Η τελευταία αγωνιστική της Elite League για το 2022 ολοκληρώθηκε, με πολλά αποτελέσματα να προκαλούν αίσθηση και αρκετές επιδόσεις να είναι εξαιρετικές σε ακόμη μία αγωνιστική. Έτσι έπειτα από ακόμη μία στροφή του πρωταθλήματος το basketblog.gr επιλέγει τους κορυφαίους παίκτες της αγωνιστικής αλλά και τον καλύτερο προπονητή, ενώ μέσω των poll δίνει και σε εσάς την δυνατότητα να αποφασίσετε ποιοι είναι οι δικοί σας κορυφαίοι.

1.Tyler Peterson (Παπάγος)

Ο Παπάγος πριν από δύο 24ωρα κατάφερε να επιβληθεί επί του ανανεωμένου Αγρινίου, με αποτέλεσμα να κρατήσει το “Σαλούν” απόρθητο, να ανέβει στο 7-4 και να δείξει ότι μπορεί να καθαρίσει από πολύ νωρίς την υπόθεση – παραμονή στην επιστροφή του στο πρωτάθλημα της Elite League. Ένας από τους κύριους λόγους, που οι “Στρατηγοί” ξεπέρασαν το εμπόδιο του ΑΟΑ είναι ο πολύ ικανός τους γκαρντ Tyler Peterson, που έφτασε πολύ κοντά στο double – double με 19 πόντους κι εννιά ριμπάουντ. Έτσι ο Μιχάλης Κουρής τον κράτησε στο παρκέ για κάτι παραπάνω από 28 λεπτά και εκείνος μέτρησε 23 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης, ενώ έκανε πολλά πράγματα που δεν καταγράφονται στην στατιστική εικόνα, όπως τα πολλά ρήγματα που δημιούργησε στην αντίπαλη άμυνα.

2.Νάσος Γκρέκας (Αμύντας)

Ο Αμύντας πήρε ένα διπλό φιλί  ζωής στην έδρα του μέχρι πρότινος αήττητου στο Μεσολόγγι Χαριλάου Τρικούπη, με την ομάδα του Λιόγα να παίζει κατά διαστήματα εξαιρετικό μπάσκετ και να φτάνει απολύτως δίκαια στην μεγάλη αυτή νίκη. Κομβικό ρόλο σε αυτό το μεγάλο αποτέλεσμα του αθηναϊκού συλλόγου έπαιξε ο Νάσος Γκρέκας, ο οποίος μπορεί να πέτυχε μόλις πέντε πόντους με πολύ λίγες προσπάθειες (2/3 σουτ), ωστόσο έκανε τα πάντα στο παρκέ. Συγκεκριμένα μάζεψε 12 ριμπαόυντ, έδωσε επτά ασίστ και έκανε τέσσερα κλεψίματα, με αποτέλεσμα να μαζέψει 23 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης και να αναδειχθεί ως ο πολυτιμότερος παίκτης της εν λόγω συνάντησης, δείχνοντας ότι ένας παίκτης μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του και με άλλους τρόπους πέραν του σκοραρίσματος.

3. Αλέξης Κυρίτσης (Ερμής Σχηματαρίου)

Ο Ερμής Σχηματαρίου κατάφερε να σπάσει το ρόδι απέναντι στον πρωτοπόρο Πανερυθραϊκό έπειτα από τρεις σερί ήττες, χάρις σε ένα τεράστιο καλάθι του Λευτέρη Ζαρμακούπη στα 20”. Παρόλα αυτά το συγκρότημα του Νίκου Οικονόμου πήρε αυτό το τεράστιο ροζ φύλλο και χάρις στην τρομερή εμφάνιση του Αλέξη Κυρίτση, ο οποίος όπως και σε σχεδόν κάθε ματς ήταν ασταμάτητος στο μπροστά μέρος του παρκέ. Σύμφωνα με την γλώσσα των αριθμών ο πολύπειρος SF σταμάτησε στους 26 πόντους (9/19 σουτ | 1/4 τρίποντα), ενώ αξιοσημείωτη είναι και η σημαντική συνεισφορά του στις υπόλοιπες κατηγορίες, διότι μάζεψε τέσσερα ριμπάουντ και έδωσε και πέντε ασίστ, εκμεταλλευόμενος τις προσαρμογές της αντίπαλης άμυνας πάνω του.

