H 15η αγωνιστική της Elite League ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα με την αναμέτρηση της Ελευθερούπολης απέναντι στον Ερμή Σχηματαρίου. Σε ακόμη μία στροφή του πρωταθλήματος είχαμε τρομερά ντέρμπι και επιδόσεις που ξεχώρισαν κι έτσι το basketblog.gr θα μείνει πιστό στις συνήθειες του και επιλέξει τους δικούς του κορυφαίους της αγωνιστικής (πεντάδα και προπονητής), δίνοντας σας παράλληλα την δυνατότητα να επιλέξετε και τους δικούς σας διακριθέντες μέσω των poll που βάζουμε.

1.Λευτέρης Καραλευθέρης (ΦΕΑ)

Η ΦΕΑ πέτυχε την νίκη της χρονιάς μέχρι τώρα, καθότι έκανε μία απίστευτη ανατροπή απέναντι στον Αίαντα Ευόσμου και με αυτόν τον τρόπο εξακολουθεί να βρίσκεται πολύ δυναμικά στο παιχνίδι της παραμονής. Ο Αλέξανδρος Στεργιάκης μπορεί να ήταν αυτός που πέτυχε το μεγάλο τρίποντο προσπέρασης, ωστόσο ο Λευτέρης Καραλευθέρης ήταν ο παίκτης που αναπτέρωσε για τα καλά τις ελπίδες του συνόλου του Καρατζά (διαμόρφωσε με εύστοχο περιφερειακό σουτ το 85-86 στα 17”), την ώρα που πραγματοποίησε άλλη μία εξαιρετική εμφάνιση. Συγκεκριμένα μέτρησε 24 πόντους (8/17 σουτ), ενώ ήταν εξίσου αποτελεσματικός και σε άλλους τομείς του παιχνιδιού, αφού έδωσε έξι τελικές πάσες και έκανε τρία κλεψίματα στα 37:35 που αγωνίστηκε. Έτσι μάζεψε 22 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης και απέδειξε περίτρανα πως αυτό το διάστημα διανύει μία περίοδο απίστευτης φόρμας.

2. Jonathan Hadson (Ελευθερούπολη)

Η Ελευθερούπολη πριν από λίγη ώρα υπερασπίστηκε την έδρα της και επικράτησε επί του πάντα δυσκολοκατάβλητου Ερμή, με αποτέλεσμα να “πιάσει” κορυφή μαζί με τους Πανερυθραϊκό και Μαρούσι. Ο Δημήτρης Γράβας μπορεί να ήταν ο παίκτης, ο οποίος “κλείδωσε” το ροζ φύλλο για τους Καβαλιώτες, χάρις σε ένα προσωπικό κρεσέντο στο τελευταίο πεντάλεπτο της τέταρτης περιόδου, αλλά ο Jonathan Hadson προσέθεσε στο παλμαρέ του ακόμη μία εντυπωσιακή εμφάνιση, που αποτέλεσε συνέχεια αυτής της Κυριακής κόντρα στον Χ. Τρικούπη. Για του λόγου το αληθές ο Αμερικανός γκαρντ πήρε άψογο βαθμό και στα εκτελεστικά του και στα δημιουργικά του καθήκοντα, αφού σημείωσε 19 πόντους με τρομερά ποσοστά ευστοχίας (8/11 σουτ | 3/5 τρίποντα), ενώ μοίρασε και επτά ασίστ, με συνέπεια να είναι από τους ακρογωνιαίους λίθους στην νίκη του ΓΣΕ.

3. Γιώργος Γαρέζος (ΦΕΑ)

Ένας εκ των πρωταγωνιστών της ΦΕΑ στην μεγάλη νίκη με ανατροπή επί του Αίαντα Ευόσμου ήταν και ο Γιώργος Γαρέζος, που έδωσε πάρα πολλές λύσεις στο μπροστά μέρος του παρκέ και παράλληλα συνέβαλε και σε πολλούς άλλους τομείς του παιχνιδιού. Για την ακρίβεια ο 27χρονος SG/SF “αναστάτωσε” την άμυνα της ομάδας της Θεσσαλονίκης με το πολύ καλό του περιφερειακό σουτ, καθότι σημείωσε 20 πόντους με 5/9 τρίποντα και 1/1 δίποντο. Μάλιστα κομβικής σημασίας ήταν η προσφορά του και στο αμυντικό κομμάτι, διότι πήρε έξι ριμπάουντ και έκανε τέσσερα κλεψίματα. βάζοντας το δικό του λιθαράκι στην υποδειγματική λειτουργία των μετόπισθεν της αθηναϊκής ομάδας στο τρομερό γι’ αυτήν δεύτερο ημίχρονο.

