Η 24η αγωνιστική της Elite League αποτελεί πλέον παρελθόν, με εξαιρετικά αποτελέσματα και αξιοσημείωτες επιδόσεις να λαμβάνουν χώρα για ακόμη μία φορά. Έτσι το basketblog.gr παραμένει πιστό στην προσφιλή του συνήθεια και θα επιλέξει του δικούς του κορυφαίους της αγωνιστικής, δίνοντάς σας παράλληλα την δυνατότητα να αποφασίσετε και εσείς τους δικούς σας διακριθέντες της 24ης στροφής του πρωταθλήματος.

1.Antwain Johnson (Καβάλα)

Η Καβάλα πέτυχε την δεύτερη της νίκη στο πρωτάθλημα απέναντι στην ΦΕΑ, με το καλάθι του Simeus Webster να είναι αυτό που έκανε την διαφορά κι έδωσε το εν λόγω ροζ φύλλο γοήτρου στους Μακεδόνες. Παρόλα αυτά ο παίκτης που τράβηξε για ακόμη μία φορά το “κουπί” στον τομέα του σκοραρίσματος ήταν ο Antwain Johnson, ο οποίος αναστάτωσε σε πολύ μεγάλο βαθμό την άμυνα του συγκροτήματος του Αλέξη Καρατζά.

Για του λόγου το αληθές ο ποιοτικός Αμερικανός σκόρερ σταμάτησε στους 22 πόντους και σούταρε με ικανοποιητικά ποσοστά ευστοχίας στα σουτ εντός πεδιάς (5/10), την στιγμή που ήταν σχεδόν αλάνθαστος από την γραμμή της φιλανθρωπίας (11/12 βολές). Η συνεισφορά του στην ομάδα του Πενταζίδη δεν περιορίστηκε εκεί, αφού πήρε τρία ριμπάουντ και έδωσε πέντε ασίστ για μόλις ένα λάθος, την στιγμή που κέρδισε και οκτώ φάουλ, ένα νούμερο που είναι ενδεικτικό της φθοράς που προκάλεσε στην άμυνα της ΦΕΑ.

2. Rolando Segu (Ψυχικό)

Το Ψυχικό βρέθηκε σε ακόμη μία εξαιρετική επιθετικά ημέρα, με αποτέλεσμα να κάμψει την αντίσταση του Ερμή Σχηματαρίου και να πιάσει ξανά κορυφή στην βαθμολογία. Ο Γιώργος Ρεμεντέλας ευτύχησε να έχει αρκετά από τα βαριά χαρτιά του σε καλή μέρα, ωστόσο αυτός που βρέθηκε για ακόμη μία φορά στην ζώνη του λυκόφωτος ήταν ο Rolando Segu. Συγκεκριμένα ο Αμερικανός άσος ήταν ασταμάτητος χθες και πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις, κάτι που άλλωστε αποδεικνύεται περίτρανα και από τα τρομερά νούμερά του.

Για του λόγου το αληθές ο 23χρονος άσος σκόραρε 19 πόντους με πάρα πολύ υψηλά ποσοστά ευστοχίας (7/9 σουτ | 2/3 τρίποντα), την ώρα που η συνεισφορά του ήταν εμφανής και σε άλλους τομείς του παρκέ. Συγκεκριμένα μάζεψε πέντε ριμπάουντ και έδωσε πέντε τελικές πάσες, ενώ παρά το γεγονός ότι διαχειρίστηκε πολύ μεγάλο όγκο κατοχών, υπέπεσε σε μόλις ένα σφάλμα. Τέλος συγκέντρωσε 25 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης, με αποτέλεσμα να αναδειχθεί για ακόμη μία φορά ως ο πολυτιμότερος παίκτης της ομάδας του.

3. Νίκος Παπαρέγκας (Ηρακλής)

O Hρακλής απέδωσε εξαιρετικό μπάσκετ απέναντι στον Χ. Τρικούπη, με συνέπεια να φτάσει σε ακόμη μία νίκη και παράλληλα να πλησιάσει σε τριψήφιο αριθμό πόντων.  Ο Παντελής Μπούτσκος είδε τα τρία βασικά του επιθετικά όπλα να πυροβολούν κατά ριπάς την άμυνα του οργανισμού της Αιτωλοακαρνανίας, αλλά ο Νίκος Παπαρέγκας ήταν ο παίκτης που έκανε την διαφορά για την ομάδα του στην εν λόγω αναμέτρηση.

Σύμφωνα με την γλώσσα των αριθμών ο ποιοτικός σκόρερ έφτασε ξανά το φράγμα των 30 πόντων την φετινή σεζόν και μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν πάρα πολύ εύστοχος. Συγκεκριμένα ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 6/9 τρίποντα και 10/15 συνολικά, ενώ μάζεψε τέσσερα ριμπάουντ, έδωσε μία ασίστ,  έκανε ένα κλέψιμο και κέρδισε έξι φάουλ χωρίς να υποπέσει σε κανένα σφάλμα. Με αυτόν τον τρόπο είχε  31 μονάδες στο PIR και αναδείχθηκε ως ο πολυτιμότερος παίκτης της νίκης της ομάδας του, ενώ έχασε για ελάχιστα το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της αγωνιστικής.

