Η 20η αγωνιστική της Εlite League ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο με πάρα πολύ ενδιαφέροντα παιχνίδια, στα οποία υπήρξαν τρομερά ντέρμπι και αξιομνημόνευτες επιδόσεις. Το basketblog.gr παραμένει πιστό στις συνήθειες του κι επιλέγει τους κορυφαίους της αγωνιστικής, ενώ παράλληλα δίνει την δυνατότητα στο αναγνωστικό κοινό να αποφασίσει τους δικούς του διακριθέντες μέσω των poll, που βάζει.

1.Χρήστος Καφέζας (Αγρίνιο)

Το Αγρίνιο πέτυχε την νίκη της αγωνιστικής απέναντι στον Πανερυθραϊκό, με τους Αιτωλοακαρνάνες να πραγματοποιούν ενδεχομένως την κορυφαία τους εμφάνιση και να φτάνουν σε μία σπουδαία επικράτηση. Το μυστικό για τους Αγρινιώτες είναι ότι κατάφεραν να αναδείξουν πολλούς πρωταγωνιστές, ένας εκ των οποίων ήταν και ο 21χρονος γκαρντ Χρήστος Καφέζας. Ο άλλοτε άσος του Προμηθέα Πατρών έπιασε πάρα πολύ υψηλά στάνταρ απόδοσης και έδωσε πάρα πολλές λύσεις στην περιφέρεια του Αγρινίου, όταν η μπάλα έκαιγε.

Για του λόγου το αληθές ο Καφέζας μέτρησε 18 πόντους, όντας σχεδόν αψεγάδιαστος από κοντά και μακριά (7/9 σουτ |2/3 τρίποντα), την στιγμή που έδωσε τέσσερις ασίστ και πήρε δύο ριμπάουντ χωρίς να υποπέσει σε κάποιο σφάλμα. Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ο ταλαντούχος καλαθοσφαιριστής διάγει μία καλή σεζόν με την φανέλα του ΑΟΑ, ενώ στην αναμέτρηση με το σύνολο του Χουχουλή έκανε season high σε πόντους κι αξιολόγηση.

2. Kalin Fisher (Αγρίνιο)

Όπως γράψαμε και προηγουμένως, το Αγρίνιο κατάφερε να επικρατήσει επί του Πανερυθραϊκού, αφού πήρε πολλά από πολλούς και φυσικά μέσα στους διακριθέντες του ΑΟΑ δεν θα μπορούσε να λείπει το βαρύ πυροβολικό της ομάδας ο Kalin Fisher. Ο Αμερικανός SG βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση το τελευταίο διάστημα, κάτι το επιβεβαίωσε περίτρανα και στον πολύ δύσκολο αγώνα απέναντι στους πρωτοπόρους “ερυθρολεύκους”.

Σύμφωνα με την γλώσσα των αριθμών ο Fisher σταμάτησε στους 28 πόντους με ικανοποιητική ευστοχία (9/19 σουτ | 5/11 τρίποντα), ενώ είχε σημαντική συνεισφορά και σε άλλους τομείς, αφού έδωσε δύο ασίστ, έκανε τρία κλεψίματα και πήρε δύο ριμπάουντ, ενώ υπέπεσε σε δύο λάθη, πάρα τις πολλές κατοχές που διαχειρίστηκε και τον χρόνο, που αγωνίστηκε (32 λεπτά). Τέλος του πιστώνεται η τρομερή του άνοδος στο δεύτερο μέρος, αλλά κι η επίτευξη ορισμένων μεγάλων σουτ όπως το πολύ δύσκολο τρίποντο που μετέτρεψε το 85-86 σε 88-86, αλλά και το καλάθι, που έδωσε “κεφάλι” στον ΑΟΑ στα 37” (διαμόρφωσε το 93-91).

3. Kevion Taylor (Ηρακλής)

Ο Ηρακλής ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι με την Ελευθερούπολη, κάνοντας μία πολύ μεγάλη ανατροπή στα τελευταία λεπτά και έχοντας τους δύο ξένους του αλλά και τους υπόλοιπους παίκτες σε πολύ καλή επιθετικά ημέρα. Αυτός πάντως που αναμφίβολα έκανε την διαφορά σε αυτήν την σπουδαία επικράτηση του Γηραιού δεν ήταν άλλος από τον Kevion Taylor, ο οποίος έκανε μία απίστευτη εμφάνιση, παρότι τις προηγούμενες μέρες ταλαιπωρούταν από διάστρεμμα.

Για την ακρίβεια ο Αμερικανός φόργουορντ έσπασε όλα τα κοντέρ, αφού αποτέλεσε ένα άλυτο γρίφο για την άμυνα του ΓΣΕ με τους 28 πόντους (8/11 σουτ | 5/7 τρίποντα), που σημείωσε, ενώ η στατιστική του ήταν γενικότερα γεμάτη, αφού πήρε 10 ριμπάουντ, έδωσε τέσσερις ασίστ και έκανε τέσσερα κλεψίματα, ενώ υπέπεσε και σε τρία λάθη. Τέλος με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να συγκεντρώσει το υψηλότατο 38 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης, το οποίο και θα του δώσει το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της αγωνιστικής.

