Ο Αμύντας έπαιξε σπουδαίο μπάσκετ και κατάφερε να πετύχει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα, “λυγίζοντας” στην έδρα του την πολύ ισχυρή Ελευθερούπολη. Από εκεί κι έπειτα η Μεγαρίδα απέδρασε από το Αγρίνιο στην παράταση, την ώρα που κι ο Πανερυθραϊκός πήρε το μεγάλο διπλό στην ντερμπάρα των Βορείων Προαστίων με το Ψυχικό. Τέλος δια περιπάτου επικράτησαν οι Τρίτων, Μαρούσι και Ηρακλής απέναντι σε Χαρίλαο Τρικούπη, Παπάγο και ΦΕΑ αντίστοιχα.

Aγρίνιο – Μεγαρίδα 78-81: Τεράστιο διπλό στην παράταση για τους Αθηναίους

Η μπίλια στο δραματικό παιχνίδι της Αιτωλοακαρνανίας τελικά έκατσε στην Μεγαρίδα, με την αθηναϊκή ομάδα να παίρνει ένα μεγάλο διπλό στην παράταση απέναντι στο Αγρίνιο, το οποίο σε ακόμη ένα ματς παρατάχθηκε με πολλές απουσίες. Με αυτόν τον τρόπο το σύνολο του Μάνταλου πέτυχε την τέταρτη διαδοχική του νίκη και ανέβηκε στο 4-2, την ώρα που το συγκρότημα του Ντίνου Καλαμπάκου γνώρισε την τρίτη του σερί ήττα κι υποχώρησε στο 2-4.

Mε την δύναμη της έδρας οι Αιτωλοακαρνάνες εκκίνησαν καλύτερα την αναμέτρηση και πήραν δύο φορές πλεονέκτημα επτά (15-8) κι οκτώ πόντων (22-14), με την Μεγαρίδα να πλησιάζει στους τέσσερις (22-18).  Στην συνέχεια ο αγώνας ήταν ένα τρομερό ντέρμπι με τους γηπεδούχους να κρατούν “με νύχια και με δόντια” το πάνω χέρι στον αγώνα και να πηγαίνουν στην ανάπαυλα με το υπέρ του 41-40.

Το σκηνικό δεν μεταβλήθηκε ιδιαίτερα ούτε στην συνέχεια με τους “δύο μονομάχους” να πηγαίνουν πόντο – πόντο και τους παίκτες του Ντίνου Καλαμπάκου να έχουν μία μικρή “προίκα” δύο πόντων ενόψει της τελικής ευθεία του αγώνα (57-55). Στην συνέχεια οι Αγρινιώτες κατάφεραν να “ξεφύγουν” κάπως (68-63), ωστόσο οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και προσπέρασαν (68-69), καθότι εκμεταλλεύτηκαν το μικρό black -out των γηπεδούχων. Αυτήν την φορά ήταν σειρά του ΑΟΑ να χαμογελάσει και να πάρει τα ηνία του αγώνα (72-69), αλλά στο 1,5 λεπτό πριν την λήξη του αγώνα η ΝΕΜ βγήκε διπλά κερδισμένη, αφού ισοφάρισε με γκολ-φάουλ (72-72), ενώ πήρε και το πέμπτο φάουλ του εξαιρετικού John.

Στο διάστημα που έμεινε για την ολοκλήρωση του αγώνα οι δύο ομάδες έχασαν εκατέρωθεν ευκαιρίες για να πάρουν το πάνω χέρι, με τον Kalin Fisher να αστοχεί σε δύο βολές στο 1,5”  και ο αγώνας να οδηγείται στην παράταση. Στο έξτρα πεντάλεπτο οι φιλοξενούμενοι πήραν αέρα πέντε πόντων (72-77), όμως οι ψυχωμένοι Αγρινιώτες βρήκαν δύο τρίποντα και μείωσαν στον πόντο (78-79). Η ΝΕΜ σε μία επίθεση, την οποία ανανέωσε αρκετές φορές, βρήκε δύο εύστοχες βολές από τον Γκάτζια και έτσι έφτασε στο +3 (78-81) στα 12”. Στην τελευταία επίθεση του αγώνα το τρίποντο του Fisher δεν βρήκε στόχο κι έτσι οι φιλοξενούμενοι πανηγύρισαν ένα τεράστιο διπλό σε μία πολύ δύσκολη έδρα.

