Η ΦΕΑ ήταν επιβλητική επί του Αμύντα και πέτυχε την πρώτη της νίκη σε επίπεδο Elite League ύστερα από έξι αποτυχημένες απόπειρες. Aπό εκεί κι έπειτα τεράστιες νίκες σημείωσαν Παπάγος και Μεσολόγγι απέναντι σε Ηρακλή και Μαρούσι, την ώρα που ο Κόροιβος υποχρέωσε σε τέταρτη διαδοχική ήττα την Ελευθερούπολη. Ακόμη ο Αίας Ευόσμου πήρε το πρώτο του ροζ φύλλο στην έδρα του απέναντι στο Αγρίνιο, ενώ κι ο Ερμής επιβλήθηκε με ευκολία επί της Καβάλας. Τέλος σημαντικό ήταν και το διπλό του Ψυχικού επί της ανεβασμένης Μεγαρίδας.

ΦΕΑ – Αμύντας 92-66: Ιστορική νίκη με επιβλητική εμφάνιση για τους γηπεδούχους!

H ΦΕΑ ήταν κυρίαρχη από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, με συνέπεια να πάρει μεγάλες διαφορές από το ξεκίνημα και να επικρατήσει με τεράστια ευκολία επί του Αμύντα (92-66). Με αυτόν τον τρόπο το σύνολο του Αλέξη Καρατζά πήρε την πρώτη του νίκη σε επίπεδο Elite League και ανέβηκε στο 1-6, πιάνοντας τους “πορτοκαλί” που εμφανίστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και δεν εξαργύρωσαν το μεγάλο αποτέλεσμα με την Ελευθερούπολη.

Για τους νικητές σε άλλο ένα παιχνίδι ξεχώρισε ο Βασίλης Καραχάλιος με 23 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ πήρε σημαντικές βοήθειες από τους Ζήρο, Κοντό, Στεργιάκη και Καραλευθέρη με 15,12,11 και 11 πόντους αντίστοιχα. Στον αντίποδα οι φιλοξενούμενοι είδαν μόνο τους Δόξα και Τοπάλι να διασώνονται με 18 και 17 πόντους αντίστοιχα.

Οι γηπεδούχοι ήταν αποφασισμένοι να πανηγυρίσουν το πρώτο τους ροζ φύλλο αγώνα στην κατηγορία και με οδηγό την επίθεσή τους πήραν πλεονέκτημα 5 πόντων (10-5), αλλά οι φιλοξενούμενοι απάντησαν για το 12-12. Η συνέχεια ανήκε ολοκληρωτικά στους παίκτες του Καρατζά, που βρήκαν τέσσερα διαδοχικά περιφερειακά σουτ και έτρεξαν ένα σερί 14-0, με αποτέλεσμα να αποσπαστούν με 14 πόντους (26-12). Βέβαια οι φιλοξενούμενοι βρήκαν ορισμένες λύσεις κι ολοκλήρωσαν το δεκάλεπτο στο -11 (27-16).

H ΦΕΑ εξακολουθούσε να είναι ασταμάτητη στην επίθεση, αφού πήρε αέρα 14 πόντων (32-18), που στα επόμενα λεπτά ροκανίστηκε ελαφρώς από τον Αμύντα (42-34). Παρά την μίνι αντίδραση των “πορτοκαλί”, οι γηπεδούχοι ήταν κυρίαρχοι στο παρκέ κι έκαναν ένα πολύ γρήγορο 9-2, για να πάνε στα αποδυτήρια με την τεράστια απόσταση των 15 πόντων (51-36).

Η αρμάδα του Αλέξη Καρατζά ανέβασε κι άλλο τον ρυθμό της και πήρε διαφορά 22 πόντων (61-39), την οποία έφτασε και στις παρυφές των 30 πόντων (73-44). Τα εναπομείναντα λεπτά του αγώνα είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα, αλλά η ΦΕΑ δεν κατέβασε καθόλου ταχύτητα και τελικά κατάφερε να πάρει μία μεγάλη σε έκταση νίκη, υποχρεώνοντας μάλιστα τον Αμύντα στην χειρότερη φετινή του εμφάνιση.

