Ο Χ.Τρικούπης ήταν πιο ψύχραιμος στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα και κατάφερε να πάρει το πρώτο του φετινό διπλό στην έδρα του Ερμή, την ώρα που το Ψυχικό και το Μαρούσι πήραν τα ροζ φύλλα αγώνα στα ντέρμπι απέναντι σε Ηρακλή και Τρίτωνα. Στην μάχη της παραμονής το ψυχωμένο Αγρίνιο έκανε τα εύκολα – δύσκολα, αλλά “λύγισε” τον Αμύντα, την ώρα που η Μεγαρίδα πήρε το πρώτο της δίποντο μέσα στο 2023 κόντρα στην ΦΕΑ. Τέλος ο Πανερυθραϊκός ήταν σαρωτικός απέναντι στον Παπάγο και ο Κόροιβος πέρασε με πολύ μεγάλη δυσκολία από την Καβάλα.

Ερμής Σχηματαρίου – Χαρίλαος Τρικούπης 76-77: Έκαναν εκτός έδρας σεφτέ οι Αιτωλοακαρνάνες!

Ο Χ. Τρικούπης ήταν εξαιρετικός καθ’όλη την διάρκεια του αγώνα και παρά τις δύο χαμένες βολές του Κουρουπάκη στα 13΄΄, έβγαλε την άμυνα στο τέλος πάνω στον Bryant και κατάφερε να “κλειδώσει” ένα τεράστιο διπλό, (76-77) που τον διώχνει αρκετά μακριά από τις θέσεις του υποβιβασμού. Για την ακρίβεια οι Μεσολογγίτες ανέβηκαν στο 7-7 και έπιασαν στο ίδιο ρεκόρ τον Ερμή, ο οποίος έπαιξε τρίτο θρίλερ μέσα στην μία εβδομάδα και εν τέλει λύγισε για πρώτη φόρα.

Σε ένα παιχνίδι, στο οποίο οι άμυνες έπαιζαν κυρίαρχο ρόλο, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που πήραν πλεονέκτημα επτά πόντων (8-15) και τελικά έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενοι (15-17). Οι Βοιωτοί ξεκίνησαν να επιβάλουν τον δικό τους τρόπο παιχνιδιού και αποσπάστηκαν με έξι πόντους (27-21), όμως οι Μεσολογγίτες αντέδρασαν και με ένα άμεσο 2-8 έφεραν το παιχνίδι στα ίσα (29-29). Ο χαρακτήρας του ντέρμπι παρέμενε αναλλοίωτος, με το σύνολο του Οικονόμου να βρίσκεται στο +3 (35-32), αλλά την αρμάδα του Μούτσιου να οδηγείται στην ανάπαυλα με το υπέρ της 37-40.

Οι διακυμάνσεις στο σκορ ήταν συνεχείς, με τον Ερμή να τρέχει ένα 7-0 για το 57-53, την ώρα που πήγε στην τελική ευθεία του παιχνιδιού με βραχεία κεφαλή (61-59). Από εκεί κι έπειτα οι “κυανόλευκοι” έδειχναν πως ελέγχουν το παιχνίδι, αφού με ένα λέι απ του Μητσιμπόνα στον αιφνιδιασμό ξέφυγαν με έξι (72-66 στο 35΄), εντούτοις οι Αιτωλοακαρνάνες απάντησαν με ένα 0-9 στα επόμενα δύο λεπτά και προσπέρασαν (72-75). Ο Bryant σκόραρε μετά από αρκετή ώρα στην επόμενη κατοχή (74-75), ενώ μετά από εκατέρωθεν άστοχες επιθέσεις ο Χουχούμης διαμόρφωσε με δύο βολές το 74-77 στα 27” πριν την λήξη. Στα 13” ο Bryant έγραψε το 76-77 με τον ίδιο τρόπο, ενώ ο Κουρουπάκης αστόχησε σε ένα ζευγάρι βολών. Στην τελευταία επίθεση ο Bryant κλείστηκε και έκανε ένα σουτ, που ήταν άστοχο, ενώ ούτε ο Ζαρμακούπης, που πήρε το επιθετικό ριμπάουντ κατάφερε να σκοράρει, με αποτέλεσμα οι Μεσολογγίτες να φύγουν νικητές από το Σχηματάρι.