Κορυφαίος για τους νικητές ο Άγγελος Γκάτζιας με 12 πόντους και εννιά ριμπάουντ, την ώρα που πρώτος σκόρερ ήταν ο Γερομιχαλός με 16 πόντους και ο Αγγελόπουλος ήταν επίσης πολύ καλός με 14 πόντους και οκτώ ασίστ. Από την πλευρά των γηπεδούχων ο John ήταν ο πολυτιμότερος με 22 πόντους και 15 ριμπάουντ, με τον Fisher να πετυχαίνει 23 πόντους και να είναι εξαιρετικός αλλά μοιραίος . Ακόμη καλή παρουσία είχε ο Μπαζίνας με πέντε πόντους 11 ασίστ, αλλά κι ο Τσουργιάννης με εννιά πόντους, οκτώ ριμπάουντ και έξι (!) μπλοκ.

Η ΝΕΜ επικράτησε κυρίως γιατί ήταν ελαφρώς πιο εύστοχη, καθότι είχε ποσοστό 43,1% (31/72) στα εντός παιδιάς σουτ, την ώρα που το Αγρίνιο είχε 39,7% (27/68). Στους υπόλοιπους τομείς, οι φιλοξενούμενοι ήταν κατάτι καλύτεροι στο ratio ασίστ/λαθών (21/13 -22/9), ενώ έχασαν ελαφρώς την μάχη των ριμπάουντ (38-36).

Ψυχικό – Πανερυθραϊκός 96-97: Ο Ματαλιωτάκης “πλήγωσε” την πρώην ομάδα του

Σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα, στο οποίο όμως παίχτηκε εξαιρετικό μπάσκετ, ο Πανερυθραϊκός απέδρασε από το Ψυχικό, χάρις σε καλάθι του Ματαλιωτάκη στα 2”. Έτσι οι θριαμβευτές πέτυχαν την τρίτη τους σερί νίκη και ανέβηκαν στο 5-1, την στιγμή που το συγκρότημα του Ρεμεντέλα μετά το ανεπιτυχές αποτέλεσμα στο θρίλερ του “Στρέφη”, γνώρισε ακόμη μία ήττα σε ένα πολύ κλειστό παιχνίδι κι υποχώρησε στο 3-3.

Οι “σκίουροι” επέβαλαν τον ρυθμό τους στο ξεκίνημα και αποσπάστηκαν με έξι πόντους (18-12), ενώ με όπλο την επιθετική τους λειτουργία διατήρησαν το πάνω χέρι μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου (26-21). Όσο καλό ήταν το Ψυχικό στο μπροστά μέρος του παρκέ άλλο τόσο χώλαινε στην άμυνα, με αποτέλεσμα οι “ερυθρόλευκοι” να ανατρέπουν την εις βάρους τους κατάσταση και με ένα επιμέρους 21-29 να πηγαίνουν στην ανάπαυλα όντας στην πρωτοπορία (47-50).

Σιγά – σιγά οι φιλοξενούμενοι έχτιζαν σημαντικά προβαδίσματα και μάλιστα ευτύχησαν να προηγηθούν ακόμη και με 12 πόντους (49-61), αλλά το σύνολο του Ρεμεντέλα απάντησε και μείωσε στους τρεις (66-69). Παρά το άμεσο comeback των “κυανοκίτρινων”, ο Πανερυθραϊκός διεύρυνε το πλεονέκτημά του και πήγε στην τελική ευθεία της αναμέτρησης με μαξιλαράκι επτά πόντων (70-77). Ο οργανισμός της Νέας Ερυθραίας συντηρούσε άνετα το πάνω χέρι μέχρι το 36′ (83-91), με το Ψυχικό να κάνει την τελική του αντεπίθεση και να μειώνει στον πόντο (90-91).

