H δεύτερη και μάλιστα πολύ ενδιαφέρουσα αγωνιστική της Elite League αποτελεί παρελθόν μετά την ολοκλήρωση του δραματικού αιτωλοακαρνανικού ντέρμπι μεταξύ Χαριλάου Τρικούπη κι Αγρινίου, με συνέπεια το basketblog.gr να επιλέγει για ακόμη μία φορά τους παίκτες που ξεχώρισαν σε αυτήν την δεύτερη στροφή του ανταγωνιστικού αυτού του πρωταθλήματος.

1.Νίκος Χουχούμης (Χαρίλαος Τρικούπης)

Ο Νίκος Χουχούμης αποτελεί έναν από τους καλύτερους σκόρερ στο επίπεδο της Α2 τα τελευταία χρόνια και το απέδειξε και στην χθεσινή αναμέτρηση του Χαριλάου Τρικούπη απέναντι στο Αγρίνιο. Ο 26χρονος PG και MVP της δεύτερης αγωνιστικής της Elite League ήταν ο κύριος λόγος που οι Μεσολογγίτες επικράτησαν στην χθεσινή αναμέτρηση, καθότι αποτέλεσε έναν πολύ δυσάρεστο πονοκέφαλο για την άμυνα του συνόλου του Καλαμπάκου, την στιγμή που πρέπει να αναφερθεί το πόσο πολύ clutch ήταν.

Συγκεκριμένα ο άλλοτε παίκτης των Χανιών σταμάτησε στους 28 πόντους με τρομερά ποσοστά ευστοχίας (6/10 δίποντα| 4/4 τρίποντα), ενώ μοίρασε και τέσσερις ασίστ για μόλις ένα λάθος σε 40:21 συμμετοχής. Τέλος όπως προαναφέραμε ο Χουχούμης πέρα από τις εξαιρετικές επιδόσεις τους πέτυχε μερικά πολύ κρίσιμα καλάθια όπως το τρίποντο που διαμόρφωσε το 78-77 στα 12” της κανονικής διάρκειας, αλλά και το γκολ -φάουλ στις αρχές της παράτασης που έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του (81-80) κι υποχρέωσε τον ασταμάτητο John να υποπέσει στο 5ο του φάουλ.

2. Μιχάλης Πολυτάρχου (Τρίτων)

Ο Μιχάλης Πολυτάρχου παραμένει ένας εξαιρετικός παίκτης παρά τα 39 του χρόνια, όντας μάλιστα ο κορυφαίος της ομάδας του στην πολύ δύσκολη εκτός  επικράτηση απέναντι στον Κόροιβο. Συγκεκριμένα ο έμπειρος και πολύ ποιοτικός άσος σταμάτησε στους 27 πόντους με τρομερά ποσοστά ευστοχίας (6/11 δίποντα| 5/8 τρίποντα), ενώ παρά την καταπληκτική μέρα που βρέθηκε στο σκοράρισμα, ήταν εξαιρετικός και στον τομέα της δημιουργίας, μοιράζοντας τις επτά από τις δεκαεπτά ασίστ της ομάδας του.

Όλα αυτά τα στατιστικά αποδεικνύουν το πόσο καθοριστική ήταν η συμβολή του στο μεγάλο διπλό της αθηναϊκής ομάδας στην Αμαλιάδα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πολυτάρχου αγωνίστηκε σχεδόν όλο το παιχνίδι, αφού έμεινε στο παρκέ για κάτι παραπάνω από 39 λεπτά

3. Νικ Παύλος (Ψυχικό)

Το Ψυχικό είχε ένα εύκολο απόγευμα στην Καβάλα, καθώς συνέτριψε την ομώνυμη ομάδα με 93-58. Το σύνολο του Γιώργου Ρεμεντέλα δείχνει και φέτος μια εξαιρετική ομάδα που διαθέτει αρκετούς και καλούς σουτέρ, με έναν από αυτούς να είναι ο Νικ Παύλος.

Ο 31χρονος άσος επανήλθε στην ομάδα των Βορείων Προαστίων έπειτα από μία τετραετία, με στόχο να δώσει λύσεις με το φαρμακερό του περιφερειακό σουτ, κάτι το οποίο έκανε με επιτυχία στην πόλη της Μακεδονίας. Συγκεκριμένα ο άλλοτε άσος του Κολοσσού Ρόδου πέτυχε 23 πόντους με 9/15 σουτ εντός πεδιάς (5/9 τρίποντα), με συνέπεια να αποτελέσει ένα άλυτο γρίφο για την άμυνα του νεανικού συνόλου του Πενταζίδη.

