Ο Ηρακλής κατάφερε να περάσει νικηφόρα από την Νέα Φιλαδέλφεια, ενώ Ψυχικό και Μαρούσι κατάφεραν να βγουν αλώβητοι από τα ντέρμπι των Βορείων Προαστίων. Από εκεί κι έπειτα ο Τρίτων έκανε ένα σημαντικό διπλό στο Μεσολόγγι, ενώ και ο Ερμής Σχηματαρίου έκαμψε την αντίσταση του Κοροίβου Αμαλιάδας. Ακόμη ο Αίας Ευόσμου επιβλήθηκε με ευκολία επί της Καβάλας, ενώ η Μεγαρίδα πήρε σημαντική νίκη στο τέλος επί του Αγρινίου.

ΦΕΑ – Ηρακλής 91-97: Σημαντικό διπλό εδραίωσης στην τετράδα για τον Γηραιό!

O Hρακλής ήταν εξαιρετικός στο μεγαλύτερο μέρος του τετάρτου δεκαλέπτου, άντεξε στην αντεπίθεση της ΦΕΑ στο τέλος και με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να περάσει νικηφόρα από την Νέα Φιλαδέλφεια. Έτσι ο Γηραιός πέτυχε την δεύτερη διαδοχική του νίκη κι ανέβηκε στο 13-8, μπαίνοντας σε τροχιά τετράδας, την στιγμή που οι γηπεδούχοι υποχώρησαν στο 5-15, γνώρισαν την πέμπτη διαδοχική τους ήττα και πλέον απομακρύνονται όλο και περισσότερα από την ζώνη των play -out.

Οι δύο “μονομάχοι” πήγαιναν χέρι – χέρι στα πρώτα λεπτά του αγώνα, κάτι οποίο αποδεικνυόταν και από το ισόπαλο σκορ (10-10). Κάπου εκεί ο Γηραιός ανέβασε στροφές και πήρε πλεονέκτημα πέντε – έξι πόντων (13-18, 18-24), ωστόσο οι γηπεδούχοι μπήκαν δυναμικά στην εξίσωση του αγώνα και όχι μόνο έφεραν το παιχνίδι στα ίσα, αλλά προσπέρασαν με την λήξη του δεκαλέπτου (26-24). Oι Θεσσαλονικείς προσπαθούσαν να ανακτήσουν πάλι τα ηνία του αγώνα και μπήκαν ξανά στην πρωτοπορία του (32-35), αλλά οι “κυανέρυθροι” δεν πανικοβλήθηκαν κι ανέτρεψαν πλήρως το σκηνικό του αγώνα, παίρνοντας απόσταση επτά πόντων (47-40), χάρις στην εκπληκτική τους επίθεση. Μάλιστα το σύνολο του Καρατζά συνέχισε στο ίδιο τέμπο στο μπροστά μέρος του παρκέ και πήγε στην ανάπαυλα στο +5 (54-49).

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, οι δύο ομάδες έδωσαν πολύ μεγαλύτερη έμφαση στο αμυντικό κομμάτι, κάτι το οποίο εκμεταλλεύτηκε η αρμάδα του Μπόυτσκου, που προσπέρασε στο σκορ (57-61). Οι “κυανόλευκοι” πήγαν στην τελική ευθεία του αγώνα με “βραχεία κεφαλή” (63-66), ενώ άρχιζαν να ανεβάσουν ακόμη περισσότερο στροφές σε άμυνα κι επίθεση στην συνέχεια, με αποτέλεσμα να ξεφύγουν με 13 πόντους (68-81). Μάλιστα ο Ηρακλής δεν περιορίστηκε εκεί και πήρε διαφορά 16 πόντων (74-90 στο 36′), αλλά οι γηπεδούχοι δεν τα παράτησαν και μείωσαν στους επτά (88-95) στο 1:30 λεπτό πριν την λήξη. Πάντως οι φιλοξενούμενοι δεν πανικοβλήθηκαν στα εναπομείναντα 90 δεύτερα  και με αυτόν τον τρόπο έφτασαν σε μία σπουδαία νίκη.