Από εκεί κι έπειτα ο αγώνας πήγαινε πόντο – πόντο, με τους γηπεδούχους να προσπερνούν στα 65” (94-93) . Ο Ματαλιωτάκης στα 18” έγραψε το 94-85, με τον Segu να απαντά με 2/2 βολές στα 8” και να διαμορφώνει το 96-95. Βέβαια οι φιλοξενούμενοι δεν είπαν την τελευταία τους λέξη και με νέο καλάθι του Ματαλιωτάκη πέρασαν μπροστά στα 2” (96-97), ενώ στον εναπομείναντα χρόνο το Ψυχικό δεν κατάφερε να βρει σουτ κι οι “ερυθρόλευκοι” πήραν ένα τεράστιο διπλό.

Κορυφαίος αλλά κι ήρωας για τους νικητές ήταν ο Ματαλιωτάκης με 19 πόντους, πέντε ριμπάουντ και τρεις ασίστ, ενώ σε ακόμη ένα παιχνίδι εξαιρετικός ήταν κι ο Καμπουρίδης με 15 πόντους και έξι ριμπάουντ. Ακόμη την διαφορά έκανε κι ο Σωτήρης Οικονομόπουλος με 19 πόντους (7/11 σουτ) και πέντε ριμπάουντ, την στιγμή που από τους γηπεδούχους διακρίθηκε ο Segu με 25 πόντους, έξι ριμπάουντ και πέντε ασίστ. Επιπλέον πολλές λύσεις έδωσε τόσο ο Παύλος με 19 πόντους όσο κι ο Victor με 12 πόντους και εννιά ριμπάουντ.

Την διαφορά για τους νικητές την έκανε η ευστοχία τους στα δίποντα και στα τρίποντα, καθότι είχαν 31/62 έναντι 30/67 του Ψυχικού. Επίσης υπερτέρησαν στην μάχη των ριμπάουντ (29-36), την στιγμή που ήταν ελαφρώς χειρότεροι στην αναλογία ασίστ/ λαθών (19/7 – 18/10), χωρίς όμως αυτό το στατιστικό να του στερεί το πολυπόθητο διπλό.

 

Αμύντας – Ελευθερούπολη 88-85: Σεφτές για τους “πορτοκαλί”, τρίτη διαδοχική ήττα για τους Καβαλιώτες

Ο Αμύντας ήταν εξαιρετικός στο μπροστά μέρος του παρκέ και με δύο βολές του Γκάτζο στο τελευταίο δευτερόλεπτο κατάφερε να πάρει ένα τεράστιο ροζ φύλλο αγώνα απέναντι σε μία ομάδα με υψηλούς στόχους, το οποίο είναι και το πρώτο του στο φετινό πρωτάθλημα. Στον αντίποδα οι Καβαλιώτες δεν μπόρεσαν να βρουν τις λύσεις στην εξαιρετική επιθετική λειτουργία των αντιπάλων τους σε άλλο ένα παιχνίδι, με αποτέλεσμα να γνωρίσουν το τρίτο τους διαδοχικό ανεπιτυχές αποτέλεσμα και να υποχωρήσουν στο 3-3.

Οι “πορτοκαλί” κυριάρχησαν στο ξεκίνημα της συνάντησης και πήραν νωρίς – νωρίς προβάδισμα εννιά πόντων (14-5), ωστόσο στην συνέχεια οι παίκτες του Παπαδόπουλου όχι μόνο ισορρόπησαν, αλλά επέβαλαν τον ρυθμό τους και ολοκλήρωσαν την πρώτη περίοδο στο +3 (20-23). Μάλιστα με ένα σερί 11-0 στα μέσα της δεύτερης περιόδου οι φιλοξενούμενοι αποσπάστηκαν με επτά πόντους (33-40), ενώ πήγαν στην ανάπαυλα όντας μπροστά με τέσσερις πόντους (45-49) κι έχοντας ως αναμφισβήτητο όπλο την εξαιρετική τους επίθεση.

