Το Ψυχικό ήταν αυτό που πανηγύρισε στον αθηναϊκό ντέρμπι απέναντι στον Τρίτωνα, ενώ στο έτερο παιχνίδι, το οποίο συγκέντρωσε τα βλέμματα, ο Ηρακλής έκαμψε με ανατροπή την αντίσταση της Ελευθερούπολης. Από εκεί κι έπειτα το Αγρίνιο κατάφερε να “λυγίσει” τον πρωτοπόρο Πανερυθραϊκό σε ένα απίστευτο παιχνίδι και ο Παπάγος σε ένα παρόμοιας ομορφιάς ματς ξεπέρασε το εμπόδιο του Χ. Τρικούπη. Από εκεί κι έπειτα ο Αμύντας πήρε μία δραματική νίκη με τον Ερμή Σχηματαρίου, ενώ ο Κόροιβος έκανε τα εύκολα – δύσκολα με τον επικίνδυνο Αίαντα. Τέλος το Μαρούσι κι η Μεγαρίδα δεν δυσκολεύτηκαν κόντρα σε ΦΕΑ και Καβάλα αντίστοιχα.

Ψυχικό – Τρίτων 82-72: Πήρε το ντέρμπι και κοιτάζει προς την τετράδα το σύνολο του Ρεμεντέλα!

Το Ψυχικό ήλεγχε το παιχνίδι στην μεγαλύτερη διάρκειά του (προηγήθηκε ακόμη και με 18 πόντους) και με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να επικρατήσει επί του Τρίτωνα (82-72) και να επιστρέψει στα ροζ φύλλα αγώνα. Έτσι οι γηπεδούχοι ανέβηκαν στο 12-8, φλερτάρουν ξανά έντονα με την τετράδα και έκαναν το 1-1 στις νίκες με το σημερινό τους αντίπαλο (κάλυψαν και την διαφορά των δύο πόντων που ηττήθηκαν στο Στρέφη), ενώ οι φιλοξενούμενοι γνώρισαν την τέταρτη τους ήττα σε πέντε παιχνίδια κι υποχώρησαν στο 11-7 με δύο ματς λιγότερα. Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Segu με 17 πόντους και 8/12 σουτ, ενώ σε πολύ καλή μέρα βρέθηκαν τόσο ο Κουκάς (10 πόντοι, 6 ασίστ) όσο κι ο Victor (8 πόντοι, 11 ριμπάουντ). Στην αντίπερα όχθη το κουπί στην επίθεση τράβηξαν οι Myers (14 πόντοι), Καμπερίδης (14 πόντοι), Κουφόπουλος (14 πόντοι) και Τσάμης (12 πόντοι, 12 ριμπάουντ).

Oι γηπεδούχοι ήταν πολύ αποτελεσματικοί στο μπροστά μέρος του παρκέ και πήραν με το “καλησπέρα πλεονέκτημα τεσσάρων πόντων (4-0), το οποίο διεύρυναν στην συνέχεια (18-11). Το σκηνικό παρέμεινε ίδιο μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου, αφού οι “σκίουροι” ήταν στο +6 (23-17), χάρις στην τρομερή του ευστοχία τόσο από κοντά όσο κι από μακριά (10/14 σουτ). To συγκρότημα του Ρεμεντέλα είχε επιβάλλει για τα καλά τον ρυθμό του και αποσπάστηκε για πρώτη φορά με 10 πόντους (29-19), ενώ με πρωταγωνιστική τον Νίκο Οκεκουόγεν ξεμάκρυνε ακόμη περισσότερο (37-21). Πάντως οι “μπλε” έβγαλαν αντίδραση και οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα με την μικρότερη δυνατή ζημιά (40-30).

Το Ψυχικό επανήλθε στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις από την έναρξη του δευτέρου μέρους κι αποκατέστησε το +16 (48-32), ενώ ανέβασε ακόμη περισσότερο στροφές στα επόμενα λεπτά (53-35). Παρά το γεγονός αυτό ο Τρίτων δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια κι αντέδρασε, πλησιάζοντας στους 12 (55-43), την ώρα που έγινε ακόμη πιο απειλητικός στην συνέχεια (59-51 στο 30′). Ο οργανισμός των Βορείων Προαστίων εξακολουθούσε να ελέγχει το παιχνίδι και με οδηγό τον Segu ξέφυγε εκ νέου με 11 πόντους (64-53), ωστόσο οι Σεπολιώτες μπήκαν πάλι για τα καλά στην εξίσωση του αγώνα (67-61). Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να κλείσουν κι άλλο την ψαλίδα, αλλά μάταια, καθότι το Ψυχικό πήρε διαφορά 13 (78-65) πόντων και “κλείδωσε” την νίκη με ένα τεράστιο τρίποντο του Γιάννη Αθανασούλα στα δύο λεπτά πριν την ολοκλήρωση του αγώνα.

Ηρακλής – Ελευθερούπολη 97-93:  Πήραν το ντέρμπι με τεράστια ανατροπή οι Θεσσαλονικείς!