Όλα τα λεφτά για τον Χ. Τρικούπη ήταν η εξαιρετική παρουσία του αρχηγού του Γιάννη Μολφέτα με 17 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ απίστευτη εμφάνιση έκαναν επίσης τόσο ο Χουχούμη (17 πόντοι, οκτώ ασίστ), όσο κι ο Ερμείδης (16 πόντοι, πέντε ασίστ)). Στην αντίπερα όχθη πρώτος σκόρερ ήταν ο συνήθης ύποπτος Bryant με 22 πόντους, την ώρα που σημαντική ήταν η συμβολή και των Κυρίτση και Ζαρμακούπη με 11 πόντους, αλλά του Βασιλόπουλου με εννιά πόντους και δέκα ασίστ. Οι νικητές επικράτησαν, αφού ήταν πιο εύστοχοι (29/67 -26/56), ενώ οι “κυανόλευκοι” ήταν ελαφρώς ανώτεροι στα ριμπάουντ (31-30) και την αναλογία ασίστ/λαθών (20/11 -19/15).

Ψυχικό – Ηρακλής 73-64: Πήραν το ντέρμπι και επέστρεψαν στις νίκες οι “σκίουροι”

Το Ψυχικό ήλεγξε το παιχνίδι στο μεγαλύτερο μέρος του και έχοντας για πολλή ώρα διψήφιες διαφορές, κατάφερε να επιβληθεί επί του Ηρακλή (73-64) και να κάνει ένα τεράστιο βήμα προς την τετράδα. Ουσιαστικά το σύνολο του Γιώργου Ρεμεντέλα πήρε το πρώτο του ροζ φύλλο έπειτα από τρεις διαδοχικές ήττες και ανέβηκε στο 8-6, ενώ ο Γηραιός γνώρισε το πρώτο του ανεπιτυχές αποτέλεσμα με τον Φοίβο Γυμνόπουλο στον πάγκο και υποχώρησε στο 9-5.

Οι “κυανοκίτρινοι” έδειξαν τα δόντια τους από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης όταν και σερί 9-0 μετέτρεψαν το εις βάρος τους 2-4 σε 11-4, ενώ λίγο αργότερα έφτασαν και στο +14 (25-11). Οι Θεσσαλονικείς “έσφιξαν” σε μεγάλο βαθμό την άμυνά τους και πλησίασαν στους επτά (32-25), ενώ οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα όντας πίσω με το απόλυτα αναστρέψιμο και ελεγχόμενο -6 (37-31). Κάπου εκεί οι γηπεδούχοι έπιασαν τα στάνταρ απόδοσης της πρώτης περιόδου και άνοιξαν άμεσα την ψαλίδα (50-37), με το συγκρότημα του Γυμνόπουλου να βγάζει σφυγμό (54-45) και το Ψυχικό να πηγαίνει στην τελική ευθεία του αγώνα με “προίκα” 12 πόντων (57-45) έπειτα από τρίποντο του πολύπειρου Κουκά. Ο οργανισμός των Βορείων Προαστίων δεν είχε κανένα πρόβλημα να διατηρεί αυτές τις διαφορές (67-56 στο 36′, 71-60 στο 37′), με τον Ηρακλή να καταφέρνει απλά να μειώσει στους επτά (71-64) και τελικά να ηττάται με εννιά.

Στην ζώνη του λυκόφωτος για τους γηπεδούχους βρέθηκαν οι Παπανικολάου (17 πόντοι, επτά ριμπάουντ) και Segu (21 πόντοι), ενώ πολύτιμες λύσεις έδωσε τόσο ο Κουκάς με 11 πόντους και οκτώ ασίστ όσο και ο Victor με 10 πόντους και εννιά ριμπάουντ. Στην αντίπερα όχθη πάλεψε ο Παπαρέγκας με 14 πόντους και οκτώ ασίστ, ενώ διψήφιος ήταν και ο Taylor με 12. Τέλος οι γηπεδούχοι ήταν συντριπτικά αποτελεσματικότεροι σε ευστοχία (27/57 -19/60), ριμπάουντ (42-27), ενώ η ανωτερότητα του Ηρακλή στο ratio ασίστ/λαθών (16/17 – 15/1) δεν τους στοίχισε καθόλου.

Αγρίνιο – Αμύντας 74-67: Έκαναν τα εύκολα – δύσκολα, αλλά βγήκαν νικητές στην μάχη παραμονής οι Αιτωλοακρνάνες!

Το Αγρίνιο ήταν εξαιρετικό στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και μάλιστα έφτασε ακόμα και στο +17, αλλά τελικά “κλείδωσε” το μεγάλο ροζ φύλλο αγώνα στα τελευταία δευτερόλεπτα (74-67), αφού οι “πορτοκαλί” πλησίασαν ακόμη και στους τρεις πόντους. Με αυτόν τον τρόπο το ψυχωμένο και ανεβασμένο τον τελευταίο καιρό σύνολο του Πέρκου ανέβηκε στο 5-9 και έκανε ένα σημαντικό βήμα προς την παραμονή, την ώρα που ο Αμύντας υποχώρησε στο 4-10 και συνεχίζει να μάχεται για την σωτηρία.

