Ο Ερμής ήταν σαρωτικός και πέρασε σαν σίφουνας από την Νέα Φιλαδέλφεια και δεν άφησε την ΦΕΑ να ανασάνει βαθιά. Από εκεί κι έπειτα ο Πανερυθραϊκός έκανε ένα ιστορικό διπλό μέσα στο Ιβανώφειο που τον κρατά πρώτο, ενώ ο Κόροιβος Αμαλιάδας πήρε το ντέρμπι και την διαφορά απέναντι στο Ψυχικό. Ακόμη το Μαρούσι παραμένει επίσης στην κορυφή ύστερα από την δύσκολη επικράτηση κόντρα στην Μεγαρίδα, ενώ και ο Παπαγός “λύγισε” τον Αίαντα Ευόσμου και διατηρείται στα πολύ υψηλά στρώματα της βαθμολογίας. Τέλος σε ένα παιχνίδι που κράτησε για σχεδόν τρεις ώρες και παίχτηκαν τρεις παρατάσεις ο Αμύντας πήρε μία τεράστια νίκη απέναντι στον Τρίτωνα, ενώ ο αγώνας της Καβάλας με το Αγρίνιο διακόπηκε οριστικά.

ΦΕΑ – Ερμής Σχηματαρίου 80-98: Βήμα οκτάδας με περίπατο για τους Βοιωτούς!

Ο Ερμής Σχηματαρίου ήταν κυρίαρχος από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης και με αυτόν τον τρόπο πήρε μία πολύ εύκολη εκτός έδρας νίκη απέναντι στην ΦΕΑ. Με αυτόν τον τρόπο οι Βοιωτοί επέστρεψαν στα ροζ φύλλα αγώνα, ανέβηκαν στο 8-7 και δείχνουν έτοιμοι να διεκδικήσουν το κάτι παραπάνω από μία απλή παραμονή, την στιγμή που οι γηπεδούχοι μετά την μεγάλη ανατροπή απέναντι στον Αίαντα δεν έδωσαν συνέχεια στις επιτυχίες και υποχώρησαν στο 5-11, χάνοντας έδαφος στην προσπάθεια που κάνουν για την παραμονή. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Κυρίτσης με 23 πόντους, ενώ εξαιρετικοί ήταν τόσο ο Draskovic με 19 πόντους και εννιά ριμπάουντ όσο και ο Βασιλόπουλος με 15 πόντους και 10 ασίστ. Στον αντίποδα ο Λευτέρης Καραλευθέρης ήταν σεληνιασμένος με 21 πόντους και 10 ασίστ, με τον Στεργιάκη να τον συνεπικουρεί με 19 πόντους.

Οι επιθέσεις ήταν καυτές σε αυτό το πρώτο διάστημα του αγώνα, με τους “δύο μονομάχους” να είναι ισόπαλους (9-9). Κάπου εκεί οι Βοιωτοί ανέβασαν για τα καλά ταχύτητα και και αποσπάστηκαν με οκτώ πόντους (13-21) και παρά την προσπάθεια των γηπεδούχων να πλησιάσουν ολοκλήρωσαν το δεκάλεπτο στο +11 (22-33), έχοντας σε πολύ μεγάλη μέρα τον Κυρίτση με 11 πόντους. Μάλιστα το σύνολο του Οικονόμου δεν περιορίστηκε εκεί και με οδηγό την εξαιρετική του επιθετική λειτουργία έφτασε πολύ γρήγορα στο +18 (24-42), με τους γηπεδούχους να βγάζουν σφυγμό και να μειώνουν στους 10 (36-46), εξαιτίας ενός ξεσπάσματος του Καραλευθέρη. Η είσοδος του Βασιλόπουλου έκανε την διαφορά για τον Ερμή, που αποκατέστησε το +17 (41-58), αλλά οδηγήθηκε στην ανάπαυλα στο +11 (47-58).