Η Ελευθερούπολη είχε το παιχνίδι στα χέρια της μέχρι και δύο λεπτά πριν την λήξη του αγώνα (87-92 το σκορ), ωστόσο ο ψυχωμένος Ηρακλής (στο ντεμπούτο Μπούτσκου) μπόρεσε να γυρίσει τούμπα το παιχνίδι και να πάρει μία τεράστια νίκη (97-93), που έχει πάρα πολλές προεκτάσεις. Αρχικά ο Γηραιός δίπλωσε τις νίκες του με αντίπαλο τον ΓΣΕ, ενώ παράλληλα επέστρεψε στα ροζ φύλλα, ανέβηκε στο 12-8 και μπήκε ξανά σε τροχιά τετράδας, την ώρα που οι Καβαλιώτες υποχώρησαν στο 13-7 και έπεσαν από την δεύτερη θέση.

Οι γηπεδούχοι εκκίνησαν φουριόζοι την αναμέτρηση και ευτύχησαν να πάρουν πλεονέκτημα οκτώ πόντων (12-4), ωστόσο οι φιλοξενούμενοι βρήκαν σταδιακά τα πατήματά τους και έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο -5 (26-21). Οι παίκτες του Μπούτσκου προσπάθησαν να χτίσουν πάνω σε αυτό το μικρό πλεονέκτημα (30-24), ωστόσο η απάντηση του συγκροτήματος του Παπαδόπουλου ήταν κάτι παραπάνω από άμεση, διότι προσπέρασε (35-37). Οι δύο “μονομάχοι” εξακολουθούσαν να πηγαίνουν χέρι – χέρι μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, κάτι το οποίο αποτυπωνόταν ξεκάθαρα και από το ισόπαλο σκορ (51-51).

Όπως ήταν φυσιολογικό, ο ρυθμός έπεσε στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο οι εναλλαγές στο σκορ κι οι ισοπαλίες παρέμεναν ένα μόνιμο φαινόμενο (58-58). Πάντως η Ελευθερούπολη βρήκε μεγάλα τρίποντα από τους Τουτζιαράκη και Robinson, με αποτέλεσμα να κάνει ένα δυνατό φίνις στην τρίτη περίοδο και να μπει στην τελική ευθεία του αγώνα με “προίκα” επτά πόντων (68-75). Μάλιστα οι Καβαλιώτες όχι μόνο ήταν στην πρωτοπορία του σκορ, αλλά με τρίποντο του Hadson ξέφυγαν με 11 πόντους (74-85 στο 32′), με τον Γηραιό να ανατρέπει εν μέρει στην κατάσταση (84-88).

Παρόλα αυτά οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν την τύχη του αγώνα στα χέρια τους, αφού διατηρούσαν μία απόσταση τεσσάρων – έξι πόντων μέχρι το 38′ (87-92). Σε εκείνο το σημείο φάνηκε πως έπεσε ο διακόπτης για τον ΓΣΕ, καθότι ο Γηραιός έτρεξε ένα σερί 6-0 και πέρασε μπροστά στο σκορ (94-92 στα 26”). Ο Sokk εκμεταλλεύτηκε την βολή της τεχνικής ποινής στον Λιάπη και διαμόρφωσε το 94-93, με τον δεύτερο να γράφει το 95-93 στα 17”. Στην επόμενη κατοχή οι Sokk και Hadson αστόχησαν στα περιφερειακά σουτ, που επιχείρησαν με τον Παπαντωνίου να κερδίζει φάουλ. Βέβαια ο 32χρονος γκαρντ δεν ευστόχησε σε καμία από τις δύο βολές, ωστόσο ο Χαριτόπουλος πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και με 2/2 από την γραμμή της φιλανθρωπίας έδωσε οριστικά κι αμετάκλητα την νίκη στην ομάδα του.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο απίστευτος Kevion Taylor με 29 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ σε πολύ καλή μέρα βρέθηκε κι ο Gathright με 22 πόντους. Από την πλευρά των ηττημένων τρομερός ήταν ο Hudson με 24 πόντους και πέντε ασίστ, την ώρα που βοήθησαν σε πολύ μεγάλο και οι Τουτζιαράκης (16 πόντοι, επτά ριμπάουντ) και Sokk (13 πόντους, οκτώ ασίστ). Τέλος οι Καβαλιώτες σούταραν καλύτερα (34/76 – 34/61), ήταν ανώτεροι στην δημιουργία (10/10 – 22/19), ωστόσο τους στοίχισε η απώλεια των ριμπάουντ (38-27).

Αγρίνιο – Πανερυθραϊκός 97-94: Τεράστια νίκη παραμονής για τους ψυχωμένους Αγρινιώτες!

Το Αγρίνιο μπορεί να παρατάχθηκε με υπηρεσιακό προπονητή, εξαιτίας της αποχώρησης του Στέφανου Πέρκου, αλλά πραγματοποίησε μία τεράστια εμφάνιση και κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του πρωτοπόρου Πανερυθραϊκού (97-94). Με αυτήν την νίκη οι Αιτωλοακαρνάνες ανέβηκαν στο 8-12 και βρίσκονται σε τροχιά πλεονεκτήματος έδρας στα play out, την στιγμή που που οι φιλοξενούμενοι υποχώρησαν στο 14-6, ωστόσο παραμένουν στην κορυφή.

