Το Μαρούσι πέτυχε μία σπουδαία εκτός έδρας νίκη, επικρατώντας σε ένα πολύ κλειστό παιχνίδι επί της ΦΕΑ. Aπό εκεί κι έπειτα σε ένα δραματικό παιχνίδι ο Τρίτων επιβλήθηκε στο ντέρμπι της ημέρας επί του Ψυχικού, ενώ κι ο Ερμής Σχηματαρίου σε ένα ακόμη θρίλερ επικράτησε επί του Αμύντα. Ακόμη ο Χαρίλαος Τρικούπης πήρε ακόμα ένα ροζ φύλλο αγώνα επί του Παπάγου, την ώρα που και ο Κόροιβος πέτυχε το δεύτερο διαδοχικό του διπλό στην Θεσσαλονίκη απέναντι στον Αίαντα. Τέλος εύκολες νίκες σημείωσαν Μεγαρίδα και Πανερυθραϊκός απέναντι σε Καβάλα κι Αγρίνιο αντίστοιχα.

 

ΦΕΑ – Μαρούσι 66-67: Πήραν το θρίλερ της Φιλαδέλφειας οι Μαρουσιώτες

Σε ένα ματς με έντονες διακυμάνσεις και με πολλές ανατροπές το Μαρούσι κατάφερε να περάσει νικηφόρα από την Νέα Φιλαδέλφεια, ανατρέποντας διαφορά 14 πόντων. Οι γηπεδούχοι παρά το γεγονός ότι ήταν κατώτεροι στο δεύτερο μέρος, είχαν την ευκαιρία να πάρουν το πρώτο τους ροζ φύλλο στην κατηγορία, ωστόσο δεν τα κατάφεραν, καθότι το floater του Στεργιάκη δεν βρήκε στόχο. Έτσι οι “κιτρινόμαυροι” φιγουράρουν για ακόμη μία αγωνιστική στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας με ρεκόρ 4-1, ενώ οι γηπεδούχοι παρέμειναν χωρίς ροζ φύλλο αγώνα σε πέντε παιχνίδια.

Για τους νικητές πρώτος σκόρερ και συνάμα clutch ήταν ο Βασίλης Σταυρακούκας με 20 πόντους, πέντε ριμπάουντ και πέντε κλεψίματα, με τον Ορφέα Στασινό να τον συνεπικουρεί με 18 πόντους, έξι ριμπάουντ και πέντε ασίστ. Στην αντίπερα όχθη κορυφαίος ήταν ο Καραλευθέρης με 19 πόντους και 10 ριμπάουντ, με τους Κοντό και Στεργιάκη να είναι επίσης διψήφιοι με 11 και 10 πόντους αντίστοιχα.

Οι φιλοξενούμενοι εκκίνησαν καλύτερα την αναμέτρηση κι επιβάλλοντας τον ρυθμό τους πήραν ένα μικρό πλεονέκτημα (5-8). Από εκεί κι έπειτα το σκηνικό διαφοροποιήθηκε αρκετά, αφού οι παίκτες του Καρατζά ανέβασαν στροφές σε άμυνα κι επίθεση κι απάντησε με ένα σερί 8-0 για το 13-8. Μάλιστα οι γηπεδούχοι εξακολουθούσαν να παίζουν στους ίδιους ρυθμούς και αποσπάστηκαν ακόμη και με οκτώ πόντους (24-16), αλλά ένα μίνι black out στα τελευταία λεπτά του δεκαλέπτου έδωσε το δικαίωμα στην ομάδα του Σκαραφίγκα να μειώσει στους τέσσερις (24-20).

