Η 22η αγωνιστική της Elite League ολοκληρώθηκε χθες με την αναμέτρηση του Αμαρουσίου με τον Χ. Τρικούπη, επομένως το basketblog.gr θα επιλέξει τους δικούς του κορυφαίους της αγωνιστικής, μένοντας πιστό στις συνήθειες του. Παράλληλα όπως συνήθως θα σας δώσουμε την δυνατότητα να επιλέξετε κι εσείς τους δικούς σας πολυτιμότερους παίκτες και προπονητή, μέσω των poll που βάζουμε.

1.Φώτης Βασιλόπουλος (Ερμής Σχηματαρίου)

Ο Ερμής Σχηματαρίου απέδωσε τρομερό μπάσκετ στην έδρα της τελευταίας και καταδικασμένης σε υποβιβασμό Καβάλας, διότι έσπασε το φράγμα των 100 πόντων και ανέδειξε πάρα πολλούς πρωταγωνιστές. Βέβαια ο κορυφαίος όλων ήταν ο μαέστρος των Βοιωτών Φώτης Βασιλόπουλος, καθότι ο πολύπειρος PG πήρε άριστα τόσο στο σκοράρισμα όσο και στην δημιουργία. Για του λόγου το αληθές σταμάτησε στους 20 πόντους με το εξαιρετικό 6/9 τρίποντα, ενώ μερικά από τα σουτ που σημείωσε ήταν πάρα πολύ εντυπωσιακά.

Από εκεί κι έπειτα έπιασε τα γνωστά του στάνταρ στην δημιουργία, διότι έδωσε επτά ασίστ για μόλις ένα λάθος, ενώ έκανε ένα κλέψιμο και πήρε ένα ριμπάουντ. Έτσι μάζεψε 24 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης κι ήταν ο κορυφαίος για την ομάδα του, ενώ γενικότερα πραγματοποιεί τρομερές εμφανίσεις, όντας από τους κύριους λόγους της πολύ καλής πορείας του Ερμή μετά την διακοπή των Χριστουγέννων.

2. Βασίλης Σταυρακούκας (Μαρούσι)

Το Μαρούσι επικράτησε χθες επί του Χ. Τρικούπη και ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας, ωστόσο ο οργανισμός των Βορείων Προαστίων τα βρήκε δύσκολα για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα από τους αξιόμαχους Μεσολογγίτες. Βέβαια ο Βασίλης Σταυρακούκας ήταν αυτός που απλοποίησε την κατάσταση για το συγκρότημα του Γιώργου Σκαραφίγκα, καθότι ήταν πραγματικά ασταμάτητος στο μπροστά μέρος του παρκέ με 28 πόντους (12/20 σουτ | 2/3 τρίποντα).

Μάλιστα η συνεισφορά του 21χρονου γκαρντ/φόργουορντ δεν περιορίστηκε εκεί, διότι μάζεψε 11 ριμπάουντ, με αποτέλεσμα να κάνει double – double, ενώ υπέπεσε σε μόλις ένα λάθος, παρά το εύρος των προσπαθειών που πήρε. Ακόμηέδωσε μία ασίστ κι έκανε ένα κλέψιμο, την στιγμή που είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι αποτέλεσε τον ακρογωνιαίο λίθο του ξεσπάσματος της ομάδας του στην τελευταία περίοδο. Τέλος είχε 30 στο PIR και θα αναδειχθεί ως ο πολυτιμότερος παίκτης για την 22η στροφή του πρωταθλήματος.

3. Julien Lewis (Κόροιβος Αμαλιάδας)

Ο Κόροιβος Αμαλιάδας έπιασε πολύ υψηλά στάνταρ απόδοσης απέναντι στην Ελευθερούπολη, με αποτέλεσμα να πάρει μία πολύ σπουδαία νίκη για την οικονομία του πρωταθλήματος. Ένας από τους παίκτες που βγήκαν μπροστά για το σύνολο του Δελέγκου σε αυτό το κομβικό παιχνίδι ήταν ο Julien Lewis, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω αποτελεί έναν από τους πιο σταθερούς παίκτες του οργανισμού της Ηλείας και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Για την ακρίβεια στην εν λόγω αναμέτρηση κόντρα στην αναμέτρηση ο Αμερικανός άσος απέδειξε τον παραπάνω ισχυρισμό, καθότι σημείωσε 16 πόντους (6/13 σουτ | 1/3 τρίποντα), ενώ έδωσε τρεις ασίστ, έκανε έξι κλεψίματα και τέσσερα λάθη, μάζεψε τέσσερα ριμπάουντ και κέρδισε και επτά φάουλ. Έτσι η προσφορά του στο παιχνίδι ήταν τρομερά πολυεπίπεδη, κάτι το οποίο καθίσταται σαφές και από τις 14 μονάδες που μέτρησε στην αξιολόγηση.