Το παιχνίδι είχε τρομερό ρυθμό από το ξεκίνημά του, με τους φιλοξενούμενους να “βομβαρδίζουν” τους γηπεδούχους και να παίρνουν πλεονέκτημα εννιά πόντων από πολύ νωρίς (9-18). Οι Αιτωλοακαρνάνες βελτίωσαν την άμυνά τους σταδιακά και όχι μόνο πλησίασαν στους τρεις (18-21), αλλά έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο, όντας προηγούμενοι με “βραχεία κεφαλή” (25-24). Το σύνολο του Χουχουλή επέβαλε σιγά – σιγά τον ρυθμό του στο παιχνίδι κι αποκατέστησε το +8 (29-37), ωστόσο ο ΑΟΑ επέστρεψε πάλι δυναμικά στην εξίσωση του αγώνα και έκλεισε την ψαλίδα αισθητά (43-45), ενώ οδηγήθηκε στην ανάπαυλα το -5 (45-50).

Οι “ερυθρόλευκοι” συνέχιζαν να είναι το ίδιο αποτελεσματικοί στο μπροστά μέρος του παρκέ και πήραν εις διπλούν προβάδισμα εννιά πόντων (50-59, 53-62), ωστόσο μετά από αυτό το σημείο η κατάσταση άλλαξε δραματικά. Συγκεκριμένα οι γηπεδούχοι έτρεξαν ένα επιμέρους 18-3 και πήραν αέρα πέντε πόντων (70-65), ενώ οδηγήθηκαν στην τελική ευθεία του αγώνα στο +3 (72-69). Ο Καφέζας εξακολουθούσε να είναι κίνδυνος – θάνατος για τους φιλοξενούμενους και το Αγρίνιο ξέφυγε για πρώτη φορά με εννιά πόντους (80-71), εντούτοις ο Πανερυθραϊκός προσπέρασε με δίποντο του Οικονομόπουλου στο 36′ (85-86). Παρά το μικρό αυτό σοκ, η ομάδα του Καββαδία ανέκτησε τα ηνία του αγώνα (91-88) με γκολ – φάουλ του Καφέζα, όμως ο οργανισμός των Βορείων Προαστίων ισοφάρισε στα 100” (91-91). Οι δύο “μονομάχοι” έχασαν ευκαιρίες για να μπουν στη πρωτοπορία μέχρι το εύστοχο σουτ του Fisher, το οποίο διαμόρφωσε το 93-91 στα 37”. Στην επόμενη κατοχή οι Αιτωλοακαρνάνες έβγαλαν την άμυνα και με δύο βολές του Τσουργιάννη πήραν μαξιλαράκι τεσσάρων πόντων (95-91 στα 15”) και καθάρισαν ουσιαστικά αυτό το τεράστιο ροζ φύλλο αγώνα.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο ασταμάτητος Austin Lawton με 22 πόντους και 11 ριμπάουντ, την ώρα που ειδική μνεία αξίζει η εμφάνιση και των Fisher (28 πόντοι), Καφέζα (18 πόντοι, τέσσερις ασίστ) και Τσουργιάννη (14 πόντοι, 11 ριμπάουντ). Στην αντίπερα όχθη πρώτος σκόρερ ήταν ο Ματαλιωτάκης με 21 πόντους και τέσσερα ριμπάουντ, ενώ πληθωρική εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Μωραΐτης με 17 πόντους, έξι ριμπάουντ και επτά πάσες. Τέλος οι νικητές ήταν ανώτεροι σε ριμπάουντ (34-30) και δημιουργία (21/7 -18-10), ενώ αν κι ήταν πολύ εύστοχοι, είχαν λίγο χειρότερα ποσοστά στα σουτ εντός πεδιάς (36/71 – 35/66).

Αμύντας – Ερμής Σχηματαρίου 69-67: Τεράστια νίκη και βαθιά ανάσα για τους “πορτοκαλί”!

Ο Αμύντας (αγωνίστηκε χωρίς Τοπάλι και Λιακόπουλο) έκανε ένα εκρηκτικό τετράλεπτο στις αρχές της τετάρτης περιόδου και σε συνδυασμό με την ψυχραιμία του στις κρίσιμες στιγμές του παιχνιδιού κατάφερε να “λυγίσει” τον Ερμή Σχηματαρίου. Με αυτόν τον τρόπο η αθηναϊκή ομάδα ανέβηκε στο 7-13 κι έκανε την δεύτερη διαδοχική της νίκη, την στιγμή που οι Βοιωτοί υποχώρησαν στο 10-10, επιστρέφοντας στα ανεπιτυχή αποτελέσματα μετά την ιστορική νίκη απέναντι στον Ηρακλή.

