Η 13η στροφή της Elite League ολοκληρώθηκε και για ακόμη μία φορά είχαμε πολλά ντέρμπι και εξαιρετικές επιδόσεις, που ήταν αξιοπρόσεκτες και αξιοσημείωτες. Έτσι το basketblog.gr μετά το πέρας ακόμη μίας αγωνιστικής θα επιλέξει τους δικούς του κορυφαίους πέντε παίκτες, αλλά και τον καλύτερο προπονητή, δίνοντας σας παράλληλα την δυνατότητα να διαλέξετε και εσείς τους δικούς σας πολυτιμότερους παίκτες αυτής της 13ης στροφής του πρωταθλήματος.

1.Nώντας Παπαντωνίου (Ηρακλής)

Ο Ηρακλής στο ντεμπούτο του Φοίβου Γυμνόπουλου στον πάγκο ήταν εξαιρετικός σε άμυνα κι επίθεση κόντρα στο Αγρίνιο, με συνέπεια να ξεσπάσει για την ανέλπιστη ήττα στην Καβάλα. Βέβαια για να έρθει αυτό το ροζ φύλλο χρειάστηκε και η τρομερή απόδοση του Νώντα Παπαντωνίου, ο οποίος πραγματοποίησε την καλύτερη του φετινή εμφάνιση απέναντι στον οργανισμό της Αιτωλοακαρνανίας.

Συγκεκριμένα ο 32χρονος PG πήρε άριστα τόσο στον εκτελεστικό τομέα όσο και στον δημιουργικό, καθότι στα περίπου 25 λεπτά που έμεινε στο παρκέ μέτρησε 19 πόντους με πολύ καλά ποσοστά (7/13 σουτ | 2/6 τρίποντα), την ώρα που μοίρασε και 13 ασίστ, οι οποίες μεταφράζονται στο 50% των τελικών πασών που μοίρασε η ομάδα του. Ακόμη μάζεψε τρία ριμπάουντ κι υπέπεσε σε μόλις τρία λάθη (λίγα τα σφάλματα για 13 ασίστ), με συνέπεια να συγκεντρώσει 25 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης και βάσει ranking να αναδειχθεί ο πολυτιμότερος παίκτης της εν λόγω αναμέτρησης.

2. Νίκος Χουχούμης (Χαρίλαος Τρικούπης)

Ο Χαρίλαος Τρικούπης έδινε ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι απέναντι στον Κόροιβο Αμαλιάδας, αφού σε ενδεχόμενη ήττα θα έμπλεκε για τα καλά σε περιπέτειες, ενώ η ψυχολογία της ομάδας θα καταρρακωνόταν ακόμη περισσότερο ενόψει της πολύ απαιτητικής συνέχειας του πρωταθλήματος. Τελικά όλα κύλισαν θετικά για τους Μεσολογγίτες, που μάλιστα επικράτησαν άνετα επί του οργανισμού της Ηλείας, χάρις και στην εξαιρετική εμφάνιση του Νίκου Χουχούμη.

Σύμφωνα με την γλώσσα των αριθμών ο 26χρονος PG ήταν πραγματικά ασταμάτητος, καθότι στα 30 λεπτά που παρέμεινε στο παρκέ πέτυχε 24 πόντους (8/15 σουτ | 4/9 τρίποντα), μάζεψε πέντε ριμπάουντ, έδωσε τρεις ασίστ και υπέπεσε σε μόλις δύο λάθη, παρά τον μεγάλο αριθμό κατοχών, που διαχειρίστηκε. Τέλος αυτή του η εμφάνιση αποδεικνύει ότι πέρα από την ποιότητα και την κλάση που αναμφίβολα τον διακατέχει, διαθέτει και στην στόφα του ηγέτη, αφού βγήκε μπροστά για την ομάδα του σε ένα παιχνίδι, στο οποίο η νίκη αποτελούσε επιτακτική ανάγκη.

3. Σωκράτης Ναούμης (Ελευθερούπολη)

Η Ελευθερούπολη έχει αποδείξει πως έχει επανέλθει για τα καλά και σε συνδυασμό με τις προσθήκες που έχει προχωρήσει, φαντάζει πολύ πιθανό να πετύχει τους μεγαλεπήβολους στόχους της, συνδυάζοντας μάλιστα τα αποτελέσματα με θελκτικό μπάσκετ. Η ομάδα του νομού Καβάλας προχθές παρέδωσε μία μπασκετική παράσταση απέναντι στην Μεγαρίδα, η οποία είναι μία ποιοτική και δυσκολοκατάβλητη ομάδα, ενώ αν και νεοφώτιστη αποτελεί μία από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος.

Παρόλα αυτά το σύνολο του Μάνταλου δεν μπορούσε να περιορίσει τα ατού της καλοκουρδισμένης ορχήστρας του συνόλου του Κυριάκου Παπαδόπουλου, με τον μαέστρο αυτής να είναι ο εξαιρετικός Σωκράτης Ναούμης. Για την ακρίβεια ο Αγρινιώτης γκαρντ ήταν αψεγάδιαστος στο εκτελεστικό κομμάτι, μετρώντας 20 πόντους (7/10 σουτ | 5/8 τρίποντα), την στιγμή που είχε συνεισφορά και σε άλλους τομείς, αφού μάζεψε δύο ριμπάουντ, έδωσε τέσσερις ασίστ και υπέπεσε μόλις σε ένα λάθος στα περίπου 20 λεπτά που έμεινε στο παρκέ. Με αυτόν τον τρόπο ο άλλοτε άσος του Μεσολογγίου μάζεψε 24 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης (MVP της αναμέτρησης), την ώρα που απέδειξε ότι είναι ένας πολύ οικονομικός παίκτης πέρα από την δεδομένη ποιότητα και ικανότητα στο μακρινό σουτ που διαθέτει.