Οι γηπεδούχοι έχοντας το πρέπει της νίκης, εκκίνησαν πιο δυνατά την αναμέτρηση και πήραν πλεονέκτημα τεσσάρων πόντων (6-2), με τους “πορτοκαλί” να αντιδρούν και να προσπερνούν (7-10). Το ματς εξακολουθούσε να είναι ντέρμπι, με τους “δύο” μονομάχους” να ολοκληρώνουν το πρώτο δεκάλεπτο στην απόλυτη ισορροπία. Στην συνέχεια το σκηνικό του αγώνα αντιστράφηκε, αφού η ομάδα του Στέφανου Πέρκου έδειξε την έμφαση που δίνεται στην άμυνα και με ένα επιμέρους 17-3 αποσπάστηκε με 14 πόντους (36-22), δείχνοντας την διάθεσή της να “καθαρίσει” την νίκη από πολύ νωρίς. Έναν νεκρό διάστημα της ομάδας της Αιτωλοακαρνανίας έδωσε την δυνατότητα στους παίκτες του Λιόγα να τρέξουν ένα μικρό 0-6 και να τελειώσουν το πρώτο μέρος με την μικρότερη δυνατή ζημιά.

Η μικρή αυτή αντεπίθεση “πείσμωσε” ακόμη περισσότερο το συγκρότημα του Στέφανου Πέρκου, το οποίο με κύριο εκφραστή των επιθέσεων τον Fisher πήρε προβάδισμα 17 πόντων (47-30 στο 24′). Ο Αμύντας δεν ήταν διατεθειμένος να πετάξει λευκή πετσέτα και με ένα επιμέρους 5-13 κατάφερε να περιορίσει την απόσταση των γηπεδούχων και να οδηγηθεί την τελική ευθεία του αγώνα στο -9 (52-43). Το Αγρίνιο ξεκίνησε δυνατά και την τέταρτη περίοδο και με καλάθι του Νάσου Μπαζίνα αποκατέστησε την διαφορά των 15 πόντων (61-46). Από εκεί κι έπειτα η αθηναϊκή ομάδα επέβαλε πλήρως τον ρυθμό της και με επιτυχημένη προσπάθεια του Γκρέκα μείωσε στους τρεις (63-60 στο 37′).

Ο Fisher έδωσε βαθιά ανάσα στην ομάδα του με ένα μεγάλο και μαρκαρισμένο τρίποντο (66-60), με τον Βαρδιάνο να απαντά για το 66-63. Μάλιστα η ομάδα του Λιόγα είχε την ευκαιρία να μειώσει ακόμη και στον πόντο, αλλά ο Σιούντρης υπέπεσε σε λάθος, ο Fisher έκανε το κλέψιμο, κέρδισε το φάουλ και με δύο βολές έδωσε “μαξιλαράκι” πέντε πόντων στην ομάδα του (68-63). Η επόμενη αξοσημειώτη φάση ήταν στα 35”  και με το σκορ στο 69-65, όταν και ο πολύ αποτελεσματικός σήμερα Βαρδιάνος αστόχησε σε ανοικτό τρίποντο, με συνέπεια οι Αιτωλοακαρνάνες να “καθαρίζουν” το σπουδαίο ροζ φύλλο, χάρις και στην ευστοχία από την γραμμή της φιλανθρωπίας στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Ο Kalin Fisher επέστρεψε στα γνωστά του στάνταρ και με 25 πόντους και 10 ριμπάουντ ηγήθηκε της ομάδας του, ενώ εξαιρετικός ήταν κι ο Lawton με 12 πόντους και εννιά “σκουπίδια”. Από την πλευρά των ηττημένων πάλεψε το δίδυμο Λιακόπουλου – Δόξα με 16 πόντους έκαστος, ενώ διψήφιος ήταν και ο Γκρέκας με 12 πόντους. Τέλος οι νικητές ήταν ανώτεροι στις περισσότερες στατιστικές κατηγορίες, αφού ήταν πιο εύστοχοι (25/57 -26/66), είχαν καλύτερη αναλογία ασίστ/λαθών (15/12 -14/17), ενώ έχασαν την μάχη των αιθέρων (32-42), χωρίς αυτό το στοιχείο να τους στερήσει την παρθενική τους νίκη απέναντι στον Αμύντα στα τέσσερα χρόνια που οι δύο ομάδες συνυπάρχουν στην Elite League.