Το σύνολο του Οικονόμου ήταν ελαφρώς καλύτερο στα πρώτα λεπτά του αγώνα και πήρε πλεονέκτημα τριών πόντων (9-12), ωστόσο οι γηπεδούχοι απάντησαν με ένα σερί 8-0 για το 17-12, ενώ ολοκλήρωσαν το πρώτο δεκάλεπτο, έχοντας “βραχεία κεφαλή” (19-18). Οι δύο “μονομάχοι” εξακολουθούσαν να πηγαίνουν χέρι – χέρι (25-26), ενώ το σκηνικό παρέμεινε ίδιο μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους (36-37). Η ανάπαυλα φαίνεται πως έκανε καλό στους “κυανόλευκους”, οι οποίοι αποσπάστηκαν με οκτώ πόντους (39-47), ενώ πήγαν στην τελική ευθεία του αγώνα με το ίδιο ακριβώς προβάδισμα (47-55).

Κάπου εκεί οι Βοιωτοί υπέστησαν ένα παρατεταμένο black out, καθότι ο Αμύντας έτρεξε ένα σερί 16-0 μέσα σε τρία λεπτά και έφερε τούμπα το παιχνίδι (63-55). Παρόλα αυτά ο Ερμής βρήκε για τα καλά τα πατήματά του και με ένα δικό του 0-10 μπήκε στην πρωτοπορία του σκορ (63-65), εντούτοις η αρμάδα του Λιόγα με οδηγό την άμυνά της πήρε αέρα τεσσάρων πόντων (69-65) στο 1:30 λεπτό πριν την λήξη του αγώνα. Στην αμέσως επόμενη κατοχή ο Μαργέλης έγραψε το 69-67, με τις δύο ομάδες να μην βρίσκουν τον δρόμο προς το καλάθι στο υπόλοιπο διάστημα και τον Bryant να αστοχεί στο τελευταίο τρίποντο νίκης.

Σε ακόμη ένα παιχνίδι την διαφορά για τον Αμύντα την έκανε ο Donovan Johnson με 24 πόντους και 12 ριμπάουντ, ενώ βοήθησε σημαντικά και ο Καλογερίας με 12 πόντους. Από την πλευρά των Βοιωτών διακρίθηκε η γνωστή τετράδα Bryant (22 πόντοι), Κυρίτση (16 πόντοι), Βασιλόπουλου (10 πόντοι, 10 ριμπάουντ) και Draskovic (εννιά πόντοι, 10 ριμπάουντ). Τέλος οι νικητές μπορεί να ήταν αρκετά πιο εύστοχοι (23/65-23/52), αλλά κατάφεραν να πάρουν αυτό το τεράστιο αποτέλεσμα, διότι πήραν την μάχη των ριμπάουντ (37-35) κι είχαν καλύτερη αναλογία ασίστ/λαθών (19/11-19/17).

Kόροιβος Αμαλιάδας – Αίας Ευόσμου 76-72: Έκανα τα εύκολα – δύσκολα, αλλά επικράτησαν στο τέλος οι Ήλειοι!

Ο Κόροιβος Αμαλιάδας μπορεί να απώλεσε διψήφιες διαφορές απέναντι στον πολύ αξιόμαχο κι αποφασισμένο Αίαντα Ευόσμου, αλλά τελικά χαμογέλασε στο τέλος (76-72). Αυτήν ήταν η 12η νίκη του συνόλου του Δελέγκου σε 19 παιχνίδια κι έτσι μοιάζει έτοιμο να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από μία απλή είσοδο στην οκτάδα, ενώ οι Θεσσαλονικείς γνώρισαν την δεύτερη διαδοχική τους ήττα, έπεσαν στο 7-13 και εξακολουθούν να βρίσκονται στο γκρουπ των ομάδων που θα παλέψουν για την καλύτερη δυνατή θέση στα play out.

Οι δύο “μονομάχοι” συμβάδιζαν στο σκορ για επτά λεπτά (17-16), αλλά οι γηπεδούχοι έτρεξαν ένα σερί 7-0 και πήραν πλεονέκτημα δέκα πόντων (26-16), ενώ έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο +7 (26-19). Το σύνολο του Ζαφειρούδη αντέδρασε ελαφρώς και μείωσε στους τρεις πόντους (28-25), όμως το υπόλοιπο διάστημα του πρώτου μέρους ήταν ένα μονόλογος της ομάδας του Δελέγκου, η οποία έτρεξε ένα σερί 18-3 και έφτασε στο +18 (46-28), ενώ πήγε στην ανάπαυλα στο +14 (46-32). Οι Ήλειοι διατηρούσαν αυτά τα πολύ μεγάλα πλεονεκτήματα (54-37), ωστόσο οι Θεσσαλονικείς δήλωσαν δυναμικό παρών και με ένα σερί 0-12 μπήκαν πολύ δυναμικά στο πνεύμα της αναμέτρησης (54-49). Ο Κόροιβος πήρε μία μικρή ανάσα (57-49), αλλά οι “ερυθρόλευκοι” είχαν αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο του αγώνα και μπήκαν στην τελική ευθεία του αγώνα μόλις στο -3 (59-56). Οι άμυνες πλέον είχαν “σφίξει” αισθητά, κάτι το οποίο βόλευε τον Αίαντα, που έφερε τον αγώνα στον πόντο στο 35′ (63-62). Βέβαια οι γηπεδούχοι έτρεξαν ένα σερί 6-0 μέχρι το 37′, πήραν διαφορά επτά πόντων (69-62) και κλείδωσαν την σπουδαία αυτή νίκη.