4. Donovan Johnson (Αμύντας)

Ο Αμύντας έπαιξε εξαιρετικό μπάσκετ και “υπέταξε” το πρωτοπόρο Μαρούσι στην έδρα του, με συνέπεια να μπει γερά στο κόλπο του πλεονεκτήματος έδρας στα πλέι άουτ. Oι “πορτοκαλί” είδαν αρκετούς παίκτες τους να τους προσφέρουν πολύτιμες λύσεις, αλλά ο Donovan Johnson ήταν ο  “άσος στο μανίκι” του Λεωνίδα Ζούπα, αφού διέλυσε κάθε αμυντικό πλάνο των “κιτρινόμαυρων” και ώθησε την ομάδα του σε αυτήν την πολύ υψηλή παραγωγικότητα. Σύμφωνα με την στατιστική ο Αμερικανός άσος σταμάτησε στους 32 πόντους, ωστόσο αυτό που προξένησε την μεγαλύτερη εντύπωση ήταν το ασύλληπτο ποσοστό του έξω από την περίμετρο, το οποίο άγγιξε το 90% (σούταρε με 7/8 τρίποντα και συγκεκριμένα 88%).

Ακόμη ήταν άχαστος από την γραμμή των βολών (5/5), είχε 1/3 δίποντα, την στιγμή που μάζεψε πέντε ριμπάουντ, έδωσε μία τελική πάσα και έκανε δύο κλεψίματα σε συσκευασία μόλις ενός λάθους. Έτσι συγκέντρωσε το πολύ υψηλό νούμερο των 32 μονάδων στο σύστημα αξιολόγησης και αναδείχθηκε ως ο πολυτιμότερος παίκτης της 24ης στροφής του πρωταθλήματος.

5. Σταύρος Τουτζιαράκης (Ελευθερούπολη)

Η Ελευθερούπολη ήταν εξαιρετική στην τέταρτη περίοδο και πήρε ένας πολύ μεγάλης σημασίας διπλό στην έδρα του Αγρινίου, με συνέπεια να κάνει ένα σημαντικό βήμα τετράδας και παράλληλα να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας (έστω και σε ισοβαθμία). Το συγκρότημα του Κυριάκου Παπαδόπουλου είχε πάρα πολλούς διακριθέντες σε αυτό το διπλό, αλλά αυτός που έβαλε τις βάσεις για το 160 ροζ φύλλο του ΓΣΕ μέσα στην σεζόν ήταν ο Σταύρος Τουτζιαράκης.

Για την ακρίβεια ο πολύπειρος σέντερ έκανε θραύση κάτω από τα καλάθια, ενώ ήταν ο κύριος επιθετικός πόλος της ομάδας του, αφού σταμάτησε στους 20 πόντους με πολύ υψηλά ποσοστά ευστοχίας (7/10 σουτ | 1/2 τρίποντα). Βέβαια ο άλλοτε άσος του Προμηθέα Πατρών δεν περιορίστηκε μόνο στο σκοράρισμα, αφού κυριάρχησε και στους αιθέρες με τα 18 ριμπάουντ που μάζεψε ( η ομάδα του συνολικά είχε 38 “σκουπίδια”), την στιγμή που έδωσε και τρεις ασίστ και υπέπεσε σε τρία λάθη. Με αυτόν τον τρόπο συγκέντρωσε το πολύ υψηλό 28 στο ranking και ήταν μακράν ο πολυτιμότερος παίκτης της Ελευθερούπολης στην αναμέτρηση που έλαβε χώρα στο Αγρίνιο.

Προπονητής: Λεωνίδας Ζούπας (Αμύντας)

Ο Αμύντας έκανε ό,τι ήθελε από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης απέναντι στο πρωτοπόρο Μαρούσι, με συνέπεια να κατακτήσει μία ηχηρή νίκη απέναντι στους πρωτοπόρους “κιτρινόμαυρους”. Αυτό το ροζ φύλλο αγώνα ενδεχομένως να είναι χρυσάφι στην προσπάθεια που κάνει ο οργανισμός του Υμηττού για την παραμονή, ενώ μεγάλη αξία για την ψυχολογία της ομάδας έχει και ο θριαμβευτικός τρόπος με τον οποίο ήρθε. Έτσι η σπουδαία αυτή επικράτηση πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό στον προπονητή της ομάδας στο συγκεκριμένο ματς  Λεωνίδα Ζούπα, ο οποίος καθοδήγησε εξαιρετικά τον Αμύντα σε αυτό το πολύ δύσκολο παιχνίδι, με συνέπεια να καλυφθεί επαρκώς το κενό του απόντος λόγω ίωσης Δημήτρη Λιόγα και παράλληλα να εκτελεστεί κατά γράμμα το πλάνο που είχε τεθεί.

Polls

PollMaker