Ακόμη μία αγωνιστική ολοκληρώθηκε για το πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Elite League, με πολλές επιδόσεις να ξεχωρίζουν αλλά και αρκετούς να αγώνες να έχουν τρομερό ενδιαφέρον τόσο αναφορικά με την έκβασή τους όσο και με την ποιότητα του μπάσκετ που παίχτηκε. Έτσι το basketblog.gr μένει πιστό στις συνήθειες τους και επιλέγει για ακόμη μία φορά τους καλύτερους της τέταρτης αγωνιστικής ημέρας της εν λόγω Λίγκας, ενώ σας δίνει το δικαίωμα να επιλέξετε τους δικούς σας κορυφαίους.

1.Δημήτρης Γερομιχαλός (Μεγαρίδα)

Ο Δημήτρης Γερομιχαλός (1994, 1,84μ) αποτελεί έναν έμπειρο παίκτη το επίπεδο της Elite League, καθότι έχει αγωνιστεί σε πολλές ομάδες τα τελευταία χρόνια, την ώρα που ήταν μέλος για μία διετία της Κύμης στην Basket League. Πάντως την φετινή σεζόν ο ικανός γκαρντ πραγματοποιεί σεζόν καριέρας σε αυτό το επίπεδο, αφού μετράει 22 πόντους ανά βραδιά σε αυτούς τους τέσσερις αγώνες, την ώρα που ήταν σε οργιώδη κατάσταση στο μεγάλο διπλό της Μεγαρίδας στην Αμαλιάδα.

Συγκεκριμένα ο άλλοτε άσος του Τρίτωνα σταμάτησε στους 37 πόντους με το εκπληκτικό 13/17 σουτ, την ώρα που ήταν εξαιρετικός και στους υπόλοιπους τομείς του παιχνιδιού, μετρώντας έξι ριμπάουντ, τρεις ασίστ, ένα κλέψιμο και ένα μπλοκ σε μόλις 32 λεπτά συμμετοχής. Όπως ήταν αναμενόμενο αυτή η διαστημική επίδοση του έδωσε το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της αγωνιστικής, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι είναι ο πρώτος παίκτης στο πρωτάθλημα που έφτασε ή ξεπέρασε τις 40 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης (μέτρησε 40 μονάδες στο ranking).

2. Βασίλης Σταυρακούκας (Μαρούσι)

Ο 21χρονος πρώτος σκόρερ της Elite League αποτελεί και φέτος έναν από τους καλύτερους παίκτες του πρωταθλήματος, όντας εξαιρετικός μέχρι στιγμής με την φανέλα του ιστορικού κι ισχυρού Αμαρουσίου και συνθέτοντας ένα δίδυμο πολύ υψηλής ποιότητας με τον Ορφέα Στασινό. Οι αριθμοί του μέχρι στιγμής αποδεικνύουν του λόγου το αληθές, καθότι μετράει 16,5 πόντους ανά παιχνίδι με 3,2 ριμπάουντ και 2,8 ασίστ.

Βέβαια ο διεθνής με τις Μικρές Εθνικές ομάδες πραγματοποίησε χθες την κορυφαία του φετινή εμφάνιση απέναντι στην Ελευθερούπολη, σε ένα ματς πολύ υψηλών απαιτήσεων, καθώς οι Καβαλιώτες ήταν μέχρι εκείνη την στιγμή αήττητοι. Συγκεκριμένα ο Σταυρακούκας (2001,1,94μ) σταμάτησε στους 24 πόντους, ενώ είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι τους 16 τους πέτυχε στο πρώτο μέρος, με αποτέλεσμα να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο +15 του συνόλου του Σκαραφίγκα στην ανάπαυλα.

3. Νίκος Παπαρέγκας (Ηρακλής)

Ο Νίκος Παπαρέγκας (1994, 2μ) είναι ένα από τα βαριά όπλα του Ηρακλή στην φετινή προσπάθεια, που κάνει στο πρωτάθλημα της Elite League, κάτι το οποίο απέδειξε περίτρανα και στην νικηφόρα αναμέτρηση απέναντι στον Ερμή Σχηματαρίου. Συγκεκριμένα ο 28χρονος άσος πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση απέναντι στους Βοιωτούς, καθώς σημείωσε 19 πόντους (8/16 σουτ, 3/7 τρίποντα) στα 38:18 που έμεινε στο παρκέ.