Κορυφαίος για τον Γηραιό ήταν σε ακόμη ένα παιχνίδι ο Taylor με 31 πόντους και πέντε ριμπάουντ, ενώ σε τρομερή μέρα βρέθηκαν επίσης οι Παπαντωνίου (15 πόντοι, εννιά ασίστ) και Gathright (20 πόντοι). Στην αντίπερα όχθη στην ζώνη του λυκόφωτος βρέθηκε ξανά ο Καραλευθέρης με 22 πόντους και οκτώ ασίστ, ενώ τον συνεπικούρησαν οι Καραχάλιος (14 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 6 ασίστ) και Στεργιάκης (15 πόντοι). Τέλος η ΦΕΑ ήταν ελαφρώς πιο εύστοχη (31/69 -30/68), πήρε οριακά την μάχη των ριμπάουντ (35-33), ωστόσο ήταν πολύ κατώτερη στον τομέα της δημιουργίας (19/17 -19/7).

Παπάγος – Μαρούσι 84-89: Οι “Στρατηγοί” άγγιξαν την ανατροπή, αλλά πληγώθηκαν από τον Καμαριανό!

Ο Παπάγος άγγιξε μία τρομερή ανατροπή στο τέταρτο δεκάλεπτο απέναντι στο Μαρούσι, ωστόσο ένα γκολ – φάουλ του Καμαριανού στα 10” τον πλήγωσε και έδωσε την νίκη στο σύνολο του Σκαραφίγκα. Με αυτόν τον τρόπο οι γηπεδούχοι γνώρισαν την δεύτερη τους ήττα στην έδρα τους και υποχώρησαν στο 13-8, την στιγμή που οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν στο 14-7, έπιασαν κορυφή κι έκαναν το 2-0 απέναντι στους σημερινούς τους αντιπάλους.

Οι δύο “μονομάχοι” ήταν πολύ αποτελεσματικοί στα μετόπισθεν στο πρώτο διάστημα του αγώνα, με συνέπεια να πηγαίνουν χέρι – χέρι και τους γηπεδούχους τελικά να κλείνουν το πρώτο δεκάλεπτο με “βραχεία κεφαλή” (15-13). Στην συνέχεια το σκηνικό του αγώνα άλλαξε άρδην, αφού οι “κιτρινόμαυροι” ανέβασαν ταχύτητα στην επίθεση και για αρχή προσπέρασαν με πέντε πόντους (20-25). Μάλιστα οι Μαρουσιώτες δεν περιορίστηκαν εκεί και πήραν διψήφιο πλεονέκτημα (24-35), ενώ οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα με μία απόσταση εννιά πόντων (34-43). Το σύνολο του Σκαραφίγκα εξακολουθούσε να έχει πλεονεκτήματα στις παρυφές των 10 πόντων (39-52), ενώ λίγο αργότερα έφτασε και στο +18 (47-65), δείχνοντας ξεκάθαρα τις διαθέσεις του.

Παρόλα αυτά το συγκρότημα του Κουρή έβγαλε μία πρώτη αντίδραση και μείωσε για αρχή στους 12 πόντους (58-70), ωστόσο οι φιλοξενούμενοι πήγαν στην τελική ευθεία του αγώνα με “προίκα” 15 πόντων ύστερα από ένα τρίποντο – μαχαιριά του Μιχαλούτσου. Πάντως οι “Στρατηγοί” δεν πέταξαν ούτε τώρα λευκή πετσέτα και με ένα επιμέρους 19-2 σε 5:20 λεπτά μπήκαν στην πρωτοπορία του αγώνα μετά από πολλή ώρα (77-75), όμως οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν χαρακτήρα κι ανέκτησαν τα ηνία του αγώνα (77-80). Για ακόμη μία φορά ο Παπάγος πραγματοποίησε ένα μικρό comeback και ανέκτησε τα ηνία (82-80) με καλάθι του Μπαλού, αλλά οι επτάξυχοι Μαρουσιώτες ισοφάρισαν με τον Ξύδα στα 90” (82-82). Οι δύο ομάδες δεν βρήκαν στόχο μέχρι τα 10” όταν και ο Καμαριανός με καλάθι και φάουλ στα 10” έγραψε το 82-85 κι έδωσε το πάνω χέρι για την νίκη στην ομάδα του. Στα εναπομείναντα δευτερόλεπτα δεν άλλαξε κάτι δραματικά, αφού οι “κιτρινόμαυροι” ήταν εύστοχοι από τις βολές και έφτασαν σε αυτό το πολύ μεγάλο διπλό.