4. Donovan Johnson (Αμύντας)

Ο Αμύντας πραγματοποίησε μία εξαιρετική τέταρτη περίοδο απέναντι στον Ερμή Σχηματαρίου, με αποτέλεσμα να φτάσει σε μία επικράτηση, που του δίνει τεράστια βαθμολογική ανάσα, διότι απομακρύνεται από την ζώνη του απευθείας υποβιβασμού και παράλληλα παλεύει για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στα πλέι άουτ. Μάλιστα το σύνολο του Λιόγα έφτασε σε αυτό το αποτέλεσμα χωρίς τους υπερπολύτιμους Λιακόπουλο και Τοπάλι, ωστόσο ευτύχησε να έχει σε ένα καταπληκτικό απόγευμα τον Donovan Johnson, ο οποίος ηγείται των “πορτοκαλί” από την στιγμή που έχει πατήσει το πόδι στην χώρας μας.

Συγκεκριμένα ο 31χρονος SF/PF έφτασε σε ακόμη ένα double – double, αφού σημείωσε 24 πόντους (8/19 σουτ | 1/4 τρίποντα) και πήρε δύο ριμπάουντ. Παράλληλα έδωσε μία ασίστ, έκανε δύο κλεψίματα και υπέπεσε σε τρία σφάλματα, ενώ ενδεικτικό της επιθετικής συνεισφοράς του είναι και το γεγονός ότι κέρδισε οκτώ φάουλ, που αποτελεί ένα πολύ μεγάλο νούμερο. Τέλος αξίζει να καταγραφεί ότι στα πέντε παιχνίδια που έχει δώσει το παρών στην Elite League μετρά 23,2 πόντους και 20,4 στο PIR, ενώ σε αυτό το διάστημα η ομάδα του μετρά τρεις νίκες όταν σε όλο τον πρώτο γύρο είχε μόλις μία περισσότερη.

5. Austin Lawton (Αγρίνιο)

Μπορεί οι περιφερειακοί του Αγρινίου να βρέθηκαν σε εξαιρετική ημέρα και να έδωσαν σκορ και δημιουργία, ωστόσο οι Αιτωλοακαρνάνες είδαν και τον center τους Austin Lawton να πραγματοποιεί ακόμη μία πληθωρική εμφάνιση και να δίνει σωρεία λύσεων μέσα στο ζωγραφιστό. Για να γίνουμε πιο σαφείς, ο άλλοτε σέντερ του Ιωνικού, ήταν ένα πολύ σημαντικό όπλο στην φαρέτρα του συνόλου του Καββαδία με τους 22 πόντους, που σημείωσε, την στιγμή που μάζεψε και 11 ριμπάουντ.

Η αρωγή του στο σπουδαίο ροζ φύλλο αγώνα του ΑΟΑ δεν τελειώνει πάντως εκεί, καθότι έδωσε επίσης δύο ασίστ, έκανε ένα κλέψιμο κι ένα μπλοκ, ενώ παρέμεινε αλάνθαστος. Με αυτόν τον τρόπο συγκέντρωσε 33 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης και αναδείχθηκε MVP της εν λόγω αναμέτρησης, ενώ θα μπορούσε να είχε ακόμη υψηλότερα νούμερα, σε περίπτωση που δεν αποβαλλόταν στα δύο λεπτά πριν την λήξη του παιχνιδιού, εξαιτίας της τεχνικής ποινής που δέχτηκε (για flopping).

Προπονητής: Θοδωρής Καββαδίας (Αγρίνιο)

Ο Θοδωρής Καββαδίας είναι ένας άνθρωπος που βρίσκεται πολλά χρόνια στην ομάδα του Αγρινίο, ωστόσο το προηγούμενο Σάββατο για πρώτη φορά κάθισε στον πάγκο της ομάδας, έχοντας τον ρόλο του προπονητή. Συγκεκριμένα, ο Καββαδίας, αν και δεν διαθέτει επίσημο δίπλωμα για να προπονεί ομάδα της Elite League,  αναγκάστηκε να κοουτσάρει την ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας το περασμένο Σάββατο, εξαιτίας της αποχώρησης του Στέφανου Πέρκου (ο Κώστας Κεραμιδάς είχε ανακοινωθεί ήδη, ωστόσο θα αναλάμβανε καθήκοντα από σήμερα).

Παρά την απειρία του σε παρόμοιες καταστάσεις, ο κατά συνθήκη τεχνικός του ΑΟΑ τα πήγε περίφημα, αφού η ομάδα του όχι μόνο πέτυχε μία νίκη – χρυσάφι απέναντι στον πρωτοπόρο της βαθμολογίας, αλλά κατάφερε να παίξει εξαιρετικό μπάσκετ, κάτι το οποίο μεταφράζεται κι από τους 97 πόντους που σημείωσε (ρεκόρ της ομάδας σε 40λεπτο στην τετράχρονη πορεία της στην Elite League). Επιπλέον πολύ σημαντική είναι κι η ψυχολογική ώθηση, που έδωσε στους παίκτες της ομάδας, αφού ας μην ξεχνάμε ότι προερχόντουσαν από μία δύσκολη εβδομάδα, εξαιτίας της αλλαγής σκυτάλης στον πάγκο του οργανισμού.

Photo Credits: Θωμάς Παππάς

here

 

oll Maker