4. Βασίλης Καραχάλιος (ΦΕΑ)

Οι περιφερειακοί της ΦΕΑ βγήκαν μπροστά στο κομβικό παιχνίδι με τον Εύοσμο, ωστόσο ο Βασίλης Καραχάλιος έπιασε σε άλλο ένα ματς της ομάδας του πολύ υψηλά στάνταρ απόδοσης, αποτελώντας την σταθερά της κοντά στο καλάθι. Συγκεκριμένα ο 25χρονος φόργουορντ δημιούργησε πολλά προβλήματα στην άμυνα του συνόλου του Ζαφειρούδη με τους 19 πόντους, που σημείωσε (7/10 σουτ | 0/2 τρίποντα), την στιγμή που έμεινε πιστός στην συνήθεια των double – double, διότι μάζεψε και 12 ριμπάουντ. Παράλληλα ήταν ανίκητος στον αέρα με τα τρία μπλοκ που έκανε, ενώ έδωσε τρεις ασίστ, έκλεψε μία μπάλα κι υπέπεσε σε ένα λάθος. Με αυτόν τον τρόπο ο άλλοτε άσος της ομάδας των Μελισσίων συγκέντρωσε 31 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης και αναδείχθηκε ως ο πολυτιμότερος παίκτης τόσο της ΦΕΑ όσο ολόκληρης της αγωνιστικής, κάτι το οποίο έχει καταφέρει πάλι.

5.Περικλής Κουρουπάκης (Χαρίλαος Τρικούπης)

Ο Χαρίλαος Τρικούπης έκλεισε ιδανικά τον πρώτο γύρο της Elite League, επικρατώντας στην έδρα του επί της τελευταίας πλην όμως ανεβασμένης και επικίνδυνης Καβάλας. Το συγκρότημα του Ηλία Μούτσιου ευτύχησε να έχει σε πολύ καλή μέρα το δίδυμο Χουχούμη – Κουρουπάκη, με τον δεύτερο να είναι ενδεχομένως ο κορυφαίος της ομάδας του. Για να γίνουμε πιο σαφείς ο 20χρονος σέντερ κυριάρχησε και στις δύο ρακέτες, κάτι το οποίο μεταφράζεται και από το γεγονός ότι σημείωσε 20 πόντους, μάζεψε οκτώ ριμπάουντ, “φιλοδώρησε” τους αντιπάλους του με δύο μπλοκ, έκανε ένα κλέψιμο και υπέπεσε σε μόλις ένα λάθος. Πάντως τα στοιχεία που αναμφίβολα προξένησαν εντύπωση είναι τα επτά επιθετικά που “κατέβασε”, αλλά και τα 11 ριμπάουντ φάουλ που κέρδισε, φθείροντας σε μεγάλο βαθμό τους αντιπάλους. Έτσι ο άλλοτε άσος του Προμηθέα είχε 24 μονάδες στο PIR, πραγματοποιώντας ακόμη μία μεστή εμφάνιση την φετινή σεζόν και συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησε την περυσινή χρονιά με την φανέλα του γειτονικού Αγρινίου.

Προπονητής: Γιώργος Σκαραφίγκας (Μαρούσι)

Το Μαρούσι ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο της Elite League στην κορυφή της βαθμολογίας, χάρις στις δύο μεγάλες νίκες του στα αθηναϊκά ντέρμπι με τον Πανερυθραϊκό και τον Τρίτωνα. Μάλιστα η επικράτηση απέναντι στο σύνολο του Δημήτρη Χουχουλή για την 15η αγωνιστική της πάλαι ποτέ Α2 είχε ξεκάθαρα προπονητική “σφραγίδα”, αφού οι “κιτρινόμαυροι” κατάφεραν να κρατήσουν μία φύσει επιθετική ομάδα μόλις στους 69 πόντους, κάτι που σημαίνει ότι η τακτική προσέγγιση του αγώνα λειτούργησε σε πολύ μεγάλο βαθμό. Βέβαια η εν γένει παρουσία του Αμαρουσίου στο πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Elite League έχει το στίγμα του κόουτς Σκαραφίγκα, αφού πρόκειται για ένα σύνολο, που μπορεί να υπηρετήσει και τον πιο αργό και τον πιο γρήγορο τέμπο παιχνιδιού, την ώρα που αξίζει να αναφέρουμε ότι ο οργανισμός των Βορείων Προαστίων έχει βγει αλώβητος από τα πιο πολλά ντέρμπι, που επίσης δείχνει πολλά για την ποιότητά και την ομοιογένειά του.

 

Poll

Poll Maker