Οι φιλοξενούμενοι όχι μόνο δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο από τους φιλότιμους κατά τα άλλα γηπεδούχους, αλλά και εδραίωσαν μία πολύ μεγάλη διαφορά μετά από εύστοχη προσπάθεια του Bryant που διαμόρφωσε το 53-71. Οι παίκτες του αποβληθέντος (λίγο πριν το ματς) Καρατζά πάλευαν, αλλά είδαν τον Ερμή να πηγαίνει στην τελική ευθεία του αγώνα με “προίκα” 17 πόντων (61-78). Έτσι τα πάντα είχαν πάρει τον δρόμο τους αναφορικά με τον τελικό νικητή, ενώ το μόνο που ξεχώρισε ήταν μερικές στιγμές έντασης μεταξύ των παικτών. Ακόμη οι νικητές ήταν πολύ πιο αποτελεσματικοί στα σουτ εντός παιδιάς (25/63 -32/65), ενώ ενδεικτικό είναι ότι επιχείρησαν 56 δίποντα και μόλις εννιά τρίποντα. Τέλος οι Βοιωτοί ήταν σαφέστατα ανώτεροι και στα ριμπάουντ (22-42), αλλά και στην δημιουργία (16/13 – 23/16).

Ηρακλής – Πανερυθραϊκός 76-87: Θρίαμβος πρωτιάς για τους παίκτες του Χουχουλή!

Ο Πανερυθραϊκός ήταν κυρίαρχος στο τέταρτο και κρίσιμο δεκάλεπτο, με συνέπεια να πάρει ένα τεράστιο διπλό στο Ιβανώφειο (76-87), το οποίο μέχρι στιγμής ήταν απόρθητο. Ουσιαστικά οι “ερυθρόλευκοι” έκαναν το 2-0 απέναντι στον Γηραιό και ανέβηκαν στο 11-5, μένοντας στην κορυφή, την ώρα που ο Ηρακλής παρά την επιστροφή του κόσμου μετά από δύο μήνες και την επιστροφή των τριών βαθμών, “λύγισε”, υποχώρησε στο 10-6 και έχασε την ευκαιρία να παραμείνει πρώτος.

Με την αύρα της επιστροφής του κόσμου του ο Γηραιός επέβαλε πλήρως τον ρυθμό του στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και πήρε πλεονέκτημα επτά πόντων (11-4), το οποίο όμως δεν διατήρησε για πολύ, καθότι οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και ισορρόπησαν πλήρως την κατάσταση (17-17). Το σκηνικό παρέμεινε όμοιο κι απαράλλαχτο και στην συνέχεια, με τους δύο “μονομάχους” να πηγαίνουν χέρι – χέρι και την αρμάδα του Χουχουλή να οδηγείται στην ανάπαυλα με “βραχεία κεφαλή” ενός πόντου (34-35). Οι “ερυθρόλευκοι” προσπαθούσαν να χτίσουν ένα ικανοποιητικό πλεονέκτημα και αποσπάστηκαν με πέντε (39-44), εντούτοις η τελευταία λέξη στην τρίτη περίοδο ανήκε στο συγκρότημα του Γυμνόπουλου, που έκανε ένα επιμέρους 14-6 και πήγε στην τελική ευθεία του αγώνα στο +3 (53-50).

Από εκείνο το σημείο τα δεδομένα του αγώνα άλλαξαν άρδην, διότι ο Πανερυθραϊκός έτρεξε ένα επιμέρους 2-12 και ξέφυγε για πρώτη φορά με επτά πόντους (55-62), ενώ τρία λεπτά αργότερα στο (37′), πήρε διαφορά 21 πόντων (60-81) και κλείδωσε ένα τεράστιο διπλό με θριαμβευτικό τρόπο. Στα εναπομείναντα λεπτά το μόνο που πέτυχαν οι “κυανόλευκοι” ήταν να περιορίσουν την έκταση της ήττας τους, για να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις.

