Η ΦΕΑ πήρε μία μεγάλη νίκη απέναντι στον Κόροιβο, ενώ ο Χ. Τρικούπης πήρε βαθιά ανάσα, αφού με τρομερή εμφάνιση επικράτησε με άνεση επί του Πανερυθραϊκού. Από εκεί κι έπειτα το Σχηματάρι έπιασε πολύ υψηλά στάνταρ απόδοσης κι έκανε ό,τι ήθελε κόντρα στο Αγρίνιο, την στιγμή που η Ελευθερούπολη έκανε επίσης πάρτι στο τοπικό ντέρμπι απέναντι στην Καβάλα. Από εκεί κι έπειτα η Μεγαρίδα “λύγισε” τον πρωτοπόρο Τρίτωνα, το Ψυχικό έκανε μεγάλο διπλό στην έδρα του Αίαντα Ευόσμου και ο Παπάγος ξεπέρασε το εμπόδιο του  Αμύντα σε ένα ματς μαραθώνιο.

ΦΕΑ – Κόροιβος Αμαλιάδας 82-78: Πήραν το θρίλερ κι έμειναν ζωντανοί οι νεοφώτιστοι!

Σε ένα δραματικό παιχνίδι, το οποίο κρίθηκε στην παράταση, η ΦΕΑ είχε περισσότερες λύσεις στο τελευταίο πεντάλεπτο και κατάφερε να πάρει μία πολύ μεγάλη νίκη (82-78). Με αυτόν τον τρόπο το συγκρότημα του Καρατζά ανέβηκε στο 7-16 και παραμένει ζωντανό στην υπόθεση της παραμονής, ενώ ο Κόροιβος υποχώρησε στο 13-10, όμως εξακολουθεί να βρίσκεται σε τροχιά οκτάδας.

Oι δύο “μονομάχοι” δεν έδιναν ιδιαίτερη έμφαση στην άμυνα στα πρώτα λεπτά του αγώνα, με συνέπεια να συμβαδίζουν στο σκορ (8-8). Κάπου εκεί το σύνολο του Δελέγκου ανέβασε στροφές και πήρε πλεονέκτημα πέντε πόντων (9-14), ωστόσο οι “κυανέρυθροι” επέβαλαν τον ρυθμό του, έφτασαν στο +4 (20-16) και τελικά έκλεισαν το δεκάλεπτο στο +1 (20-19). H oμάδα του Καρατζά εξακολουθούσε να έχει το πάνω χέρι στο παιχνίδι και μάλιστα πήρε προβάδισμα επτά πόντων (27-20), αλλά οι Ήλειοι “‘εσφιξαν” σε μεγάλη βαθμό την άμυνά τους, έτρεξαν ένα 0-12 και ανέκτησαν το +5 (27-32), ενώ οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα με το ισχνό +1 (35-36).

Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να ξεφύγουν από το “στενό μαρκάρισμα” της ΦΕΑ και με ένα σερί 0-8, αποσπάστηκαν με εννιά (35-44), εντούτοις οι Φιλαδελφειώτες έβγαλαν ξανά σφυγμό και έφεραν το ματς στην μία κατοχή (46-48). Από εκείνο το σημείο κι ύστερα το παιχνίδι είχε αποκτήσει τον χαρακτήρα του ντέρμπι, με τον Κόροιβο να πηγαίνει στην τελική ευθεία του αγώνα με “βραχεία κεφαλή” (52-53). Ο κλειστός χαρακτήρας του παρέμενε αναλλοίωτος (63-64), με τους Αθηναίους να κάνουν ένα μικρό ξέσπασμα και παίρνουν αέρα τεσσάρων πόντων στο 37′ (70-66). Βέβαια οι παίκτες του Δελέγκου δεν τα παράτησαν και έφτασαν κοντά στην νίκη ύστερα από τρίποντο του Mitrovic στα 9”, ωστόσο οι γηπεδούχοι έστειλαν το ματς στην παράταση έπειτα από δύσκολη ατομική προσπάθεια του Καραχάλιου. Οι δύο ομάδες συνέχιζαν να πηγαίνουν χέρι – χέρι και στην παράταση (79-78), όμως στα εναπομείναντα δευτερόλεπτα οι “κυανέρυθροι” ήταν πολύ αποτελεσματικοί στα μετόπισθεν, δεν επέτρεψαν στους “κυανόλευκους” να βρουν εκ νέου τον δρόμο προς το καλάθι και κλείδωσαν μία τεράστιας σημασίας επικράτηση.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Στεργιάκης με 20 πόντους, επτά ριμπάουντ και επτά ασίστ, ενώ τρομερό ματς έκανε και ο clutch στην κανονική διάρκεια Καραχάλιος με 19 πόντους κι εννιά ριμπάουντ. Στην αντίπερα όχθη πρώτος σκόρερ ήταν ο Καμάρας με 20 πόντους και οκτώ ριμπάουντ, ενώ μία ανάσα από το triple – double έφτασε ο Mitrovic με 19 πόντους, εννιά ριμπάουντ και εννιά ασίστ. Τέλος οι δύο ομάδες είχαν ακριβώς τα ίδια ποσοστά ευστοχίας (31/83/- 25/67), την ώρα που οι ηττημένοι κυριάρχησαν στον τομέα των ριμπάουντ (37-53) και ήταν ελαφρώς χειρότεροι στην αναλογία ασίστ – λαθών (16/12-22/22).

