H τρίτη αγωνιστική ολοκληρώθηκε χθες με το ντέρμπι του Αίαντα Ευόσμου και του Ηρακλή, με την τρίτη στροφή όπως και οι προηγούμενες να έχει πολλά κλειστά παιχνίδια αλλά και πάρα πολλές εκπληκτικές αποδόσεις. Έτσι το basketblog.gr σας παρουσιάζει τους καλύτερους αυτής της αγωνιστικής, ενώ σας δίνει και την δυνατότητα να ψηφίσετε κι εσείς τους δικούς σας κορυφαίους.

1.Jackson Dubinski (Μεγαρίδα)

Ο Jackson Dubinski έβαλε ένα τρίποντο που είχε ιστορικό χαρακτήρα στα 5” στο παιχνίδι κόντρα στον Αμύντα, καθώς υπέγραψε την πρώτη νίκη της Μεγαρίδας στην παρθενική της παρουσία στην Elite League. Βέβαια η εν γένει παρουσία του Αμερικανού άσου στο παιχνίδι της ομάδας του με το σύνολο του Λιόγα ήταν εξαιρετική, καθώς αποτέλεσε άλυτο γρίφο για την αμυντική λειτουργία των “πορτοκαλί” με τις εξαιρετικές του επιδόσεις.

Συγκεκριμένα ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών με 21 πόντους, έχοντας μάλιστα πάνω από 50% ποσοστό ευστοχίας στα σουτ εντός πεδιάς (7/12), την ώρα που μέτρησε επίσης τέσσερα ριμπάουντ, δύο ασίστ και ένα κλέψιμο.

2. Τyre Gathright (Ηρακλής)

Ο Tyre Gathright είχε καταθέσει τα διαπιστευτήριά του από την πρώτη αγωνιστική της Elite League όταν και στην ήττα του Ηρακλή απέναντι στον Πανερυθραϊκό μέτρησε 30 πόντους, με τους Θεσσαλονικείς μάλιστα να έχουν στα πόδια του μόλις μία προπόνηση. Χθες ο 25χρονος άσος ήταν κομβικός για ακόμη μία φορά για την ομάδα του και μάλιστα ήταν ο κύριος λόγος που ο Γηραιός απέδρασε από τον γειτονικό Εύοσμο.

Σύμφωνα με την γλώσσα των αριθμών ο Gathright σταμάτησε στους 31 πόντους με 11/22 σουτ σε 35 λεπτά συμμετοχής, ενώ με το σκορ στο 71-66 υπέρ του Αίαντα στο 37′ έβαλε δύο τεράστια τρίποντα και έδωσε το προβάδισμα στους “κυανόλευκους”, επομένως πέρα από πολύ ποιοτικός απέδειξε ότι είναι και clutch, καθώς μίλησε στην κρίσιμη ώρα για το σύνολο του Ντάγιου.

3. Νάσος Μπαζίνας (Αγρίνιο)

Ο Νάσος Μπαζίνας αγωνίζεται ως δανεικός στο Αγρίνιο από τον Προμηθέα Πάτρας, με στόχο να πάρει χρόνο συμμετοχής κι εικόνες σε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπως αυτό της Elite League. Πάντως ο 19χρονος άσος τραβάει αυτήν την ευκαιρία από τα μαλλιά, καθώς αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες του ΑΟΑ, την στιγμή που ήταν από τους πρωταγωνιστές στην νίκη της ομάδας της Αιτωλοακαρνανίας μέσα στο Ψυχικό.

Συγκεκριμένα μπορεί οι John και Fisher να βοήθησαν πολύ στον τομέα του σκοραρίσματος, ωστόσο κι ο φέρελπις παίκτης ήταν πολύ ουσιαστικός, “αγγίζοντας” το triple – double με 14 πόντους, 10 ασίστ και επτά ριμπάουντ. Μάλιστα οι 10 τελικές πάσες φαίνεται ότι πήρε άριστα στον τομέα της δημιουργίας, που αναμφίβολα το δυνατό του στοιχείο.