Οι νικητές είχαν ως κορυφαίο παίκτη τον Ματαλιωτάκη με 20 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ τον συνεπικούρησαν οι Καλλιανιώτης (12 πόντοι, 4/7 τρίποντα), Παππάς (11 πόντοι, 5 ασίστ) και Σταματογιάννης (9 πόντοι, 12 ριμπάουντ). Στον αντίποδα ξεχώρισε ο Χαριτόπουλος με 13 πόντους και εννιά ριμπάουντ, την ώρα που διψήφιοι ήταν οι Παπαντωνίου (14 πόντοι), Λιάπης (13 πόντοι) και Παπαρέγκας (12 πόντοι). Τέλος ο οργανισμός των Βορείων Προαστίων ήταν πιο εύστοχος (27/63 – 33/69), κυριάρχησε στους “αιθέρες” εν τη απουσία του Βουλγαρόπουλου (32 -42 ριμπάουντ) και είχε πολύ καλύτερο ratio ασίστ/λαθών (13/11 – 21/13).

Κόροιβος Αμαλιάδας – Ψυχικό 85-72: Πήραν το ντέρμπι και την διαφορά οι Ήλειοι και κοιτούν πολύ ψηλά!

Ο Κόροιβος Αμαλιάδας πήρε από τα πρώτα κιόλας λεπτά του αγώνα διψήφιες διαφορές, τις οποίες διατηρούσε καθ’όλη την διάρκεια του αγώνα, με αποτέλεσμα να επικρατήσει χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα επί του Ψυχικού (85-72) και να πάρει και την διαφορά που θα είναι υπερπολύτιμη σε ενδεχόμενο ισοβαθμίας. Ουσιαστικά το σύνολο του Δελέγκου πήρε το τέταρτο διαδοχικό του ροζ φύλλο αγώνα και ανέβηκε στο 10-6, την ώρα που ο οργανισμός των Βορείων Προαστίων γνώρισε την πρώτη του ήττα μετά από δύο σερί νίκες και υποχώρησε στο 9-7.

Οι “κυανόλευκοι” έπιασαν από τον λαιμό τους φιλοξενουμένους στην εκκίνηση της αναμέτρησης και στα πρώτα πέντε λεπτά της πήρε προβάδισμα 13 πόντων (18-5), που ήταν ενδεικτικό της ανωτερότητάς τους. Κάπου εκεί ο οργανισμός των Βορείων Προαστίων έβγαλε σφυγμό και στις δύο πλευρές του παρκέ και ολοκλήρωσε το πρώτο δεκάλεπτο, έχοντας “κόψει” την απόσταση των γηπεδούχων κάτω από το μισό (24-18). Μάλιστα το Ψυχικό δεν περιορίστηκε εκεί και με καλάθι του Παπανικολάου μείωσε στους τρεις (28-25), ωστόσο η απάντηση των παικτών του Δελέγκου ήταν ηχηρή και με τρίποντο του Lewis οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα στο +13 (43-30).

Οι “σκίουροι” παρέμεναν εγκλωβισμένοι στην άμυνα των Ηλείων και έβλεπαν μονίμως την πλάτη του και με μεγάλες διαφορές (54-38), ενώ πήγαν στην τελική ευθεία του αγώνα, έχοντας να ανατρέψουν ένα “μαξιλαράκι” 14 πόντων. Παρά την έντονη προσπάθεια του Ψυχικού να μπει δυναμικά στην διεκδίκηση της νίκης, ο Κόροιβος διατηρούσε με άνεση τα κεκτημένα, ενώ στα τελευταία δεύτερα του παιχνιδιού δεν επέτρεψε στους Αθηναίους να κρατήσουν ούτε το +10 του πρώτου αγώνα. Από την πλευρά των νικητών σε εξαιρετική εκτελεστική βραδιά βρέθηκαν οι Lewis και Καμάρας με 19 και 15 πόντους αντίστοιχα, ενώ κομβική ήταν και η συνεισφορά των Mitrovic και Μαστόρου με 12 πόντους και πέντε ριμπάουντ έκαστος. Στον αντίποδα πάλεψε ο Αθανασούλας με 20 πόντους, οκτώ ριμπάουντ και πέντε ασίστ, την στιγμή που ο Segu τον ακολούθησε με 15 πόντους, αλλά δεν ήταν τόσο επιδραστικός όσο άλλες φορές. Τέλος οι νικητές ήταν πολύ πιο εύστοχοι (29/59 -22/68) και με αυτόν τον τρόπο επισκίασαν το γεγονός ότι οι αντίπαλοι ήταν ανώτεροι στα ριμπάουντ (29-36) και την δημιουργία (17/14 -20/9).