Από την πλευρά των νικητών εξαιρετική εμφάνιση έκανε ο Καμάρας με 22 πόντους, ενώ τον συνεπικούρησαν οι Βύρλας (15 πόντοι, 13 ριμπάουντ) και Lewis (19 πόντοι, πέντε ριμπάουντ). Για τον Αίαντα ακόμη μία τρομερή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Walker με 33 πόντους και 10 ριμπάουντ, την ώρα που διψήφιοι ήταν και οι Δεληγεώργης και Jefferson με 12 και 10 πόντους αντίστοιχα. Τέλος οι νικητές επικράτησα δίκαια βάσει στατιστικής, αφού σούταραν καλύτερα (27/72 – 23/67), ήταν πολύ πιο αποτελεσματικοί στην δημιουργία (19/9 – 14/15), με αποτέλεσμα να μην τους στοιχίσει η οριακή απώλεια των ριμπάουντ (41-43).

Παπάγος – Χ. Τρικούπης 90-85: Ανέβηκαν στην δεύτερη θέση οι Στρατηγοί!

Ο Παπάγος πραγματοποίησε ένα τρομερό τρίτο δεκάλεπτο και παρά την ολική επαναφορά του Χ. Τρικούπη, πήρε ακόμη ένα ροζ φύλλο στο “Σαλούν”, με αποτέλεσμα να κάνει την 13η νίκη του σε 20 παιχνίδια και να ανέβει στην δεύτερη θέση σε ισοβαθμία με τον Μαρούσι και την Ελευθερούπολη. Στην αντίπερα όχθη το σύνολο του Μούτσιου κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια, αλλά αυτή δεν ήταν αρκετή για να αποδράσει από την έδρα των “κυανολεύκων” και με αυτόν τον τρόπο υποχώρησε στο 9-10 και συνεχίζει την προσπάθεια για την αποφυγή της ψυχοφθόρας διαδικασίας των play out.

Το παιχνίδι ήταν απόλυτο ισορροπημένο στα πρώτα λεπτά του (15-15), με το σύνολο του Μιχάλη Κουρή να ανεβάζει ελαφρώς στροφές και να κλείνει το πρώτο δεκάλεπτο στο +3 (22-19). Οι “Στρατηγοί” ήταν μονίμως στην πρωτοπορία του σκορ και μάλιστα έφτασαν και στο +7 (39-32), ωστόσο οι Αιτωλοακαρνάνες έβγαλαν σφυγμό και οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα στην απόλυτη ισορροπία (44-44). Μετά από το πρώτο αναγνωριστικό διάστημα του δευτέρου ημιχρόνου, το σύνολο του Κουρή πήρε προβάδισμα επτά πόντων (57-50), το οποίο διεύρυνε περαιτέρω στην συνέχεια (67-56 στο 30′). Πάντως η ομάδα του Μούτσιου δεν τα παράτησε και με δίποντο του Μανιά έφερε τον αγώνα στα ίσα (71-71 στο 33′), αλλά οι γηπεδούχοι πήραν βαθιά ανάσα μετά από καλάθι του Τζουγκαράκη (76-71). Οι Μεσολογγίτες δεν τα παράτησαν και έφτασαν εκ νέου σε απόσταση αναπνοής (81-80  στο 38′), αλλά ο Παπάγος βρήκε ξανά τις λύσεις και πήρε αέρα έξι πόντων (86-80). Ο Καραγεωργίου κράτησε ζωντανή την ομάδα του με τρίποντο στα 57” (86-83), αλλά ένα καλάθι του Τζουγκαράκη διαμόρφωσε το 88-83 στα 45” και καθόρισε τον τελικό νικητή.

Για τους “Στρατηγούς” την διαφορά έκανε το δίδυμο Peterson – Τζουγκαράκη με 20 και 19 πόντους αντίστοιχα, ενώ πολύτιμες βοήθειες έδωσαν και οι Σανδραμάνης και Κόης με 15 και 12 πόντους αντίστοιχα. Στην αντίπερα όχθη πρώτος σκόρερ ήταν ο συνήθης ύποπτος Νίκος Χουχούμης με 21 πόντους, ενώ πολύ καλοί ήταν κι οι Κουρουπάκης (15 πόντοι) και Washington (12 πόντοι, εννιά ασίστ). Τέλος ο Παπάγος κατάφερε να φτάσει σε αυτό το σημαντικό ροζ φύλλο αγώνα, χάρις στην τρομερή αναλογία ασίστ/λαθών (23/7 – 18/16), ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Χ. Τρικούπης ήταν πιο εύστοχος (34/73 – 30/56) και ταυτόχρονα πήρε την μάχη των ριμπάουντ (25-33).

Μαρούσι – ΦΕΑ 91-77: Άνετο απόγευμα για τους “κιτρινόμαυρους”!