Από την πλευρά των νικητών ο Στασινός έκανε τρομερό παιχνίδι με 27 πόντους, έξι ριμπάουντ και έξι ασίστ, ενώ πήρε σημαντικές βοήθειες τόσο από τον clutch Καμαριανό (16 πόντοι, 6 ασίστ, 6 ριμπάουντ) όσο και από τους Ξύδα και Θεοδώρου με 12 και 11 πόντους αντίστοιχα. Από την άλλη πλευρά πρώτος σκόρερ ήταν ο Καρούζος με 22 πόντους και 6/9 τρίποντα, ενώ σε πολύ καλή μέρα βρέθηκαν και οι Peterson (17 πόντοι, 6 ριμπάουντ, οκτώ ασίστ), Κόης (14 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 6 ασίστ) και Μπαλός (11 πόντοι, 6 ριμπάουντ). Τέλος ο Παπάγος ηττήθηκε, ενώ σούταρε καλύτερα (28/63 – 30/72), πήρε την μάχη των ριμπάουντ (38-35) και ήταν ελαφρώς χειρότερος στην δημιουργία (22/16 -19/12).

Πανερυθραϊκός – Ψυχικό 55-72: Θρίαμβος των “σκιούρων” στην Ερυθραία!

Το Ψυχικό έπιασε τρομερά στάνταρ απόδοσης στην άμυνα από το πρώτο λεπτό του αγώνα, με αποτέλεσμα να κρατήσει πολύ μακριά από τα επιθετικά του στάνταρ τον Πανερυθραϊκό και τελικά να κάνει ένα τεράστιο και πολύ άνετο διπλό (55-72). Ουσιαστικά το σύνολο του Ρεμεντέλα ανέβηκε στο 13-8, έκανε το 1-1 στους μεταξύ τους αγώνες και πήρε και την διαφορά, ενώ το συγκρότημα του Χουχουλή γνώρισε την δεύτερη διαδοχική του ήττα, υποχώρησε στο 14-7 κι έπεσε και από την κορυφή (ισοβαθμεί στην πρώτη θέση με το Μαρούσι, αλλά είναι δεύτερο, εξαιτίας της ήττας στον Αγ. Θωμά).

Το συγκρότημα του Γιώργου Ρεμεντέλα εγκλώβισε επιθετικά τους “”ερυθρολεύκους” κι ευτύχησε να πάρει πλεονέκτημα έντεκα πόντων (2-13) στα πρώτα πέντε λεπτά, αλλά οι παίκτες του Χουχουλή αντέστρεψαν τους ρόλους και κατάφεραν να κλείσουν το πρώτο δεκάλεπτο μόλις στο -5 (10-15). Παρά την μικρή επιστροφή των γηπεδούχων, οι φιλοξενούμενοι επέβαλαν πλήρως τον ρυθμό τους και ανέκτησαν τα διψήφια προβαδίσματά τους (13-26), το οποίο διεύρυναν ακόμη περισσότερα στα επόμενα λεπτά (16-34).

Μάλιστα ο Πανερυθραϊκός δεν μπορούσε να αντιδράσει στην τρομερή άμυνα του Ψυχικού και οδηγήθηκε στην ανάπαυλα στο -18 (21-39). Οι “σκίουροι” δεν έχασαν τον ρυθμό τους ούτε μετά την ανάπαυλα, με συνέπεια να κρατήσει τους γηπεδούχους στους έξι πόντους σε οκτώ λεπτά,  να ξεφύγει με 26 πόντους (27-53) και να μπει στην τελική ευθεία του αγώνα με “προίκα” 23 πόντων (33-56). Όπως ήταν εύκολο αντιληπτό ο αγώνας είχε διαδικαστικό χαρακτήρα στην τελευταία περίοδο και οι “ερυθρόλευκοι” κατάφεραν απλώς να περιορίσουν την έκταση της ήττας του.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Segu με 25 πόντους με έξι ριμπάουντ και πέντε ασίστ, ενώ κι ο Αθανασούλας ήταν πολύ καλός με 20 πόντους. Στον αντίποδα οι μόνοι διψήφιοι ήταν οι Μωραΐτης και Ευστρατίου με 14 και 11 πόντους αντίστοιχα. Τέλος οι νικητές ήταν πολύ πιο εύστοχοι (20/62-26/52), πήραν την μάχη των ριμπάουντ (28-34), ενώ είχαν ελαφρώς χειρότερη αναλογία ασίστ/λαθών (12/9 – 18/16).