Χ. Τρικούπης – Πανερυθραϊκός 72-59: Τεράστια νίκη – ανάσα για τους Μεσολογγίτες!

Ο Χ.Τρικούπης έπαιξε απίστευτα άμυνα στα 3/4 του αγώνα, με συνέπεια να κερδίσει με τεράστια άνεση τον Πανερυθραϊκό και να πάρει πολύ βαθιά ανάσα (72-59). Για του λόγου το αληθές η ομάδα του Μούτσιου ανέβηκε στο 10-13 και την εντέκατη θέση και επανήλθε στις επιτυχίες ύστερα από τρεις διαδοχικές ήττες, την στιγμή που το συγκρότημα του Χουχουλή διανύει περίοδο ντεφορμαρίσματος, αφού γνώρισε την τέταρτη σερί του ήττα κι έπεσε στο 14-9.

Οι γηπεδούχοι “έπνιξαν” με την άμυνά τους τους φιλοξενούμενους από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, αφού έτρεξαν ένα σερί 12-0 και πήραν πλεονέκτημα 10 πόντων (12-2), την στιγμή που έκλεισαν το δεκάλεπτο στο +10 (17-7). Οι “ερυθρόλευκοι” εξακολουθούσαν να σκοράρουν με “αίμα”, ωστόσο ήταν το ίδιο αποδοτικοί στα μετόπισθεν και πλησίασαν στους επτά (20-13). Βέβαια το σύνολο του Μούτσιου ανέβασε ξανά στροφές και οδηγήθηκε στην τελική ευθεία του αγώνα στο +14 (29-15), ενώ εντύπωση προκαλούσε το μόλις 6/37 σουτ των φιλοξενουμένων. Οι Αιτωλοακαρνάνες δεν επέτρεπαν στον οργανισμό των Βορείων Προαστίων να σηκώσει κεφάλι και ξέφυγαν ακόμη και με 24 πόντους (48-24), την ώρα που πήγαν στην τελική ευθεία του αγώνα με “προίκα” 26 πόντων (55-29). Όπως ήταν αντιληπτό η έκβαση της συνάντησης είχε ήδη κριθεί, με τον Πανερυθραϊκό να καταφέρνει απλά να περιορίσει την έκταση της ήττας.

Από την πλευρά του Χ. Τρικούπη στην ζώνη του λυκόφωτος βρέθηκαν οι Χουχούμης (22 πόντοι), Washington (14 πόντοι, επτά ριμπάουντ, έξι ασίστ), Κουρουπάκης (14 πόντοι, επτά ριμπάουντ) και Μολφέτας (10 πόντοι, οκτώ ριμπάουντ), ενώ στην αντίπερα όχθη πάλεψε μόνο ο Καμπουρίδης με 13 πόντους. Τέλος οι νικητές σούταραν πολύ καλύτερα (25/58 – 19/63), πήραν την μάχη των ριμπάουντ (36-35), την ώρα που είχαν ελαφρώς καλύτερη αναλογία ασίστ/λαθών (16/16 – 12/14).