Aμύντας – Τρίτων 105-101: Πήραν το θρίλερ και δήλωσαν βροντερό παρών για την παραμονή οι “πορτοκαλί”!

Σε ένα παιχνίδι, το οποίο κρίθηκε στην τρίτη παράταση,  διήρκησε για σχεδόν τρεις ώρες  και η μία ομάδα “χάριζε” την νίκη στην άλλη, ο Αμύντας κατάφερε να “λυγίσει” στο τέλος τον Τρίτωνα (105-101), καθότι είχε παραπάνω αντοχές και λύσεις. Πλέον το συγκρότημα του Λιόγα ανέβηκε στο 5-11 και έπιασε στην βαθμολογία τους Αίαντα Ευόσμου, Αγρίνιο (ματς λιγότερο) και ΦΕΑ, την στιγμή που το συγκρότημα του Μιχελάκου υπέστη την τρίτη συναπτή του ήττα, υποχώρησε στο 10-6 κι έχασε την ευκαιρία να μείνει στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με τις άλλες δύο αθηναϊκές ομάδες.

Οι φιλοξενούμενοι έπαιρναν άψογο βαθμό σε άμυνα κι επίθεση και με αυτόν τον τρόπο πήραν διψήφιο προβάδισμα από πολύ νωρίς (5-15, 11-21), με το συγκρότημα του Λιόγα να βγάζει σφυγμό και να ολοκληρώνει το πρώτο δεκάλεπτο στο -6 (16-22). Το σκηνικό του αγώνα διαφοροποιήθηκε ελαφρώς, αφού οι άμυνες “έσφιξαν” κι οι “πορτοκαλί” πλησίασαν περαιτέρω (26-30), ωστόσο οι Σεπολιώτες αποκατέστησαν το +8 (26-34). Πάντως ο Αμύντας βρήκε τις λύσεις και οδηγήθηκε στην ανάπαυλα με το απόλυτα διαχειρίσιμο -4 (32-36). Όπως ήταν αναμενόμενο οι γηπεδούχοι αύξησαν ακόμη περισσότερο την πίεσή τους στον Τρίτωνα και προσπέρασαν με τρίποντο του Σιούντρη (50-47), ενώ τελείωσαν την τρίτη περίοδο στο +5 (61-56). Το ματς εξακολουθούσε να είναι ντέρμπι και οι παίκτες του Μιχελάκου μπήκαν εκ νέου στην πρωτοπορία (69-72) με τρίποντο του Τσουργιάννη στα δύο λεπτά πριν την λήξη του αγώνα, ενώ πήραν απόσταση δύο κατοχών λίγο αργότερα (70-74 στα 80”).

Παρόλα αυτά ο Αμύντας δεν πέταξε λευκή πετσέτα και έτρεξε ένα 7-0, το οποίο ολοκληρώθηκε με ένα μεγάλο τρίποντο του Λιακόπουλου που έγραψε το 77-74 στο 1”. Βέβαια οι φιλοξενούμενοι απάντησαν και με ένα μεγάλο σουτ του Μanojlovic σε νεκρό χρόνο ισοφάρισαν κι έστειλαν το παιχνίδι στον έξτρα χρόνο. Οι “δύο μονομάχοι” συμβάδιζαν μέχρι το τρίποντο του Σιούντρη, που διαμόρφωσε το 84-80 στο 42:30 και έδωσε ξεκάθαρα το πάνω χέρι στην ομάδα του. Εντούτοις  ο Τρίτων δεν είπε την τελευταία του λέξη, αφού με τον ίδιο τρόπο ο Προίσκος ισοφάρισε (84-84) στα 46”, ενώ ο Manojlovic ευστόχησε σε ακόμη ένα μεγάλο σουτ στα 2” (86-86), απάντησε στον Marshall και μοιραία το ματς οδηγήθηκε στην δεύτερη παράταση. Στον εν λόγω έξτρα πεντάλεπτο ήταν η σειρά των “κυανόλευκων” να πάρουν τα ηνία της συνάντησης και πήραν διαφορά έξι πόντων (88-94) με δίποντο του Τσουργιάννη στο 47′. Το μαξιλαράκι του Τρίτωνα παρέμενε στις δύο κατοχές (91-95 στα 80”), όμως ο Λιακόπουλος με τέσσερις δικούς του πόντους έφερε το παιχνίδι στα ίσα στα 9”. Παρά την ανατροπή του Αμύντα η αρμάδα του Μιχελάκου είχε την ευκαιρία να αποδράσει με το διπλό από την “Πυρκάλ”, αλλά ο Manojlovic δεν βρήκε στόχο. Οι ισοπαλίες ήταν συνεχείς (99-99), ωστόσο η ομάδα του Λιόγα έβγαλε ορισμένες σημαντικές άμυνες και με δύο βολές του Γκάτζο στα 30” πήρε αέρα τεσσάρων πόντων (103-99) και “κλείδωσε” την τεράστια νίκη – ανάσα.