H ΦΕΑ ήταν αφηνιασμένη και βρήκε δέκα αναπάντητους πόντους στα πρώτα δύο λεπτά της δεύτερης περιόδου, με συνέπεια να πάρει προβάδισμα 14 πόντων (34-20) για πρώτη φορά στον αγώνα και παράλληλα να προβληματίσει σε μεγάλο βαθμό τους “κιτρινόμαυρους”. Το Μαρούσι δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια έπειτα από το ξέσπασμα των νεοφώτιστων, αφού βρήκε δύο εύστοχα σουτ από την περίμετρο και μείωσε σε διάστημα δύο κατοχών στους οκτώ πόντους (34-26). Βέβαια οι γηπεδούχοι με την ώθηση του κοινού τους όχι μόνο άντεξαν στην μικρή αντεπίθεση του Αμαρουσίου, αλλά πήραν εκ νέου διψήφια απόσταση (41-28). Στην συνέχεια οι γηπεδούχοι έφτασαν πάλι στο +14 (46-32), ωστόσο ο οργανισμός των Βορείων Προαστίων με πρωταγωνιστή τον Στασινό έκανε ένα σερί 9-0 και ολοκλήρωσε το ημίχρονο όντας μόλις στο -5(46-41).

Η ΦΕΑ διατηρούσε με νύχια και με δόντια τα ηνία του αγώνα (50-46), αλλά στα επόμενα πέντε περίπου λεπτά οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν ένα σερί 11-0 και ξέφυγαν με επτά πόντους (50-57), με την ΦΕΑ να πλησιάζει (54-57). Oι δύο “μονομάχοι” έδιναν τεράστιο βάρος στην άμυνα και στην συνέχεια, με τους Μαρουσιώτες να ευνοούνται από αυτήν την εξέλιξη και να είναι στο +6 (58-64). Στην συνέχεια όμως οι φιλοξενούμενοι ήταν άστοχοι στις βολές κι είχαν κακές επιλογές στην επίθεση, με συνέπεια το σύνολο του Καρατζά να ισοφαρίζει (65-65).

Mετά από εκατέρωθεν άστοχες επιθέσεις ο Σταυρακούκας με δίποντο στα 47” έδωσε το πάνω χέρι στην ομάδα του, με τον Καραλευθέρη να ευστοχεί σε 1/2 βολές στα 32”. Ο 21χρονος γκαρντ των φιλοξενούμενων αυτήν την φορά δεν βρήκε στόχο κι έτσι η ΦΕΑ είχε την ευκαιρία να πάρει την παρθενική της νίκη στο εν λόγω πρωτάθλημα, αλλά δεν τα κατάφερε, καθότι το floater του Στεργιάκη βρήκε σίδερο.

Οι δύο ομάδες ήταν πολύ άστοχες (24/71 – 22/62), με τους νικητές να είναι ελαφρώς καλύτεροι στις περισσότερες από τις υπόλοιπες κατηγορίες. Συγκεκριμένα μπορεί να υστέρησαν στα ριμπάουντ (42-40), όμως ήταν ανώτεροι στον τομέα της δημιουργίας (16-12) αλλά και των σφαλμάτων (17-13).

Τρίτων – Ψυχικό 77-75: Απέφυγαν την αυτοκτονία και πήραν με δραματικό τρόπο το ντέρμπι οι γηπεδούχοι

Σε μία αναμέτρηση που ήταν repeat των περυσινών τελικών ανόδου, ο Τρίτων βρέθηκε στο +20 (56-36) στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου, ωστόσο το Ψυχικό, αν κι η αναμέτρηση έδειχνε χαμένη βρήκε τις λύσεις κι ισοφάρισε ξανά στα 12” (74-74). Ο Προίσκος με τρίποντο έγραψε το 77-74 στα 4”, αλλά το επτάψυχο Ψυχικό κέρδισε τρεις βολές με τον Παπανικολάου στα 2”. Ο έμπειρος άσος έβαλε 1/3 ( η τρίτη χάθηκε επίτηδες), με συνέπεια οι γηπεδούχοι να πανηγυρίσουν την πέμπτη τους νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια κι οι φιλοξενούμενοι να υποχωρούν στο 3-2, καθώς έφτασαν στην πηγή και τελικά δεν ήπιαν νερό.