Μεγαρίδα – Τρίτων 71-70: Πήραν το θρίλερ κι έπιασαν θετικό ρεκόρ οι Μεγαρίτες!

Σε ένα πραγματικό παιχνίδι – θρίλερ η Μεγαρίδα με μία σπουδαία άμυνα του Wiley κατάφερε να πάρει μία πάρα πολύ μεγάλη νίκη απέναντι στον πρωτοπόρο Τρίτωνα (71-70). Το σύνολο του Μάνταλου ανέβηκε στο 12-11 κι έκανε πολύ σημαντικό βήμα αποφυγής των πλέι άουτ, την στιγμή που η ομάδα του Μιχάλη Μιχελάκου γνώρισε την πρώτη της ήττα μετά από τέσσερις διαδοχικές νίκες και έπεσε στο 15-8, με συνέπεια να περιμένει το αποτέλεσμα του Αμαρουσίου με τον Ηρακλή, για να δει αν θα μείνει στην κορυφή.

Οι φιλοξενούμενοι εκκίνησαν λίγο καλύτερα την αναμέτρηση και πήραν πλεονέκτημα πέντε πόντων (11-16), αλλά οι γηπεδούχοι έτρεξαν ένα σερί 7-0 και έκλεισαν το δεκάλεπτο στο +7 (18-16). Από εκείνο το σημείο κι έπειτα οι Μεγαρίτες ανέβασαν για τα καλά στροφές και αποσπάστηκαν με 12 πόντους (34-22), αλλά οι φιλοξενούμενοι έκαναν ένα πολύ μεγάλο comeback και οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα στο +1 (38-39). Το παιχνίδι εξακολουθούσε να είναι ένα πολύ σκληρό ντέρμπι, καθότι οι δύο “μονομάχοι” συμβάδιζαν συνεχώς στο σκορ και οι παίκτες του Μιχελάκου πήγαν στην τελική ευθεία του αγώνα στο +1 (51-52).

Το σκηνικό του αγώνα δεν άλλαξε καθόλου ούτε στην τέταρτη περίοδο, με τον Ζαρκαδούλα να σημειώνει ένα πολύ μεγάλο τρίποντο στο 38′ και να βάζει την ομάδα του σε θέση οδηγού (67-64). Μάλιστα ο Γκάτζιας με 2/2 βολές στα 23” έγραψε το 70-66 και έδειχνε να καθαρίζει την νίκη, με τον Τσάμη να κρατά ζωντανή την ομάδα του, χάρις σε ένα πολύ μεγάλο τρίποντο στα 15”. Ο Γκάτζιας με 1/2 βολές στα 10” διαμόρφωσε το 71-69 κι ο Καμπερίδης τον μιμήθηκε στα 6” για το 71-70. Πάντως ο Κουφόπουλος πήρε το επιθετικό ριμπάουντ, αλλά ο Wiley έβγαλε μία μεγάλη άμυνα και έδωσε την νίκη στην ΝΕΜ.

Από τους νικητές ξεχώρισε ο Wiley με 14 πόντους και έξι ριμπάουντ, ενώ σημαντικές λύσεις στο σκοράρισμα έδωσαν οι Γερομιχαλός και Γκάτζιας με 19 και 13 πόντους αντίστοιχα. Από την άλλη πλευρά, απόντος Manojlovic,  εξαιρετικός σε ακόμη ένα ματς ήταν ο Τσάμης με 12 πόντους και 15 ριμπάουντ, με τους Myers και Προίσκο να τον συνεπικουρούν με 14 και 11 πόντους αντίστοιχα. Τέλος η ΝΕΜ επικράτησε, αφού σούταρε κατάτι καλύτερα (24/57-24/59) και ήταν πιο αποτελεσματική στην δημιουργία (19/14 – 15/17), με αποτέλεσμα να καλύψει την κυριαρχία των φιλοξενούμενων στα ριμπάουντ (25-38).