Οι νικητές ήταν πολύ ανώτεροι στα ποσοστά των εντός παιδιάς σουτ, αφού είχαν το εξαιρετικό 57,9% (37-65), ενώ οι”πορτοκαλί” είχαν 26/66. Από εκεί κι έπειτα η ΦΕΑ ήταν κυρίαρχη και στην αναλογία ασίστ/λαθών (19/12-15/16), την ώρα που έχασε ελαφρώς την μάχη των ριμπάουντ (32-33).

Ελευθερούπολη – Κόροιβος Αμαλιάδας 67-73: Τεράστιο διπλό για τους Ήλειους!

Ο Κόροιβος Αμαλιάδας επέβαλε από την αρχή τον ρυθμό του και παρά την προσπάθεια ανάκαμψης της Ελευθερούπολης (67-73), τελικά πανηγύρισε μία τεράστια νίκη που είναι η δεύτερη διαδοχική του. Με αυτόν τον τρόπο οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν στο 4-3 κι ανάγκασαν τους γηπεδούχους να γνωρίσουν την τέταρτη διαδοχική τους νίκη και να υποχωρήσουν στο 3-4.

Οι φιλοξενούμενοι εκκίνησαν καλύτερα την αναμέτρηση και πήραν προβάδισμα επτά πόντων με το “καλησπέρα” (3-10), ωστόσο οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν πλήρως την κατάσταση και έφεραν τον αγώνα στον πόντο (16-17). Το σύνολο του Κώστα Δελέγκου ανέβαζε στροφές σιγά – σιγά κι έφτασε για πρώτη φορά στον αγώνα στο +8 (20-28), ενώ λίγο αργότερα πήρε διψήφιο πλεονέκτημα (28-40), το οποίο διατήρησε μέχρι την ολοκλήρωση της ανάπαυλας (31-43).

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι Καβαλιώτες κάποια στιγμή θα αντιδρούσαν, κάτι το οποίο έκαναν, αφού έτρεξαν ένα σερί 9-0 και πλησίασαν στους τρεις πόντους (47-50). Παρόλα αυτά οι “κυανόλευκοι” βρήκαν τις απαντήσεις και μπήκαν στην τελική ευθεία του αγώνα με “προίκα” οκτώ πόντων (53-61). Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε ξεκάθαρα στην διάρκεια της τέταρτης περιόδου και με καλάθι του Τουτζιαράκη, ύστερα από τέσσερα λεπτά κοινής ανομβρίας, ο ΓΣΕ μείωσε στους πέντε πόντους (63-68). ‘Ενα τρίποντο του Γράβα έβαλε φωτιά στον αγώνα στα 23”, ενώ ο Ναούμης στην συνέχεια έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει. Τελικά ο Κόροιβος “κλείδωσε” το τεράστιο χάρις τις δύο βολές του Mitrovic.

Για τους νικητές διακρίθηκε ο συνήθης ύποπτος Νίκος Καμάρας με 21 πόντους, την ώρα που ο Mitrovic πραγματοποίησε πληθωρική εμφάνιση με 17 πόντους, επτά ριμπάουντ και πέντε ασίστ. Από την άλλη πλευρά ξεχώρισε ο Τουτζιαράκης με 25 πόντους και 14 ριμπάουντ, ενώ Γράβας και Σκουλίδας πέτυχαν από 10 πόντους έκαστος.

Η ήττα της Ελευθερούπολης φαίνεται παράδοξη βάσει στατιστικών, αφού μπορεί να σούταρε λίγο χειρότερα (21/58-25/62), ωστόσο ήταν ανώτερη τόσο στον τομέα των ριμπάουντ (39-33) όσο και στο ratio ασίστ/λαθών (18/15-10/9).

Παπάγος – Ηρακλής 79-70: Επέστρεψαν στις νίκες με επιβλητικό τρόπο οι “Στρατηγοί”

Ο Παπάγος ήταν εξαιρετικός στο τρίτο δεκάλεπτο και με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να πάρει μία τεράστιας σημασίας νίκη απέναντι στον πάρα πολύ φορμαρισμένο Γηραιό. Έτσι το σύνολο του Κουρή ανέβηκε στο 4-3 και επανήλθε στις νίκες μετά από δύο διαδοχικά ανεπιτυχή αποτελέσματα, την στιγμή που ο Ηρακλής έπεσε στο 5-2 και γνώρισε την πρώτη του ήττα μετά από πέντε σερί ροζ φύλλα.