Το παιχνίδι στο ξεκίνημά του είχε τον χαρακτήρα ντέρμπι, αφού οι δύο ομάδες συμβάδιζαν συνεχώς στο σκορ. Βέβαια ο Τρίτων ήταν αυτός που είχε το πάνω χέρι έστω και οριακά (18-16), με την συνέχεια για τους παίκτες του Μιχελάκου να είναι εκπληκτική. Συγκεκριμένα οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν σε άμυνα κι επίθεση και με αυτόν τον τρόπο έτρεξαν ένα επιμέρους 26-12, το οποίο μετέτρεψε το εύθραυστο 18-16 στο θυελλώδες 44-28.

Οι πρωτοπόροι της βαθμολογίας συνέχισαν στο πολύ υψηλό τέμπο και λίγο αργότερα ξέφυγαν με 20 πόντους (56-36), όμως σε εκείνο το σημείο τα πάντα άλλαξαν. Αρχικά οι “σκίουροι” έτρεξαν ένα σερί 12-0, ρίχνοντας έτσι το τεράστιο προβάδισμα των γηπεδούχων στους οκτώ (56-48). Βέβαια 0 Τρίτων δεν έχασε την γη κάτω από τα πόδια του και κατάφερε να μπει στην τελική ευθεία του αγώνα με” προίκα” 12 πόντων (62-50).

Μάλιστα οι γηπεδούχοι διατηρούσαν το πλεονέκτημά τους σε υψηλά επίπεδα (67-54), για να έρθει ένα νέο ηχηρό 15-0 από το Ψυχικό, το οποίο πέρασε μπροστά στο 36′ (67-69). Παρά το γεγονός ότι το momentum έλεγε ξεκάθαρα Ψυχικό, οι “κυανόλευκοι” προσπέρασαν (72-69), ενώ ισοφαρίστηκαν τόσο σε 72-72 όσο και σε 74-74 έπειτα από πολύ δύσκολο καλάθι του Segu στα 12”.  Στην συνέχεια οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν αρχικά την άμυνα, όμως ο Προίσκος μετά την επαναφορά έβαλε ένα τρομερής δυσκολίας τρίποντο κι έγραψε το 77-74 στα 4”. Το σύνολο του Ρεμεντέλα επιτέθηκε από την γραμμή των 8μ και είδε τον Παπανικολάου να κερδίζει, χάρις στην εμπειρία του τρεις βολές, ύστερα από παράβαση του Πολυτάρχου. Ο 37χρονος ψηλός αστόχησε στην πρώτη κι εν συνεχεία έχασε επίτηδες την τρίτη, με τους γηπεδούχους να παίρνουν το ριμπάουντ και μαζί την νίκη.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Πολυτάρχου με 16 πόντους και επτά ασίστ, με τους Τσάμη και Καμπερίδη να είναι επίσης εκπληκτικοί σε άμυνα κι επίθεση με 15 πόντους έκαστος και με έξι και επτά σκουπίδια αντίστοιχα. Από την πλευρά των ηττημένων ξεχώρισε ο τρομερός Segu με 30 πόντους (10/16 σουτ), έξι ριμπάουντ και τρεις τελικές πάσες, ενώ κι ο νεαποκτηθείς Victor άφησε καλές εντυπώσεις με 14 πόντους.

Ο οργανισμός των Βορείων Προαστίων είχε κατάτι καλύτερα ποσοστά ευστοχίας (30/68 – 26/57), την στιγμή που υπερτέρησαν ελάχιστα και στον τομέα των ριμπάουντ (31-32). Παρόλα αυτά είδαν τους γηπεδούχους να είναι πολύ ανώτεροι στο ratio ασίστ/λαθών (20/12 -12/15), με αυτό το στοιχείο να φαίνεται πως καθόρισε τον τελικό νικητή στο απίστευτο αθηναϊκό ντέρμπι.