4. Βασίλης Καραχάλιος (ΦΕΑ)

Η ΦΕΑ επιβεβαίωσε την εξαιρετική φόρμα που βρίσκεται τις τελευταίες εβδομάδες, καθότι έκανε μία σπουδαία νίκη κόντρα στο πανίσχυρο Ψυχικό, με συνέπεια να δείξει ότι μπορεί να διεκδικήσει την παραμονή της στην κατηγορία μέχρι τέλους. Το συγκρότημα του Αλέξη Καρατζά βασίστηκε κυρίως στην εξαιρετική του άμυνα, ωστόσο στην επίθεση πήρε τις λύσεις που χρειάστηκε από τον εξαιρετικό φέτος Βασίλη Καραχάλιο, ο οποίος πλήγωσε την άλλοτε ομάδα του. Ο 25χρονος φόργουορντ αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 18 πόντους και εξαιρετική στατιστική (9/12 σουτ), την ώρα που μάζεψε δέκα ριμπάουντ, έδωσε τρεις ασίστ κι έκανε τέσσερις πάσες, συγκεντρώνοντας το πολύ μεγάλο νούμερο των 27 μονάδων στο σύστημα αξιολόγησης κι όντας ο απόλυτος MVP της αναμέτρησης.

5. Σταύρος Τουτζιαράκης (Ελευθερούπολη)

Ο Σταύρος Τουτζιαράκης την φετινή σεζόν είναι πραγματικά ασταμάτητος, όντας ο απόλυτος ηγέτης του ΓΣΕ στον επιθετικό τομέα. Ο 35χρονος σέντερ έπραξε το ίδιο και στην μεγάλη νίκη της ομάδας του στο ντέρμπι με τον Τρίτωνα, με συνέπεια να αποτελέσει τον απόλυτο κυρίαρχο κοντά στο καλάθια. Συγκεκριμένα ο άλλοτε άσος της Κύμης και του Προμηθέα προσέθεσε στο ενεργητικό του ακόμη ένα double – double με 21 πόντους και 11 ριμπάουντ, την στιγμή που είχε 8/16 σουτ (0/2 τρίποντα) και συγκέντρωσε 21 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης. Τέλος τα στατιστικά του στην αναμέτρηση με τον Τρίτωνα ήταν πολύ κοντά στους μέσους όρους του, αφού μετρά 19,5 πόντους και 10,2 ριμπάουντ ανά βραδιά.

Προπονητής: Δημήτρης Λιόγας (Αμύντας)

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω ο Αμύντας πήρε το πρώτο του, αλλά “χρυσό” διπλό στην έδρα του Μεσολογγίου, καθότι η αθηναϊκή ομάδα ανάσανε βαθμολογικά και παράλληλα έβαλε και τους Αιτωλοακαρνάνες σε σημαντικές περιπέτειες. Το κυριότερο για τους “πορτοκαλί” είναι ότι κατάφεραν να πάρουν αυτό το τεράστιο ροζ φύλλο κόντρα στο DNA τους, που είναι η σκληράδα κι η προσήλωση στην άμυνα. Συγκεκριμένα ο Αμύντας πέτυχε 85 πόντους και είχε εξαιρετικά ποσοστά, κάτι το οποίο πιστώνεται ο πολύπειρος προπονητής του Δημήτρης Λιόγας, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω έχει την απαιτούμενη εμπειρία για να βγάζει τις ομάδες από τις δύσκολες θέσεις όπως συμβαίνει και τώρα με τον οργανισμό του Υμηττού.

Polls

Poll Maker