Η 14η στροφή της Elite League ολοκληρώθηκε, με τις εκτός έδρας νίκες του Αμαρουσίου και του Χ.Τρικούπη απέναντι σε Τρίτωνα κι Ερμή Σχηματαρίου να ξεχωρίζουν, ενώ κομβικής σημασίας ήταν και τα εντός έδρας ροζ φύλλα των Ψυχικού και Πανερυθραϊκού απέναντι σε Ηρακλή και Παπάγο αντίστοιχα. Για ακόμη μία αγωνιστική υπήρξαν επιδόσεις που ξεχώρισαν κι υπό αυτό το πρίσμα το basketblog.gr παραμένει πιστό στις συνήθειες του και θα επιλέξει τους κορυφαίους της αγωνιστικής, δίνοντας σας την δυνατότητα να επιλέξετε κι εσείς τους δικούς σας διακριθέντες.

1.Γιώργος Κουκάς (Ψυχικό)

Το Ψυχικό επικράτησε στο ντέρμπι απέναντι στον Ηρακλή και με αυτόν τον τρόπο πέτυχε την πρώτη του νίκη τόσο για το 2023 όσο και μετά από τρεις διαδοχικές ήττες. Το σύνολο του Γιώργου Ρεμεντέλα έβγαλε σε ακόμη ένα παιχνίδι πολλούς πρωταγωνιστές στην επιφάνεια, με έναν από αυτούς να είναι ο Γιώργος Κουκάς, ο οποίος πήρε άριστα στο οργανωτικό κομμάτι. Για του λόγου του αληθές ο 38χρονος PG βρέθηκε σε εξαιρετική ημέρα και μέτρησε 11 πόντους (3/6 σουτ | 2/3 τρίποντα), την ώρα που είχε πολύ σημαντική σε άλλους τομείς, αφού μάζεψε έξι ριμπάουντ, έδωσε οκτώ ασίστ, έκανε τρία κλεψίματα και υπέπεσε σε τέσσερα λάθη, δείγμα και της μεγάλης πίεσης του συνόλου του Γυμνόπουλου στην άμυνα.

Έτσι ο προπονητής του τον κράτησε στο παρκέ για παραπάνω από 35 λεπτά, με τον ίδιο να τον δικαιώνει σε απόλυτο βαθμό, αφού αναδείχθηκε ο πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα με 21 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης, ενώ πραγματοποίησε την κορυφαία του φετινή εμφάνιση μαζί με το παιχνίδι κόντρα στην Ελευθερούπολη.

2. Kalin Fisher (Αγρίνιο)

Το Αγρίνιο πήρε μίας κομβικής σημασίας νίκη απέναντι στον Αμύντα και μάλιστα με καλή εμφάνιση στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, με αποτέλεσμα να αποδείξει ότι έχει όλα τα εχέγγυα να φτάσει στην παραμονή είτε εύκολα είτε δύσκολα. Για το σύνολο του Στέφανου Πέρκου πολύ μεγάλη εμφάνιση έκανε ο Kalin Fisher, ο οποίος διαχειρίστηκε πολλές κατοχές στο παιχνίδι κι έβγαλε ασπροπρόσωπο τον προπονητή του, καθότι προσέφερε πάρα πολλά τόσο στον τομέα του σκοραρίσματος όσο και σε αυτόν των ριμπάουντ.

Συγκεκριμένα ο 26χρονος SG παρέμεινε στο παρκέ για κάτι παραπάνω από 31 λεπτά και μέτρησε 25 πόντους (5/10 δίποντα, 3/4 τρίποντα), ενώ μάζεψε και 10 ριμπάουντ, ένα στοιχείο, που είναι ενδεικτικό της αθλητικότητάς του. Επιπλέον έδωσε δύο ασίστ, έκανε δύο κλεψίματα, με αποτέλεσμα να μαζέψει 29 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης και να αποτελέσει με διαφορά τον κορυφαίο παίκτη της ομάδας του σε αυτήν την τεράστια επικράτηση κόντρα στους “πορτοκαλί”.

3. Διονύσης Σκουλίδας (Ελευθερούπολη)

Η Ελευθερούπολη χθες επιβεβαίωσε την ανοδική της πορεία κι έκανε ένα πολύ μεγάλο διπλό στην έδρα του Αίαντα Ευόσμου,  σε ένα παιχνίδι, στο οποίο έβρεχε τρίποντα και από τις δύο ομάδες. Το συγκρότημα του Κυριάκου Παπαδόπουλου ευτύχησε να έχει σε δαιμονιώδη κατάσταση πολλούς από τους σταρ του, με τον Διονύση Σκουλίδα όμως να είναι αυτός που ξεχώρισε λίγο παραπάνω σε αυτήν την κομβικής σημασίας επικράτηση για την οικονομία του πρωταθλήματος.

Σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία ο Περιστεριώτης φόργουορντ σταμάτησε στους 18 πόντους με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας (5/8 σουτ | 4/7 τρίποντα), την ώρα που είχε καθοριστική συμβολή και στους άλλους τομείς του παιχνιδιού, αφού κατέβασε τέσσερα ριμπάουντ, έδωσε πέντε ασίστ, έκανε ένα κλέψιμο και δεν υπέπεσε σε κανένα σφάλμα, παρά τα 32 λεπτά που παρέμεινε στον αγωνιστικό χώρο. Με αυτόν τον τρόπο ήταν ο πολυτιμότερος του ΓΣΕ στην χθεσινή του νίκη, καθότι είχε 24 μονάδες στο ranking, ενώ επιβεβαίωσε την εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση, στην οποία βρίσκεται το τελευταίο διάστημα.

4. Νίκος Καμαριανός (Μαρούσι)

Το Μαρούσι κατάφερε να κάνει ένα 0-6 στα τελευταία 66’΄, με συνέπεια να αποδράσει από το κλειστό του Στρέφη και να φτάσει σε απόσταση βολής από την κορυφή της βαθμολογίας. Το συγκρότημα του Γιώργου Σκαραφίγκα αναμφίβολα τα κατάφερε, καθότι είχε μία πολύ σωστή αμυντική προσέγγιση στο παιχνίδι, όμως πήρε πολύ καλό βαθμό και στο μπροστά μέρος του παρκέ, με τον Νίκο Καμαριανό να κάνει την διαφορά σε όλο το φάσμα του παιχνιδιού.

Σύμφωνα με την γλώσσα των αριθμών ο 25χρονος φόργουορντ ήταν απίστευτος στον τομέα του σκοραρίσματος, αφού σημείωσε 27 πόντους με 9/17 σουτ (3/6 τρίποντα), ενώ είχε υπερπολύτιμη συνδρομή και στους τομείς των ριμπάουντ και των ασίστ με οκτώ και έξι αντίστοιχα. Ακόμη έκανε δύο κλεψίματα, δύο μπλοκ και τέσσερα λάθη στα 34 λεπτά που έμεινε στο παρκέ, με αποτέλεσμα να έχει 32 μονάδες στο PIR και να αναδειχθεί ο πολυτιμότερος παίκτης όχι μόνο του παιχνιδιού αλλά και της αγωνιστικής.

5. Αλέξανδρος Σταματογιάννης (Πανερυθραϊκός)

Ο Πανερυθραϊκός ήταν εξαιρετικός στην επίθεση και κατάφερε να επιβληθεί πιο εύκολα από το αναμενόμενο επί του εξαιρετικού φέτος Παπάγου, κάνοντας μάλιστα ρεκόρ παραγωγικότητας στην κατηγορία για την φετινή σεζόν και πιάνοντας κορυφή ύστερα από ένα μικρό “διάλειμμα”. Το συγκρότημα του Δημήτρη Χουχουλή σε ακόμη ένα παιχνίδι ανέδειξε πολλούς πρωταγωνιστές, με τον Αλέξανδρο Σταματογιάννη να βρίσκεται σε ακόμη μία εξαιρετική ημέρα, “σκεπάζοντας” τα καλάθια.

Για να μιλήσουμε με νούμερα ο 25χρονος PF/C πραγματοποίησε ένα ακόμη επιβλητικό double – double (13 πόντοι, 13 ριμπάουντ), ενώ γέμισε περαιτέρω την στατιστική του με πέντε ασίστ, ένα μπλοκ και ένα λάθος. Έτσι ήταν ο MVP του αγώνα με 23 μονάδες στο PIR, ενώ το τελευταίο διάστημα η απόδοσή του κυμαίνεται σε πολύ υψηλά στάνταρ, με συνέπεια να είναι ένα από τα κύρια όπλα της ομάδας του.

Προπονητής:  Ηλίας Μούτσιος (προπονητής)

Το προηγούμενο Σάββατο ο Χ. Τρικούπης πήρε ένα διπλό – χρυσάφι στην έδρα του Ερμή Σχηματαρίου απέναντι σε μία ομάδα, που είναι πολύ ποιοτική και έχει ενισχυθεί ενδεχομένως περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη κατά την διάρκεια του χειμερινού μεταγραφικού παζαριού.

Μάλιστα η ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας έδειξε τόσο καλό πρόσωπο μακριά από το Μεσολόγγι για πρώτη φορά μέσα στην σεζόν, με τον προπονητής της Ηλία Μούτσιο να έχει μεγάλο μερίδιο από αυτήν την πολύ σημαντική επιτυχία, αφού προετοίμασε άψογα την ομάδα του για μία αναμέτρηση υψηλών απαιτήσεων, την στιγμή που την καθοδήγησε πολύ σωστά και στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού, στα οποία η κατάσταση ήταν πολύ ρευστή, κάτι το το οποίο αποδείχθηκε και από το γεγονός ότι ο νικητής κρίθηκε κυριολεκτικά στο τελευταία δευτερόλεπτο, όταν και βγήκε η άμυνα πάνω στους Ζαρμακούπη και Bryant. Τέλος ο Μεσολογγίτης τεχνικός έχει βάλει την σφραγίδα του και στην πολύ καλή πορεία του Χ. Τρικούπη μέχρι τώρα, ο οποίος έχει επτά νίκες σε δεκατέσσερις αγώνες, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μία εντελώς νεανική και ανανεωμένη ομάδα.

 

PollMaker

Poll Maker