Οι παίκτες του Λιόγα, ψάχνοντας μανιωδώς την πρώτη τους νίκη, έσφιξαν την άμυνά τους και ξέφυγαν με οκτώ πόντους (72-64), σε ένα σημείο, στο οποίο οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ. Πάντως οι Καβαλιώτες απάντησαν με ένα μικρό σερί 5-0 και πλησίασαν στους τρεις (72-69), με αποτέλεσμα η τελική ευθεία του αγώνα να προμηνύεται ένα μεγάλο ντέρμπι.

Ο Αμύντας πήρε για ακόμη μία φορά στο παιχνίδι διαφορές οκτώ (79-71) και επτά πόντων (81-74), ωστόσο οι παθιασμένοι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν εκ νέου και πλησίασαν στον πόντο (81-80) στα 5:30 πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης. Η αθηναϊκή ομάδα ανέπνευσε βαθιά έπειτα από σουτ του Τοπάλι (84-80), ενώ στο επόμενο διάστημα οι επιθέσεις των δύο ομάδων είχαν χάσει τον ρυθμό τους και ο ΓΣΕ έφερε πάλι την αναμέτρηση στον πόντο (86-85) στα 41”. Οι “πορτοκαλί” δεν βρήκαν στόχο στην επόμενη επίθεσή τους, με την Ελευθερούπολη να έχει την ευκαιρία να προσπεράσει στα 5”, αλλά να την χάνει, αφού το δίποντο του Τουτζιαράκη δεν βρήκε στόχο. Έτσι ο Αμύντας κέρδισε φάουλ στην επόμενη κατοχή και με δύο βολές του εκπληκτικού Γκάτζο “κλείδωσε” την μεγάλη νίκη.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Γκάτζο με 23 πόντους οκτώ ριμπάουντ και πέντε ασίστ, ενώ στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων ήταν τόσο ο Τοπάλι με 14 πόντους και 11 ασίστ όσο και ο Μιχάλογλου με 15 πόντους και οκτώ “σκουπίδια”. Από την μεριά των ηττημένων διακρίθηκε ο Σκουλίδας με 22 πόντους και έξι ασίστ, με τον Τουτζιαράκη να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση σε άλλη μία αναμέτρηση, καθότι σημείωσε 16 πόντους, έξι ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ. Επίσης διψήφιος ήταν ο Γράβας με 11 πόντους, ενώ το double – double άγγιξε κι ο Hudson με 10 πόντους και εννιά τελικές πάσες.

Οι γηπεδούχοι σούταραν εξαιρετικά σε δίποντα και τρίποντα (33/60), με τους Καβαλιώτες να είναι επίσης αποτελεσματικοί στον εν λόγω τομέα, ωστόσο να μην φτάνουν τα ποσοστά των νικητών (28/61). Επιπλέον ο Αμύντας κέρδισε και την μάχη των “αιθέρων” (36-22), ενώ υπήρξε απόλυτη ισορροπία στις ασίστ (25-25). Τέλος οι φιλοξενούμενοι υπερτέρησαν στα σφάλματα (19-15), ωστόσο αυτό το στοιχείο δεν ήταν αρκετό για να πάρουν το αποτέλεσμα που ήθελαν.

Μαρούσι – Παπάγος 91-61: Πήραν εκδίκηση με επιβλητικό τρόπο οι “κιτρινόμαυροι”

Το Μαρούσι συνέτριψε τον Παπάγο, επιβάλλοντας πλήρως τον ρυθμό του από την αρχή και φτάνοντας τις πέντε νίκες στα έξι παιχνίδια. Έτσι το συγκρότημα του Γιώργου Σκαραφίγκα πήρε εκδίκηση για την ήττα στο Κύπελλο από τους παίκτες του Κουρή, που έχασαν τον αγώνα από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο και γνώρισαν την δεύτερη διαδοχική τους ήττα, με αποτέλεσμα να πέσουν στο 3-3.

Οι γηπεδούχοι “έδειξαν τα δόντια τους” από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, αφού με ένα σερί 9-0 μετέτρεψαν το 2-2 σε 11-2. Το σύνολο του Σκαραφίγκα δεν συνέχισε εκεί και αποσπάστηκε με 14 πόντους (18-4), ενώ έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο εκκωφαντικό +24 (34-10), με τους γηπεδούχους να απαντούν με αυτόν τον τρόπο στην τρομερή πρώτη περίοδο (36-9) που έκανε το σύνολο του Κουρή στο μεταξύ τους παιχνίδι στο Κύπελλο .

