Η 17η αγωνιστική της Elite League ολοκληρώθηκε με 1,5 μήνα καθυστέρηση έπειτα από την χθεσινή επικράτηση του Τρίτωνα επί του Κοροίβου Αμαλιάδας. Έτσι, το basketblog.gr παραμένει πιστό στις συνήθειες του και θα επιλέξει τους δικούς του κορυφαίους της αγωνιστικής, δίνοντας σας παράλληλα την δυνατότητα να επιλέξετε κι εσείς τους δικούς σας πολυτιμότερους.

1.Sten Sokk (Ελευθερούπολη)

Η Ελευθερούπολη μπορεί να τα βρήκε αρκετά σκούρα απέναντι στην ΦΕΑ, ωστόσο τελικά κατάφερε να επικρατήσει με διαφορά 14 πόντων και εξαιρετική επιθετική παραγωγικότητα. Μάλιστα το συγκρότημα του Κυριάκου Παπαδόπουλου είχε επιθετική πολυφωνία, ωστόσο την διαφορά έκανε σε ακόμη ένα παιχνίδι ο Ελληνοεσθονός γκαρντ Sten Sokk. Για την ακρίβεια ο πολύπειρος PG πραγματοποίησε ακόμη μία πολύ μεστή εμφάνιση σε σκοράρισμα και δημιουργία, καθότι μέτρησε 11 πόντους και 13 ασίστ.

Παράλληλα η συμβολή του ήταν καθοριστική και σε κλεψίματα και ριμπάουντ με τρία έκαστος, ενώ παρά τον πολύ μεγάλο αριθμό κατοχών που διαχειρίστηκε υπέπεσε μόλις σε δύο λάθη. Με αυτόν τον τρόπο συγκέντρωσε 25 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης και αναδείχθηκε κορυφαίος της αναμέτρησης, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η απόκτησή του από τους Καβαλιώτες τον χειμώνα τους έχει δώσει γενικότερα μία μεγάλη επιθετική ώθηση.

2. Zach Bryant (Ερμής Σχηματαρίου)

Ο Ερμής Σχηματαρίου απέδωσε σε ακόμη μία βραδιά θελκτικό μπάσκετ, με αποτέλεσμα να επικρατήσει με άνεση επί του Παπάγου και να κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα οκτάδας. Ένας από τους παίκτες που συνέβαλαν τα μέγιστα για να έρθει το σπουδαίο ροζ φύλλο αγώνα για το συγκρότημα του Νίκου Οικονόμου ήταν ο Zach Bryant, που ειρήσθω εν παρόδω δείχνει μία αξιοζήλευτη σταθερότητα στην απόδοσή του από την μέρα που ήρθε στην χώρα μας και αποτελεί έναν από τους κύριους πονοκεφάλους των αντίπαλων ομάδων.

Για του λόγου το αληθές στο παιχνίδι με τον Παπάγο μέτρησε 16 πόντους (6/12 σουτ | 0/3 τρίποντα), την ώρα που μοίρασε πέντε ασίστ, έκανε τρία κλεψίματα και ένα μπλοκ, πήρε δύο ριμπάουντ και υπέπεσε σε τρία σφάλματα. Με αυτόν τον τρόπο συγκέντρωσε 18 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης, ενώ απέδειξε πόσο χρήσιμος είναι και σε άλλα κομμάτια του παιχνιδιού πέραν φυσικά του σκοραρίσματος.

3. Αλέξης Κυρίτσης (Ερμής Σχηματαρίου)

Όπως γράψαμε και πιο πάνω ο Ερμής έπιασε πολύ υψηλά στάνταρ απόδοσης απέναντι στον Παπάγο και κατέγραψε 96 πόντους στο ενεργητικό του, έχοντας αρκετούς παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Ο παίκτης πάντως που ξεχώρισε σε αυτήν την άνετη νίκη των Βοιωτών ήταν ο σούπερ σκόρερ Αλέξης Κυρίτσης, ο οποίος σταμάτησε στους 37 πόντους με πολύ υψηλά ποσοστά ευστοχίας (13/21 σουτ | 2/3 τρίποντα). Βέβαια η συνεισφορά του δεν σταμάτησε μόνο στον βομβαρδισμό των καλαθιών των “Στρατηγών”, αφού για δύο ριμπάουντ έχασε το double – double (μάζεψε οκτώ), την στιγμή που έδωσε τρεις τελικές πάσες και έκανε κι ένα κλέψιμο.

Έτσι τα δύο λάθη που έκανε μοιάζουν μηδαμινά μπροστά στις προσπάθειες που πήρε και την ευρύτερη συνεισφορά του στο παιχνίδι, ενώ χάρις σε όλα τα απίστευτα που έκανε είχε 39 στο PIR, με αποτέλεσμα να αναδειχθεί ως πολυτιμότερος παίκτης της 17ης στροφής του πρωταθλήματος.