Το Μαρούσι έκανε ό,τι ήθελε την ΦΕΑ στο δεύτερο δεκάλεπτο, με αποτέλεσμα να επικρατήσει με τεράστια ευκολία επί των νεοφώτιστων (91-77) , να πετύχει την 13η νίκη του σε 20 παιχνίδια και να ανέβει πάλι στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Στην αντίπερα όχθη το συγκρότημα του Καρατζά δεν έχει γευτεί την νίκη στα τέσσερα παιχνίδια, που έχει δώσει στον δεύτερο γύρο, έπεσε στο 5-14 και πλέον η εξ’ αναβολής αναμέτρηση με τον Χ. Τρικούπη αποκτά χαρακτήρα τελικού.

Οι “κιτρινόμαυροι” κυριάρχησαν πλεονέκτημα επτά πόντων με το “καλησπέρα” (16-9), ενώ το διεύρυναν λίγο αργότερα ακόμη περισσότερο (22-13). Πάντως οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να συμμαζέψουν λίγο την κατάσταση και ολοκλήρωσαν το πρώτο δεκάλεπτο στο -5 (29-24), ωστόσο οι γηπεδούχοι έτρεξαν ένα σερί 23-3 και πήραν προβάδισμα 25 πόντων (52-27), ενώ οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα στο +17 (54-37). Παρά την μίνι αντεπίθεσή της στο τέλος του πρώτου μέρους, η ΦΕΑ δεν μπόρεσε ποτέ να φέρει σε δύσκολη θέση το Μαρούσι και το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στους 11 πόντους πριν την λήξη του αγώνα.

Από την πλευρά των νικητών κορυφαίος ήταν ο Καμαριανός με 20 πόντους, ενώ διψήφιοι ήταν και οι Κιούσης και Στασινός με 13 και 11 πόντους αντίστοιχα. Στην αντίπερα όχθη τρομερή εμφάνιση έκανε ο Στεργιάκης με 21 πόντους, έξι ασίστ κι οκτώ κλεψίματα, ενώ το φράγμα των 10 πόντων ξεπέρασαν και οι Καραλευθέρης και Καραχάλιος με 18 και 11 πόντους αντίστοιχα. Τέλος οι Μαρουσιώτες επικράτησαν, διότι ήταν σαφέστατα πιο εύστοχοι (33/63 – 29/71), πήραν οριακά την μάχη στους αιθέρες (24-22) και ήταν πολύ καλύτεροι δημιουργικά (24/22 – 14/21).

Καβάλα – Μεγαρίδα 58-80: Άνετο διπλό για την ομάδα του Μάνταλου!

Η Μεγαρίδα έδειξε από την αρχή της αναμέτρησης ποιο είναι το αφεντικό, με αποτέλεσμα να καταφέρει να ξεπεράσει με τεράστια άνεση το εμπόδιο της Καβάλας (58-80). Με αυτό το θετικό αποτέλεσμα ο οργανισμός της Δυτικής Αττικής ανέβηκε στο 10-10 και συνεχίζει την προσπάθεια για την αποφυγή των play out, ενώ το συγκρότημα του Πενταζίδη γνώρισε την 18η ήττα του σε 19 παιχνίδια και φαίνεται πως έχει αποδεχτεί την μοίρα του.

Το σύνολο του Πενταζίδη ήταν ευθέως ανταγωνιστικό στο πρώτο διάστημα του αγώνα, κάτι το οποίο ήταν εμφανές και από το σκορ (13-15), αλλά οι φιλοξενούμενοι πάτησαν το πόδι στο γκάζι και έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο +10 (15-25). Το σύνολο του Μάνταλου συνέχισε στο ίδιο μοτίβο και στα επόμενα λεπτά και αποσπάστηκε με 15 πόντους (24-39), αλλά οι Μακεδόνες έτρεξαν ένα σερί 0-10 και πήγαν στην ανάπαυλα με το απόλυτα διαχειρίσιμο – 5 (34-39). Με οδηγό την άμυνά της, η Μεγαρίδα διατηρούσε διψήφιες αποστάσεις (37-49), ενώ οδηγήθηκε στην τέταρτη περίοδο του αγώνα με “προίκα” 11 πόντων (45-56). Οι γηπεδούχοι έκαναν μία απέλπιδα προσπάθεια για την ανατροπή και μείωσαν στους εννιά (53-62) στο 33′, αλλά ο οργανισμός της Δυτικής Αττικής έκανε ένα επιμέρους 0-13 , πήρε διαφορά 22 πόντων (53-75) και έδωσαν θριαμβευτικές διαστάσεις στην νίκη τους.

Για την ΝΕΜ πρώτος σκόρερ ήταν ο Γερομιχαλός με 20 πόντους, ενώ μία ανάσα από το double – double έφτασε ο Καλλινικίδης (12 πόντοι, εννιά ριμπάουντ). Στην αντίπερα όχθη κορυφαίος ήταν ο Πουλιανίτης με 14 πόντους, την ώρα που διψήφιοι ήταν και οι Johnson και Τσέλλος με 10 πόντους έκαστος. Τέλος οι νικητές ήταν σαφώς πιο εύστοχοι (19/55 – 29/69), πήραν ξεκάθαρα την μάχη των ριμπάουντ (28-41) και ήταν εμφανώς ανώτεροι στην δημιουργία (9/12 – 19/10).