Όπως ήταν αναμενόμενο η επίθεση του Αμαρουσίου δεν μπορούσε να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, ωστόσο συντηρούσε με άνεση τα κεκτημένα του πρώτου δεκαλέπτου (39-18). Πάντως οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και τα κατάφεραν σε κάποιο βαθμό, καθώς πήγαν στην ανάπαυλα στο -16 (47-31).

Η αφετηρία των “κιτρινόμαυρων” στο δεύτερο μέρος ήταν ίδια με του πρώτου και για αρχή πήραν διαφορά 23 πόντων (58-35), ενώ λίγο αργότερα έφτασαν και στο +38 (76-38), δίνοντας θριαμβευτική διάσταση στην πολύ εύκολη νίκη τους. Στην τελευταία περίοδο οι δύο προπονητές χρησιμοποίησαν τους παίκτες που δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής, με τους “Στρατηγούς” να περιορίζουν κάπως την έκταση της ήττας.

Για τους νικητές σε εξαιρετική κατάσταση βρέθηκε το δίδυμο Στασινού – Σταυρακούκα με 25 και 23 πόντους αντίστοιχα, με τον Καμαριανό να προσθέτει ακόμη μία μεστή βραδιά στο ενεργητικό του με 11 πόντους και οκτώ ριμπάουντ. Στον αντίποδα πάλεψαν οι Κόης και Peterson με 13 και 10 πόντους αντίστοιχα.

Όπως φαίνεται κι από το τελικό σκορ οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες, με την διαφορά όμως να την κάνει η ευστοχία τους στα σουτ (30/68 – 21/57). Τέλος πήραν ξεκάθαρα την μάχη των ριμπάουντ (41-32), ενώ ήταν πολύ ανώτεροι και στην αναλογία ασίστ/λαθών (19/14- 15/18).

 

Τρίτων – Χαρίλαος Τρικούπης 89-63: Κράτησε το αήττητο με ευκολία

Ο Τρίτων έδειξε σε ακόμη ένα παιχνίδι την τεράστια ποιότητά του, καθότι δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της κυριαρχίας του στους Αιτωλοακαρνάνες. Αυτό ήταν το έκτο ροζ φύλλο αγώνα των γηπεδούχων σε ισάριθμους αγώνες, την στιγμή που το συγκρότημα του Ηλία Μούτσιου, που αγωνίστηκε χωρίς τον Whitfield (αποχώρησε) και τον Χουχούμη γνώρισε την τρίτη του εκτός έδρας ήττα κι υποχώρησε στο 3-3.

Ο Τρίτων εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις απουσίες του Μεσολογγίου και για αρχή πήρε προβάδισμα επτά πόντων (15-8), ενώ όντας εκπληκτικός στην επίθεση έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με πλεονέκτημα 14 πόντων (28-14). Στην συνέχεια ο Χαρίλαος Τρικούπης ισορρόπησε κάπως τον αγώνα, αλλά δεν μπορούσε να γίνει καθόλου απειλητικός για τον αντίπαλο, με συνέπεια να πάει στην ανάπαυλα με το εις βάρος του -17 (53-36).

Οι γηπεδούχοι στο δεύτερο μέρος έβαλαν στην “μέγγενή τους” τους Αιτωλοακαρνάνες και με ένα επιμέρους (11-2) ξέφυγαν με 26 πόντους (64-38), την στιγμή που λίγο αργότερα πήραν διαφορά 30 πόντων (73-43). Όπως ήταν εύκολα αντιληπτό ο αγώνας στην τελευταία περίοδο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τις δύο ομάδες να ξεκουράζουν τους βασικούς τους και το σύνολο του Μούτσιου να ηττάται εύκολα.