Ερμής Σχηματαρίου – Κόροιβος Αμαλιάδας 86-77: Νίκη οκτάδας με εξαιρετικό μπάσκετ για τους Βοιωτούς!

Παρά την απουσία του Κυρίτση, ο Ερμής Σχηματαρίου απέδωσε εξαιρετικό μπάσκετ στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, με αποτέλεσμα να επικρατήσει αρκετά εύκολα επί του Κοροίβου Αμαλιάδας (86-77). Έτσι, το σύνολο του Οικονόμου ανέβηκε στο 11-10,  κάνει all in για την είσοδό του στα πλέι οφ, την στιγμή που οι Ήλειοι δεν επιβεβαίωσαν το καλό φεγγάρι στο οποίο βρίσκονται, έπεσαν στο 12-8, όμως παραμένουν σταθερά σε τροχιά οκτάδας και κράτησαν την διαφορά του πρώτου αγώνα.

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στα πρώτα λεπτά, κάτι το οποίο αποδεικνυόταν και από το ισόπαλο σκορ (9-9). Κάπου εκεί οι Βοιωτοί ανέβασαν ταχύτητα και με όπλο την εξαιρετική τους επίθεση πήραν πλεονέκτημα επτά πόντων (20-13), ενώ ανέβασαν ακόμη περισσότερο ταχύτητα και έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο +13 (33-20). Ο Ερμής ανέβασε ακόμη περισσότερο ρυθμό στην συνέχεια με τρίποντο του Νάκη αποσπάστηκε με 22 πόντους (50-28 στο 15′), ωστόσο το σύνολο του Δελέγκου απάντησε δυναμικά και με ένα επιμέρους 5-18 κατάφερε να περιορίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την ζημιά (55-46).

Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ αποτελεσματικοί στην άμυνα στο πρώτο τρίλεπτο του δευτέρου μέρους και πλησίασαν στους πέντε (58-53), όμως οι γηπεδούχοι κατάφεραν να αποκαταστήσουν διψήφιες διαφορές (65-55). Το σκηνικό του αγώνα παρέμεινε ίδιο και στην συνέχεια, με την αρμάδα του Οικονόμου να πηγαίνει στην τελική ευθεία του αγώνα με 12 πόντους (74-62). Ο Ερμής συνέχισε στην ίδια υψηλή ταχύτητα και στα επόμενα λεπτά και πήρε διαφορά 19 πόντων (86-67), ενώ παρότι δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα μέχρι το τέλος του αγώνα, αν και δεν κάλυψε το -12 του πρώτου μεταξύ τους ματς.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Βασιλόπουλος με 16 πόντους και 10 ασίστ, ενώ σημαντικές βοήθειες έδωσαν και οι Bryant με 18 και 14 πόντους αντίστοιχα. Στον αντίποδα την διαφορά έκανε ο Mitrovic με 24 πόντους και πέντε ασίστ, ενώ διψήφιοι και οι Lewis και Νοέας με 12 και 11 πόντους αντίστοιχα. Τέλος οι δύο ομάδες ήταν πολύ εύστοχες, με τους ηττημένους να σουτάρουν ελαφρώς καλύτερα (32/61 -30/54), αλλά να χάνουν την μάχη των ριμπάουντ (27-23) και να είναι χειρότεροι στον τομέα της δημιουργίας (24/12 – 19/14).

Μεγαρίδα – Αγρίνιο 79-74: Λύγισαν στο τέλος τους Αιτωλοακαρνάνες οι Μεγαρίτες!

Σε ένα παιχνίδι που ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι καθ’ όλη την διάρκειά του, η ΝΕΜ χαμογέλασε στο τέλος και επικράτησε ξανά του Αγρινίου. Το σύνολο του Γιώργου Μάνταλου πλέον βρίσκεται στο 11-10 και έκανε σημαντικό βήμα για την αποφυγή των πλέι άουτ, ενώ οι Αιτωολοακαρνάνες έδειξαν καλό πρόσωπο στο ντεμπούτο του Κώστα Κεραμιδά στον πάγκο τους, όμως τους στοίχισαν ορισμένες λεπτομέρειες στα τελευταία λεπτά, με συνέπεια να υποχωρήσουν στο 8-13 και να επικεντρώνονται στον τελικό με τον Αίαντα Ευόσμου την επόμενη εβδομάδα.