Αίας Ευόσμου – Ψυχικό 67-72: Άντεξαν στο τέλος και βλέπουν κορυφή οι “σκίουροι”

Σε ένα παιχνίδι, στο οποίο το Ψυχικό είχε το πάνω χέρι στην μεγαλύτερη διάρκειά του, ισοφαρίστηκε στο ένα λεπτό πριν το τέλος, αλλά βρήκε τις λύσεις στις κρίσιμες στιγμές κι απέδρασε με ένα πολύ μεγάλο διπλό από την Θεσσαλονίκη (67-72). Eπί της ουσίας το συγκρότημα του Ρεμεντέλα σημείωσε την τέταρτη σερί του επιτυχία, ανέβηκε στο 15-8 και βρίσκεται μία ανάσα από την κορυφή, την στιγμή που ο Αίας ηττήθηκε για δεύτερη σερί φορά, έπεσε στο 8-15 και συνεχίζει να παλεύει για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στα πλέι άουτ.

Ο αγώνας ήταν πολύ ισορροπημένος στο ξεκίνημά του, με τις εναλλαγές στο σκορ να είναι συνεχείς και τους φιλοξενούμενους να κλείνουν το πρώτο δεκάλεπτο στο +4 (17-21). Η ομάδα του Ρεμεντέλα είχε έστω και οριακά τα ηνία του αγώνα, έφτασε στο +6 (27-33), αλλά δεν κατάφερε να πετύχει κάτι παραπάνω και οδηγήθηκε στην ανάπαυλα στο +5 (31-36). Η ανάπαυλα φάνηκε πως ωφέλησε τον οργανισμό των Βορείων Προαστίων, που για πρώτη φορά αποσπάστηκε με 11 πόντους (36-47), εντούτοις η απάντηση της ομάδας του Ζαφειρούδη ήταν δυναμική, καθότι έκανε μία σημαντική αντεπίθεση και πήγε στην τελική ευθεία του αγώνα μόλις στο -3 (49-52).

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα ο Αίας βρισκόταν πάντα κοντά στο σκορ (58-60), αλλά οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν τις λύσεις και διατηρούσαν μαξιλαράκι δύο κατοχών (60-65). Πάντως, οι Θεσσαλονικείς δεν πτοήθηκαν και έφεραν το ματς στον πόντο (64-65 στα 75”), ενώ με τρίποντο του Walker έφεραν τον αγώνα στα ίσα στα 55” (67-67). Οι δύο ομάδες έχασαν εκατέρωθεν ευκαιρίες, προκειμένου να προσπεράσουν, μέχρι ο Αθανασούλας να γράψει το 67-69 στα 15”. Στην επόμενη κατοχή ο Jefferson αστόχησε σε τρίποντο, οι “κυανοκίτρινοι” πήραν το ριμπάουντ και καθάρισαν την νίκη, χάρις και στην ευστοχία τους στις βολές.

Από την πλευρά του Ψυχικού όλα τα λεφτά ήταν η εμφάνιση του Segu με 24 πόντους, ενώ εξαιρετικός ήταν και ο Victor με 10 πόντους και 12 ριμπάουντ. Στην αντίπερα όχθη πρώτος σκόρερ ήταν ο συνήθης ύποπτος Walker με 25 πόντους και έξι ριμπάουντ, την ώρα που ο Jefferson πέτυχε 12 πόντους και ο Καραγιαννίδης ήταν κυρίαρχος κάτω από τα καλάθια με 10 πόντους και 12 ριμπαόυντ. Τέλος οι νικητές ήταν πιο εύστοχοι (27/69 – 22/67), πήραν ξεκάθαρα την μάχη των αιθέρων (36-46) και δεν επηρεάστηκαν από το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στην δημιουργία (13/6 -10/10).

Ερμής Σχηματαρίου – Αγρίνιο 110-71: Υπερηχητικοί οι Βοιωτοί, αγγίζουν οκτάδα!

Ο Ερμής Σχηματαρίου κυριάρχησε από την αρχή του παιχνιδιού, πήρε διαφορές άνω των 20 πόντων από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο και έφτασε σε μία πολύ εύκολη νίκη (110-71). Με αυτόν τον τρόπο το συγκρότημα του Οικονόμου πέτυχε την τρίτη διαδοχική του νίκη, πέτυχε την δεύτερη σερί του 100άρα, ανέβηκε στο 13-10 και έκανε ένα πολύ σημαντικό βήμα οκτάδας, την ώρα που το σύνολο του Κεραμιδά επέστρεψε στις ήττες μετά την μεγάλη νίκη επί του Αίαντα, έπεσε στο 9-14 και συνεχίζει να παλεύει για το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι άουτ.