Τρίτων – Μαρούσι 72-78: Διπλό – δήλωση για το σύνολο του Σκαραφίγκα!

Το Μαρούσι κατάφερε να βγάλει πολλές άμυνες στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης και με αυτόν τον τρόπο μπόρεσε να αποδράσει από το κλειστό του Στρέφη (72-78), με συνέπεια να ανέβει στο 9-5 και να εδραιωθεί για τα καλά στην τετράδα της βαθμολογίας. Στον αντίποδα ο Τρίτων γνώρισε το δεύτερο εντός έδρας ανεπιτυχές του αποτέλεσμα στο πρώτο παιχνίδι μετά την αποχώρηση του Πολυτάρχου και έτσι έπεσε στο 10-4 και ισοβαθμεί στην κορυφή με τον Πανερυθραϊκό.

To παιχνίδι φαινόταν από τα πρώτα λεπτά του, πως θα είναι πολύ κλειστό, αφού οι διακυμάνσεις στο σκορ ήταν ένα μόνιμο φαινόμενο, με τους γηπεδούχους να είναι αυτοί που έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο με “βραχεία κεφαλή” (21-20). Στα επόμενα λεπτά οι δύο “μονομάχοι” έδωσαν μεγαλύτερη έμφαση στην αμυντική τους λειτουργία, με τους παίκτες του Μιχελάκου να προσπαθούν να χτίσουν ένα ικανοποιητικό προβάδισμα (26-21) και τους φιλοξενούμενους να απαντούν άμεσα για το 31-31 και τελικά να οδηγούνται με ένα ισχνό προβάδισμα στα αποδυτήρια (34-37).

Οι “κυανόλευκοι” εκκίνησαν φουριόζοι τον αγώνα μετά την 15λεπτη ανάπαυλα και με ένα 8-2 ανέκτησαν το πάνω χέρι (42-39), με το συγκρότημα του Σκαραφίγκα να μην επηρεάζεται και να μπαίνει εκ νέου στην πρωτοπορία (44-46). Το σκηνικό παρέμεινε ίδιο και οι Μαρουσιώτες ήταν αυτοί, που πήγαν στην τελική ευθεία του αγώνα, έχοντας έστω κι ελαφρώς το πάνω χέρι (55-57). Η άμυνα έκανε για άλλη μία φορά την διαφορά για τον Τρίτωνα, που κράτησε τους “κιτρινόμαυρους” στους τρεις πόντους σε πέντε λεπτά και πήρε αέρα τεσσάρων πόντων (64-60), με τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν (69-69). Η απόλυτη ισορροπία παρέμεινε και στο 39′, καθώς δύο βολές του Καμπερίδη διαμόρφωσαν το 72-72, αλλά το Μαρούσι έτρεξε ένα 0-6 στα τελευταία 66” και πήρε αυτό το τεράστιο διπλό.

Ο Νίκος Καμαριανός ξεχώρισε για ακόμη μία φορά με 27 πόντους, οκτώ ριμπάουντ και έξι ασίστ, ενώ σημαντικές λύσεις έδωσαν και οι Στασινός και Σταυρακούκας με 14 και 11 πόντους αντίστοιχα. Στον αντίποδα στην ζώνη του λυκόφωτος βρέθηκαν οι Προίσκος με 15 πόντους και πέντε ριμπάουντ και ο Καμπερίδης με 14 και 11 “σκουπίδια”, με τον Myers να ισοφαρίζει το φράγμα των 10 πόντων. Οι φιλοξενούμενοι σούταραν καλύτερα (22/60 – 27/64), ήταν πιο αποτελεσματικοί στον τομέα της δημιουργίας (13/17-16/12), με αποτέλεσμα να υπερκεράσουν την απώλεια των ριμπάουντ (38-31).

Πανερυθραϊκός – Παπάγος 105-82: Σαρωτικό το σύνολο του Χουχουλή, έπιασε ξανά κορυφή!

Ο Πανερυθραϊκός έπιασε πολύ υψηλά στάνταρ απόδοσης από το πρώτο ημίχρονο και με αυτόν τον τρόπο κυριάρχησε στην αναμέτρηση και πήρε με επιβλητικό τρόπο το ροζ φύλλο αγώνα απέναντι στον Παπάγο (105-82). Αυτή ήταν η 10η επιτυχία των “ερυθρολεύκων” σε 14 παιχνίδια κι έπιασαν κορυφή μαζί με τον Τρίτωνα, την ώρα που οι “Στρατηγοί” γνώρισαν το δεύτερο συναπτό ανεπιτυχές τους αποτέλεσμα, αλλά παραμένουν ψηλά στην βαθμολογία με ρεκόρ 8-6.

