H όγδοη αγωνιστική της Elite League αποτελεί πλέον παρελθόν κι όπως τις προηγούμενες αγωνιστικές ημέρες έτσι και τώρα υπήρχαν επιδόσεις που είναι αξιοσημείωτες και μάλιστα έκριναν και αποτελέσματα. Έτσι το basketblog.gr για ακόμη μία εβδομάδα επιλέγει τους δικούς του κορυφαίους της αγωνιστικής, ενώ παράλληλα σας δίνει την δυνατότητα να επιλέξετε κι εσείς μέσω των polls τους δικούς σας πολυτιμότερους παίκτες και προπονητές.

1.Νάσος Γκρέκας (Αμύντας)

Ο Νάσος Γκρέκας έχει σταθερή παρουσία στο πρωτάθλημα της Elite League τα τελευταία χρόνια και μάλιστα έχει και πάρα πολύ σταθερή παρουσία. Μάλιστα ο 26χρονος άσος βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση και φέτος, ωστόσο στην αναμέτρηση με τον Παπάγο έκανε μακράν την καλύτερη του εμφάνιση και μία από τις κορυφαίες της καριέρας του. Συγκεκριμένα ήταν ένας από τους λόγους, που ο Αμύντας πήρε αυτήν την νίκη – χρυσάφι, αφού ήταν εξαιρετικός σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του παρκέ, μετρώντας 16 πόντους (6/8 σουτ) με επτά ριμπάουντ, οκτώ ασίστ και τρία κλεψίματα.

Με αυτόν τον τρόπο ο ικανός άσος μάζεψε 30 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης και μάλιστα αναδείχθηκε ως ο πολυτιμότερος παίκτης της αγωνιστικής στην Elite League. Ακόμη την φετινή σεζόν ο Γκρέκας αποτελεί μία από τις σταθερές του Αμύντα, καθότι έχει πάρα πολύ ενεργό ρόλο στο ροτέισον των γκαρντ, καθότι αγωνίζεται για περίπου 20 λεπτά και μετρά 5,6 πόντους και 3,2 ασίστ.

2. Αντριάνο Τοπάλι (Αμύντας)

Ο Νάσος Γκρέκας μπορεί να βρέθηκε στην ζώνη του λυκόφωτος στην σπουδαία νίκη του συνόλου του Λιόγα απέναντι στον Παπάγο, ωστόσο κι ο παρτενέρ του στην backcourt της ομάδας Αντριάνο Τοπάλι, βρέθηκε σε εξαιρετική μέρα “πονοκεφαλιάζοντας” σε μεγάλο βαθμό την άμυνα των “Στρατηγών”. Σύμφωνα με την γλώσσα των αριθμών ο 28χρονος άσος έφτασε μία ανάσα από το double – double, αφού πέτυχε 16 πόντους (5/10 σουτ), μοίρασε εννιά ασίστ και μάζεψε έξι ριμπάουντ.

Μάλιστα μάζεψε 27 μονάδες στο PIR, ενώ μπορούμε να πούμε ότι ο άλλοτε παίκτης της Δάφνης Δαφνίου βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση την φετινή σεζόν, αφού “έχει πάρει” στις πλάτες του τον Αμύντα. Για να γίνουμε πιο σαφείς πετυχαίνει 11,4 πόντους, μαζεύει 4,1 ριμπάουντ και μοιράζει 7,1 ασίστ ανά βραδιά, με τα νούμερα του να αποδεικνύουν ότι διάγει μία από τις καλύτερες και πιο παραγωγικές χρονιές στην καριέρα του στην Elite League, στην οποία αγωνίζεται εδώ και πολλά χρόνια.

3. Νίκος Καμάρας (Κόροιβος Αμαλιάδας)

Ο Νίκος Καμάρας την φετινή αγωνιστική περίοδο είναι πραγματικά ασταμάτητος κι αποτελεί τον αναμφισβήτητο ηγέτη του συνόλου του Δελέγκου, που βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση την φετινή σεζόν.  Άλλωστε ο 25χρονος φόργουορντ αποτελεί τον δεύτερο σκόρερ στην κατηγορία με 21,1 πόντους, την στιγμή που είναι πολύ καλός και σε άλλες στατιστικές όπως τα ριμπάουντ (5,4) αλλά κι οι ασίστ (1,6), στοιχεία που αποδεικνύουν το πόσο πληθωρικός είναι.

Ο άλλοτε άσος του Άρη συνέχισε τις υψηλές πτήσεις και στην εύκολη επικράτηση της ομάδας του επί της ΦΕΑ, όντας μάλιστα ο πολυτιμότερος για τους Ήλειους. Συγκεκριμένα μέτρησε 22 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ ήταν πολύ αποτελεσματικός και στον τομέα της δημιουργίας με τρεις ασίστ. Όπως αντιλαμβάνεται κανείς το σύνολο του Αλέξη Καρατζά δεν μπόρεσε να περιορίσει την δράση του επιθετικά, με αποτέλεσμα ο Κώστας Δελέγκος να τον διατηρήσει στον αγωνιστικό χώρο για 34 λεπτά και να μαζέψει 25 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης.