Οι νικητές είχαν πλουραλισμό στην επίθεση, με τον Draskovic να είναι ο κορυφαίος με 17 πόντους και επτά ριμπάουντ. Επίσης πολύ καλή εικόνα είχαν οι Myers, Πολυτάρχου, Τσουργιάννης και Καμπερίδης (10 ριμπάουντ, πέντε ασίστ) με 10,11,10 και 10 πόντους αντίστοιχα. Για τους φιλοξενούμενους πάλεψε η τριπλέτα Κουρουπάκης – Μολφέτας και Ερμείδης με 13,12 και 10 πόντους αντίστοιχα.

Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες, σουτάροντας καλύτερα (30/63 – 21/52), κερδίζοντας την μάχη των ριμπάουντ (35-25) κι όντας συντριπτικά αποτελεσματικότεροι στην αναλογία ασίστ – λαθών (24/8-11/12).

Ηρακλής – ΦΕΑ 90-69: Υπόθεση ενός δεκαλέπτου για τον Γηραιό

Ο Ηρακλής καθάρισε το ματς απέναντι στην ΦΕΑ ουσιαστικά από το τέταρτο λεπτό, όταν και προηγήθηκε 18-0. Από εκεί κι έπειτα έκανε συντήρηση της διαφοράς και έφτασε στην πέμπτη του διαδοχική νίκη, με αποτέλεσμα να ανέβει στο 5-1 και να πιάσει στην βαθμολογία τον Πανερυθραϊκό και το Μαρούσι. Στον αντίποδα η αθηναϊκή ομάδα προσπαθούσε μάταια να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση και γνώρισε την έκτη της ήττα σε ισάριθμους αγώνες.

Με την δύναμη του γεμάτου Ιβανωφείου και του άγχους της ΦΕΑ, ο Ηρακλής “στραγγάλισε” την αντίπαλό του με το καλημέρα, με συνέπεια να εκκινήσει τον αγώνα με το θυελλώδες 18-0. Οι παίκτες του Καρατζά προσπαθούσαν να αντιδράσουν σε αυτό το τρομακτικό ξεκίνημα του Γηραιού, ωστόσο το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν λίγο και να βρεθούν στο -16 (25-9) στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Η ανωτερότητα του συνόλου του Ντάγιου ήταν εμφανής και στην συνέχεια και παρά το γεγονός ότι οι “κυανόλευκοι” δεν έπιασαν απόδοση σαν αυτή της πρώτης περιόδου, κατάφεραν να οδηγηθούν στην ανάπαυλα με πλεονέκτημα άνω των 20 πόντων (51-28). Οι γηπεδούχοι συνέχισαν στο ίδιο τέμπο και πήραν διαφορά 27 πόντων (72-45), ενώ στο τελευταίο δεκάλεπτο χρησιμοποίησαν παίκτες που δεν είχαν χρόνο συμμετοχής με την ΦΕΑ να μειώνει ακόμη και στους 12 (77-65) με ένα επιμέρους 5-20, αλλά τελικά να ηττάται με 21 πόντους.

Για τους νικητές διακρίθηκε ο Νίκος Παπαρέγκας με 16 πόντους και επτά ριμπάουντ, με τον Gathright να είναι σε πολύ καλή μέρα με 15 πόντους και 5/6 σουτ. Επιπλέον εξαιρετικός ήταν κι ο Taylor με 15 πόντους κι έξι ριμπάουντ, με τον Παπαντωνίου να πραγματοποιεί πληθωρική εμφάνιση με 10 πόντους κι οκτώ ασίστ. Για την αθηναϊκή ομάδα ξεχώρισε ο Καραχάλιος με 16 πόντους και 11 ριμπάουντ, με τους Στεργιάκη και Καραλευθέρη να τον συνεπικουρούν με 12 και 11 πόντους αντίστοιχα,

Ο Ηρακλής επικράτησε τόσο εύκολα επί της ΦΕΑ, καθότι σούταρε με το κάτι παραπάνω από πολυ ικανοποιητικό 52% στο τρίποντο (15/29), την στιγμή που οι φιλοξενούμενοι είχαν μόλις 6/22. Τέλος οι “κυανόλευκοι” πήραν την μάχη των ριμπάουντ (42-33), ενώ ήταν ελαφρώς ανώτεροι στο ratio ασίστ λαθών (18/15-15/13).