Το παιχνίδι είχε run n gun ρυθμό από το ξεκίνημά του, με τους γηπεδούχους να παίρνουν αέρα πέντε πόντων (9-4), με το συγκρότημα του Κουρή να είναι εξίσου αποτελεσματικό στο μπροστά μέρος του παρκέ και να ισοφαρίζει στους 17. Από εκεί κι έπειτα οι παίκτες του Χουχουλή επέβαλαν πλήρως τον ρυθμό τους και έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο +8 (32-24), ενώ πήραν και διψήφια προβαδίσματα (39-29). Τα πλεονεκτήματα του Πανερυθραϊκού κυμαίνονταν μεταξύ 8-11 πόντων, με τους “ερυθρολεύκους” να οδηγούνται στο ημίχρονο στο +8 (52-44). Από εκεί κι έπειτα ο αγώνας ήταν ένας μονόλογος για τους γηπεδούχους, οι οποίοι έτρεξαν ένα επιμέρους 15-3, πήραν διαφορά 20 πόντων (67-47) και κλείδωσαν την νίκη, ενώ προς τα τέλη της αναμέτρησης έσπασαν το φράγμα των 100 πόντων.

Από την πλευρά του Πανερυθραϊκού υπήρξε μεγάλη πολυφωνία, με πρώτο σκόρερ τον Μωραΐτη με 22 πόντους, την ώρα που διακρίθηκαν και οι Ματαλιωτάκης (19 πόντοι), Αρνόκουρος (15 πόντοι), Ευστρατίου (14 πόντοι) και Σταματογιάννης (13 πόντοι, 13 ριμπάουντ). Από την ομάδα του Παπάγου πρώτοι σκόρερ ήταν ο Τζουγκαράκης – Peterson – Γιοβάνης με 15,12 και 10 πόντους αντίστοιχα.  Τέλος παρά την ήττα τους οι “Στρατηγοί” ήταν πιο εύστοχοι (40/77 -29/55), αλλά έχασαν για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι κατά κράτος την μάχη των ριμπάουντ (41-21), ενώ το ratio ασίστ/λαθών ήταν ακριβώς το ίδιο (21/11).

Καβάλα – Κόροιβος Αμαλιάδας 69-73: Απόδραση στο τέλος για τους Ήλειους!

Σε μία αναμέτρηση που ήταν ντέρμπι σχεδόν καθ’όλη την διάρκειά της, ο Κόροιβος ήταν ανώτερος στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης και απέδρασε από το κλειστό της Καλαμίτσας (69-73) για δεύτερη συναπτή χρονιά. Το συγκρότημα του Δελέγκου ανέβηκε στο 8-6 και έκλεισε με θετικό πρόσημο τον πρώτο γύρο ανεξαρτήτως του αποτελέσματος με το Αγρίνιο την επόμενη αγωνιστική, την στιγμή που οι γηπεδούχοι επιβεβαίωσαν την αγωνιστική τους άνοδο, αλλά γνώρισαν την 13η τους ήττα σε 14 αγώνες και βλέπουν την παραμονή να απομακρύνεται.

Η αναμέτρηση ήταν πολύ κλειστή από τις πρώτες στιγμές της (8-8), με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν ένα ισχνό πλεονέκτημα (12-15) και τους γηπεδούχους να τρέχουν ένα σερί με επτά αναπάντητους πόντους και να κλείνουν το πρώτο δεκάλεπτο στο +4 (19-15). Οι Μακεδόνες διεύρυναν αυτό το μικρό τους πλεονέκτημα (25-17) και το διατήρησαν και στα επόμενα λεπτά  (32-24). Σε εκείνο το σημείο οι Ήλειοι έβγαλαν σφυγμό και όχι μόνο μείωσαν (34-31), αλλά οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα με βραχεία κεφαλή (34-36). Το παιχνίδι εξακολουθούσε να είναι πολύ ισορροπημένο, με τους φιλοξενουμένους να παραμένουν στην πρωτοπορία (41-44) και να πηγαίνουν στην τελική ευθεία του αγώνα με έναν αέρα τεσσάρων πόντων (49-53), που άφηνε τα πάντα ανοικτά.

