Η έκτη αγωνιστική της Elite League αποτελεί παρελθόν, με την εν λόγω στροφή του πρωταθλήματος να μας δίνει πολλά θρίλερ και πολλές εξαιρετικές ατομικές αλλά κι επιθετικές επιδόσεις. Έτσι το basketblog.gr για ακόμη μία φορά θα βγάλει την κορυφαία πεντάδα της εβδομάδας, ενώ παράλληλα έχετε κι εσείς την δυνατότητα να ψηφίσετε τον πολυτιμότερο παίκτη αλλά και τον κορυφαίο προπονητή της αγωνιστικής.

1.Ορφέας Στασινός (Μαρούσι)

Ο 24χρονος γκαρντ διανύει περίοδο δαιμονιώδους φόρμα, κάνοντας ό,τι θέλει τις αντίπαλες άμυνες και οδηγώντας επιθετικά το Μαρούσι μαζί με τον παρτενέρ του στα γκαρντ Βασίλη Σταυρακούκα. Μάλιστα ο άλλοτε άσος του Ηφαίστου Λήμνου εμφανίζεται κάθε αγωνιστική όλο και πιο ανεβασμένος, με αποτέλεσμα οι “κιτρινόμαυροι” να κυριαρχούν στις αναμετρήσεις τους και να φτάνουν σε εύκολες νίκες, που συνδυάζονται με εξαιρετικό και πολύ γρήγορο μπάσκετ.

Ο ικανός άσος ήταν για άλλο ένα βράδυ απολαυστικός, καθότι στην αναμέτρηση απέναντι στον Παπάγο σταμάτησε στους 25 πόντους με 7/14 σουτ, την ώρα που μέτρησε δύο ριμπάουντ και τρεις ασίστ. Ακόμη συνέβαλε τα μέγιστα στο εκρηκτικό ξεκίνημα του Αμαρουσίου στην πρώτη περίοδο, καθότι είχε ήδη πετύχει τους 18 από τους 34 πόντους της ομάδας του, με συνέπεια το σύνολο του Σκαραφίγκα να πάρει προβάδισμα 24 πόντων και να καθαρίσει από νωρίς την νίκη.

2. Βασίλης Σταυρακούκας (Μαρούσι)

Μπορεί ο Ορφέας Στασινός να βρέθηκε σε εξαιρετική μέρα, ωστόσο ο Βασίλης Σταυρακούκας τον μιμήθηκε, με συνέπεια το Μαρούσι να είναι ασταμάτητο επιθετικά και να φτάσει σε αυτήν την εύκολη επικράτηση απέναντι στον Παπάγο. Ακόμη ο 21χρονος πολύ αθλητικός και ποιοτικός γκαρντ έδωσε σημαντικές λύσεις όταν και το συγκρότημα του Κουρή προσπαθούσε να μειώσει. Μάλιστα αποτέλεσε τον στυλοβάτη του Αμαρουσίου στο ξέσπασμά του που μετέτρεψε το +14 στο εκκωφαντικό +38, που έδωσε θριαμβευτικό τόνο στο ροζ φύλλο που πήραν οι παίκτες του Σκαραφίγκα.

Συγκεκριμένα ο πρώην άσος του Παγκρατίου ήταν πληθωρικός σε ακόμη ένα παιχνίδι, καθότι σημείωσε 23 πόντους (7/13 σουτ), την στιγμή που μέτρησε 5 ριμπάουντ, δύο ασίστ και τρία κλεψίματα, ενώ υπέπεσε μόλις σε ένα λάθος. Τέλος αυτά τα επιτεύγματά του αποκτούν μεγαλύτερη αξία, αφού παρέμεινε στο παρκέ μόλις για 25,5 λεπτά, την ώρα που αυτή του η εμφάνιση επιβεβαιώνει την τρομερή περίοδο φόρμας που βρίσκεται στα τελευταία παιχνίδια.

3. Τζοέλ Γκάτζο (Αμύντας)

Ο Αμύντας προχθές πέτυχε μία τεράστια νίκη απέναντι στην Ελευθερούπολη, η οποία μάλιστα ήταν η πρώτη του στο πρωτάθλημα. Αυτό το ροζ φύλλο αγώνα θα δώσει σίγουρα μεγάλη ψυχολογική αλλά και βαθμολογικά ώθηση στο σύνολο του Λιόγα, ωστόσο ενδεχομένως οι “πορτοκαλί” δεν θα είχαν καταφέρει να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα αν δεν βρισκόταν σε εξαιρετική μέρα ο Τζόελ Γκάτζο, που έκανε τα πάντα στο παρκέ κι οδήγησε την ομάδα του σε μία μεγάλη νίκη.

Σύμφωνα με την γλώσσα των αριθμών ο Γκάτζο σταμάτησε στους 23 πόντους (7/12 σουτ), ενώ ήταν εξαιρετικός και σε όλους τους υπόλοιπους τομείς του παιχνιδιού, μαζεύοντας οκτώ ριμπάουντ και δίνοντας πέντε ασίστ στα 25:27 λεπτά που αγωνίστηκε. Έτσι μάζεψε 28 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης, με συνέπεια να αναδειχθεί ως ο πολυτιμότερος παίκτης της αγωνιστικής. Τέλος ο άλλοτε παίκτης της Δάφνης Δαφνίου πραγματοποιεί την πιο μεστή σεζόν της καριέρας του, αφού μέχρι τώρα έχει 13,8 πόντους, 3,5 ριμπάουντ και 2,8 ασίστ ανά βραδιά.