Οι εναλλαγές κι οι ισοπαλίες ήταν ένα μόνιμο φαινόμενο στο πρώτο δεκάλεπτο, με τους γηπεδούχους να έχουν μία “βραχεία κεφαλή” με την ολοκλήρωσή του (18-17). Ο χαρακτήρας του ντέρμπι παρέμενε αναλλοίωτος (24-23), ωστόσο οι Μεγαρίτες ανέβασαν ταχύτητα στην συνέχεια και με οδηγό την πολύ πιεστική του άμυνα έφτασαν το +10 (38-28). Πάντως το συγκρότημα του Κεραμιδά μάζεψε σε μεγάλο βαθμό την κατάσταση και οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα στο -4 (44-40), χάρις στα 4/4 τρίποντα του x – factor Ντουζίδη. Το σκηνικό στο δεύτερο μέρος άλλαξε εντελώς, αφού οι Αιτωλοακαρνάνες ήταν πολύ αποτελεσματικοί και στις δύο πλευρές του παρκέ και πέρασαν μετά από πολλή ώρα μπροστά (50-55), ενώ διατήρησαν με νύχια και με δόντια αυτό το ισχνό πλεονέκτημα και πήγαν στην τελική ευθεία του αγώνα με “προίκα” τριών πόντων (59-62).

Οι φιλοξενούμενοι “κόλλησαν” ελαφρώς στην επίθεση και έμειναν για τρία λεπτά χωρίς πόντο, κάτι το οποίο η ομάδα του Μάνταλου το εκμεταλλεύτηκε ελαφρώς και μπήκε στην πρωτοπορία του αγώνα (63-62). Οι δύο “μονομάχοι” εξακολουθούσαν να πηγαίνουν πόντο – πόντο (70-71 στο 37′), με τους Μεγαρίτες να αποκτούν μαξιλαράκι τριών πόντων (74-71 στα 45΄΄) μετά από δύο βολές του Γερομιχαλού. Ο Καφέζας απάντησε για το 74-72 στα 36”, ενώ οι δύο βολές του Γερομιχαλού στα 26’΄ διαμόρφωσαν το 76-72 κι έγειραν οριστικά την πλάστιγγα υπέρ της ΝΕΜ.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Wiley με 23 πόντους και πέντε ριμπάουντ, ενώ βοήθειες έδωσαν κι οι διψήφιοι Γερομιχαλός και Γκάτζιας με 14 και 12 πόντους αντίστοιχα. Στην αντίπερα όχθη πρώτος σκόρερ ήταν ξανά ο Fisher με 16 πόντους, την στιγμή που τον συνεπικούρησαν οι Nτουζίδης (15 πόντοι, 5/7 τρίποντα), Νικολαΐδης (13 πόντοι, τέσσερις ασίστ) και Lawton (11 πόντοι, 17 ριμπάουντ). Τέλος οι νικητές ήταν πιο εύστοχοι (24/55 – 25/66), έχασαν την μάχη των ριμπάουντ (31-34), ενώ υπήρξε απόλυτη ισορροπία στην αναλογία ασίσ/λαθών (18/16).

Χαρίλαος Τρικούπης – Τρίτων 59-77: Τεράστιο διπλό για τους Σεπολιώτες!

Ο Τρίτων ήταν εξαιρετικός στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης με τον Χ. Τρικούπη, με συνέπεια να περάσει νικηφόρα με αρκετά εύκολο τρόπο από το Μεσολόγγι. Με αυτό το πολύτιμο ροζ φύλλο το σύνολο του Μιχελάκου ανέβηκε στο 12-7 και έκανε βήμα τετράδας, την στιγμή που οι Αιτωλοακαρνάνες έπεσαν στο 9-11 και πλέον φαντάζει όλο και πιο πιθανό το σενάριο της συμμετοχής τους στην ψυχοφθόρα διαδικασία των play out.