Οι παίκτες του Πενταζίδη παρέμεναν πάντα σε απόσταση αναπνοής, εντούτοις ο Κόροιβος επέβαλε πλήρως τον ρυθμό του και ξέφυγε με εννιά (58-67 στο 36′). Παρόλα αυτά η Καβάλα δεν είπε την τελευταία της λέξη και με 1/2 βολές του Τσέλλου έφερε τον αγώνα στα ίσα στα 77′. Ο Ερμείδης με 1/2 βολές στα 65’΄ έδωσε το πάνω χέρι στην ομάδα του (69-70), με τον Johnson  να αστοχεί σε δίποντο και τον Lewis να γράφει το 69-71 στα 44”. Στα εναπομείναντα δευτερόλεπτα ο Johnson δεν βρήκε πάλι στόχο από μακριά και ο Καμάρας με ένα ζευγάρι βολών διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Από τους νικητές ξεχώρισε η τριάδα Ερμείδη – Νοέα – Lewis με 13, 13 και 12 πόντους αντίστοιχα, ενώ από την πλευρά των γηπεδούχων πρώτος σκόρερ ήταν ο Johnson με 14 πόντους, με τους Τσέλλο και Webster να τον συνεπικουρούν με 13 και 12 πόντους αντίστοιχα. Τέλος οι νικητές υπερτέρησαν εμφανώς σε όλους τους τομείς του αγώνα, καθότι ήταν πιο εύστοχοι (26/71- 25/56), κυριάρχησαν στους αιθέρες (27-39 ριμπάουντ) και είχαν καλύτερη αναλογία ασίστ/λαθών (13/11 -18/15).

Μεγαρίδα – ΦΕΑ 84-75: Πρώτη νίκη για τους Μεγαρίτες στο 2023!

Η Μεγαρίδα ήταν κυρίαρχη σχεδόν σε όλο το παιχνίδι, έφτασε ακόμη και στο +21, με συνέπεια να μην δυσκολευτεί ιδιαίτερα να υπερκεράσει το εμπόδιο της ΦΕΑ και να ανέβει στο 8-6. Από την άλλη το συγκρότημα του Καρατζά δεν έχει γευτεί την χαρά του ροζ φύλλου μέσα στο καινούργιο έτος και με αυτόν τον τρόπο γνώρισε την τρίτη διαδοχική της ήττα, υποχώρησε στο 4-9 και παρέμεινε στην διακεκαυμένη ζώνη.

Οι παίκτες του Μάνταλου έδειξαν από νωρίς τις διαθέσεις του, αφού πήραν πλεονέκτημα τεσσάρων πόντων (8-4), ενώ λίγο αργότερα έφτασαν και στο +9 (20-11), για να κλείσουν τελικά το πρώτο δεκάλεπτο στο +5 (20-15). Από εκεί κι έπειτα οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν πλήρως στο παρκέ και με ένα επιμέρους 11-2 αποσπάστηκαν με 14 πόντους, ενώ έφτασαν να προηγούνται ακόμα και με 21 πόντους (42-21). Το συγκρότημα του Καρατζά έβγαλε σφυγμό και μάζεψε κάπως την κατάσταση, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στην ανάπαυλα, κυνηγώντας μία διαφορά 11 πόντων (46-35). Η αντεπίθεση της ΦΕΑ δεν περιορίστηκε εκεί, καθότι έτρεξε ένα σερί 8-0 και πλησίασε στους πέντε (50-45), με τα Μέγαρα να αντιδρούν και να παίρνουν μαξιλαράκι 10 πόντων (57-47), το οποίο διεύρυναν περαιτέρω (63-48). Οι “κυανέρυθροι” δεν είπαν την τελευταία τους λέξη και πλησίασαν σε απόσταση σε αναπνοής (68-65), αλλά ο οργανισμός της Δυτικής Αττικής έτρεξε ένα 13-0 για το 81-65, που του εξασφάλισε την νίκη.

Για τους νικητές εξαιρετικός ήταν ο Βασίλης Ζαρκαδούλας με 19 πόντους, με τους Dubinski (15 πόντοι), Γκάτζια (12 πόντοι, πέντε ριμπάουντ) και Παπαγιάννη (10 πόντοι, οκτώ ριμπάουντ) να είναι επίσης εξαιρετικοί. Στην αντίπερα όχθη ξεχώρισαν οι Καραλευθέρης – Καραχάλιος – Στρεγιάκης με 18,15 και 15 πόντους αντίστοιχα. Τέλος η Μεγαρίδα κυριάρχησε σε όλους τους τομείς της στατιστικής, αφού ήταν πιο εύστοχη (26/62-25/63) πήρε τα ριμπάουντ (34-32) και ήταν καλύτερη δημιουργικά (23/19 -14/17).

