηρακλής ΚΑΕ 2022-Αγρίνιο 88-59

Διαιτητές: Ξενικάκης-Ελευθεριάδης-Παπαγερίδης (Πολυχρονίδης)

Δεκάλεπτα: 27-19, 48-35, 69-48, 88-59

Ηρακλής ΚΑΕ 2022 (Γυμνόπουλος): Παπαρέγκας 18 (3), Αμπατζάς 6, Γοργόνης 8 (1), Λιάπης 8 (1), Μακρής 6, Χαριτόπουλος 14, Γεωργάκης, Τζακόπουλος, Παπαντωνίου 19 (2), Βουλγαρόπουλος 9.

Αγρίνιο (Πέρκος): Νικολαΐδης 7 (1), Καβαλιαράκης 2, Ντουζίδης 3 (1), Π. Μπαζίνας 17 (1), Καφέζας 2, Τσούκας, Τσουργιάννης 3, Κυριλής 7 (1), Φίσερ 3 (1), Λότον, Θ. Μπαζίνας 9, Μπαρδάκας 6 (1).

Αμύντας-Καβάλα 83-74

Διαιτητές: Αναστόπουλος-Ασλανίδης-Σκανδαλάκης (Διμπινούδης)

Δεκάλεπτα: 18-20, 34-33, 62-52, 83-74

Αμύντας (Λιόγας): Δήμου, Τοπάλλι 7 (1), Σιούντρης 2, Γκρέκας 18 (4), Βαρδιάνος 12 (4), Λιακόπουλος 10 (2), Κουκουνιάς 2, Γιούση 2, Γκάτζο, Έκε 10 (1), Δόξας 17, Καλογερίας 3 (1).

Καβάλα (Πενταζίδης): Τζόνσον 22 (2), Μπόζης 13 (2), Πουλιανίτης 10, Απαζίδης, Πρίφτης 2, Πεχλιβανίδης 2, Γουέμπστερ 13, Τσέλλος 12 (2).

Βαθμολογία

1. Τρίτων 23 (10-3)

2. Πανερυθραϊκός 22 (9-4)

3. Ελευθερούπολη 21 (8-5)

4. Παπάγου 21 (8-5)

5. Κόροιβος Αμαλιάδας 20 (7-6)

6. Χαρίλαος Τρικούπης 19 (6-7)

7. Ηρακλής ΚΑΕ 2022 19 (9-4) *

8. Μεγαρίδα 19 (7-5) σε 12 αγώνες


9. Ψυχικό 19 (7-5) σε 12 αγώνες

10. Μαρούσι 19 (7-5) σε 12 αγώνες


11. Ερμής Σχηματαρίου 18 (6-6) σε 12 αγώνες

12. Αίας Ευόσμου 18 (5-8)

13. ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ 17 (4-9)

14. Αμύντας 17 (4-9)


15. Αγρίνιο 17 (4-9)

16. Καβάλα 14 (1-12)

*Έχει αφαίρεση τριών βαθμών

*Oι πρώτες οκτώ ομάδες συμμετέχουν στα πλέι οφ, οι ομάδες από τις θέσεις 11-14 παίζουν στα πλέι άουτ και οι δύο τελευταίες υποβιβάζονται

Επόμενη αγωνιστική (14η)

Ερμής Σχηματαρίου-Χαρίλαος Τρικούπης

Μεγαρίδα-ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ

Πανερυθραϊκός-Παπάγου

Τρίτων-Μαρούσι

Ψυχικό-Ηρακλής

Αγρίνιο-Αμύντας

Καβάλα-Κόροιβος Αμαλιάδας

Αίας Ευόσμου-Ελευθερούπολη