Στην ζώνη του λυκόφωτος για τους νικητές βρέθηκε ο νεαποκτηθείς  Marshall με 30 πόντους και εννιά ριμπάουντ, την ώρα που σε τρομερή μέρα βρέθηκε ο clutch Λιακόπουλος με 14 πόντους, 10 ασίστ και μηδέν λάθη. Από την άλλη πλευρά όλα τα λεφτά ήταν ο απίστευτος Manojlovic με 33 πόντους και εννιά ασίστ, ενώ αξιοσημείωτη ήταν κι η παρουσία του Τσουργιάννη με 19 πόντους και επτά ριμπάουντ. Τέλος ο Αμύντας επικράτησε, διότι ήταν ελαφρώς πιο εύστοχος (35/84 -32/80), πήρε ξεκάθαρα την μάχη των ριμπάουντ (52-44) και ήταν αποτελεσματικότερος στην δημιουργία (28/15 – 24/15).

Παπάγος – Αίας Ευόσμου 77-65: Χτίζουν (ξανά) σερί οι “Στρατηγοί!

Ο Παπάγος έδειξε τις διαθέσεις του από το πρώτο κιόλας λεπτό της αναμέτρησης και δεν συνάντησε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα απέναντι στον Αίαντα Ευόσμου (77-65), με αποτέλεσμα να πετύχει την δεύτερη διαδοχική του νίκη, να ανέβει στο 10-6 και να εδραιώνεται στην οκτάδα. Στον αντίποδα οι Θεσσαλονικείς έβγαλαν αρκετά αργά σφυγμό κι αυτό δεν ήταν αρκετό για να φύγουν με ένα μεγάλο διπλό, κάτι που σημαίνει ότι έπεσαν στο 5-11 και παραμένουν μέσα στην ζώνη των πλέι άουτ και πολύ κοντά στις θέσεις που οδηγούν στον άμεσο υποβιβασμό.

Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στα πρώτα λεπτά του αγώνα (8-8), ωστόσο οι γηπεδούχοι έτρεξαν ένα 7-0 και αποσπάστηκαν με επτά πόντους (15-8), ενώ έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο +11 (25-14). Το συγκρότημα του Ζαφειρούδη προσπαθούσε να επιστρέψει στην διεκδίκηση του αγώνα (29-22), όμως η απάντηση των παικτών του Κουρή ήταν άμεση, αφού έτρεξαν ένα σερί 10-0, ξέφυγαν με 17 πόντους και τελικά οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα στο +19 (43-24). Ο Παπάγος παρέμενε ο απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα και λίγο αργότερα πήρε διαφορά 23 πόντων (57-34), με τον Αίαντα να περιορίζει την ζημιά ελαφρώς (63-46). Στην τελική ευθεία του αγώνα οι “Στρατηγοί” έριξαν ταχύτητα και έδωσαν το δικαίωμα στους “ερυθρολεύκους” να ηττηθούν με μία αξιοπρεπή διαφορά, χωρίς όμως να γίνουν απειλητικοί.