Αναλυτικά η 14η αγωνιστική:

Σάββατο 21 Ιανουαρίου

Ερμής Σχηματαρίου-Χαρίλαος Τρικούπης 76-77

Μεγαρίδα-ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ 84-75

Πανερυθραϊκός-Παπάγου 105-82

Τρίτων-Μαρούσι 72-78 (κεκλεισμένων των θυρών)

Ψυχικό-Ηρακλής 73-64
Αγρίνιο-Αμύντας 74-67 (κεκλεισμένων των θυρών)

Καβάλα-Κόροιβος Αμαλιάδας 69-73

Κυριακή 22 Ιανουαρίου

15:00 Αίας Ευόσμου-Ελευθερούπολη

Αναλυτικά οι αναμετρήσεις:

Ερμής Σχηματαρίου-Χαρίλαος Τρικούπης 76-77

Διαιτητές: Μπακάλης-Αγραφιώτης Ι.-Βασιλόπουλος (Κάλφα)

Δεκάλεπτα: 15-17, 37-40, 61-59, 76-77

Ερμής Σχηματαρίου (Οικονόμου): Μπράιαντ 22 (1), Γουάιλι 15, Νάκης, Ζαρμακούπης 11, Μητσιμπόνας 2, Μαργέλης, Βασιλόπουλος 9 (3), Τάταρης 6 (1), Κυρίτσης 11.

Χαρίλαος Τρικούπης (Μούτσιος): Χουχούμης 17 (2), Φενέρ 5 (1), Δημητρακόπουλος 3 (1), Μανιάς, Τόλα 6, Ερμείδης 16 (4), Μολφέτας 17 (3), Κουρουπάκης 6, Καραγεωργίου, Νάνος 7 (1).

Μεγαρίδα-ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ 84-75

Διαιτητές: Σώμος-Φραγκούλη-Τζίμης (Παπαφωτίου)

Δεκάλεπτα: 20-15, 46-35, 65-53, 84-75

Μεγαρίδα (Μάνταλος): Παλαιοχωρίτης 6 (1), Γκάτζιας 12 (2), Παπαγιάννης 10 (1), Γερομιχαλός 2, Πολυτάρχου 2, Ντουμπίνσκι 15 (4), Καλλινικίδης 4, Γεωργαλάς 7, Μότλεϊ 7, Ζαρκαδούλας 19 (4).

ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ (Καρατζάς): Βαφειάδης, Στεργιάκης 15 (2), Κοντός 5, Ζήρος 3, Λίτσος, Καραχάλιος 13 (1), Δεϊμέζης, Καραλευθέρης 18 (2), Γαρέζος 6 (1), Δρόσος 6, Γεωργοπαπαδάκος 9 (1).

Πανερυθραϊκός-Παπάγου 105-82

Διαιτητές: Τσαρούχα-Στρέμπας-Τηγάνης (Διμπινούδης)

Δεκάλεπτα: 32-24, 52-44, 78-61, 105-82

Πανερυθραϊκός (Χουχουλής): Παππάς 4, Καλλιανιώτης, Παπαδημητρίου 4, Κωστόπουλος, Μωραΐτης 22 (4), Μερμίγκης 6, Αρνόκουρος 15 (1), Οικονομόπουλος 8 (2), Σταματογιάννης 11 (3), Ματαλιωτάκης 19 (3), Ευστρατίου 16 (2).

Παπάγου (Κουρής): Γιοβάνης 10, Γεωργοπαπαδάκος 2, Σανδραμάνης 5 (1), Καρούζος 8, Μαράκης 2, Σολωμός 8, Μπέλη 8 (1), Τζουγκαράκης 15, Καρακώστας 6 (1), Μπαλός 5 (1), Κασαπίδης 1, Πίτερσον 12.

Τρίτων-Μαρούσι 72-78

Διαιτητές: Ζακεστίδης-Γεράνιος-Μαρτινάκος (Ντίνος)

Δεκάλεπτα: 21-20, 34-37, 55-57, 72-78

Τρίτων (Μιχελάκος): Μάιερς 10 (1), Κουφόπουλος 4, Ζαραϊδώνης 4, Πράπας 6, Τσουργιάννης 8, Προίσκος 15 (2), Καμπερίδης 14 (2), Ντράσκοβιτς 8, Τσάμης 3, Μπολδογλου.

Μαρούσι (Σκαραφίγκας): Παπαδημητρίου, Καψαλός 7 (1), Στασινός 14 (2), Θεοδώρου 2, Ξύδας 7 (1), Καμαριανός 27 (3), Παπαγεωργόπουλος 6, Μιχαλούτσος 4, Σταυρακούκας 11 (3).