Οι Στρατηγοί ξέφυγαν με επτά πόντους (13-6), παίρνοντας ορμή τόσο από τον κόσμο τους όσο κι από την εξαιρετική τους επιθετική λειτουργία. Βέβαια ο Γηραιός αφυπνίστηκε στα επόμενα λεπτά του αγώνα και πλησίασε στους δύο (20-18), όμως το σύνολο του Κουρή αποκατέστησε την τάξη (28-22). Στην συνέχεια η άμυνα του συνόλου του Ντάγιου λειτούργησε εξαιρετικά, με αποτέλεσμα ο Ηρακλής να ισορροπήσει το παιχνίδι και να πάει στα αποδυτήρια με το σκορ ισόπαλο (41-41).

Το τρίτο δεκάλεπτο πάντως ανήκε ολοκληρωτικά στην αθηναϊκή ομάδα, αφού με ένα επιμέρους 21-5 πήρε προβάδισμα 16 πόντων (62-46), το οποίο θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερο αν δεν έμενε χωρίς πόντο για 3,5 λεπτά. Οι Θεσσαλονικείς δεν ήταν διατεθειμένοι να τα παρατήσουν εύκολα και πλησίασαν για αρχή στους επτά πόντους (65-58), ενώ με περίπου τέσσερα λεπτά να απομένουν για την λήξη της αναμέτρησης πλησίασαν στους τέσσερις (70-66), βάζοντας με αυτόν τον τρόπο φωτιά στον αγώνα. Οι γηπεδούχοι παρά την αντεπίθεση του Ηρακλή, βρήκαν τις απαντήσεις και πήραν διαφορά 10 πόντων στο 38′ (76-66), κλειδώνοντας έτσι την μεγάλη νίκη.

Την διαφορά για τους νικητές την έκανε ο Παναγιώτης Κόης με 22 πόντους και 13 ριμπάουντ, με τον Peterson να βρίσκεται σε πολύ καλή μέτρα με 12 πόντους, 10 ριμπάουντ και πέντε ασίστ. Ακόμη σημαντικές λύσεις έδωσε τόσο ο Μπαλός με 11 πόντους και οκτώ ριμπάουντ όσο κι ο Γεωργοπαπαδάκος με άλλους 10. Στον αντίποδα εξαιρετικός ήταν ο Λιάπης με 20 πόντους και επτά ριμπάουντ, ενώ προσπάθησε κι ο Gathright με 17 πόντους.

Οι νικητές ήταν πολύ πιο εύστοχοι από τους αντιπάλους τους (28/65 -26/74), ενώ κυριάρχησαν πραγματικά στα ριμπάουντ, παίρνοντας 23 παραπάνω από τους αντιπάλους τους (54-31). Με την κυριαρχία στους αιθέρες ουσιαστικά έσβησαν το κάκιστο  ratio ασίστ/λαθών (13/25).

Χαρίλαος Τρικούπης – Μαρούσι 74-68: Κράτησαν αλώβητη την έδρα τους οι Αιτωλοακαρνάνες!

Ο Χαρίλαος Τρικούπης ήταν μονίμως στην πρωτοπορία του σκορ είτε με μικρότερα είτε με μεγαλύτερα προβαδίσματα, με συνέπεια να επικρατήσει δικαίως του πολύ ποιοτικού Αμαρουσίου. Ουσιαστικά οι νικητές ανέβηκαν στο 4-3 και διατήρησαν απόρθητο το κάστρο τους, την ώρα που οι Μαρουσιώτες γεύτηκαν την πίκρα της ήττας μετά από τον αγώνα με τον Ερμή για την τρίτη αγωνιστική και υποχώρησαν στο 5-2.

Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης (7-7), αλλά στα επόμενα λεπτά  ο έλεγχος του αγώνα ανήκε ολοκληρωτικά στους γηπεδούχους, που πήραν διψήφιο προβάδισμα (21-11) και ολοκλήρωσαν το πρώτο δεκάλεπτο στο+8 (25-17). Οι άμυνες και των δύο μονομάχων ήταν πολύ σκληρές, με το σύνολο του Σκαραφίγκα να το εκμεταλλεύεται και να πηγαίνει στην ανάπαυλα, πλησιάζοντας ελαφρώς στους πέντε πόντους (35-30).

Το Μεσολόγγι μπήκε φουριόζο στο δεύτερο μέρος και αποσπάστηκε με 11 πόντους (44-33), αλλά οι “κιτρινόμαυροι” απάντησαν με ένα σερί 9-0 για το 44-42. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν στο άμεσο comeback των γηπεδούχων και πήραν αέρα οκτώ πόντων (54-46), ενώ ξέφυγαν εκ νέου με διψήφια διαφορά (67-55) στο 35′. Οι φιλοξενούμενοι συμμάζεψαν την κατάσταση και για αρχή μείωσαν στους πέντε (67-62), την ώρα που ένα καλάθι στου Σταυρακούκα έδωσε τεράστιο ενδιαφέρον στο παιχνίδι (69-66) στο 1:15 πριν την ολοκλήρωσή του. Τελικά τρεις διαδοχικοί πόντοι του Fenner έγραψαν το 72-66 στα 30” και έγειραν οριστικά την πλάστιγγα υπέρ του συνόλου του Μούτσιου.

Για τους Μεσολογγίτες ξεχώρισε ο Ερμείδης με 19 πόντους και τέσσερα κλεψίματα, με τον Γιάννη Μολφέτα να είναι επίσης εξαιρετικός με 16 πόντους και 10 ριμπάουντ. Από την πλευρά των παικτών του Σκαραφίγκα διασώθηκε ο Σταυρακούκας με 23 πόντους και έξι ριμπάουντ.

Οι Αιτωλοακαρνάνες επικράτησαν δίκαια αν αναλογιστούμε ότι σούταραν πολύ καλύτερα (26/53 -22/67), ενώ ήταν ελαφρώς ανώτεροι στον τομέα των ριμπάουντ (37-36). Τέλος το Μαρούσι είχε λιγότερα λάθη 13-21, όμως δεν μπόρεσε να αποφύγει την ήττα.

Μεγαρίδα – Ψυχικό 67-75: Διπλό αντίδρασης για τους “σκίουρους”

Το Ψυχικό μπορεί να απώλεσε διψήφιες διαφορές κατά την διάρκεια του αγώνα, ωστόσο κατάφερε να φύγει αλώβητο από τα Μέγαρα και να ανέβει στο 4-3, αντιδρώντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο έπειτα από δύο διαδοχικές οριακές ήττες. Στην αντίπερα όχθη η ΝΕΜ ηττήθηκε για πρώτη φορά μετά την δεύτερη αγωνιστική, με αποτέλεσμα να πέσει στο 4-3.

Το συγκρότημα του Γιώργου Ρεμεντέλα ήταν πολύ αποτελεσματικό στην άμυνα και πήρε πλεονέκτημα πέντε πόντων (9-14), αλλά οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν και ισοφάρισαν στους 18 πόντους. Πάντως οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν στην δεύτερη περίοδο, αφού με οδηγό την λειτουργία τους στο πίσω μέρος του παρκέ έτρεξαν ένα επιμέρους 5-19 και ξέφυγαν με 14 πόντους, ενώ ολοκλήρωσαν το πρώτο μέρος στο +11 (30-41).

Η ΝΕΜ αφυπνίστηκε για τα καλά και για αρχή πλησίασε στους πέντε πόντους (41-46), την στιγμή που διεύρυνε το σερί της στο 14-0 και μπήκε στην πρωτοπορία του αγώνα (48-46). Αυτήν την φορά ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων να αντιδράσουν και με ένα δικό τους 12-0 αποκατέστησαν την διψήφια διαφορά που είχαν πάρει προηγουμένως (48-58).