Από την πλευρά του Παπάγου ξεχώρισε ο Peterson με 12 πόντους και έξι ασίστ, ενώ εξαιρετικοί ήταν οι Τζουγκαράκης και Μαράκης με 10 πόντους έκαστος και εννιά και έξι ριμπάουντ αντίστοιχα. Στην αντίπερα όχθη ο Walker πάλευε μόνος τους με 23 πόντους, αφού δεν υπήρχε κάποιος άλλος να “τραβήξει” το κουπί στο σκοράρισμα. Τέλος οι νικητές ήταν σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες ανώτεροι (32/70 – 24/64 σουτ), (42-31 ριμπάουντ), (22/15 – 11/10 ασίστ/λάθη), ενώ οι φιλοξενούμενοι πλήρωσαν το κάκιστο 1/22 τρίποντα.

Μαρούσι – Μεγαρίδα 76-69: Παραμένουν στην κορυφή οι “κιτρινόμαυροι!

Το Μαρούσι μπορεί να τα βρήκε σκούρα απέναντι στην αξιόμαχη για ακόμη μία φορά Μεγαρίδα, ωστόσο διατήρησε απόρθητη την έδρα του και πέτυχε την 11η του νίκη. Έτσι το συγκρότημα του Γιώργου Σκαραφίγκα παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας (σε ισοβαθμία με τον Πανερυθραϊκό), την στιγμή που το σύνολο του Γιώργου Μάνταλου παρά την προσπάθειά του υποχώρησε στο 8-8 και βγήκε εκτός οκτάδας μετά από αρκετές αγωνιστικές.

Οι γηπεδούχοι ήταν πραγματικά καταιγιστικοί στην εκκίνηση του αγώνα και πήραν πλεονέκτημα 14 πόντων (22-8) με το “καλησπέρα”, ενώ ολοκλήρωσαν το πρώτο δεκάλεπτο στο +10 (24-14). Ο οργανισμός της Δυτικής Αττικής βελτίωσε εμφανώς την αμυντική του λειτουργία και έκλεινε σιγά – σιγά την ψαλίδα (34-29), ενώ έγινε ακόμη περισσότερο απειλητικός στα επόμενα λεπτά (36-34 στο ημίχρονο). Οι παίκτες του Σκαραφίγκα διατηρούσαν με “νύχια και με δόντια” μία “βραχεία κεφαλή”, ενώ χάρις σε ένα μικρό ξέσπασμα στο πέρας της τρίτης περιόδου οδηγήθηκαν στην τελική ευθεία του αγώνα στο +7 (55-48). Τα Μέγαρα είχαν ως οδηγό την πολύ καλή λειτουργία τους στα μετόπισθεν και με δίποντο του Γκάτζια προσπέρασαν (59-61 στο 34′), με το παιχνίδι να πηγαίνει πόντο – πόντο (66-67 στα 2:18 πριν την λήξη). Σε εκείνο το καθοριστικό σημείο του αγώνα οι γηπεδούχοι έτρεξαν ένα 6-0 σε ενάμιση λεπτό και με κάρφωμα του Καμαριανού στα 45” πήραν απόσταση πέντε πόντων (72-67) και “κλείδωσαν” το σημαντικό αυτό ροζ φύλλο.

Για τους νικητές όλα τα λεφτά ήταν το δίδυμο Στασινού – Σταυρακούκα με 26 και 22 πόντους αντίστοιχα, ενώ διψήφιος ήταν και ο Καμαριανός με 13 πόντους. Για την Μεγαρίδα ξεχώρισαν οι Γερομιχαλός – Πολυτάρχου με 16 και 15 πόντους αντίστοιχα, την ώρα που ο νεαποκτηθείς Wiley έκανε ένα ενθαρρυντικό ντεμπούτο με 10 πόντους και εννιά ριμπάουντ. Τέλος οι νικητές παραδόξως δεν υπερτέρησαν σε κάποια από τις κύριες κατηγορίες, αφού ήταν πιο άστοχοι (25/62- 25/60) κι υπήρξε απόλυτη ισορροπία σε ριμπάουντ (37-37) και δημιουργία (12/16 -12/16).

