H 19η και εμβόλιμη αγωνιστική αποτελεί παρελθόν με πολλά παιχνίδια να κρίνονται ξανά στο νήμα και αρκετές επιδόσεις να είναι εξαιρετικές. Έτσι το basketblog.gr παραμένει πιστό στις συνήθειες του και επιλέγει τους δικούς του κορυφαίους της αγωνιστικής, ενώ παράλληλα σας δίνει την δυνατότητα να ψηφίσετε και εσείς τους δικούς σας πολυτιμότερους της 19ης στροφής της πάλαι ποτέ Α2.

1.Patrick Myers (Τρίτων)

Ο Τρίτων χάρις στο εξαιρετικό πρώτο μέρος και τον χαρακτήρα που έδειξε όταν το Αγρίνιο προσπαθούσε να πλησιάσει, κατάφερε να επικρατήσει επί της ομάδας της Αιτωλοακαρνανίας και να επιστρέψει στις νίκες. Βέβαια, κομβικό ρόλο σε αυτό τον ρόλο της ομάδας έπαιξε και ο Patrick Myers, ο οποίος ενδεχομένως πραγματοποίησε την καλύτερη εν Ελλάδι εμφάνισή τους και δημιούργησε πάρα πολλά προβλήματα στην άμυνα των “πορτοκαλί”.

Συγκεκριμένα ο Αμερικανός γκαρντ σταμάτησε στους 25 πόντους με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας (8/12 σουτ | 3/6 τρίποντα), την στιγμή που μέτρησε επίσης τέσσερα ριμπάουντ, δύο ασίστ, ενώ παρά το εύρος των κατοχών, που διαχειρίστηκε υπέπεσε σε μόλις ένα λάθος. Μάλιστα, συγκέντρωσε το πολύ υψηλό 26 στο σύστημα αξιολόγησης, με αποτέλεσμα να αναδειχθεί ως ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης.

2. Νίκος Καρούζος (Παπάγος)

Ο Παπάγος συνέχισε την εξαιρετική παράδοση απέναντι στην ΦΕΑ, με συνέπεια να αναρριχηθεί ακόμη περισσότερο στην βαθμολογία και να κοιτάζει όλο και ψηλότερα. Το συγκρότημα του Μιχάλη Κουρή βρέθηκε σε εξαιρετική επιθετικά μέρα για άλλη μία φορά, ενώ το κύριο χαρακτηριστικό της χθεσινής της επικράτησης ήταν η πολυφωνία.

Πάντως αυτός που ξεχώρισε έστω και λίγο στον τομέα του σκοραρίσματος ήταν ο Νίκος Καρούζος, ο οποίος αναστάτωσε την άμυνα του συνόλου του Καρατζά σε πολύ μεγάλο βαθμό, διότι σημείωσε 23 πόντους (8/15 | 4/9 τρίποντα), ενώ μοίρασε επίσης τέσσερις ασίστ, πήρε τρία ριμπάουντ, έκανε ένα σφάλμα και συνέχισε τις εξαιρετικές εμφανίσεις, που πραγματοποιεί και την φετινή σεζόν.

3. Αλέξης Κυρίτσης (Ερμής Σχηματαρίου)

Η χθεσινή ημέρα ενδεχομένως να είχε ιστορικό χαρακτήρα για τον νεοφώτιστο Ερμή Σχηματαρίου, ο οποίος επικράτησε στην έδρα του επί του Ηρακλή. Ο άνθρωπος, ο οποίος υπέγραψε αυτήν την πολύ μεγάλη νίκη της ομάδας του Νίκου Οικονόμου είναι ο Αλέξης Κυρίτσης, εξαιτίας του πολύ μεγάλου σουτ που πέτυχε στα 2” πριν την ολοκλήρωση του παιχνιδιού.

Πάντως η συνεισφορά του 40χρονου άσου δεν περιορίζεται μόνο σε αυτό το πολύ μεγάλο σουτ, διότι ήταν εξαιρετικός και στην υπόλοιπη διάρκεια του παιχνιδιού, πονοκεφαλιάζοντας σε τεράστιο βαθμό την άμυνα του Γηραιού. Για του λόγου το αληθές ο άλλοτε παίκτης του Παναθηναϊκού τελείωσε το ματς με 18 πόντους (8/17 σουτ |1/3 τρίποντα), την στιγμή που ήταν εξαιρετικά κομβικός και σε άλλους τομείς του παιχνιδιού, αφού μάζεψε έξι ριμπάουντ, έδωσε τέσσερις τελικές πάσες, έκανε δύο κλεψίματα και έκανε μία τάπα.