 

4. Μιχάλης Καμπερίδης (Τρίτων)

Το τρένο του Τρίτωνα δεν έχει σταματημό, καθότι επικράτησε και επί του Μεσολογγίου, με αποτέλεσμα να παραμείνει η μόνη ομάδα που είναι αήττητη με έξι νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Το συγκρότημα του Μιχάλη Μιχελάκου είχε σε άλλη μία αναμέτρηση επιθετικό πλουραλισμό, ωστόσο ο παίκτης που έκανε την διαφορά ήταν  ο Μιχάλης Καμπερίδης, που ήταν ξανά κομβικός για τους “κυανόλευκους”.

Συγκεκριμένα ο 28χρονος παίκτης ήταν κυριαρχικός και στις δύο πλευρές του παρκέ, άσχετα αν αγωνίστηκε μόλις για 21,5 λεπτά. Ο άλλοτε άσος του ΠΑΟΚ ταλαιπώρησε αρκετά την άμυνα του συγκροτήματος του Μούτσιου, αφού πέτυχε 10 πόντους , με πολύ καλά ποσοστά στο σουτ (4/6). Η προσφορά του δεν σταμάτησε εκεί, καθότι εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τους συμπαίκτες του με 5 ασίστ, την ώρα που μάζεψε και 10 ριμπάουντ. Τέλος τις τελευταίες αγωνιστικές ημέρες ο Καμπερίδης έχει ανεβάσει ακόμη περισσότερο στροφές, κάτι που φαίνεται και στην γενικότερη απόδοση της ομάδας.

5.Μάνος Ματαλιωτάκης (Πανερυθραϊκός)

Ο άσος του Πανερυθραϊκού βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση την φετινή σεζόν, κάτι που έχει αντίκτυπο και στο εξαιρετικό ξεκίνημα της ομάδας. Πάντως ο 28χρονος ψηλός συνέχισε τις υψηλές πτήσεις και στο ντέρμπι με το Ψυχικό, καθότι κυριάρχησε κάτω από τα καλάθια καθ’όλη την διάρκεια του αγώνα, την ώρα που ήταν πάρα πολύ clutch στα τελευταία δευτερόλεπτα, πληγώνοντας έτσι εις τριπλούn την ομάδα, με την οποία πανηγύρισε πέρυσι την άνοδο στην Basket League.

Συγκεκριμένα ο πρώην άσος του Παγκρατίου ήταν εξαιρετικός, αφού σταμάτησε στους 19 πόντους (5/6 βολές, 7/10 δίποντα), ενώ πήρε πέντε ριμπάουντ, έδωσε τρεις ασίστ και έκανε τρία κοψίματα. Με αυτόν τον τρόπο συγκέντρωσε 24 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης στα περίπου 25 λεπτά που αγωνίστηκε, ενώ πρέπει να κάνουμε ειδική μνεία στα όσα έκανε στα τελευταία 30”. Αρχικά στα 30” έκανε ένα τεράστιο μπλοκ στον τρομερό Segu, την στιγμή που στην επόμενη κατοχή έβαλε ένα τεράστιο καλάθι που έφερε την ομάδα του στην πρωτοπορία. Τέλος όλα τα λεφτά ήταν το καλάθι του στα 2”, το οποίο υπέγραψε το τεράστιο διπλό των “ερυθρολεύκων” σε μία πολύ δύσκολη έδρα.

Προπονητής: Δημήτρης Χουχουλής (Πανερυθραϊκός)

Ο Δημήτρης Χουχουλής παραμένει πιστός στο project με τους νεαρούς παίκτες, που εκπόνησε πέρυσι το καλοκαίρι, ενώ στην φετινή offseason η ομάδα των Βορείων Προαστίων διατήρησε τον κορμό της και ενισχύθηκε με πολύ καλούς παίκτες, επομένως υπήρχαν όλα τα εχέγγυα για ακόμη μία καλύτερη πορεία από αυτήν την περασμένης αγωνιστικής περιόδου. Ο ισχυρισμός αυτός φαίνεται πως αποδεικνύεται περίτρανα στο παρκέ, αφού ο Πανερυθραϊκός βρίσκεται στο 5-1, ενώ το πιο ενθαρρυντικό γι’ αυτόν είναι το εξαιρετικό μπάσκετ που παίζει.

Πάντως ο Πανερυθραϊκός πέτυχε απέναντι στο Ψυχικό την μεγαλύτερη νίκη μέχρι την επόμενη δηλώνοντας ότι φέτος είναι φτιαγμένος για να πρωταγωνιστήσει. Μάλιστα οι “ερυθρόλευκοι” πήραν αυτό το ροζ φύλλο αγώνα, πραγματοποιώντας μία τρομερή εμφάνιση επιθετικά απέναντι σε έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο. Όλα αυτά τα επιτεύγματα έχουν ονοματεπώνυμο, που δεν είναι άλλο από αυτό του Δημήτρη Χουχουλή. Για να γίνουμε πιο σαφείς ο έμπειρος τεχνικός πιστώνεται τόσο το προχθεσινό τεράστιο διπλό όσο και την εκκωφαντική εκκίνηση της ομάδας του στο πρωτάθλημα, ενώ προϊόντος του χρόνου οι Ερυθραιώτες θα ανεβάζουν όλο και περισσότερο στροφές.

 

Create a Poll

Poll Maker