Η πρώτη αγωνιστική της αλλαγμένης Α2 και πλέον Elite League είναι παρελθόν, με τα περισσότερα παιχνίδια να έχουν τεράστιο ενδιαφέρον και μάλιστα μερικά εξ’ αυτών να κρίνονται στο τέλος. Ακόμη σε αρκετές αναμετρήσεις είδαμε πολύ υψηλές επιθετικές επιδόσεις, με την καινοτομία με τους δύο ξένους να συμβάλει προς αυτήν την κατεύθυνση. Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης στροφής του πρωταθλήματος το basketblog.gr επιλέγει τους πέντε καλύτερους παίκτες της αγωνιστικής και τον καλύτερο προονητή και σας δίνει το βήμα να επιλέξετε τον πολυτιμότερο παίκτη , από τις ομάδες που κατάφεραν να σημειώσουν την πρώτη τους νίκη στην σεζόν.

1.Ronaldo Segu (Ψυχικό)

Ο Ronaldo Segu του Ψυχικού έδειξε με το “καλησπέρα” τα διαπιστευτήριά του στην κατηγορία, επιβεβαιώνοντας τις πολύ καλές συστάσεις που τον συνόδευαν από το NCAA. O 23χρονος άσος και MVP της πρώτης αγωνιστικής διέλυσε κάθε αμυντικό πλάνο του Κοροίβου και αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που η ομάδα των Βορείων Προαστίων έφτασε τόσο ψηλά στο σκορ. 0 23χρονος άσος (1,82μ) σταμάτησε στους 26 πόντους (10/14 σουτ εντός πεδιάς| 3/5 τρίποντα), την ώρα που μοίρασε 4 ασίστ, μάζεψε 4 ριμπάουντ κι έκανε ένα κλέψιμο για μόλις ένα λάθος σε 33:21. Με αυτόν τον τρόπο συγκέντρωσε 30 μονάδες στο ranking, την ώρα που έκανε κι άλλα πράγματα που δεν καταγράφει η στατιστική, όπως τα ρήγματα που δημιουργούσε στην άμυνα του Κοροίβου, εξαιτίας του πολύ γρήγορου πρώτου βήματός του.

2. Τyler Peterson (Παπάγος)

Από την κορυφαία πεντάδα της αγωνιστικής δεν μπορούσε να απουσιάσει ο παίκτης, ο οποίος χάρις σε ένα μεγάλο του σουτ έδωσε μία τεράστια νίκη στην ομάδα του στην επιστροφή της στην Α2 μετά από το 2018. Βέβαια ο 25χρονος άσος (1,93μ) πέρα από το σουτ νίκης, ήταν εξαιρετικός καθ’ όλη την διάρκειας της αναμέτρησης απέναντι στον Αίαντα, αφού ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 22 πόντους (7/12 σουτ / 1/2 τρίποντα) σε 27:37. Παράλληλα πέρα από την δεδομένη επιθετική του έφεση ο άλλοτε άσος της αλβανικής Teuta έδειξε ότι είναι κι ένας πολύ καλός αμυντικός με τα τέσσερα ριμπάουντ και τα πέντε κλεψίματα που έκανε, επιδόσεις που συνέβαλαν και στην υψηλή  αξιολόγηση που είχε (22 μονάδες).

3. Δημήτρης Παπαδημητρίου (Πανερυθραϊκός)

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου αποτέλεσε μία ουσιαστική κίνηση ενίσχυσης για τον Πανερυθραϊκό, όταν κι αποκτήθηκε από τον Τρίτωνα το περασμένο καλοκαίρι. Ο 25χρονος άσος ήταν ένα σημαντικό κομμάτι στο παζλ του Μιχελάκου την προηγούμενη διετία, ωστόσο στον οργανισμό των Βορείων Προαστίων έχει ακόμη μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής κι ευθύνες, στις οποίες έδειξε ότι μπορεί να ανταποκριθεί. Συγκεκριμένα ο Παπαδημητρίου (2,01μ) πέτυχε 15 πόντους (6/7 σουτ| 3/4 τρίποντα), μάζεψε 5 ριμπάουντ και μοίρασε 2 ασίστ σε 20 λεπτά συμμετοχής. Έτσι ο άλλοτε άσος του Τρίτωνα, που ήταν εξαιρετικά οικονομικός  συγκέντρωσε 20 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης, με συνέπεια να είναι ο πολυτιμότερος παίκτης στην νίκη της ομάδας του επί του Ηρακλή.