Τα Μέγαρα δεν τα παράτησαν ούτε τώρα και με ένα νέο 9-0 ισοφάρισαν στους 62 πόντους με έξι λεπτά να απομένουν για την λήξη του αγώνα. Οι “σκίουροι” μπόρεσαν και βγήκαν από την δύσκολη θέση, αφού πήραν αέρα πέντε πόντων (64-69), την ώρα που ο Γκάτζιας με ένα μεγάλο σουτ έγραψε το 67-69 στο 38′ 30”, με συνέπεια να μετατρέψει τον αγώνα ξανά σε ντέρμπι. Παρόλα αυτά οι φιλοξενούμενοι με ένα τρίποντο του Παύλος και με ένα δίποντο του Παπανικολάου στα 45” κλείδωσαν οριστικά το πολύτιμο διπλό (67-74).

Για τους νικητές ο κορυφαίος ήταν ο Victor με 19 πόντους, με τον Segu να είναι επίσης πολύ καλός με 18 πόντους και έξι ριμπάουντ. Επιπλέον σημαντική ήταν η συνεισφορά τόσο του Παύλος με 12 πόντους όσο και του Παπανικολάου με 10 πόντους και 11 ριμπάουντ. Από την πλευρά των ηττημένων ξεχώρισε ο Γκάτζιας με 16 πόντους και 10 ριμπάουντ, με τον Παπαγιάννη να κάνει επίσης double -double με 11 πόντους και 11 ριμπάουντ και τους Αγγελόπουλο και Dubinski να είναι επίσης διψήφιοι με 13 πόντους έκαστος.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν σαφώς πιο εύστοχοι από τους αντιπάλους τους (26/64-32/60), ενώ ήταν πολύ καλύτεροι και στην αναλογία ασίστ/λαθών (12/16 -21/15). Τέλος οι παίκτες του Μάνταλου κέρδισαν ελαφρώς την μάχη των ριμπάουντ, χωρίς όμως αυτό το στοιχείο να τους δίνει την νίκη.

Αίας Ευόσμου – Αγρίνιο 75-69: Πρώτη εντός έδρας νίκη για τους Θεσσαλονικείς

Ο Αίας Ευόσμου ήταν ανώτερος στο δεύτερο μέρος και παρά το αρχικό 0-12 κατάφερε να επικρατήσει επί του Αγρινίου και να πετύχει την πρώτη του εντός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα της Elite League μετά από μία 20ετία! Έτσι το ανεβασμένο σύνολο του Χατζούλη ανέβηκε στο 3-4, την ώρα που οι Αιτωλοακαρνάνες γνώρισαν την τέταρτη διαδοχική τους ήττα και έπεσαν στο 2-5.

Οι φιλοξενούμενοι έκαναν ό,τι ήθελαν στο παρκέ στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, κάτι το οποίο μεταφράστηκε και στο σκορ (0-12). Οι Θεσσαλονικείς αντέδρασαν κάπως κι έγραψαν το 5-12, ενώ ολοκλήρωσαν το πρώτο δεκάλεπτο στο -9 (7-16). Στην συνέχεια οι γηπεδούχοι έδειξαν πως συνέρχονται από το μουδιασμένο τους ξεκίνημα και με οδηγό την εξαιρετική τους άμυνα ισοφάρισαν στους 22 πόντους. Παρόλα αυτά οι Αγρινιώτες ξέφυγαν με επτά πόντους (22-29), ενώ οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα, έχοντας έστω και ελαφρώς το πάνω χέρι (28-32).

Οι παίκτες του Χατζούλη επιβεβαίωσαν την ανωτερότητά τους σε αυτό το διάστημα και με ένα σερί 8-0 προηγήθηκαν για πρώτη φορά στην αναμέτρηση (36-32), την ώρα που πήραν και αέρα έξι πόντων (47-41). Το συγκρότημα του Ντίνου Καλαμπάκου ισορρόπησε ελαφρώς την κατάσταση και για αρχή πλησίασε στους δύο (49-47), ενώ διεύρυνε το σερί του σε 0-9 και πήρε εκ νέου τον έλεγχο του αγώνα (49-53).