4. Μιχάλης Καμπερίδης (Τρίτων)

Ο Τρίτων χθες κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Κοροίβου Αμαλιάδας, να πετύχει την τέταρτη διαδοχική του νίκη, να ανέβει στην κορυφή της βαθμολογίας και να κάνει το 2-0 απέναντι στους Ήλειους. Το συγκρότημα του Μιχάλη Μιχελάκου πήρε σε ακόμη ένα παιχνίδι πολλά από πολλούς, αλλά αυτός που έκανε την διαφορά για την ομάδα του σε αυτήν την κομβική νίκη ήταν ο Μιχάλης Καμπερίδης. Συγκεκριμένα ο άλλοτε άσος του ΠΑΟΚ σταμάτησε στους 20 πόντους με 6/15 σουτ (3/3 τρίποντα), ενώ παράλληλα έκανε θραύση στα ριμπάουντ (16) και υπέπεσε σε τέσσερα σφάλματα.

Με αυτές του τις ομολογουμένως πολύ καλές επιδόσεις συγκέντρωσε 23 μονάδες στο ranking και ήταν ο κορυφαίος της επικράτησης του συνόλου του Μιχελάκου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή του η εμφάνιση ήταν ακόμη μία απόδειξη της τρομερής κατάστασης που διάγει το τελευταίο διάστημα.

5. Austin Lawton (Αγρίνιο)

Το Αγρίνιο κατάφερε με οδηγό την πολύ σκληρή άμυνά του να επικρατήσει στο τοπικό ντέρμπι επί του Χαριλάου Τρικούπη και να κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα παραμονής στην κατηγορία. Οι Αιτωλοακαρνάνες πάντως παρά το χαμηλό τους ενεργητικό είδαν τον Austin Lawton να κάνει πάρτι και στις δύο ρακέτες και να οδηγεί εν πολλοίς την ομάδα του σε ένα καθοριστικό ροζ φύλλο για την οικονομία του πρωταθλήματος. Σύμφωνα με την γλώσσα των αριθμών ο Αμερικανός σέντερ σταμάτησε στους 25 πόντους με τρομερά ποσοστά ευστοχίας (9/12 βολές, 8/11 δίποντα, 0/1 τρίποντα), ενώ σημαντικό είναι ότι σημείωσε ορισμένα καλάθια κομβικής σημασίας.

Επιπλέον κυριάρχησε και στην μάχη των αιθέρων με 12 ριμπάουντ, την στιγμή που έδωσε μία ασίστ, έκανε ένα μπλοκ κι υπέπεσε σε τέσσερα λάθη. Ακόμη τα εννιά κερδισμένα φάουλ είναι ενδεικτικά της τεράστιας συμβολής του, καθώς οι αντίπαλοι δεν μπορούσαν να περιορίσουν με τίποτα την δράση του. Έτσι είχε 28 μονάδες στο PIR και ήταν μακράν ο κορυφαίος παίκτης του αγώνα, ενώ αυτή η σεληνιασμένη του βραδιά προστέθηκε στο παλμαρέ των εξαιρετικών εμφανίσεων που πραγματοποιεί με τον ΑΟΑ.

Προπονητής: Γιώργος Ζαφειρούδης (Αίας Ευόσμου)

Ο Αίας Ευόσμου πραγματοποίησε ένα συγκλονιστικό πρώτο ημίχρονο απέναντι στο τότε και τώρα πρωτοπόρο Μαρούσι, με συνέπεια να φτάσει την διαφορά ακόμη και στις παρυφές των 40 πόντων. Παράλληλα οι Θεσσαλονικείς δεν πτοήθηκαν στην προσπάθεια των “κιτρινόμαυρων” να επιστρέψουν στην διεκδίκηση του αγώνα, με αποτέλεσμα να φτάσουν σε μία νίκη – χρυσάφι για την επίτευξη του στόχου της παραμονής.

Αυτό το σπουδαίο ροζ φύλλο των “ερυθρολέυκων” το πιστώνεται σε τεράστιο βαθμό ο προπονητής της ομάδας Γιώργος Ζαφειρούδης, ο οποίος προετοίμασε με άρτιο τρόπο την ομάδα του για ένα πολύ απαιτητικό παιχνίδι, ενώ με την παρουσία στον πάγκο ο Αίας έχει δείξει ένα πολύ ανταγωνιστικό πρόσωπο στην συντριπτική πλειοψηφία των αγώνων, κατακτώντας παράλληλα σπουδαίες νίκες και αποδίδοντας ωραίο μπάσκετ.

 

Poll Creator

Poll Maker