Αναλυτικά η 6η αγωνιστική:

Σάββατο 12 Νοεμβρίου

Αμύντας-Ελευθερούπολη 88-85

Μαρούσι-Παπάγου 91-61

Ηρακλής ΚΑΕ 2022-ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ 90-69

Τρίτων-Χαρίλαος Τρικούπης 89-63

Ψυχικό-Πανερυθραϊκός 96-97

Αγρίνιο-Μεγαρίδα 78-81 (κ.α. 72-72)

Κυριακή 13 Νοεμβρίου

15:00 Κόροιβος Αμαλιάδας-Ερμής Σχηματαρίου

17:00 Καβάλα-Αίας Ευόσμου

 

Αμύντας-Ελευθερούπολη 88-85

Διαιτητές: Τσιμπούρης-Χριστινάκης-Τεφτίκης (Παυλόπουλος)

Δεκάλεπτα: 20-23, 45-49, 72-69, 88-85

Αμύντας (Λιόγας): Δήμου 6, Τοπάλλι 14 (2), Σιούντρης 7 (2), Γκρέκας 5 (1), Βαρδιάνος, Κουκουνιάς 3 (1), Γιούση, Γκάτζο 23 (2), Καλδής, Μιχάλογλου 15 (1), Δόξας 5, Καλογερίας 10.

Ελευθερούπολη (Παπαδόπουλος): Χάντσον 10 (2), Φιλοξενίδης, Γράβας 11, Τσουμάνης 5 (1), Ναούμης 3 (1), Σκουλίδας 22 (5), Ξύδης 16 (4), Βύρλας 2, Τουτζιαράκης 16.

Αγρίνιο-Μεγαρίδα 78-81 (κ.α. 72-72)

Διαιτητές: Μπακάλης-Αγραφιώτης Ι.-Παπαθανασίου Κ. (Πατσαντζόπουλος)

Δεκάλεπτα: 22-18, 41-40, 57-55, 72-72, 78-81 (πρτ.)

Αγρίνιο (Καλαμπάκος): Άβελον 22 (1), Ντουζίδης, Καφέζας 9 (3), Τσουργιάννης 9 (1), Κυριλής 6 (2), Φίσερ 23 (3), Θ. Μπαζίνας 5 (1), Μπαρδάκας 4.

Μεγαρίδα (Μάνταλος): Παλαιοχωρίτης 3 (1), Γκατζιάς 12 (2), Παπαγιάννης 9 (1), Αγγελόπουλος 14 (2), Γερομιχαλός 16 (2), Ντουμπίνσκι 11 (1), Σωτηράκης, Καλλινικίδης 6, Μότλεϊ 4, Ζαρκαδούλας 6 (2).

Ψυχικό-Πανερυθραϊκός 96-97

Διαιτητές: Μαγκλογιάννης-Τσώνος-Παπαδόπουλος Χρ. (Κουλούρης)

Δεκάλεπτα: 26-21, 47-50, 70-77, 96-97

Ψυχικό (Ρεμεντέλας): Βίκτορ 12, Γοργόνης 7 (1), Σεγκού 25 (1), Παπανικολάου 15, Αμβράζης 4, Μαλέλης 7 (1), Παύλος 19 (5), Αθανασούλας 7 (1), Αναγνωστόπουλος.

Πανερυθραϊκός (Χουχουλής): Παπανδρέου, Καλλιανιώτης 3 (1), Παπαδημητρίου 9, Κωστόπουλος 7 (2), Μωραΐτης 8 (2), Καμπουρίδης 15 (2), Αρνόκουρος 2, Οικονομόπουλος 19 (3), Σταματογιάννης 11, Ματαλιωτάκης 19, Ευστρατίου 4.

Τρίτων-Χαρίλαος Τρικούπης 89-63

Διαιτητές: Κατραχούρας-Καρπάνος-Κανελλόπουλος (Παπαδόπουλος Στ.)