Πανερυθραϊκός – Αγρίνιο 88-67: Υπόθεση ενός δεκαλέπτου για τους γηπεδούχους

Ο Πανερυθραϊκός πάτησε το πόδι στο γκάζι μετά το αρχικό 3-7 των φιλοξενουμένων και με ένα επιμέρους 29-7, ολοκλήρωσε την πρώτη περίοδο με το σκορ στο 32-14. Αυτή η διαφορά ήταν αρκετή για τους γηπεδούχους, καθώς όχι μόνο την συντήρησαν με ευκολία αλλά την διεύρυναν ακόμη περισσότερο στην συνέχεια, με αποτέλεσμα να επικρατήσουν με μεγάλη άνεση απέναντι στο Αγρίνιο, που είχε ξανά τον Γιάννη Νικολαΐδη στα “πιτς”. Με αυτόν τον τρόπο οι παίκτες του Χουχουλή ανέβηκαν στο 4-1, παίρνοντας το δεύτερο διαδοχικό ροζ φύλλο αγώνα, την ώρα που οι Αιτωλοακαρνάνες γνώρισαν την δεύτερη σερί ήττα και έπεσαν στο 2-3.

Το Αγρίνιο έκανε ένα σερί 7-0 και κατάφερε να πάρει πλεονέκτημα τεσσάρων πόντων (3-7), με την συνέχεια όμως να μην είναι αυτή που ήθελε. Αρχικά οι “ερυθρόλευκοι” απάντησαν με ένα σερί 12-0 για το 15-7, την ώρα που στην συνέχεια πήραν διψήφιο προβάδισμα (21-8), το οποίο μάλιστα διεύρυναν μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου (32-14). Μάλιστα παρά την άνεση που έδινε στους γηπεδούχους αυτή η τεράστια απόσταση, εκείνοι δεν σταματούσαν να κυριαρχούν και είχαν πάντα διαφορές 20 κι άνω πόντων, την ώρα που πήγαν στην ανάπαυλα με το υπέρ τους +23 (58-35). Με τα πάντα να έχουν κριθεί το συγκρότημα του Χουχουλή έκανε διαχείριση, όμως έφτασε να έχει και προβαδίσματα κοντά στους 30 πόντους (85-57). Στο τελευταίο πεντάλεπτο, το σύνολο του Καλαμπάκου έβγαλε σφυγμό και περιόρισε τη έκταση της ήττας στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Κωστόπουλος με 24 πόντους, με τους Παπαδημητρίου, Σταματογιάννη, Μωραΐτη και Αρνόκουρο να είναι επίσης διψήφιοι με 12, 11, 10 και 10 πόντους αντίστοιχα. Για τους Αγρινιώτες ακόμη μία πληθωρική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Νάσος Μπαζίνας με 18 πόντους, επτά ριμπάουντ κι έξι ασίστ, την στιγμή που πήρε επιθετικά βοήθειες από τον Μπαρδάκα, που σημείωσε 14 πόντους.

Οι νικητές βρήκαν τις λύσεις στην ζώνη των φιλοξενούμενων, σουτάροντας με 12/29 τρίποντα, την ώρα που οι “πράσινοι” έμειναν για δεύτερο σερί παιχνίδι πολύ χαμηλά στον συγκεκριμένο τομέα (3/22). Ακόμη η υπεροπλία των γηπεδούχων στα ριμπάουντ ήταν επίσης εμφανής (46-31), ενώ την διαφορά επίσης έκανε κι η αναλογία ασίστ/ λαθών (27/16-16/12).

Χαρίλαος Τρικούπης – Παπάγος 73-66: Το δεύτερο ημίχρονο έκανε την διαφορά για τους Αιτωλοακαρνάνες

Μετά το πρώτο ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι έκαναν μία εξαιρετική τρίτη περίοδο (31-16), με συνέπεια να μετατρέψουν το 32-35 της ανάπαυλας σε 63-51 και  τελικά να επικρατήσουν, χωρίς να απειληθούν ποτέ ουσιαστικά από το 30′ κι ύστερα. Έτσι οι Μεσολογγίτες πέτυχαν την τρίτη του εντός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα να ανέβουν στο 3-2 και να πιάσουν τους σημερινούς τους αντιπάλους, που έμειναν πολύ χαμηλά επιθετικά για τα στάνταρ που είχαν θέσει στους προηγούμενους αγώνες.