Οι Βοιωτοί έδειξαν από το ξεκίνημα τις διαθέσεις του και με ένα σερί 12-0 πήραν πλεονέκτημα 12 πόντων (14-2), ενώ οι Αιτωλοακαρνάνες είχαν χάσει πλήρως τον προσανατολισμό τους στο γήπεδο και έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο -27 (37-14). Η ομάδα του Κεραμιδά προσπαθούσε να ξαναμπεί στην εξίσωση του αγώνα και με ένα 0-5 πλησίασε στους 20 πόντους (39-19), αλλά η αρμάδα του Οικονόμου εξακολουθούσε να κυριαρχεί στο παρκέ και προηγήθηκε ακόμη με προβαδίσματα άνω των 30 πόντων, ενώ οδηγήθηκε στην ανάπαυλα στο +28 (56-28). Οι φιλοξενούμενοι όχι μόνο δεν μπορούσαν να αντιδράσουν, αλλά έβλεπαν το παιχνίδι να εξελίσσεται σε εφιάλτη και βρέθηκαν στο -38 (83-45) στο 30′. Από εκεί κι έπειτα οι δύο ομάδες έκαναν ροτέισον, οι νεοφώτιστοι πήραν διαφορά ακόμη και 42 πόντων (89-47) και τελικά ξεπέρασαν την εκατοστάρα.

Οι νικητές είχαν πάρα πολλούς διακριθέντες όπως οι Bryant (19 πόντοι, πέντε ασίστ), Draskovic (12 πόντοι), Μητσιμπόνας (13 πόντοι), Μαργέλης (10 πόντοι, 11 ριμπάουντ), ενώ την διαφορά έκαναν οι 16 ασίστ του Βασιλόπουλου. Στην αντίπερα όχθη κορυφαίος ήταν ο Τσουργιάννης με 12 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ προσπάθησαν και οι Π. Μπαζίνας (13 πόντοι), Κυριλής (12 πόντοι) ,Ν. Μπαζίνας (10 πόντοι) και πέτυχε το πρώτο του καλάθι στο πρωτάθλημα ο νεαρός Γαλαζούλας. Τέλος όπως αποδεικνύεται και από το σκορ, ο Ερμής ήταν παντού καλύτερος, αφού σούταρε εξαιρετικά (42/75 – 26/74), ήταν απίστευτος δημιουργικά (36/10 – 19/16), ενώ πήρε ελαφρώς και την μάχη των ριμπάουντ (42-40).

Ελευθερούπολη – Καβάλα 93-64: Περίπατος για τον ΓΣΕ στο τοπικό ντέρμπι!

Η Ελευθερούπολη έκανε περίπατο από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο, με αποτέλεσμα να επικρατήσει με τεράστια ευκολία επί της Καβάλας (73-64) και να πάρει ακόμη ένα τοπικό ντέρμπι. Έτσι το σύνολο του Παπαδόπουλου επέστρεψε στις επιτυχίες, ανέβηκε στο 15-8 και φλερτάρει εκ νέου με την πρωτιά, ενώ οι “αργοναύτες” έπεσαν στο 1-22 και βρίσκονται όλο και πιο κοντά στην μαθηματική επικύρωση του υποβιβασμού τους.

Οι γηπεδούχοι έκαναν ό,τι ήθελαν από τα πρώτα λεπτά του αγώνα και αποσπάστηκαν από πολύ νωρίς με 13 πόντους (21-8), ενώ έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο +15 (30-15). Ο ΓΣΕ δεν περιορίστηκε εκεί πήρε πλεονέκτημα 22 πόντων (47-25), ενώ οδηγήθηκε στην ανάπαυλα στο +28 (54-26), με αποτέλεσμα να καθαρίσει από πολύ νωρίς την υπόθεση – νίκη. Το σύνολο του Παπαδόπουλου δεν άφηνε το πόδι από το γκάζι και πήγε στην τελική ευθεία του αγώνα με “προίκα” 35 πόντων (76-41), με την Ένωση να καταφέρνει απλά να περιορίσει την έκταση της πολύ βαριάς ήττας.