Αναλυτικά η 20η αγωνιστική

Ψυχικό-Τρίτων 82-72

Ηρακλής-Ελευθερούπολη 97-93

Αμύντας-Ερμής Σχηματαρίου 69-67

Κόροιβος Αμαλιάδας-Αίας Ευόσμου 76-72

Καβάλα-Μεγαρίδα 58-80

Αγρίνιο-Πανερυθραϊκός 97-94

Παπάγου-Χαρίλαος Τρικούπης 90-85

Μαρούσι-ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ 91-77

Αναλυτικά οι αναμετρήσεις:

Ψυχικό-Τρίτων 82-72

Διαιτητές: Σώμος-Μηλαπίδης-Μαρτινάκος (Κυρτάτας)

Δεκάλεπτα: 23-17, 40-30, 59-51, 82-72

Ψυχικό (Ρεμεντέλας): Βίκτορ 8 (2), Κουκάς 10 (2), Σεγκού 17 (1), Παπανικολάου 8, Αμβράζης 4, Μαλέλης 3 (1), Παύλος 10 (2), Αθανασούλας 10 (2), Τσόχλας 2, Οκεκουόγεν 6.

Τρίτων (Μιχελάκος): Μάιερς 15 (1), Μανοΐλοβιτς 8, Κουφόπουλος 14 (3), Ζαραϊδώνης 4, Πράπας 0, Τσουργιάννης 2, Προίσκος 3 (1), Καμπερίδης 14 (2), Τσάμης 12, Μπολδόγλου.

Καβάλα-Μεγαρίδα 58-80

Διαιτητές: Πουρσανίδης Κ.-Ελευθεριάδης-Κατωτικίδης (Στουπίδης)

Δεκάλεπτα: 15-25, 34-39, 45-56, 58-80

Καβάλα (Πενταζίδης): Τζόνσον 10 (1), Πουλιανίτης 14 (1), Κριζέας 6 (2), Απαζίδης 3, Ευαγγελίδης 1, Πρίφτης, Πεχλιβανίδης 3, Ταχυρίδης, Αλμπάνης 2, Γουέμπστερ 7, Καραγιάννης 2, Τσέλλος 10 (2).

Μεγαρίδα (Μάνταλος): Παλαιοχωρίτης 9 (3), Γκάτζιας 7 (1), Παπαγιάννης, Γερομιχαλός 20 (3), Πολυτάρχου 8 (2), Ντουμπίνσκι 5 (1), Γουάιλι 11, Καλλινικίδης 12 (1), Γεωργαλάς 4, Ζαρκαδούλας 4 (1).

Αγρίνιο-Πανερυθραϊκός 97-94

Διαιτητές: Μπακάλης-Δέλλας-Τσάνταλη (Παραλυκίδης)

Δεκάλεπτα: 25-24, 45-50, 72-69, 97-94

Αγρίνιο (Kαββαδίας): Νικολαΐδης, Ντουζίδης, Π. Μπαζίνας 6, Καφέζας 18 (2), Τσούκας 3 (1), Τσουργιάννης 14, Κυριλής, Φίσερ 28 (5), Λότον 22, Καβαλιαράκης, Θ. Μπαζίνας 6.

Πανερυθραϊκός (Χουχουλής): Παππάς, Καλλιανιώτης 7 (2), Παπαδημητρίου 3 (1), Κωστόπουλος 4, Μωραΐτης 17 (2), Καμπουρίδης 9 (1), Μερμίγκης, Αρνόκουρος 4, Οικονομόπουλος 7 (1), Σταματογιάννης 12 (3), Ματαλιωτάκης 21 (2), Ευστρατίου 10 (2).

Κόροιβος Αμαλιάδας-Αίας Ευόσμου 76-72

Διαιτητές: Μάνος-Τηγάνης-Λεβεντάκος (Κοκορδάτος)

Δεκάλεπτα: 26-19, 48-34, 59-56, 76-72

Κόροιβος Αμαλιάδας (Δελέγκος): Λιούις 19 (4), Νοέας 2, Καμάρας 22 (2), Ερμείδης 2, Σιδηροηλίας 4, Ιατρίδης, Μαστόρος 2, Ρουμελιώτης 3 (1), Μίτροβιτς 7, Βύρλας 15.

Αίας Ευόσμου (Ζαφειρούδης): Τζέφερσον 10, Γουόκερ 33 (6), Παπαδόπουλος 2, Ναούμης 5 (1), Πετράκης 3 (1), Κωνσταντινίδης, Σταυριανόπουλος, Δεληγεώργης 12 (2), Καραγιαννίδης 7, Μπαλτζόπουλος.