Από εκεί κι έπειτα ο Αίας κυριάρχησε και με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Jefferson πήρε διαφορά 11 πόντων στα τρία λεπτά πριν την ολοκλήρωση του αγώνα (67-56). Βέβαια ο ΑΟΑ δεν εγκατέλειψε και για αρχή πλησίασε στους έξι (67-61), ενώ ένα τεράστιο τετράποντο του Fisher το έφερε σε απόσταση αναπνοής (71-68) στα 50΄΄. Παρά το comeback του, το Αγρίνιο είδε τον John να χάνει ένα καθοριστικό ριμπάουντ και τον Καραγιαννίδη να σκοράρει από κοντά για το 73-68 στα 25”, με αποτέλεσμα η πλάστιγγα να γείρει οριστικά στην αντίπερα όχθη.

Για τους νικητές την διαφορά έκανε ο Tyus Jefferson με 22 πόντους, με τον Ναούμη να δίνει επίσης λύσεις με 12 πόντους. Από την μεριά των φιλοξενουμένων διακρίθηκε ο Fisher με 27 πόντους και 10 ριμπάουντ, με τον John να πετυχαίνει άλλους 19, αλλά να είναι πολύ άστοχος (7/23 σουτ) και να υποπίπτει σε έξι λάθη.

Οι Θεσσαλονικείς πήραν δίκαια την νίκη βάσει στατιστικών, αφού ήταν πιο εύστοχοι (27/74-24/66), κέρδισαν την μάχη των ριμπάουντ (46-41) και είχαν ελαφρώς καλύτερο ratio ασίστ/λαθών (11/9 – 14/15).

Ερμής  Σχηματαρίου – Καβάλα 69-45: Υπόθεση ενός ημιχρόνου για τους Βοιωτούς!

Το συγκρότημα του Νίκου Οικονόμου τα βρήκε σκούρα για ένα ημίχρονο απέναντι στην αξιόμαχη Καβάλα, αλλά με οδηγό την άμυνά του και την βελτίωση της απόδοσής του στο δεύτερο μέρος κατάφερε να ξεπεράσει με ευκολία το σκόπελο της Μακεδονικής ομάδας. Με αυτόν τον τρόπο οι γηπεδούχοι κράτησαν αλώβητη την έδρα τους και ανέβηκαν εκ νέου σε θετικό ρεκόρ (4-3), ενώ η ομάδα του Πενταζίδη παρέμεινε η πρώτη ομάδα χωρίς νίκη έπειτα από επτά αγώνες.

Οι δύο μονομάχοι  είχαν δώσει ξεκάθαρα το βάρος τους στην αμυντική τους λειτουργία, με αποτέλεσμα να είναι ισόπαλες με την ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου (13-13). Ο χαμηλός ρυθμός ήταν χαρακτηριστικό και της δεύτερης περιόδου, με τους Βοιωτούς να πηγαίνουν με βραχεία κεφαλή στην ανάπαυλα (26-25).

Το σύνολο του Νίκου Οικονόμου σκλήρυνε ακόμη περισσότερο την άμυνά του στο δεύτερο μέρος, αφού επέτρεψε μόλις τέσσερις πόντους στους παίκτες του Πενταζίδη στο τρίτο δεκάλεπτο. Με αυτόν τον τρόπο πήρε διαφορά 13 πόντων (43-30), με συνέπεια οι βάσεις για την νίκη να έχουν μπει. Μάλιστα στην τελική ευθεία του αγώνα η επίθεση του Ερμή λειτούργησε ρολόι (26 πόντοι) και έτσι έδωσε θριαμβευτικό τόνο στην άνετη επικράτησή του.

Για τους “κυανόλευκους” διακρίθηκαν τόσο ο Αλέξης Κυρίτσης με 16 πόντους όσο και ο Janis Kaufmanis με άλλους 15. Στην αντίπερα όχθη μοναδικός διασωθείς ήταν ο Simeus Webster με 11 πόντους και εννιά ριμπάουντ.

Οι δύο ομάδες ήταν πολύ άστοχες με τον Ερμή να σουτάρει με 22/69 και την Καβάλα με μόλις 16/57. Τέλος ο λόγος της νίκης των γηπεδούχων εντοπίζεται στην κυριαρχία τους στα ριμπάουντ (49-26), αλλά και στο καλύτερο ratio ασίστ/λαθών (15/12 -13/14).

