Μετά το πέρας της 7ης αγωνιστικής στο φετινό πρωτάθλημα της Elite League, το basketblog.gr σας παρουσιάζει τους πρώτους σκόρερ στο φετινό πρωτάθλημα της δεύτερης τη τάξει εθνικής κατηγορίας.

Συγκεκριμένα, ο Zach  Bryant από τον Ερμή Σχηματαρίου συνεχίζει να εντυπωσιάζει δίνοντας απλόχερα στο κοινό φανταστικές εμφανίσεις. Ο Αμερικανός παίκτης φυσικά παραμένει στη πρώτη θέση των σκόρερ καθώς στην αναμέτρηση του Σαββάτου με την Ελευθερούπολη σκόραρε 28 πόντους.

Στη δεύτερη θέση της λίστα επέστρεψε μετά από μία αγωνιστική ο Πέτρος Γερομίχαλος. Ο έμπειρος forward έκανε ασύλληπτη εμφάνιση στη νίκη της Μεγαρίδος κόντρα στον Αμύντα πετυχαίνοντας 35 πόντους.

Μια θέση έπεσε συγκριτικά με τη προηγούμενη αγωνιστική ο Steve Burtt. Συγκεκριμένα, στη 5η νίκη του Μίλωνα, ο Αμερικανός guard πέτυχε 22 πόντους και συνέβαλε τα μέγιστα στο ροζ φύλλο.

Σταθερά στη 4η θέση ένας ακόμη παίκτης της Μεγαρίδος ο Bradford. Ο Αμερικανός παίκτης πέτυχε 14 πόντους στη νίκη της ομάδας του.

Τέλος, στη πρώτη πεντάδα των σκόρερ επέστρεψε ο Σαράντης Μαστρογιαννόπουλος. Ο παίκτης του Ηρακλή βοήθησε την ομάδα του ώστε να αποδράσει με το διπλό από το Μεσολόγγι πετυχαίνοντας 18 πόντους.

Αναλυτικά οι πρώτοι σκόρερ μετά και το πέρας της 5ης αγωνιστικής:

1. Zach Bryant (Ερμής Σχηματαρίου-28 πόντους κόντρα στην Ελευθερούπολη) 177 πόντοι

2. Πέτρος Γερομίχαλος(ΝΕΜ-35 πόντους κόντρα στον Αμύντα) 140 πόντοι

3. Steve Burtt (Μίλωνας-22 πόντους κόντρα στον Έσπερο Λαμίας) 138 πόντοι

4. Christian Bradford (Μεγαρίδα-14 πόντους κόντρα στον Αμύντα) 122 πόντοι

5. Σαράντης Μαστρογιαννόπουλος (Ηρακλής- 18 πόντους κόντρα στον Χαρίλαο Τρικούπη) 120 πόντοι