4. Donovan Johnson (Αμύντας)

Ο Αμύντας χθες έδινε ένα παιχνίδι ζωής ή θανάτου απέναντι στον Αίαντα Ευόσμου, διότι είχε μείνει πίσω στην βαθμολογία, ενώ θυμίζουμε ότι είχε ηττηθεί εντός έδρας από το σύνολο του Ζαφειρούδη. Τελικά το συγκρότημα του Λιόγα, χαμογέλασε στην συμπρωτεύουσα χάρις σε ένα σπουδαίο και συνάμα πολύ δύσκολο τρίποντο του Donovan Johnson, ο οποίος απέδειξε και χθες ότι έχει όλα τα εχέγγυα να ηγηθεί της ομάδας του Υμηττού στην δύσκολη προσπάθεια που καταβάλλει για την παραμονή στην Elite League.

Για την ακρίβεια ο Αμερικανοαργεντινός φόργουορντ πέρα από το νικητήριο σουτ, πέτυχε 22 πόντους (7/16 σουτ | 3/7 τρίποντα), μάζεψε 10 ριμπάουντ έδωσε δύο ασίστ και έκανε δύο μπλοκ, προσθέτοντας ακόμη ένα double – double στο παλμαρέ του και συνεχίζοντας τις τρομερές εμφανίσεις από την ημέρα που αφίχθη στην χώρα μας.

5. Παναγιώτης Βύρλας (Κόροιβος Αμαλιάδας)

Ο Κόροιβος Αμαλιάδας συνέχισε την κάτι από παραπάνω από ικανοποιητική πορεία του την φετινή σεζόν, καθότι πέρασε νικηφόρα και από την δύσκολη έδρα της Μεγαρίδας. Το σύνολο του Κώστα Δελέγκου ευτύχησε να έχει σε πολύ καλή μέρα αρκετούς παίκτες του και γι’ αυτόν τον λόγο άλλωστε έφτασε και στο διπλό, αλλά αυτός που έκανε την διαφορά ήταν ο Παναγιώτης Βύρλας. Συγκεκριμένα ο 24χρονος σέντερ επιβεβαίωσε το τρομερό φεγγάρι, στο οποίο βρίσκεται από την μεταγραφή του στον Κόροιβο και μετά, διότι ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος κάτω από τις δύο ρακέτες. Σύμφωνα με την γλώσσα των αριθμών ο πρώην άσος του Αμύντα και του Οίακα Ναυπλίου, έφτασε σε ακόμη ένα επιβλητικό double – double με 15 πόντους και 14 ριμπάουντ, την ώρα που είχε πολύτιμη συνεισφορά και στον τομέα της δημιουργίας, καθώς έδωσε και τρεις ασίστ .

Προπονητής: Κώστας Δελέγκος (Κόροιβος Αμαλίαδας)

Ο Κόροιβος Αμαλιάδας έκανε πολύ μεγάλο διπλό απέναντι στην ισχυρή στην έδρα της Μεγαρίδας, με αποτέλεσμα να εδραιωθεί για τα καλά μέσα στην πρώτη οκτάδα τη βαθμολογίας . Μάλιστα οι Ήλειοι έχουν καταφέρει να συνδυάζουν εξαιρετικά αποτελέσματα με πολύ καλό μπάσκετ, κάτι το οποίο πιστώνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στον προπονητή τους Κώστα Δελέγκο, ο οποίος παρουσιάζει εξαιρετικό έργο στους “κυανόλευκους” για ακόμη μία σεζόν.

Ακόμη ο οργανισμός της Δυτικής Ελλάδας έχει καταφέρει να πάρει ορισμένες πολύ μεγάλες νίκες ακόμη και με περιορισμένο ρόστερ, ενώ αν συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς τότε έχει όλα τα εχέγγυα να κοιτάξει και το κάτι παραπάνω πέρα από την είσοδο στα πλέι οφ, που σαφώς και δεν είναι ένα αμελητέο επίτευγμα.

Poll Maker

Poll Maker