Για την Ελευθερούπολη κορυφαίος ήταν ο Τουτζιαράκης με 20 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ τον συνεπικούρησαν και οι Γράβας (18 πόντοι, 10 ριμπάουντ) και Hudson (15 πόντοι, πέντε ασίστ). Από την πλευρά του συνόλου του Πενταζίδη προσπάθησαν οι Johnson, Μπόζης και Webster με 17,13 και 13 πόντους αντίστοιχα, ενώ οι νικητές σούταραν καλύτερα (35/69 – 22/57), κυριάρχησαν στους αιθέρες (45-29) και ήταν τρομεροί και δημιουργικά (21/13 -9/12).

Παπάγος – Αμύντας 85-83: Καθόρισε το θρίλερ οι Peterson!

Σε ένα παιχνίδι που κράτησε σχεδόν τρεις ώρες, διακόπηκε για σχεδόν μία ώρα (λόγω έντασης στην κερκίδα), ο Παπάγος αν και έδειξε αυτοκτονικές τάσεις στο τέλος, επικράτησε κόντρα στον Αμύντα, χάρις σε δύο βολές του Peterson σε σχεδόν νεκρό χρόνο. Έτσι οι “Στρατηγοί” επέστρεψαν στις επιτυχίες, ανέβηκαν στο 14-9 και δείχνουν να εδραιώνονται για τα καλά στην οκτάδα, ενώ το αξιόμαχο σύνολο του Λιόγα έπεσε στο 8-15 και συνεχίζει να παλεύει για την σωτηρία του.

Οι “πορτοκαλί” είχαν από το ξεκίνημα τον έλεγχο του παιχνιδιού και πήραν πλεονέκτημα πέντε πόντων (8-13), ενώ έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο +6 (22-28), χάρις στην εξαιρετική τους επιθετική παραγωγικότητα. Οι παίκτες του Κουρή ανέβαζαν σιγά – σιγά στροφές και προσπέρασαν (37-36), ενώ οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με “βραχεία” κεφαλή (44-42). Ο οργανισμός των Βορείων Προαστίων εξακολουθούσε να έχει το πάνω χέρι (60-54 στο 27′), όμως τότε το παιχνίδι διακόπηκε για μία ώρα. Βέβαια ούτε αυτό το αναπάντεχο γεγονός πτόησε τους “κυανόλευκους”, που έφτασαν στο +7 (63-56) και τελικά πήγαν στην τελική ευθεία του αγώνα στο +5 (65-60).

Ο Αμύντας έβγαλε για τα καλά σφυγμό και με ένα πολύ άμεσο 0-8 μπήκε στην πρωτοπορία του σκορ (67-68) μετά από πολλή ώρα, αλλά οι Παπαγιώτες απάντησαν με ένα δικό τους 9-0 και ξέφυγαν με οκτώ (76-68 στο 36′). Μάλιστα ο Παπάγος διατηρούσε αυτές τις αποστάσεις ασφαλείας και στα επόμενα λεπτά (80-72, 81-74), αλλά η αρμάδα του Λιόγα μείωσε στον πόντο (81-80 στα 19”). Ο Κόης έδωσε βαθιά ανάσα στην ομάδα (83-80), την ώρα που ο Καλογερίας πήρε το επιθετικό ριμπάουντ από την άστοχη βολή του Λιακόπουλου έφερε το ματς στα ίσα (83-83 στα 3”). Βέβαια η τελευταία λέξη του αγώνα ανήκε στον Peterson, που κέρδισε το φάουλ ευστόχησε στις δύο βολές και έδωσε την νίκη στην ομάδα του.

Από τους νικητές κορυφαίος και clutch ήταν ο Peterson με 23 πόντους, επτά ριμπάουντ και έξι ασίστ, ενώ καταπληκτικός ήταν και ο Κόης με 20 πόντους, έξι ριμπάουντ και τέσσερα ασίστ. Από την άλλη πλευρά μία vintage εμφάνιση πραγματοποίησε ο Λιακόπουλος με 31 πόντους, ενώ βοήθησε και ο Johnson με 18 πόντους και έξι ριμπάουντ. Τέλος, οι νικητές ήταν ελάχιστα πιο εύστοχοι (32/65-32/66), πήραν την μάχη των αιθέρων (36-29) και είχαν καλύτερη αναλογία ασίστ/λαθών (26/14 – 19/10).

