Η 23η αγωνιστική της Elite League ολοκληρώθηκε με την νίκη του Αμαρουσίου επί του Ηρακλή και σε ακόμη μία στροφή του πρωταθλήματος είχαμε εξαιρετικές επιδόσεις και παιχνίδια. Έτσι το basketblog.gr μένει πιστό στην προσφιλή του συνήθεια και θα επιλέξει τους κορυφαίους της αγωνιστικής, ενώ παράλληλα θα δώσει και στο κοινό την δυνατότητα να επιλέξει τους δικούς του διακριθέντες.

1.Αλεξάνδρος Στεργιάκης (ΦΕΑ) 

Η ΦΕΑ πέτυχε μία νίκη φιλί ζωής απέναντι στον Κόροιβο Αμαλιάδας, με αποτέλεσμα να μείνει ζωντανή στην υπόθεση – παραμονή. Οι νεοφώτιστοι κατάφεραν να κατακτήσουν αυτό το τεράστιο ροζ φύλλο αγώνα, χάρις και στην τεράστια εμφάνιση του αρχηγού των “κυανέρυθρων” Αλέξανδρου Στεργιάκη, του οποίου η συμβολή ήταν καθοριστική σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού. Για την ακρίβεια ο 26χρονος γκαρντ προκάλεσε πάρα πολλούς πονοκεφάλους στην άμυνα του συνόλου του Δελέγκου, αφού σταμάτησε στους 22 πόντους με ικανοποιητικά ποσοστά ευστοχίας (8/17 σουτ | 2/6 τρίποντα).

Παράλληλα μάζεψε επτά ριμπάουντ και έδωσε δύο ασίστ, ενώ ήταν συγκλονιστικός και στο πίσω μέρος του παρκέ, αφού έκανε επτά κλεψίματα, επιβεβαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο τον τίτλο του κορυφαίου στην εν λόγω στατιστική κατηγορία του πρωταθλήματος. Έτσι ο Αλέξης Καρατζάς τον άφησε για σχεδόν 40 λεπτά μέσα στο παρκέ, την στιγμή που μάζεψε 27 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης και αναδείχθηκε ο κορυφαίος παίκτης της αναμέτρησης.

2. Rolando Segu (Ψυχικό)

Το Ψυχικό μπορεί να τα βρήκε σκούρα στην Θεσσαλονίκη από τον πολύ αξιόμαχο Αίαντα Ευόσμου, αλλά κατάφερε να πάρει ένα πολύ μεγάλο διπλό στην υπόθεση – τετράδα. Το συγκρότημα του Γιώργου Ρεμεντέλα ευτύχησε να πάρει αυτό το σπουδαίο διπλό, χάρις και στην τρομερή εμφάνιση του Rolando Segu, ο οποίος επιβεβαίωσε με τον πλέον δυναμικό τρόπο το τρομερό φεγγάρι, που διάγει το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Συγκεκριμένα ο Αμερικανός γκαρντ αναστάτωσε σε πολύ μεγάλο βαθμό την άμυνα των “ερυθρολεύκων”, αφού σταμάτησε στους 20 πόντους με πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας (10/18 σουτ | 2/4 τρίποντα). Επιπλέον ο 23χρονος καλαθοσφαιριστής μάζεψε τέσσερα ριμπάουντ, έδωσε μία ασίστ και δεν υπέπεσε σε κανένα λάθος στα σχεδόν 36,5 λεπτά που έμεινε στο παρκέ. Έτσι, συγκέντρωσε 20 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης και ήταν ο δεύτερος καλύτερος παίκτης της ομάδας του σε αυτόν τον τομέα, καθότι τον προσπέρασε ελάχιστα ο Victor με 21 στο PIR.

3. Τyler Peterson (Παπάγος)

Ο Παπάγος σε ένα ματς μαραθώνιο και θρίλερ ευτύχησε να ξεπεράσει το εμπόδιο του πολύ σκληρού, για να πεθάνει Αμύντα. Το συγκρότημα του Κουρή είχε σε εκπληκτική μέρα τους Κόη και Peterson, με τον δεύτερο ειδικά να πραγματοποιεί ακόμη μία απίστευτη εμφάνιση το τελευταίο διάστημα και να παίρνει από το χέρι τους “Στρατηγούς” για άλλη μία φορά.

Σύμφωνα με την γλώσσα των αριθμών ο πρώην άσος της αλβανικής Teuta σταμάτησε στους 23 πόντους με καλά ποσοστά στα σουτ (9/18 | 1/1 τρίποντο), την στιγμή που η συνεισφορά του ήταν εξαιρετικά πολύτιμη και σε άλλους τομείς του παιχνιδιού, αφού μάζεψε επτά ριμπάουντ, έδωσε έξι ασίστ και έκανε τρία κλεψίματα σε συσκευασία μόλις ενός σφάλματος.