Αναλυτικά η 7η αγωνιστική

Σάββατο 19 Νοεμβρίου

ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ-Αμύντας 92-66

Ελευθερούπολη-Κόροιβος Αμαλιάδας 67-73

Ερμής Σχηματαρίου-Καβάλας 69-45

Αίας Ευόσμου-Αγρίνιο 75-69

Μεγαρίδα-Ψυχικό 67-75

Χαρίλαος Τρικούπης-Μαρούσι  74-68

Παπάγου-Ηρακλής ΚΑΕ 2022 79-70

Κυριακή 20 Νοεμβρίου

15:00 Πανερυθραϊκός-Τρίτων

Αναλυτικά οι αναμετρήσεις:

ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ-Αμύντας 92-66

Διαιτητές: Τσώνος-Θεοδωρόπουλος-Καλογριάς (Ζαγκλής)

Δεκάλεπτα: 27-16, 51-36, 75-50, 92-66

ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ (Καρατζάς): Σγούρος 8 (2), Καραμίντζος, Βαφειάδης, Στεργιάκης 13, Κοντός 12 (2), Ζήρος 15 (3), Λίτσος 3 (1), Παπανικολάου, Καραχάλιος 23, Δεϊμέζης 5, Καραλευθέρης 11 (1).

Αμύντας (Λιόγας): Δήμου, Τοπάλλι 17 (2), Σιούντρης, Γκρέκας 7 (1), Βαρδιάνος 9 (3), Δαμιανός, Γιούση 8, Γκάτζο 5, Καλδής, Μιχάλογλου 2, Δόξας 18, Καλογερίας.

Ελευθερούπολη-Κόροιβος Αμαλιάδας 67-73

Διαιτητές: Λόρτος-Κοϊμτζόγλου-Δέλλας (Μπρίγκος)

Δεκάλεπτα: 16-17, 31-43, 53-61, 67-73

Ελευθερούπολη (Παπαδόπουλος): Χάντσον 5, Φιλοξενίδης, Αμπατζάς 3 (1), Γράβας 10 (1), Τσουμάνης, Ναούμης 6 (2), Σκουλίδας 10 (1), Ξύδης 2, Βύρλας 6, Τουτζιαράκης 25.

Κόροιβος (Δελέγκος): Λιούις 9, Νοέας, Καμάρας 21 (1), Ερμείδης 6, Καραΐσκος 2, Ιατρίδης 8 (2), Μαστόρος 10 (2), Ρουμελιώτης, Μίτροβιτς 17 (2).

Ερμής Σχηματαρίου-Καβάλα 69-45

Διαιτητές: Μηλαπίδης-Μαραμής-Γεωργούλης (Κάλφα)

Δεκάλεπτα: 13-13, 26-25, 43-29, 69-45

Ερμής Σχηματαρίου (Οικονόμου): Παππάς, Γουάιλι 2, Καουφμάνις 17 (3), Νάκης 3 (1), Ζαρμακούπης 7 (1), Πάππος 2, Καλημέρης 7, Μέξης 9, Φιλοξενίδης 6 (1), Μητσιμπόνας 2, Σιγάλας, Κυρίτσης 14 (1).

Καβάλα (Πενταζίδης): Γουίτλι 9 (2), Μπόζης 3, Πουλιανίτης, Απαζίδης 2, Ευαγγελίδης, Πρίφτης 3 (1), Πεχλιβανίδης 5 (1), Ταχυρίδης 7, Γουέμπστερ 11, Τσέλλος 5 (1).

Αίας Ευόσμου-Αγρίνιο 75-69

Διαιτητές: Γερακίνης-Παζώλης-Χατζημπαλίδης (Παπαδόπουλος Ν.)

Δεκάλεπτα: 7-16, 28-32, 49-47, 75-69

Αίας Ευόσμου (Χατζούλης): Ζαν-Μαρί 5, Τζέφερσον 22, Αναστασόπουλος 2, Παπαδόπουλος, Ναούμης 12, Πετράκης 9 (3), Πετανίδης 9, Καλογιαννίδης 9 (1), Καραγιαννίδης 7 (1).

Αγρίνιο (Καλαμπάκος): Άβελον 19 (2), Ντουζίδης, Καφέζας 9 (2), Τσούκας 5 (1), Τσουργιάννης, Κυριλής 2, Φίσερ 27 (4), Θ. Μπαζίνας 5 (1), Μπαρδάκας 2.