Ψυχικό-Ηρακλής ΚΑΕ 2022 73-64

Διαιτητές: Κατραχούρας-Μαλαμάς-Λιότσιος (Μωϋσιάδης)

Δεκάλεπτα: 25-14, 37-31, 57-45, 73-64

Ψυχικό (Ρεμεντέλας): Βίκτορ 10, Κουκάς 11 (2), Σεγκού 21 (1), Παπανικολάου 17 (2), Αμβράζης, Μαλέλης 5, Παύλος 2, Αθανασούλας 4, Αναγνωστόπουλος, Τσόχλας 3 (1).

Ηρακλής ΚΑΕ 2022 (Γυμνόπουλος): Παπαρέγκας 14 (2), Αμπατζάς 3, Γκάθραϊτ 2, Γοργόνης 3, Λιάπης 9 (1), Μακρής, Χαριτόπουλος 9, Παπαντωνίου 12 (2), Τέιλορ 12 (2), Βουλγαρόπουλος.

Αγρίνιο-Αμύντας 74-67

Διαιτητές: Κωνσταντινίδου-Μαρινάκης-Ρίζος (Θεοδωρόπουλος)

Δεκάλεπτα: 19-19, 36-28, 52-43, 74-67

Αγρίνιο (Πέρκος): Καβαλιαράκης, Νικολαΐδης 2, Ντουζίδης 1, Π. Μπαζίνας 5 (1), Καφέζας 7 (1), Τσούκας 3 (1), Τσουργιάννης 9 (1), Κυριλής 2, Φίσερ 25 (3), Λότον 12, Θ. Μπαζίνας 4, Μπαρδάκας 4.

Αμύντας (Λιόγας): Δήμου, Δαμιανός, Τοπάλλι 1, Σιούντρης 7, Γκρέκας 12 (2), Βαρδιάνος 9 (3), Λιακόπουλος 16, Κουκουνιάς, Γιούση 2, Γκάτζο, Δόξας 16, Καλογερίας 4.

Καβάλα-Κόροιβος Αμαλιάδας 69-73

Διαιτητές: Ταρενίδης Κ.-Μαραμής-Χατζημπαλίδης (Μπρίγκος)

Δεκάλεπτα: 19-15, 34-36, 49-53, 69-73

Καβάλα (Πενταζίδης): Τζόνσον 14 (3), Μπόζης 8, Πουλιανίτης 9, Απαζίδης 5 (1), Πρίφτης, Πεχλιβανίδης 4, Ταχυρίδης 4, Γουέμπστερ 12, Τσέλλος 13 (3).

Κόροιβος Αμαλιάδας (Δελέγκος): Λιούις 12, Νοέας 13 (1), Καμάρας 9, Ερμείδης 13 (1), Σιδηροηλίας, Ιατρίδης 5, Μαστόρος 6, Ρουμελιώτης 9 (3), Βύρλας 6.

Βαθμολογία

1. Πανερυθραϊκός 24 (10-4)

2. Τρίτων 24 (10-4)

3. Μαρούσι 23 (9-5)

4. Ψυχικό 22 (7-6)

5. Παπάγου 22 (8-6)

6. Κόροιβος Αμαλιάδας 22 (8-6)

7. Μεγαρίδα 22 (8-8)

8. Χαρίλαος Τρικούπης 21 (7-7)


9. Ελευθερούπολη 21 (8-5) σε 13 αγώνες

10. Ερμής Σχηματαρίου 21 (7-7)


11. Ηρακλής ΚΑΕ 2022 20 (9-5) *

12. Αγρίνιο 19 (5-9)

13. Αίας Ευόσμου 18 (5-8) σε 13 αγώνες

14. Αμύντας 18 (4-10)


15. ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ 18 (4-10)

16. Καβάλα 15 (1-13)

*Έχει αφαίρεση τριών βαθμών

*Oι πρώτοι οκτώ μπαίνουν στα πλέι οφ, οι ομάδες από τις θέσεις 11-14 παίζουν στα πλέι άουτ και οι δύο τελευταίες υποβιβάζονται στην Β’ Εθνική

Επόμενη αγωνιστική (15η)

Ελευθερούπολη-Ερμής Σχηματαρίου

Χαρίλαος Τρικούπης-Καβάλα

ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ-Αίας Ευόσμου

Παπάγου-Μεγαρίδα

Μαρούσι-Πανερυθραϊκός

Αμύντας-Ψυχικό

Κόροιβος Αμαλιάδας-Αγρίνιο

Ηρακλής ΚΑΕ 2022-Τρίτων