Μάλιστα ο άλλοτε άσος του Κοροίβου Αμαλιάδας είχε σημαντική συνεισφορά και σε άλλους τομείς του παιχνιδιού, καθότι είχε επτά ριμπάουντ, τρεις ασίστ και ένα κλέψιμο, την ώρα που υπέπεσε μόλις σε ένα λάθος αν και διαχειρίστηκε πολλές κατοχές και έμεινε πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα στο παρκέ. Τέλος ο χρόνος συμμετοχής του στο παρκέ δείχνει ότι ο Γιάννης Ντάγιος τον εμπιστεύεται απόλυτα, κάτι που είναι απολύτως λογικό, αφού ο 28χρονος καλαθοσφαιριστής τα τελευταία χρόνια είναι ένας από τους καλύτερους σκόρερ της κατηγορίας.

4. Μιχάλης Καμπερίδης (Τρίτων)

Ο Μιχάλης Καμπερίδης (1994, 2,06μ) είναι ξεκάθαρα από τις κορυφαίες μεταγραφές του φετινού καλοκαιριού, αφού αγωνιζόταν ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια στην Μπάσκετ Λιγκ, ενώ πέρυσι ήταν μέλος του ΠΑΟΚ. Ο 28χρονος άσος απέδειξε στην νίκη απέναντι στο Αγρίνιο πόσο πολύτιμος είναι για το σύνολο του Μιχάλη Μιχελάκου, αφού ήταν ο MVP της αθηναϊκής ομάδας στην εν λόγω αναμέτρηση.

Συγκεκριμένα ο 28χρονος καλαθοσφαιριστής έδωσε πάρα πολλές λύσεις τόσο αμυντικά όσο κι επιθετικά στους “κυανόλευκους”, καθότι μέτρησε 23 πόντους, επτά ριμπάουντ , μία ασίστ και δύο κλεψίματα σε κάτι παραπάνω από 30 λεπτά συμμετοχής. Μάλιστα συνέθεσε ένα εξαιρετικό δίδυμο με τον Milovan Draskovic, αφού αμφότεροι περιόρισαν σε ικανοποιητικό βαθμό την δράση των ψηλών του ΑΟΑ, ενώ όπως φαίνεται και από τα στατιστικά πήραν εξαιρετικό βαθμό στην επίθεση.

5. Μάνος Ματαλιωτάκης (Πανερυθραϊκός)

Ο Μάνος Ματαλιωτάκης (1994, 2,02μ) τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε έναν από τους καλύτερους ψηλούς της κατηγορίας, κάτι το οποίο επιβεβαιώνει και με τις εμφανίσεις του με την φανέλα του Πανερυθραϊκού. Συγκεκριμένα ο Δημήτρης Χουχουλής του δίνει αρκετό χρόνο συμμετοχής, με τον ίδιο τον παίκτη να το εκμεταλλεύεται στο έπακρο και να αποτελεί σημείο αναφοράς στην ρακέτα του οργανισμού των Βορείων Προαστίων.

Μάλιστα ήταν μακράν ο κορυφαίος στην άνετη τελικά επικράτηση των “ερυθρολεύκων” απέναντι στην Καβάλα, αφού έδωσε πολλά πράγματα κυρίως στην επίθεση με τους 20 πόντους, τα τέσσερα ριμπάουντ, την μία ασίστ και το ένα κλέψιμο σε 20:10 συμμετοχής. Βέβαια ένα ακόμη ενθαρρυντικό στοιχείο σε αυτήν την εξαιρετική του εμφάνιση είναι η εκπληκτική του στατιστική εικόνα, αφού είχε 7/10 σουτ με 2/2 τρίποντα, δείχνοντας ότι πέρα από την δεδομένη έφεσή του κοντά στο καλάθι μπορεί να απειλήσει συνεπώς κι από μακριά.

Προπονητής: Γιώργος Σκαραφίγκας (Μαρούσι)

Ο Γιώργος Σκαραφίγκας αποτελεί τον κορυφαίο προπονητή της αγωνιστικής, αφού καθοδήγησε την ομάδα του σε μία τεράστια επικράτηση στον ντέρμπι με την Ελευθερούπολη, που παρότι παρατάχθηκε με σημαντικότατες απουσίες (Σκουλίδας και Ξύδης) είναι πάντα μία εξαιρετικά ποιοτική ομάδα που μπορεί να επικρατήσει επί του οποιουδήποτε αντιπάλου στην κατηγορία είτε εντός είτε εκτός έδρας.

Επιπλέον ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο πέρα από την επικράτηση της ομάδας του είναι και το εξαιρετικό μπάσκετ, που έπαιξαν οι “κιτρινόμαυροι”, που όντας σε τρομερή μέρα επιθετικά ξεπέρασαν τους 100 πόντους. Βέβαια η εμφάνιση αυτή έχει ξεκάθαρα “σφραγίδα προπονητή”, καθότι την τετραετία που βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας ο κόουτς Σκαραφίγκας, το Μαρούσι παίζει στους περισσότερους αγώνες πολύ ελκυστικό μπάσκετ με γρήγορο τέμπο κι υψηλό σκορ.

Super Survey

Super Survey