To συγκρότημα του Μούτσιου εκκίνησε ελαφρώς καλύτερα την αναμέτρηση και πήρε πλεονέκτημα τεσσάρων πόντων (11-7), όμως οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν άμεσα την κατάσταση και προσπέρασαν (15-16). Η ομάδα του Μιχελάκου είχε βάλει στην “μέγγενή” της τους γηπεδούχους και πήρε για αρχή προβάδισμα επτά πόντων, ενώ οδηγήθηκε στην ανάπαυλα στο +11 (25-36), καθώς κράτησε στους μόλις 10 πόντους τους Αιτωλοακαρνάνες σε μία περίοδο. Το σκηνικό παρέμεινε ίδιο και μετά την ανάπαυλα, αφού οι Σεπολιώτες κρατούσαν μία απόσταση 13 πόντων (33-46), ωστόσο το Μεσολόγγι απάντησε αρχικά με ένα 5-0 (38-46) και τελικά πήγε στην τελική ευθεία του αγώνα με το απόλυτα διαχειρίσιμο κι αναστρέψιμο (47-52). Από εκεί κι έπειτα ο Τρίτων ξεδίπλωσε όλη την ποιότητά του σε άμυνα κι επίθεση και με ένα επιμέρους 2-14 σε πέντε λεπτά πήρε διαφορά 17 πόντων (49-66) και καθάρισε την νίκη.

Από την πλευρά του οργανισμού της Αθήνας κορυφαίος ήταν ο Καμπερίδης με 19 πόντους και πέντε ριμπάουντ, ενώ σε καλή μέρα βρέθηκε και ο Προίσκος με 13 πόντους. Στην αντίπερα όχθη προσπάθησε η τρίαδα Χουχούμη – Washington – Kουρουπάκη με 13, 11 και 10 πόντους αντίστοιχα, ωστόσο οι υπόλοιποι έμεινα αρκετά χαμηλά κι έτσι η παραγωγικότητα του Τρικούπη περιορίστηκε στους 59 πόντους. Τέλος οι νικητές είχαν πολύ καλύτερα ποσοστά ευστοχίας (17/52 – 28/61), πήραν την μάχη των αιθέρων (33-39) και ήταν πολύ καλύτεροι στην δημιουργία (8/15 – 15/12).

Αίας Ευόσμου – Καβάλα 80-55: Επιστροφή στις νίκες με περίπατο για τους Θεσσαλονικείς!

Ο Αίας Ευόσμου επέβαλε τον ρυθμό του από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης απέναντι στην Καβάλα, με συνέπεια να φτάσει με πολύ εύκολο τρόπο σε ακόμη μία εντός έδρας νίκη. Ουσιαστικά οι Θεσσαλονικείς ανέβηκαν στο 8-13 και βρίσκονται σε τροχιά πλεονεκτήματος έδρας στα πλέι άουτ, την ώρα που οι Μακεδόνες έμειναν κολλημένοι στην μία νίκη σε 20 αγώνες και πλέον η μοίρα τους δεν φαίνεται ότι θα αλλάξει.

Οι Θεσσαλονικείς επέβαλαν από την αρχή τον ρυθμό τους και χάρις στην εξαιρετική τους άμυνα πήραν πλεονέκτημα εννιά πόντων (15-6), ενώ έκλεισαν το δεκάλεπτο στο +7 (17-10). Οι παίκτες του Πενταζίδη έγιναν ακόμη πιο απειλητικοί (21-17), ωστόσο το σύνολο του Ζαφειρούδη αποσπάστηκε με 12 πόντους (31-19) και εν τέλει οδηγήθηκε στην ανάπαυλα στο +7 (34-27). Η λειτουργία του στα μετόπισθεν εξακολουθούσε να κάνει την διαφορά για τον Αίαντα, που ξέφυγε με 13 πόντους (49-36), ενώ πήγε στην τελική ευθεία του αγώνα με προίκα 13 πόντων (59-46). Από εκείνο το σημείο κι έπειτα η Καβάλα κατέρρευσε και οι “ερυθρόλευκοι” έφτασαν σε μία άνετη κι ευρεία επικράτηση.

Για τους νικητές στην ζώνη του λυκόφωτος βρέθηκε ο Walker με 19 πόντους και έξι ριμπάουντ, ενώ πολύ καλή ήταν επίσης η παρουσία των Ναούμη (14 πόντοι), Καραγιαννίδη (13 πόντοι, οκτώ ριμπάουντ) και Jefferson (11 πόντοι, εννιά ριμπάουντ, επτά ασίστ). Τέλος οι νικητές ήταν ελαφρώς πιο εύστοχοι (26/62- 22/62), πήραν ξεκάθαρα την μάχη των ριμπάουντ (45-31) και είχαν πολύ καλύτερο ratio ασίστ/λαθών (20/7-10/11).