Ηρακλής ΚΑΕ 2022-Ελευθερούπολη 97-93

Διαιτητές: Σταματόπουλος-Ταρενίδης Κ.-Χατζημπαλίδης (Δέλλας)

Δεκάλεπτα: 26-21, 51-51, 68-75, 97-93

Ηρακλής ΚΑΕ 2022 (Μπούτσκος): Παπαρέγκας 12 (1), Γκάθραϊτ 22, Γοργόνης, Λιάπης 13 (1), Μακρής, Χαριτόπουλος 8, Τζακόπουλος, Παπαντωνίου 12 (1), Τέιλορ 29 (5), Βουλγαρόπουλος.

Ελευθερούπολη (Παπαδόπουλος): Χάντσον 24 (4), Σοκ 13 (3), Γράβας 10 (2), Τσουμάνης, Ναούμης 2, Σκουλίδας 11 (3), Ξύδης 5 (1), Ρόμπινσον 12 (3), Τουτζιαράκης 16 (1).

Διαιτητές: Θεονάς-Στρέμπας-Αντωνιάδης (Μπίκας)

Δεκάλεπτα: 29-24, 54-37, 73-56, 91-77

Μαρούσι (Σκαραφίγκας): Παπαδημητρίου, Καψαλός 9 (1), Στασινός 11 (2), Θεοδώρου 8, Ξύδας 4 (1), Κιούσης 13 (2), Κουτσονικόλας 2, Γουντς 4, Καμαριανός 20 (2), Παπαγεωργόπουλος 4, Μιχαλούτσος 9, Σταυρακούκας 7.

ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ (Καρατζάς): Βαφειάδης 5 (1), Στεργιάκης 21 (1), Κοντός 2, Ζήρος 2, Παπανικολάου 3 (1), Καραχάλιος 11, Δεϊμέζης 8, Καραλευθέρης 18 (4), Γαρέζος, Δρόσος 5, Γεωργοπαπαδάκος 2.

Παπάγου-Χαρίλαος Τρικούπης 90-85

Διαιτητές: Μαλαμάς-Τσιμπούρης-Αγγελής (Ζαγκλής)

Δεκάλεπτα: 22-19, 44-44, 67-56, 90-85

Παπάγου (Κουρής): Γιοβάνης, Γεωργοπαπαδάκος, Σανδραμάνης 15 (3), Κόης 12, Σολωμός 6, Καρούζος 4, Μαράκης 2, Μπέλη 4, Τζουγκαράκης 19, Καρακώστας 5 (1), Μπαλός 3, Πίτερσον 20 (2).

Χαρίλαος Τρικούπης (Μούτσιος): Χουχούμης 21 (4), Γουάσινγκτον 12 (2), Μανιάς 9 (2), Τόλα 2, Ερμείδης 5 (1), Μολφέτας 9 (1), Κουρουπάκης 15, Καραγεωργίου 10 (1), Νάνος 2.

Αμύντας-Ερμής Σχηματαρίου 69-67

Διαιτητές: Τσαρούχα-Ζιώγας-Παπαδόπουλος Χρ. (Ντίνος)

Δεκάλεπτα: 19-18, 36-37, 47-55, 69-67

Αμύντας (Λιόγας): Δήμου 3, Σιούντρης 8, Γκρέκας 8 (2), Βαρδιάνος 6 (2), Κουκουνιάς, Γκάτζο 2, Μάρσαλ 24 (1), Δόξας 6, Καλογερίας 12 (1).

Ερμής Σχηματαρίου (Οικονόμου): Μπράιαντ 22 (1), Νάκης 2, Μαργέλης 6, Βασιλόπουλος 10 (3), Μητσιμπόνας, Τάταρης 2, Ντράσκοβιτς 9, Πάππος, Κυρίτσης 16 (1).

Επόμενη αγωνιστική (21η)

Ελευθερούπολη-Αμύντας

Ερμής Σχηματαρίου-Κόροιβος Αμαλιάδας

Αίας Ευόσμου-Καβάλα

Μεγαρίδα-Αγρίνιο

Πανερυθραϊκός-Ψυχικό

Χαρίλαος Τρικούπης-Τρίτων

ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ-Ηρακλής ΚΑΕ 2022

Παπάγου-Μαρούσι

1. Πανερυθραϊκός 34, 14-6
2. ΓΣ Ελευθερούπολης 33, 13-7
3. ΓΣ Αμαρουσίου 33, 13-7
4. ΑΣ Παπάγου 33, 13-7
5. Ψυχικό 32, 12-8
6. Ηρακλής 32, 12-8
7. Κόροιβος Αμαλιάδας 31, 12-7
8. Ερμής Σχηματαρίου 30, 10-10
______________________________________
9. ΝΕΜ 30, 10-10
10. Τρίτων 29, 11-7
______________________________________
11. AO Αγρινίου 28, 8-12
12. Χαρίλαος Τρικούπης 28, 9-10
13. Αίας Ευόσμου 27, 7-13
14. Αμύντας 27, 7-13
______________________________________
15. ΦΕΑ 24, 5-14
16. Καβάλα 20, 1-18

* Oι πρώτοι οκτώ μπαίνουν στα πλέι οφ
* Οι δύο τελευταίοι υποβιβάζονται
* Οι ομάδες από τις θέσεις 11-14 παίζουν στα πλέι άουτ