4. Νίκος Καμαριανός (Μαρούσι)

To Mαρούσι απέδειξε φέτος ότι θα είναι πολύ ισχυρό, καθώς πέρασε εύκολα από την έδρα της Μεγαρίδας με 79-60, σε έναν αγώνα που ήταν πολύ επεισοδιακός, καθώς υπήρξε 40λεπτη διακοπή. Ο MVP της νίκης των ¨κιτρινόμαυρων¨ ήταν ο Νίκος Καμαριανός, ο οποίος συγκέντρωσε 23 μονάδες στο ranking, έπειτα από τους 17 πόντους που πέτυχε και τα επτά ριμπάουντ που σημείωσε. Ο 25χρονος PF ήταν μία από τις δυνατότερες κινήσεις της φετινής offeseaon, κάτι που απέδειξε με το “καλημέρα”, με τον άλλοτε άσο του ΠΑΟΚ να αναμένεται να είναι από τους κύριους επιθετικούς πόλους του συνόλου του Σκαραφίγκα.

5. Μανώλης Ματαλιωτάκης (Πανερυθραϊκός)

Ο 28χρονος ψηλός αποτέλεσε μία τεράστια μεταγραφική κίνηση για το σύνολο του Χουχουλή, καθώς εδώ και χρόνια αποτελεί έναν από τους κορυφαίους ψηλούς της κατηγορίας. Μάλιστα ο άλλοτε άσος του Ψυχικού ήταν καθοριστικότατος στην δύσκολη επικράτηση της ομάδας του επί του Ηρακλή, καθώς δημιούργησε πολλά προβλήματα στην frontline του Γηραιού, άσχετα αν αυτή ήταν λειψή. Συγκεκριμένα ο Ματαλιωτάκης σημείωσε 16 πόντους, όντας σχεδόν άχαστος (4/4 βολές, 6/6 δίποντα, 0/1 τρίποντα). Ακόμη ο έμπειρος ψηλός μάζεψε τρία ριμπάουντ, με αποτέλεσμα να συγκεντρώσει 17 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης και να είναι ο δεύτερος καλύτερος παίκτης της ομάδας του σε αυτόν τον τομέα πίσω από τον Παπαδημητρίου.

Προπονητής: Μιχάλης Κουρής (Παπάγος)

Ο Μιχάλης Κουρής μετά την περυσινή υπέρβαση που έκανε με τον Παπάγο την περυσινή σεζόν με την κατάκτηση του πρωταθλήματος του πρώτου ομίλου της Β’ Εθνικής και κατ ‘ επέκταση της ανόδου, δείχνει ικανός να οδηγήσει τους “Στρατηγούς” σε μία ακόμη πολύ καλή πορεία και στο νέο πρωτάθλημα της Α2. Συγκεκριμένα η αθηναϊκή ομάδα κατάφερε να αποδράσει από τον Εύοσμο, νικώντας τον ισχυρό Αίαντα με το οριακό 91-92. Μάλιστα οι νεοφώτιστοι έπαιξαν καταπληκτικό μπάσκετ και ήταν στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα στο σκορ, παίρνοντας μάλιστα αρκετές φορές και διψήφια προβαδίσματα. Βέβαια ο κόουτς Κουρής πέρα από τη εξαιρετική εμφάνιση της ομάδας του πιστώνεται και το εξαιρετικό play του Κόη με τον Peterson, το οποίο χάρισε αυτό το τεράστιο ροζ φύλλο στην ομάδα του.

Super Survey
SuperSurvey