Δεκάλεπτα: 28-14, 53-36, 73-43, 89-63

Τρίτων (Μιχελάκος): Μάιερς 10 (2), Κουφόπουλος 4, Πολυτάρχου 11 (2), Πράπας 5 (1), Τσουργιάννης 10, Προίσκος 9 (1), Καμπερίδης 10 (2), Ντράσκοβιτς 17 (1), Πρέκας, Κάδρας, Τσάμης 10 (1), Μπολδογλου 3 (1).

Χαρίλαος Τρικούπης (Μούτσιος): Δημητρακόπουλος 12 (1), Μανιάς 6, Στράτος, Τόλα 5, Ερμείδης 10 (2), Μολφέτας 12 (1), Κουρουπάκης 12, Καραγεωργίου 4, Διαμαντόπουλος, Νάνος 2.

Ηρακλής ΚΑΕ Λάρισα-ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ 90-69

Διαιτητές: Σταματόπουλος-Ελευθεριάδης-Ντόγκας (Μήτσιου)

Δεκάλεπτα: 25-9, 51-28, 72-45, 90-69

Ηρακλής ΚΑΕ 2022 (Ντάγιος): Παπαρέγκας 16 (4), Τσορμπατζόγλου 2, Γκάθραϊτ 15 (4), Λιάπης 4, Μακρής 4, Χαριτόπουλος 10, Γεωργάκης 3 (1), Τζακόπουλος 6 (2), Παπαντωνίου 10 (2), Τέιλορ 15 (2), Βουλγαρόπουλος 5.

ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ (Καρατζάς): Σγουρός 12 (2), Καραμίντζος, Βαφειάδης, Στεργιάκης 12 (1), Κοντός, Ζήρος 7 (1), Λίτσος, Παπανικολάου 5 (1), Ματσίρας, Καραχάλιος 16, Δεϊμέζης 6, Καραλευθέρης 11 (1).

Μαρούσι-Παπάγου 91-61

Διαιτητές: Θεονάς-Ζιώγας-Τηγάνης (Μωϋσιάδης)

Δεκάλεπτα: 34-10, 47-31, 76-40, 91-61

Μαρούσι (Σκαραφίγκας): Σταυρακούκας 23 (2), Παπαδημητρίου 6, Στασινός 25 (3), Θεοδώρου 8 (2), Ξύδας 2, Καμαριανός 11, Μαργέλης 6, Παπαγεωργόπουλος, Μιχαλούτσος 10 (2), Ζορμπάς, Κουτσονικόλας.

Παπάγου (Κουρής): Γιοβάνης 4 (1), Γεωργοπαπαδάκος, Σανδραμάνης 7, Κόης 13 (1), Καρούζος 9 (3), Μαράκης 2, Σολωμός 6, Μπέλη 3, Καρακώστας 5, Αλεξόπουλος, Μπαλός 2, Πίτερσον 10.

Βαθμολογία

1. Τρίτων 12 (6-0)

2. Μαρούσι 11 (5-1)

3. Πανερυθραϊκός 11 (5-1)

4. Ηρακλής ΚΑΕ 2022 11 (5-1)

5. Μεγαρίδα 10 (4-2)

6. Ελευθερούπολη 9 (3-3)

7. Χαρίλαος Τρικούπης 9 (3-3)

8. Ψυχικό 9 (3-3)

9. Παπάγου 9 (3-3)

10. Ερμής Σχηματαρίου 8 (3-2)*

11. Αγρίνιο 8 (2-4)

12. Κόροιβος Αμαλιάδας 7 (2-3)*

13. Αμύντας 6 (1-5)

14. Αίας Ευόσμου 6 (1-4)*

15. ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ 6 (0-6)

16. Καβάλα 5 (0-5)*

*Έχουν έναν αγώνα λιγότερο

Επόμενη αγωνιστική (7η, 18-19/11)

Ελευθερούπολη-Κόροιβος Αμαλιάδας

Ερμής Σχηματαρίου-Καβάλας

Αίας Ευόσμου-Αγρίνιο

Μεγαρίδα-Ψυχικό

Πανερυθραϊκός-Τρίτων

Χαρίλαος Τρικούπης-Μαρούσι

ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ-Αμύντας

Παπάγου-Ηρακλής ΚΑΕ 2022