Αναλυτικά η 21η αγωνιστική

Σάββατο 4 Μαρτίου

ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ-Ηρακλής ΚΑΕ 2022 91-97

Ερμής Σχηματαρίου-Κόροιβος Αμαλιάδας 86-77

Αίας Ευόσμου-Καβάλα 80-55

Μεγαρίδα-Αγρίνιο 79-74

Πανερυθραϊκός-Ψυχικό 55-72

Χαρίλαος Τρικούπης-Τρίτων 59-77

Παπάγου-Μαρούσι 84-89

Κυριακή 5 Μαρτίου

Ελευθερούπολη-Αμύντας 15:00 (τηλεοπτικό κι από το κανάλι YouTube της ΕΟΚ)

Αναλυτικά οι αναμετρήσεις:

ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ-Ηρακλής ΚΑΕ 2022 91-97

Διαιτητές: Αναστόπουλος-Ρίζος-Ασλανίδης (Παυλόπουλος)

Δεκάλεπτα: 26-24, 54-29, 63-66, 91-97

ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ (Καρατζάς): Βαφειάδης 9 (3), Στεργιάκης 15, Κοντός 6, Ζήρος 5 (1), Λίτσος 7 (1), Καραχάλιος 14 (1), Καραλευθέρης 22 (3), Γαρέζος 5 (1), Γεωργοπαπαδάκος 8 (2).

Αίας Ευόσμου-Καβάλα 80-55

Διαιτητές: Ταρενίδης Κ.-Ντούρας-Ντόγκας (Παπαδόπουλος Ν.)

Δεκάλεπτα: 17-10, 34-27, 59-46, 80-55

Αίας Ευόσμου (Ζαφειρούδης): Τζέφερσον 11 (1), Γουόκερ 19 (2), Ναούμης 14 (4), Πετράκης 2, Κωνσταντινίδης 5 (1), Πετανίδης 2, Σταυριανόπουλος 4, Δεληγεώργης 5, Καραγιαννίδης 13, Μπαλτζόπουλος.

Καβάλα (Πενταζίδης): Τζόνσον 13 (1), Μπόζης 12 (3), Πουλιανίτης 4, Κριζέας, Απαζίδης 6, Ευαγγελίδης, Πρίφτης 8 (2), Πεχλιβανίδης, Ταχυρίδης 2, Γουέμπστερ 10.

Πανερυθραϊκός-Ψυχικό 55-72

Διαιτητές: Θεονάς-Θεοδωρόπουλος-Τσαχάκης (Μωϋσιάδης)

Δεκάλεπτα: 10-15, 21-39, 33-56, 55-72

Πανερυθραϊκός (Χουχουλής): Παππάς 1, Καλλιανιώτης, Παπαδημητρίου 5 (1), Κωστόπουλος 6, Μωραΐτης 14, Καμπουρίδης 5, Μερμίγκης, Αρνόκουρος 6, Οικονομόπουλος 4, Σταματογιάννης, Ματαλιωτάκης 3, Ευστρατίου 11 (1).

Ψυχικό (Ρεμεντέλας): Βίκτορ 8, Κουκάς 3 (1), Σεγκού 25 (2), Παπανικολάου 5 (1), Αμβράζης, Μαλέλης 5 (1), Παύλος 5 (1), Αθανασούλας 20 (6), Αναγνωστόπουλος 1, Τσόχλας, Οκεκουόγεν.

Χαρίλαος Τρικούπης-Τρίτων 59-77

Διαιτητές: Ζακεστίδης-Κωνσταντινίδου-Μαρινάκης (Πατσαντζόπουλος)

Δεκάλεπτα: 15-16, 25-36, 47-52, 59-77

Χαρίλαος Τρικούπης (Μούτσιος): Χουχούμης 13 (1), Γουάσινγκτον 11 (3), Δημητρακόπουλος, Μανιάς 1, Στράτος, Τόλα 5, Ερμείδης 7, Μολφέτας 6, Κουρουπάκης 10, Καραγεωργίου 4 (1), Διαμαντόπουλος, Νάνος 2.

Τρίτων (Μιχελάκος): Μάιερς 4 (1), Μανοΐλοβιτς 4, Κουφόπουλος 8, Ζαραϊδώνης 8, Πράπας 2, Τσουργιάννης 7 (1), Προίσκος 13 (4), Καμπερίδης 19 (3), Τσάμης 9 (1), Μπολδόγλου, Πουλής, Ζουμαδάκης 3 (1).