 

Αναλυτικά η 16η αγωνιστική

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου

ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ-Ερμής Σχηματαρίου 80-98

Παπάγου-Αίας Ευόσμου 77-65

Μαρούσι-Μεγαρίδα 76-69

Ηρακλής ΚΑΕ 2022-Πανερυθραϊκός 76-87

Αμύντας-Τρίτων 105-101 (σε τρεις παρατάσεις)

Κόροιβος Αμαλιάδας-Ψυχικό 85-72

Καβάλα-Αγρίνιο *

*Ο αγώνας διακόπηκε στο ημίχρονο με το σκορ 34-37 λόγω βλάβης στην μπασκέτα

ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ-Ερμής Σχηματαρίου 80-98

Διαιτητές: Καραβίτης-Ουσταμπασίδης-Μαρτινάκος (Ζαγκλής)

Δεκάλεπτα: 22-33, 47-58, 61-78, 80-98

ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ (Καρατζάς): Ρωμοσιός, Βαφειάδης, Στεργιάκης 19 (2), Κοντός 2, Ζήρος 6 (2), Λίτσος, Παπανικολάου, Καραχάλιος 12 (1), Δεϊμέζης 2, Καραλευθέρης 21 (3), Γαρέζος 12 (3), Δρόσος 6.

Ερμής Σχηματαρίου (Οικονόμου): Μπράιαντ 16 (1), Νάκης 4, Ζαρμακούπης 2, Πάππος, Καλημέρης 2, Ντράσκοβιτς 19, Φιλοξενίδης, Μητσιμπόνας 2, Μαργέλης 8, Βασιλόπουλος 15 (3), Τάταρης 7, Κυρίτσης 23.

Παπάγου-Αίας Ευόσμου 77-65

Διαιτητές: Κατραχούρας-Λιότσιος-Κατσαπρακάκης (Αναστασίου)

Δεκάλεπτα: 25-14, 43-24, 63-46, 77-65

Παπάγου (Κουρής): Γιοβάνης, Γεωργοπαπαδάκος, Σανδραμάνης 3 (1), Κόης 9 (1), Καρούζος 4 (1), Μαράκης 10, Σολωμός 4, Μπέλη 7 (1), Τζουγκαράκης 10, Καρακώστας 9 (3), Μπαλός 9 (1), Πίτερσον 12 (1).

Αίας Ευόσμου (Ζαφειρούδης): Τζέφερσον 6, Γουόκερ 23, Ναούμης 6, Πετράκης, Κωνσταντινίδης 3 (1), Πετανίδης 8, Καλογιαννίδης 9, Δεληγεώργης 4, Καραγιαννίδης 6, Μπαλτζόπουλος.

Μαρούσι-Μεγαρίδα 76-69

Διαιτητές: Σκαλτσής-Κούλης Χ.-Τηγάνης (Μωϋσιάδης)

Δεκάλεπτα: 24-14, 36-34, 55-48, 76-69

Μαρούσι (Σκαραφίγκας): Καψαλός 5 (1), Στασινός 26 (5), Θεοδώρου 3, Ξύδας, Γουντς 2, Καμαριανός 13, Παπαγεωργόπουλος 5, Μιχαλούτσος, Σταυρακούκας 22.

Μεγαρίδα (Μάνταλος): Παλαιοχωρίτης, Γκάτζιας 7 (2), Παπαγιάννης, Γερομιχαλός 16 (1), Πολυτάρχου 15 (1), Ντουμπίνσκι 9 (1), Γουάιλι 10, Καλλινικίδης, Γεωργαλάς 7, Ζαρκαδούλας 5 (1).

Ηρακλής ΚΑΕ 2022-Πανερυθραϊκός 76-87

Διαιτητές: Ευφραιμίδης Σ.-Ελευθεριάδης-Κατωτικίδης (Δροσόπουλος)

Δεκάλεπτα: 17-17, 34-35, 53-50, 76-87

Ηρακλής ΚΑΕ 2022 (Γυμνόπουλος): Παπαρέγκας 12 (1), Αμπατζάς 2, Γκάθραϊτ 6, Γοργόνης 4, Λιάπης 13, Μακρής 2, Χαριτόπουλος 13, Παπαντωνίου 14 (3), Τέιλορ 10 (2), Βουλγαρόπουλος.