Αναλυτικά η 23η αγωνιστική

Σάββατο 18 Μαρτίου

ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ-Κόροιβος Αμαλιάδας 82-78 (κ.α. 74-74)

Ελευθερούπολη-Καβάλα 93-64

Ερμής Σχηματαρίου-Αγρίνιο 110-71

Αίας Ευόσμου-Ψυχικό 67-72

Μεγαρίδα-Τρίτων 71-70

Χαρίλαος Τρικούπης-Πανερυθραϊκός 72-59

Παπάγου-Αμύντας 85-83

Κυριακή 19 Μαρτίου

Μαρούσι-Ηρακλής ΚΑΕ 2022 15:00 (τηλεοπτικά και από το κανάλι της ΕΟΚ στο YouTube)

Αναλυτικά οι αναμετρήσεις

ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ-Κόροιβος Αμαλιάδας 82-78 (κ.α. 74-74)

Διαιτητές: Λιότσιος-Νάστος-Σκανδαλάκης (Διμπινούδης)

Δεκάλεπτα: 20-19, 35-36, 52-53, 74-74, 82-78 (πρτ.)

ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ (Καρατζάς): Βαφειάδης, Στεργιάκης 22 (2), Κοντός 10, Ζήρος 2, Λίτσος 8 (2), Παπανικολάου, Καραχάλιος 19, Δεϊμέζης, Καραλευθέρης 8, Γαρέζος 2, Γεωργοπαπαδάκος 11 (3).

Κόροιβος Αμαλιάδας (Δελέγκος): Λιούις 14 (1), Νοέας 5 (1), Καμάρας 20 (1), Ερμείδης 1, Σιδηροηλίας 9, Ιατρίδης 6, Ρουμελιώτης, Μίτροβιτς 15 (1), Βύρλας 8.

Ελευθερούπολη-Καβάλα 93-64

Διαιτητές: Κατωτικίδης-Τσιαπλής-Παπανικολάου Γ. (Μπρίγκος)

Δεκάλεπτα: 30-15, 54-26, 76-41, 93-64

Ελευθερούπολη (Παπαδόπουλος): Χάντσον 15 (3), Φιλοξενίδης 6, Σοκ 3 (1), Γράβας 18 (1), Ναούμης, Σκουλίδας 11 (3), Ξύδης 3 (1), Γκατζιούρας 4, Γεωργίου 6, Ρόμπινσον 7, Τουτζιαράκης 20 (1).

Καβάλα (Πενταζίδης): Τζόνσον 17, Μπόζης 8 (1), Πουλιανίτης 2, Κριζέας, Ευαγγελίδης 3, Πρίφτης 9 (3), Πεχλιβανίδης, Ταχυρίδης 2, Αλμπάνης, Γουέμπστερ 13, Καραγιάννης, Τσέλλος 8 (1).

Ερμής Σχηματαρίου-Αγρίνιο 110-71

Διαιτητές: Αναστόπουλος-Ζακεστίδης-Ρίζος (Κάλφα)

Δεκάλεπτα: 37-14, 56-28, 83-45, 110-71

Ερμής Σχηματαρίου (Οικονόμου): Μπράιαντ 17 (2), Νάκης 12 (2), Ζαρμακούπης 10 (1), Καλημέρης 4, Φιλοξενίδης 3 (1), Μαργέλης 10, Βασιλόπουλος 5, Μητσιμπόνας 13 (3), Τάταρης 8, Ντράσκοβιτς 18, Πάππος 8, Βόγγελης 2.

Αγρίνιο (Κεραμιδάς): Νικολαΐδης 7 (1), Ντουζίδης, Π. Μπαζίνας 13 (3), Καφέζας 2, Τσούκας 2, Τσουργιάννης 12 (1), Κυριλής 12 (2), Φίσερ 7 (1), Λότον 3, Θ. Μπαζίνας 10 (2), Μπαρδάκας 1.

Αίας Ευόσμου-Ψυχικό 67-72

Διαιτητές: Ξενικάκης-Ταρενίδης Σ.-Γερακίνης (Δέλλας)

Δεκάλεπτα: 17-21, 31-36, 49-52, 67-72

Αίας Ευόσμου (Ζαφειρούδης): Τζέφερσον 12 (1), Γουόκερ 25 (3), Παπαδόπουλος 2, Ναούμης 2, Πετράκης 6 (1), Κωνσταντινίδης 2, Πετανίδης 2, Καλογιαννίδης, Δεληγεώργης 6 (2), Καραγιαννίδης 10 (1).