4. Γιάννης Μολφέτας (Χαρίλαος Τρικούπης)

Μετά τον Νίκο Χουχούμη κι ο Γιάννης Μολφέτας έβαλε ένα σημαντικό λιθαράκι στην επικράτηση του Χαριλάου Τρικούπη επί του Αγρινίου στην πιο δραματική αναμέτρηση της αγωνιστικής. Συγκεκριμένα ο έμπειρος άσος κι αρχηγός των Μεσολογγιτών πραγματοποίησε μία μεστή εμφάνιση, καθώς έκανε double – double με 13 πόντους και 10 ριμπάουντ (17 μονάδες στο ranking).

Ακόμη ο άλλοτε άσος του Απόλλωνα Πάτρας έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην μεγάλη ευστοχία των παικτών του Μούτσιου από μακριά, αφού μέτρησε 3/4 εύστοχα τρίποντα. Από εκεί κι έπειτα ο 30χρονος φόργουορντ πέρα από τους πόντους που πέτυχε και τα ριμπάουντ που μάζεψε, κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια στην άμυνα, καθώς ελέω της μεγάλης αθλητικότητας και δύναμής του αποτελούσε πολύ δύσκολη λεία για όποιον παίκτη επιτηρούσε.

5. Σταύρος Τουτζιαράκης (Ελευθερούπολη)

Μπορεί το εξαιρετικό 7/13 τρίποντα του Σωκράτη Ναούμη να ξεχώρισε στην άνετη επικράτηση της Ελευθερούπολης επί της ΦΕΑ, ωστόσο ο κορυφαίος πάικτη των Καβαλιωτών βάσει ranking ήταν ο “πύργος” τους Σταύρος Τουτζιαράκης. Ο 35χρονος σέντερ έκανε ένα άνετο double – double (18 πόντοι, 11 ριμπάουντ, 25 ranking), όντας ο απόλυτος κυριάρχος κάτω από τα καλάθια.

Χαρακτηριστικό είναι ότι όποτε ο έμπειρος ψηλός ήταν μέσα στο παρκέ η διαφορά είχε αυξητικές τάσεις για το σύνολο του Παπαδόπουλου, διότι απλούστατα το συγκρότημα του Καρατζά όπως και οι περισσότερες ομάδες στην κατηγορία δεν έχουν παίκτη στα κυβικά του για να τον ματσάρει.  Αυτό σημαίνει ότι ο Τουτζιαράκης πέρα από τους πόντους που πετυχαίνει και τα ριμπάουντ που μαζεύει, δημιουργεί τους κατάλληλους χώρους για τους συμπαίκτες του, αφού δεν είναι λίγες φορές που αντιμετωπίζεται μέσω double team.

Προπονητής: Ηλίας Μούτσιος (Χαρίλαος Τρικούπης)

Ο προπονητής της αγωνιστικής θα προέκυπτε από τον νικητή της συγκλονιστικής αναμέτρησης του Χαριλάου Τρικούπη με το Αγρίνιο, καθώς τόσο ο Ηλίας Μούτσιος όσο κι ο Ντίνος Καλαμπάκος έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για το συγκλονιστικό 45λεπτο που παρκολουθήσαμε, ενώ μία νίκη σε τοπικό ντέρμπι μετράει παραπάνω από ένα ροζ φύλλο αγώνα σε οποιαδήποτε άλλη αναμέτρηση. Ο τεχνικός του Μεσολογγίου τελικά θα είναι αυτός που θα πάρει τον άτυπο αυτόν τίτλο, καθώς κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα του σε μία οριακή επικράτηση, την στιγμή που πρέπει να πιστωθεί την απόφαση που πήρε στα 10” πριν την λήξη της κανονικής διάρκειας.

Σε εκείνο το σημείο με την ομάδα του να προηγείται με έναν πόντο ο κόουτς Μούτσιος ζήτησε να γίνει φάουλ στον Τσουργιάννη, αφού το Αγρίνιο είχε βρει ρυθμό στην επίθεση και είχε καλές πιθανότητες να ευστοχήσει σε πιθανό σουτ νίκης, την στιγμή ο PF των φιλοξενουμένων ήταν πιθανό να αστοχούσε τουλάχιστον στην μία βολή. Το πλάνο του Μεσολογγίτη τεχνικού δικαιώθηκε, διότι ο 21χρονος άσος του συνόλου του Καλαμπάκου έκανε 1/2, με συνέπεια η ομάδα του να έχει την τελευταία επίθεση, που όμως πέρασε ανεκμετάλλευτη. Βέβαια όπως είναι γνωστό ο Χαρίλαος Τρικούπης επικράτησε στην παράταση, με την εν λόγω απόφαση του Μούτσιου να παίζει μεγάλο ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα.

Poll Maker
Polls