Ακόμη δεν πρέπει να λησμονούμε ότι ο Peterson κέρδισε το φάουλ κι ευστόχησε στις δύο καθοριστικές βολές, που έδωσαν το ροζ φύλλο αγώνα στους “κυανόλευκους”. Τέλος ενδεικτικό της πολύ μεγάλης του προσφοράς και σε αυτήν την αναμέτρηση είναι το γεγονός ότι έμεινε στο παρκέ για 39 σχεδόν λεπτά, ενώ μάζεψε 27 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης και ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης της ομάδας του.

4. Δημήτρης Μαργέλης (Ερμής Σχηματαρίου)

Ο Ερμής Σχηματαρίου έκανε περίπατο το περασμένο Σαββατοκύριακο απέναντι στο Αγρίνιο, με το συγκρότημα του Νίκου Οικονόμου να πετυχαίνει την δεύτερη εκατοστάρα του στο πρωτάθλημα και να αποδίδει εκπληκτικό μπάσκετ, έχοντας πολλούς διακριθέντες. Ένας από τους παίκτες, που έκαναν την διαφορά σε αυτήν την ευρεία επικράτηση των Βοιωτών ήταν και ο Δημήτρης Μαργέλης, που συνεχίζει τις καταπληκτικές του εμφανίσεις από την στιγμή που μεταγράφηκε στους “νεοφώτιστους”.

Συγκεκριμένα ο 24χρονος φόργουορντ προσέθεσε ακόμη ένα double – double στο παλμαρέ του, σημειώνοντας 10 πόντους και 11 ριμπάουντ. Μάλιστα αξίζει να τονιστεί ότι ήταν αλάνθαστος μέσα από την γραμμή του τριπόντου με 5/5 δίποντα, την ώρα που συνέβαλε και σε άλλους τομείς όπως οι ασίστ και τα κλεψίματα με δύο έκαστος. Τέλος είχε 21 μονάδες στο PIR, με αποτέλεσμα να αναδειχθεί ο πολυτιμότερος παίκτης της ομάδας του σε αυτόν τον τομέα μαζί με τους Νάκη και Draskovic.

5. Σταύρος Τουτζιαράκης (Ελευθερούπολη)

Η Ελευθερούπολη επικράτησε με τεράστια άνεση στο τοπικό ντέρμπι επί της Καβάλας, κάτι το οποίο βέβαια ήταν αναμενόμενο βάσει της διαφοράς δυναμικότητας των δύο ομάδων. Μάλιστα ο ΓΣΕ ήταν εξαιρετικός στο μπροστά μέρος του παρκέ και είχε πολύ μεγάλη πολυφωνία, αλλά αυτός που ξεχώρισε λίγο παραπάνω από τους υπόλοιπους ήταν ο πύργος του συγκροτήματος του Κυριάκου Παπαδόπουλου Σταύρος Τουτζιαράκης.

Για του λόγου το αληθές ο 35χρονος σέντερ ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος κάτω από τα δύο καλάθια, αφού σταμάτησε στους 20 πόντους, όντας σχεδόν άψογος στα εκτελεστικά του καθήκοντα (6/7 σουτ | 1/2 τρίποντα), την στιγμή που μάζεψε και 10 ριμπάουντ και πραγματοποίησε άλλο ένα double – double την φετινή σεζόν. Επιπλέον έδωσε τρεις ασίστ και έκανε ένα κλέψιμο για μόλις ένα λάθος, με αποτέλεσμα να συγκεντρώσει το ηχηρό 30 στο PIR και να αναδειχθεί ο πολυτιμότερος παίκτης τόσο αυτής της αναμέτρησης όσο και ολόκληρης της αγωνιστικής.

Προπονητής: Αλέξης Καρατζάς (ΦΕΑ)

Η ΦΕΑ είχε μία πολύ δύσκολη εντός έδρας αποστολή απέναντι στον Κόροιβο Αμαλιάδας, αλλά κατάφερε να πάρει μία τεράστια νίκη και να παραμείνει ζωντανή στο κυνήγι της παραμονής μέσω της διαδικασίας των play out. Οι “κυανέρυθροι” επικράτησαν επί μίας ποιοτικότερης ομάδας, αφού εμφάνισαν εξαιρετικό πρόσωπο στην άμυνα, ενώ παράλληλα βρήκαν τις λύσεις και τα ψυχικά αποθέματα όταν οι Ήλειοι έδειχναν έτοιμοι να τους ρίξουν στο καναβάτσο.

Αυτό το σπουδαίο ροζ φύλλο αγώνα που ήταν μείζονος σημασίας για την ΦΕΑ, πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό και στον προπονητή της ομάδας Αλέξη Καρατζά, που προετοίμασε άρτια την ομάδα του γι’ αυτό το πολύ απαιτητικό παιχνίδι και παράλληλα πραγματοποίησε τις κατάλληλες παρεμβάσεις κατά την διάρκεια του αγώνα, έτσι ώστε να ανατραπεί το εις βάρος της σκηνικό στο τρίτο δεκάλεπτο.

Poll Maker

Polls