Πανερυθραϊκός (Χουχουλής): Παππάς 11, Καλλιανιώτης 12 (4), Παπαδημητρίου 4, Κωστόπουλος, Μωραΐτης 7, Καμπουρίδης 7, Αρνόκουρος 6, Οικονομόπουλος 11 (1), Σταματογιάννης 9 (1), Ματαλιωτάκης 20 (1), Ευστρατίου.

Κόροιβος Αμαλιάδας-Ψυχικό 85-72

Διαιτητές: Κωνσταντινίδου-Μακρόπουλος-Μαρινάκης (Πίγκας)

Δεκάλεπτα: 24-18, 43-30, 60-46, 85-72

Κόροιβος Αμαλιάδας (Δελέγκος): Λιούις 18 (3), Νοέας 1, Καμάρας 15 (3), Ερμείδης 5 (1), Σιδηροηλίας 5 (1), Ιατρίδης 10, Μαστόρος 12, Μίτροβιτς 12 (1), Βύρλας 6.

Ψυχικό (Ρεμεντέλας): Βίκτορ 2, Κουκάς, Σεγκού 15 (1), Παπανικολάου 10, Αμβράζης 5, Μαλέλης 8, Παύλος 8 (2), Αθανασούλας 20 (4), Αναστασόπουλος, Αναγνωστόπουλος, Τσόχλας, Οκεκουόγεν 4.

Αμύντας-Τρίτων 105-101 (σε τρεις παρατάσεις)

Διαιτητές: Τσολάκος-Τσαχάκης-Λεβεντάκος (Ντίνος)

Δεκάλεπτα: 16-22, 32-36, 61-56, 77-77, 86-86 (α’ πρτ.), 95-95 (β’ πρτ.),

Αμύντας (Λιόγας): Δήμου, Τοπάλλι 9 (1), Σιούντρης 13 (2), Βαρδιάνος 7 (1), Λιακόπουλος 14 (2), Κουκουνιάς 7 (1), Γιούση 2, Γκάτζο 12 (2), Μάρσαλ 30 (2), Δόξας 1, Καλογερίας 10.

Τρίτων (Μιχελάκος): Μάιερς 8 (2), Μανοΐλοβιτς 33 (4), Κουφόπουλος 3 (1), Ζαραϊδώνης 6 (1), Τσουργιάννης 19 (4), Προίσκος 12 (4), Καμπερίδης 9, Τσάμης 11 (1).

Βαθμολογία

1. Μαρούσι 27 (11-5)

2. Πανερυθραϊκός 27 (11-5)

3. Ηρακλής ΚΑΕ 2022 26 (10-6)

4. Τρίτων 26 (10-6)

5. Παπάγου 26 (10-6)

6. Κόροιβος Αμαλιάδας 26 (10-6)

7. Ψυχικό 25 (9-7)

8. Μεγαρίδα 24 (8-8)


9. Χαρίλαος Τρικούπης 23 (8-7) σε 15 αγώνες

10. Ελευθερούπολη 23 (9-5) σε 14 αγώνες


11. Ερμής Σχηματαρίου 23 (8-7) σε 15 αγώνες

12. ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ 21 (5-11)

13. Αίας Ευόσμου 21 (5-11)

14. Αμύντας 21 (5-11)


15. Αγρίνιο 20 (5-10) σε 15 αγώνες

16. Καβάλα 16 (1-14) σε 15 αγώνες

*Oι πρώτοι οκτώ συμμετέχουν στα πλέι  οφ, οι ομάδες από τις θέσεις 11-14 παίζουν στα πλέι άουτ και οι δύο τελευταίες ομάδες υποβιβάζονται στην Β’ Εθνική

Επόμενη αγωνιστική (17η)

Ελευθερούπολη-ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ

Ερμής Σχηματαρίου-Παπάγου

Αίας Ευόσμου-Μαρούσι

Πανερυθραϊκός-Αμύντας

Τρίτων-Κόροιβος Αμαλιάδας

Ψυχικό-Καβάλα

Αγρίνιο-Χαρίλαος Τρικούπης

Μεγαρίδα-Ηρακλής