Μεγαρίδα-Ψυχικό 67-75

Διαιτητές: Θεονάς-Τσαχάκης-Αναστασίου (Παπαδόπουλος Στ.)

Δεκάλεπτα: 18-18, 30-41, 48-58, 67-75

Μεγαρίδα (Μάνταλος): Παλαιοχωρίτης, Γκατζιάς 16 (3), Παπαγιάννης 11, Αγγελόπουλος 13 (2), Γερομιχαλός 7, Καψαλός, Ντουμπίνσκι 13 (1), Σωτηράκης, Καλλινικίδης 7 (1), Χάσα, Μότλεϊ.

Ψυχικό (Ρεμεντέλας): Βίκτορ 19 (1), Γοργόνης 2, Σεγκού 18, Παπανικολάου 10, Αμβράζης 2, Μαλέλης 6, Παύλος 12 (4), Αθανασούλας 5 (1).

Χαρίλαος Τρικούπης-Μαρούσι 74-68

Διαιτητές: Τζιοπάνος-Κωνσταντινίδου-Λουλουδιάδης (Πατσαντζόπουλος)

Δεκάλεπτα: 25-17, 35-30, 54-48, 74-68

Χαρίλαος Τρικούπης (Μούτσιος): Φενέρ 9, Δημητρακόπουλος 10 (2), Μανιάς 2, Τόλα 3, Ερμείδης 19 (3), Μολφέτας 14 (2), Κουρουπάκης 11, Καραγεωργίου 4, Νάνος.

Μαρούσι (Σκαραφίγκας): Σταυρακούκας 23, Στασινός 8, Θεοδώρου 9 (1), Ξύδας 7 (1), Μαργέλης 2, Καμαριανός 8, Παπαγεωργόπουλος 6, Μιχαλούτσος 5 (1).

Παπάγου-Ηρακλής ΚΑΕ 2022 79-70

Διαιτητές: Δαρλαμήτσος-Αναστόπουλος-Χριστινάκης (Ελευθεριάδης Γ.)

Δεκάλεπτα: 28-22, 41-41, 62-49, 79-70

Παπάγου (Κουρής): Γεωργοπαπαδάκος 10 (1), Σανδραμάνης 3 (1), Κόης 22 (4), Καρούζος 5 (1), Μαράκης 4, Σολωμός 4, Μπέλη 7 (1), Καρακώστας 1, Μπαλός 11 (1), Πίτερσον 12.

Ηρακλής ΚΑΕ 2022 (Ντάγιος): Παπαρέγκας 6, Τσορμπατζόγλου, Γκάθραϊτ 19 (1), Λιάπης 20 (2), Μακρής, Χαριτόπουλος 6, Τζακόπουλος, Παπαντωνίου 9 (1), Τέιλορ 8, Βουλγαρόπουλος 2.

Βαθμολογία

1. Τρίτων 12 (6-0) *

2. Μαρούσι 12 (5-2)

3. Ηρακλής ΚΑΕ 2022 12 (5-2)

4. Ψυχικό 11 (4-3)

5. Κόροιβος Αμαλιάδας 11 (4-3)

6. Πανερυθραϊκός 11 (5-1) *

7. Μεγαρίδα 11 (4-3)

8. Παπάγου 11 (4-3)

9. Χαρίλαος Τρικούπης 11 (4-3)

10. Ερμής Σχηματαρίου 11 (4-3)

11. Ελευθερούπολη 10 (3-4)

12. Αίας Ευόσμου 10 (3-4)

13. Αγρίνιο 9 (2-5)

14. ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ 8 (1-6)

15. Αμύντας 7 (1-6)

16. Καβάλα 7 (0-7)

*Έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο

Επόμενη αγωνιστική (26-27/11)

Καβάλα-Ελευθερούπολη

Αγρίνιο-Ερμής Σχηματαρίου

Ψυχικό-Αίας Ευόσμου

Τρίτων-Μεγαρίδα

Πανερυθραϊκός-Χαρίλαος Τρικούπης

Κόροιβος Αμαλιάδας-ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ

Αμύντας-Παπάγου

Ηρακλής ΚΑΕ 2022-Μαρούσι