4. Νίκος Καμαριανός (Μαρούσι)

Το Μαρούσι χθες επιβλήθηκε στο ντέρμπι των Βορείων Προαστίων επί του Ψυχικού, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στις νίκες έπειτα από την ήττα από το Αγρίνιο, να παραμείνει στην τετράδα και να πάρει μία σημαντική διαφορά από μία ομάδα, με την οποία έχουν παρόμοιους και υψηλούς στόχους. Το σύνολο του Γιώργου Σκαραφίγκα είχε πολυφωνία στην επίθεση, αλλά ο πυλώνας αυτής της μεγάλης επικράτησης ήταν ο Νίκος Καμαριανός, ο οποίος επέστρεψε με δυναμικό τρόπο στις πολύ υψηλές πτήσεις.

Για να γίνουμε πιο σαφείς, ο 25χρονος ψηλός πέτυχε ακόμη ένα ηχηρό double – double με 21 πόντους και 10 ριμπάουντ (7/15 σουτ | 3/6 τρίποντα).  Παράλληλα ο άλλοτε άσος του ΠΑΟΚ έκανε ένα κλέψιμο, έδωσε μία ασίστ, ενώ δεν υπέπεσε σε κανένα λάθος, αν και παρέμεινε στο παρκέ για πάρα πολύ ώρα (33:13 λεπτά). Τέλος ο Καμαριανός ήταν ο παίκτης που βοήθησε το Μαρούσι να επανακάμψει από το κακό του ξεκίνημα, με συνέπεια να ισορροπήσει το παιχνίδι κι από εκεί και πέρα να επιβάλει ξεκάθαρα τον δικό του ρυθμό και να φτάσει χωρίς να ιδρώσει ιδιαίτερα στην όγδοή του νίκη.

5. Γιώργος Αρνόκουρος (Πανερυθραϊκός)

Ο Πανερυθραϊκός επέστρεψε στις νίκες απέναντι στην ΦΕΑ ύστερα από διαδοχικές ήττες, ενώ το συγκρότημα του Δημήτρη Χουχουλή απέδωσε εξαιρετικό μπάσκετ, έχοντας μάλιστα εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας. Οι “ερυθρόλευκοι” ευτύχησαν να δουν πολλούς παίκτες τους να βρίσκονται σε δαιμονιώδη κατάσταση, με τον Γιώργο Αρνόκουρο να βρίσκεται πάντως στην ζώνη του λυκόφωτος, αφού μέτρησε 18 πόντους με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας (8/10 σουτ | 2/3 σουτ).

Πέρα από την συνεισφορά του στον τομέα του σκοραρίσματος, ο 20χρονος ψηλός μάζεψε τέσσερα “σκουπίδια”, έδωσε τέσσερις ασίστ, έκανε πέντε κλεψίματα και δεν υπέπεσε σε κανένα σφάλμα. Με αυτόν τον τρόπο ο ικανός σέντερ παρέμεινε στον αγωνιστικό χώρο για παραπάνω από 27 λεπτά, στα οποία μέτρησε 28 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης, με αποτέλεσμα να πάρει το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της αγωνιστικής. Τέλος ο άλλοτε άσος του Αμαρουσίου έδειξε ότι μπορεί να κάνει την διαφορά σε ένα παιχνίδι, στο οποίο η ομάδα του τον είχε ανάγκη, αφού έλειπε ο Κώστας Καμπουρίδης, ενώ και το βασικό της πεντάρι ο Μάνος Ματαλιωτάκης δεν ήταν απολύτως έτοιμος.

Προπονητής: Μιχάλης Μιχελάκος (Τρίτων)

Ο Τρίτων παρά το γεγονός ότι ήταν πάρα πολύ πιο άστοχος από τον Παπάγο κατάφερε να επικρατήσει επί των “Στρατηγών” στο Σαλούν, με αποτέλεσμα να γίνει η πρώτη ομάδα που αλώνει την έδρα τους και παράλληλα να παραμείνει μόνος πρώτος στην βαθμολογία, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα στις υπόλοιπες ομάδες που βρίσκονται στις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Ο Μιχάλης Μιχελάκος πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό αυτό το ροζ φύλλο αγώνα, αφού κατάφερε να περιορίσει κατά πολύ τα επιθετικά όπλα του συνόλου του Κουρή και παράλληλα να το αναγκάσει στην χειρότερη επιθετική του επίδοση στην έδρα του.

Ακόμη ο 33χρονος τεχνικός πιστώνεται την εν γένει εξαιρετική φετινή παρουσία της ομάδας των Σεπολίων, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Τρίτων έχει προχωρήσει σε ολικό λίφτινγκ από πέρυσι και έχει αρκετούς νεαρούς παίκτες στο ρόστερ του, οι οποίοι όμως βγάζουν τον χαρακτήρα που απαιτείται για ένα σύνολο που πρωταγωνιστεί στο πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Elite League.

 

PollMaker

Poll Maker