4. Δημήτρης Γράβας (Ελευθερούπολη)

Ο Δημήτρης Γράβας αποτελεί έναν από τους καλύτερους παίκτες τα καλύτερα χρόνια στην θέση του στο επίπεδο της Elite League, με ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του να είναι το εξαιρετικό του μακρινό σουτ. Μάλιστα ο 29χρονος άσος είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες του συνόλου του Κυριάκου Παπαδόπουλου στην φετινή σεζόν, καθώς δίνει πολύτιμες λύσεις στον τομέα του σκοραρίσματος είτε από κοντά είτε από μακριά, αφού μπορεί να απειλήσει με διάφορους τρόπους τις αντίπαλες άμυνες.

Βέβαια ο άλλοτε άσος της Καρδίτσας πραγματοποίησε με διαφορά την καλύτερή του φετινή εμφάνιση στο τοπικό ντέρμπι με την Καβάλα, στο οποίο ήταν απλά κυριαρχικός και βοήθησε πάρα πολύ την ομάδα του να φύγει αλώβητη από το κλειστό της Καλαμίτσας. Σύμφωνα με την γλώσσα των αριθμών ο 29χρονος καλαθοσφαιριστής σταμάτησε στους 27 πόντους με 10/19, ενώ άξια αναφοράς είναι η συμβολή του τόσο στον τομέα των ριμπάουντ με έξι όσο και των ασίστ με τρεις. Τέλος συγκέντρωσε 25 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης, ενώ έμεινε στο παρκέ 33 λεπτά, κάτι που αποδεικνύει το πόσο πολύτιμος είναι για το ποιοτικό σύνολο του Κυριάκου Παπαδόπουλου.

5. Μάριος Δόξας (Αμύντας)

Ο Μάριος Δόξας είναι ένας πολύ υψηλού επιπέδου παίκτης τα τελευταία χρόνια, κάτι το οποίο θα ήταν ακόμη πιο εμφανές να δεν ταλαιπωρούταν από πολλούς αλλά και δύσκολους τραυματισμούς τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα ο 26χρονος σέντερ στάθηκε άτυχος και φέτος, καθώς ένας χτύπημα στο χέρι στο φιλικό με τον Πανιώνιο τον κράτησε εκτός αγωνιστικής δράσης για ένα μήνα. Πάντως ο άλλοτε παίκτης του Παγκρατίου δεν πτοήθηκε από αυτό το συμβάν κι έχει εκκινήσει πολύ δυναμικά την σεζόν, αλλάζοντας την εικόνα του Αμύντα.

Βέβαια ο Δόξας πραγματοποίησε την καλύτερη του φετινή εμφάνιση στην πολύ κρίσιμη αναμέτρηση με τον Παπάγο και μάλιστα κυριάρχησε κάτω από τα καλάθια, με συνέπεια να παίξει καθοριστικό ρόλο στην μεγάλη νίκη. Για να γίνουμε πιο σαφείς ο ποιοτικός ψηλός έμεινε στο παρκέ για 37 λεπτά και σημείωσε 25 πόντους με το εξαιρετικό 10/15 σουτ, ενώ ήταν κάτι παραπάνω από πολύ αποτελεσματικός και στην άμυνα, αφού πήρε έξι ριμπάουντ, ενώ “φιλοδώρησε” τους αντιπάλους τους με τέσσερα μπλοκ.

Προπονητής: Γιώργος Μάνταλος (Μεγαρίδα)

Η Μεγαρίδα πέτυχε την νίκη της αγωνιστικής, αφού κατάφερε να αποδράσει από μία πολύ δύσκολη έδρα όπως αυτή του Τρίτωνα και μάλιστα απέναντι σε μία ομάδα, που έχει θέσει ξεκάθαρα υψηλούς στόχους. Μάλιστα η ομάδα της Δυτικής Αττικής κατόρθωσε να πάρει το τρίτο της διαδοχικό διπλό, αφού κατάφερε να φύγει νικήτρια κι από τις έδρες του Αγρινίου και του Κοροίβου. Ακόμη το πιο χαρακτηριστικό είναι ότι οι νεοφώτιστοι πέτυχαν αυτά τα ροζ φύλλα με πανομοιότυπο τρόπο, καθότι λύγισαν τους αντιπάλους τους στα τελευταία δευτερόλεπτα η ακόμα και στον έξτρα χρόνο.

Αυτό το στοιχείο πέρα από την ποιότητα αλλά και την αμυντική αποτελεσματικότητα της ομάδας αποδεικνύει ότι έχει χτίσει έναν “ατσάλινο” χαρακτήρα που βρίσκει τον τρόπο να παίρνει τις νίκες στα πολύ κλειστά παιχνίδια. Το μεγαλύτερο μερίδιο της μέχρι στιγμής εξαιρετικής πορείας της Μεγαρίδας στο πρωτάθλημα πιστώνεται ο αρχιτέκτονας του οργανισμού Γιώργος Μάνταλος, ο οποίος βρίσκεται στον σύλλογο από την Β’ ΕΣΚΑΝΑ και με μεγάλα και σημαντικά βήματα την έχει οδηγήσει στην Elite League. Τέλος ο έμπειρος τεχνικός δείχνει να έχει μεταφέρει πλήρως την φιλοσοφία του στους παίκτες κι ελπίζει ότι το οικοδόμημα που έχτισε όχι μόνο θα παραμείνει στέρεο αλλά και θα πρωταγωνιστεί για πολύ καιρό ακόμα .

PollMaker

PollMaker