Ψυχικό (Ρεμεντέλας): Βίκτορ 10, Κουκάς 11 (3), Σεγκού 24 (2), Παπανικολάου 10 (1), Αμβράζης, Μαλέλης, Παύλος 3 (1), Αθανασούλας 8 (1), Τσόχλας, Οκεκουόγεν 6.

Χαρίλαος Τρικούπης-Πανερυθραϊκός 72-59

Διαιτητές: Πουρσανίδης Κ.-Χατζημπαλίδης-Δέλλας (Πατσαντζόπουλος)

Δεκάλεπτα: 17-7, 29-15, 55-29, 72-59

Χαρίλαος Τρικούπης (Μούτσιος): Χουχούμης 22 (3), Γουάσινγκτον 14 (1), Μανιάς, Στράτος, Τόλα 4, Ερμείδης 5 (1), Μολφέτας 10 (2), Κουρουπάκης 14, Καραγεωργίου 3 (1), Διαμαντόπουλος, Νάνος.

Πανερυθραϊκός (Χουχουλής): Παππάς 2, Καλλιανιώτης 3 (1), Παπαδημητρίου 9, Κωστόπουλος 2, Μωραΐτης 7, Καμπουρίδης 13 (1), Μερμίγκης, Αρνόκουρος 2, Οικονομόπουλος 6, Σταματογιάννης 8 (2), Ματαλιωτάκης 5, Ευστρατίου 2.

Μεγαρίδα-Τρίτων 71-70

Διαιτητές: Θεοδωρόπουλος-Σκαλτσής-Παπαδόπουλος Χρ. (Καραλέμας)

Δεκάλεπτα: 18-16, 38-39, 51-52, 71-70

Μεγαρίδα (Μάνταλος): Παλαιοχωρίτης 3 (1), Γκάτζιας 13 (1), Παπαγιάννης 6, Γερομιχαλός 19 (2), Πολυτάρχου 5 (1), Ντουμπίνσκι, Γουάιλι 14, Καλλινικίδης, Γεωργαλάς 2, Ζαρκαδούλας 9 (3).

Τρίτων (Μιχελάκος): Μάιερς 14 (1), Κουφόπουλος 9 (1), Ζαραϊδώνης 9 (1), Πράπας, Τσουργιάννης 6, Προίσκος 11 (2), Καμπερίδης 9 (2), Τσάμης 12 (2), Μπολδόγλου.

Παπάγου-Αμύντας 85-83

Διαιτητές: Θεονάς-Τσαχάκης-Τηγάνης (Κυρτάτας)

Δεκάλεπτα: 22-28, 44-42, 65-60, 85-83

Παπάγου (Κουρής): Γιοβάνης, Γεωργοπαπαδάκος 9 (3), Σανδραμάνης 4, Κόης 20 (1), Σολωμός 4, Καρούζος 2, Μπέλη, Τζουγκαράκης 9, Καρακώστας 5, Μπαλός 9 (1), Πίτερσον 23 (1).

Αμύντας (Λιόγας): Τοπάλλι 4, Σιούντρης, Γκρέκας 5 (1), Βαρδιάνος, Λιακόπουλος 31, Κουκουνιάς 3 (1), Γκάτζο 8 (2), Μάρσαλ 18 (1), Δόξας 6, Καλογερίας 8.

Η βαθμολογία:

  1. Ψυχικό 15-8
  2. Τρίτων 15-8
  3. Ελευθερούπολη 15-8
  4. Μαρούσι 15-7
  5. Πανερυθραϊκός 14-9
  6. Παπάγου 14-9
  7. Ερμής Σχηματαρίου 13-10
  8. Ηρακλής 14-8
  9. Κόροιβος 13-10
  10. Μεγαρίδα 12-11
  11. Μεσολόγγι 10-13
  12. Αγρίνιο 9-14
  13. Αίας Ευόσμου 8-15
  14. Αμύντας 8-15
  15. ΦΕΑ 7-16
  16. Καβάλα 1-22