Παπάγου-Μαρούσι 84-89

Διαιτητές: Μηλαπίδης-Σκαλτσής-Κωνσταντινόπουλος (Διμπινούδης)

Δεκάλεπτα: 15-13, 34-43, 58-70, 84-89

Παπάγου (Κουρής): Γεωργοπαπαδάκος, Σανδραμάνης 6, Κόης 14 (1), Σολωμός 1, Καρούζος 22 (6), Μαράκης 2,  Μπέλη 2, Τζουγκαράκης 3, Καρακώστας 6 (1), Μπαλός 11, Πίτερσον 17.

Μαρούσι (Σκαραφίγκας): Καψαλός 4, Στασινός 27 (4), Θεοδώρου 11 (3), Ξύδας 12 (1), Γουντς, Καμαριανός 16 (2), Παπαγεωργόπουλος 4, Μιχαλούτσος 8 (2), Σταυρακούκας 7 (1).

Ερμής Σχηματαρίου-Κόροιβος Αμαλιάδας 86-77

Διαιτητές: Λόρτος-Αγραφιώτης Ι.-Κοντογιάννης (Δεσάρτης)

Δεκάλεπτα: 33-20, 55-46, 74-62, 86-77

Ερμής Σχηματαρίου (Οικονόμου): Μπράιαντ 18 (3), Νάκης 3 (1), Ζαρμακούπης 8, Καλημέρης 2, Φιλοξενίδης, Μαργέλης 10 (2), Βασιλόπουλος 16 (4), Μητσιμπόνας 14 (4), Τάταρης 6, Ντράσκοβιτς 9, Βόγγελης.

Κόροιβος Αμαλιάδας (Δελέγκος): Λιούις 12 (1), Νοέας 11 (3), Καμάρας 6, Ερμείδης 2, Σιδηροηλίας 3, Ιατρίδης 7 (1), Μαστόρος 6, Ρουμελιώτης, Μίτροβιτς 24 (5), Βύρλας 6.

Μεγαρίδα-Αγρίνιο 79-74

Διαιτητές: Λιότσιος-Ζιώγας-Τηγάνης (Τεφτίκης)

Δεκάλεπτα: 18-17, 44-40, 59-62, 79-74

Μεγαρίδα (Μάνταλος): Παλαιοχωρίτης 2, Γκάτζιας 11 (1), Παπαγιάννης 2, Γερομιχαλός 14 (1), Πολυτάρχου 9 (1), Ντουμπίνσκι 4, Γουάιλι 23, Καλλινικίδης 5, Γεωργαλάς 8, Ζαρκαδούλας.

Αγρίνιο (Κεραμιδάς): Νικολαΐδης 13 (1), Ντουζίδης 15 (5), Π. Μπαζίνας, Καφέζας 6 (1), Τσούκας, Τσουργιάννης 2, Φίσερ 16 (2), Λότον 11, Θ. Μπαζίνας 7 (1), Μπαρδάκας 4.

Επόμενη αγωνιστική (22η)

Κόροιβος Αμαλιάδας-Ελευθερούπολη

Καβάλα-Ερμής Σχηματαρίου

Ψυχικό-Μεγαρίδα

Μαρούσι-Χαρίλαος Τρικούπης

Αμύντας-ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ

Ηρακλής ΚΑΕ 2022-Παπάγου

Αγρίνιο-Αίας Ευόσμου

Τρίτων-Πανερυθραϊκός

Aναλυτικά η βαθμολογία:

  1. Μαρούσι 14-7
  2. Πανερυθραϊκός 14-7
  3. ΑΣ Παπάγου 13-8
  4. Ψυχικό 13-8
  5. Ηρακλής 13-8
  6. Ελευθερούπολη 13-7
  7. Κόροιβος 12-8
  8. Ερμής Σχηματαρίου 11-10
  9. Μεγαρίδα 11-10
  10. Τρίτωνας 12-7
  11. Αίας Ευόσμου 8-13
  12. Αγρίνιο 8-13
  13. Χαρίλαος Τρικούπης 9-11
  14. Αμύντας 7-13
  15. ΦΕΑ ΝΦ 5-15
  16. Καβάλα 1-19