4. AJ John (Αγρίνιο)

Ο John αποτελεί έναν από τους καλύτερους παίκτες της Elite League, δείχνοντας από την αρχή της χρονιάς ότι μπορεί να πρωταγωνιστήσει. Για να γίνουμε πιο σαφείς ο 26χρονος ψηλός είναι δεύτερος σκόρερ του πρωταθλήματος και πρώτος στην οικονομία, ενώ στην τεράστια επικράτηση του Αγρινίου επί του Ψυχικού κυριάρχησε, μετρώντας ένα πολύ ηχηρό double – double με 27 πόντους και 16 ριμπάουντ σε 33 λεπτά συμμετοχής.

Οι επιδόσεις του αυτές στον αγώνα του Σαββάτου του χάρισαν το βραβείο του MVP της αγωνιστικής μαζί με τον Σταύρο Τουτζιαράκη με 31 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης, την ώρα που σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια που έχει αγωνιστεί έχει κάνει double- double κι όπως φαίνεται από τις επιδόσεις του μπορεί να οδηγήσει σε μία εξαιρετική σεζόν την ομάδα του. Τέλος το πολύ θετικό για τον ίδιο και για το Αγρίνιο είναι η μεγάλη του ταχύτητα και το πολύ καλό σουτ που έχει για την θέση του center και γι’ αυτό μπορεί κάλλιστα να παίξει με την ίδια ευκολία ως το “4”.

5.Σταύρος Τουτζιαράκης (Ελευθερούπολη)

Ο Σταύρος Τουτζιαράκης έχει εκκινήσει πολύ καλά την σεζόν, ενώ ήταν κυριαρχικός και στην αναμέτρηση με την ΦΕΑ την προηγούμενη αγωνιστική, με αποτέλεσμα να είναι ξανά στην πεντάδα της αγωνιστικής. Πάντως στην τρίτη στροφή ήταν ακόμη πιο κομβικός στην δύσκολη επικράτηση της Ελευθερούπολης απέναντι στον Παπάγο, καθώς σταμάτησε στους 28 πόντους, τα 12 ριμπάουντ και τις τρεις ασίστ, συγκεντρώνοντας 31 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης και όντας ο πολυτιμότερος παίκτης της αγωνιστικής μαζί με τον Jοhn του Αγρινίου.

Μάλιστα όπως φαίνεται ο 35χρονος άσος μπορεί να ηγηθεί σε πολλά παιχνίδια του ΓΣΕ και με την εμπειρία του και την ποιότητά του να οδηγήσει την ομάδα του στο μεγάλο της στόχο που είναι η άνοδος. Τέλος όπως έχουμε αναφέρει τα στοιχεία που διαθέτει ως παίκτης είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν, επομένως μπορεί κάλλιστα να πραγματοποιήσει κι άλλες παρόμοιες εμφανίσεις όπως αυτή απέναντι στους “Στρατηγούς”.

Προπονητής: Ντίνος Καλαμπάκος (Αγρίνιο)

Ο Ντίνος Καλαμπάκος είδε την ομάδα του να παίζει πολύ ωραίο μπάσκετ και να αποδρά με το διπλό από το Ψυχικό, ένα αποτέλεσμα που δικαιότατα θεωρείται ως η νίκη της αγωνιστικής, καθότι ο ΑΟΑ επικράτησε επί μίας ομάδας που έχει ως στόχο να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα. Γενικότερα πάντως ο 58χρονος  προπονητής πέρα από αυτήν την τεράστια επικράτηση πιστώνεται ότι οι Αιτωλοακαρνάνες έχουν ξεκινήσει πολύ καλά την σεζόν και αποδίδουν εξαιρετικό μπάσκετ.

Επίσης είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι ακόμα και στα παιχνίδια που έχουν ηττηθεί έχουν παρουσιάσει πολύ καλή εικόνα, παίζοντας ένα γρήγορο μπάσκετ που οδηγεί σε υψηλά σκορ και συνάδει πλήρως με την φιλοσοφία και τις αρχές του έμπειρου τεχνικού.

www.supersurvey.com
SuperSurvey