4. Kevion Taylor (Ηρακλής)

Ο Ηρακλής πήρε μία σπουδαία νίκη απέναντι στον Παπάγο, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε κατά την διάρκεια της εβδομάδας.  Το συγκρότημα του Μπόυτσκου τα κατάφερα κυρίως χάρις στην αμυντική του προσήλωση και προσπάθεια, αλλά όταν χρειάστηκε την απαραίτητη ώθηση στην επίθεση, αυτή την βρήκε από τον συνήθη ύποπτο των τελευταίων εβδομάδων Kevion Taylor. Σύμφωνα με την γλώσσα των αριθμών ο Αμερικανός φόργουορντ ήταν ασταμάτητος στο μπροστά μέρος του παρκέ, αφού έσπασε για ακόμη μία φορά το φράγμα των 20 πόντων (σημείωσε 22).

Μάλιστα είχε ικανοποιητικά ποσοστά ευστοχίας (5/12 σουτ | 2/6 τρίποντα), την στιγμή που πραγματοποίησε ακόμη ένα double – double (μάζεψε 13 ριμπάουντ), ενώ έδωσε μία ασίστ κι υπέπεσε σε δύο λάθη. Έτσι για ακόμη μία αγωνιστική είχε πολύ υψηλό νούμερο στο σύστημα αξιολόγησης (26) και φυσικά αναδείχθηκε ο πολυτιμότερος παίκτης στην επικράτηση του Γηραιού.

5. Παναγιώτης Βύρλας (Κόροιβος Αμαλιάδας)

Όπως αναφέραμε και προηγουμένως ο Κόροιβος Αμαλιάδας πήρε πολλά από πολλούς στην πολύτιμη νίκη επί της Ελευθερούπολης και φυσικά από την λίστα των διακριθέντων δεν θα μπορούσε να λείπει ο Παναγιώτης Βύρλας, ο οποίος είναι από τους κορυφαίους παίκτες του συνόλου του Δελέγκου σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια, που έχει λάβει μέρος.

Συγκεκριμένα ο 24χρονος ψηλός έκανε μία κυριαρχική εμφάνιση απέναντι στην ομάδα, στην οποία αγωνιζόταν προ διμήνου, διότι ήταν τρομερός επιθετικά με 15 πόντους (7/10 σουτ), την ώρα που συνέβαλε και σε πολλούς άλλους τομείς του παιχνιδιού. Για την ακρίβεια μάζεψε 10 ριμπάουντ, προσθέτοντας ακόμη ένα double – double στο παλμαρέ του, ενώ έκανε δύο κλεψίματα και ένα μπλοκ για μόλις ένα σφάλμα. Με αυτόν τον τρόπο μάζεψε 24 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης και ήταν για άλλη μία φορά ο πολυτιμότερος της ομάδας του.

Προπονητής: Κώστας Δελέγκος (Κόροιβος Αμαλιάδας)

Η επικράτηση του Κοροίβου Αμαλιάδας επί της Ελευθερούπολης τ0ν κράτησε για τα καλά σε τροχιά οκτάδας, ενώ παράλληλα του δίνει το δικαίωμα να έχει βλέψεις προς τα πάνω, αφού βρίσκεται μόλις μία νίκη από την τρίτη θέση και παράλληλα έκανε το 2-0 απέναντι στους Καβαλιώτες. Οι Ήλειοι απέδωσαν εξαιρετικό μπάσκετ στο πρώτο μέρος και μάλιστα έπιασαν τους 50 πόντους, όμως για να μπορέσουν να κατακτήσουν αυτό το πολύ μεγάλο ροζ φύλλο αγώνα χρειάστηκε να είναι και πολύ σκληροί στην άμυνα.

Οι παίκτες του Κοροίβου έφεραν εις πέρας αυτήν την δύσκολη αμυντική αποστολή και κράτησαν μία φύσει επιθετική ομάδα όπως ο ΓΣΕ μόλις στους 71 πόντους, τηρώντας με τον καλύτερο τρόπο το πλάνο του Κώστα Δελέγκου. Έτσι ο νεαρός τεχνικός έχει σημαντικό μερίδιο της συγκεκριμένης μεγάλης επιτυχίας της ομάδας του, ενώ αξίζει τα εύσημα για την ευρύτερη πορεία των Πελοποννήσιων στο πρωτάθλημα, καθότι έχουν καταφέρει να συνδυάσουν ουσία κι ωραίο μπάσκετ.

 

PollMaker

Poll Maker