Η αναμέτρηση είχε αναγνωριστικό χαρακτήρα στο πρώτο δεκάλεπτο, με τους “δύο” μονομάχους να είναι κοντά στο σκορ και τον Τρικούπη τελικά να έχει ένα ισχνό προβάδισμα (19-16). Σε αντίθεση με τα προηγούμενα ματς, στα οποία το σύνολο του Κουρή ήταν εκπληκτικό στην επίθεση, αυτήν την φορά βρήκε τις λύσεις μέσω της άμυνας, καθότι κράτησε τους παίκτες του Μούτσιου μόλις στους 13 πόντους. Με αυτόν τον τρόπο ήλεγξαν πλήρως τον ρυθμό του αγώνα και πήγαν στην ανάπαυλα με το υπέρ τους 32-35.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους το Μεσολόγγι ήταν αποφασισμένο να διατηρήσει αλώβητη την έδρα του, κάτι που ήταν εμφανές από την εικόνα του σε άμυνα κι επίθεση. Συγκεκριμένα οι Αιτωλοακαρνάνες ήταν ταυτόχρονο πολύ αποτελεσματικοί στο μπροστά αλλά στο πίσω μέρος του παρκέ, με συνέπεια να τρέξουν ένα επιμέρους 31-16 και να ξεφύγουν με 12 πόντους (63-51).

Η διαφορά παρέμενε σε υψηλά επίπεδα για τους Μεσολογγίτες, καθότι είχαν προβάδισμα 15 πόντων (70-55) στο 34′. Όπως ήταν αναμενόμενο το σύνολο του Μούτσιου χαλάρωσε σε κάποιο βαθμό κι είδε την αρμάδα του Κουρή να τρέχει ένα σερί 9-0 και να μειώνει στους έξι (70-64) με τρία λεπτά να απομένουν για την λήξη του αγώνα. Σε εκείνο το σημείο της αναμέτρησης η άμυνα των γηπεδούχων “μάσαγε” σίδερα και δεν έδωσε περαιτέρω δικαιώματα στους αντιπάλους του, με συνέπεια να καθαρίσουν οριστικά κι αμετάκλητα την νίκη.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές σε ακόμη ένα ματς ήταν ο Νίκος Χουχούμης με 23 πόντους, αλλά την διαφορά την έκανε η κυριαρχική παρουσία του Περικλή Κουρουπάκη κάτω από τα καλάθια, με τον 20χρονο σέντερ να σημειώνει 20 πόντους και να μαζεύει 11 ριμπάουντ. Στην αντίπερα όχθη ο Στέφανος Σολωμός έδειξε ξανά πως πάρα την ηλικία του παραμένει ένας πολύ ποιοτικός παίκτης, αφού σταμάτησε στου 18 πόντους, την ώρα που γεμάτη στατιστική είχε κι ο Peterson με 15 πόντους, επτά ριμπάουντ και πέντε ασίστ.

Πάντως αν ρίξουμε μία ματιά στην στατιστική τότε θα δούμε ότι η νίκη των γηπεδούχων είναι παράδοξη βάσει των αριθμών, αφού οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο εύστοχοι (27/70 – 25/55), κυριάρχησαν στους αιθέρες (34-44 ριμπάουντ), ενώ ήταν καλύτεροι και στον τομέα της δημιουργίας (12-17 ασίστ). Παρόλα αυτά οι Μεσολογγίτες υπέπεσαν σε πολύ λιγότερα λάθη (8-20), με την υπεροχή αυτή να τους δίνει το ροζ φύλλο αγώνα, όπως φάνηκε κι εκ του αποτελέσματος.

Αίας Ευόσμου – Κόροιβος Αμαλιάδας 71-75: Τεράστιο διπλό για τους Ήλειους

Σε έναν πάρα πολύ κλειστό αγώνα στο μεγαλύτερο μέρος του, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που βρήκαν τις λύσεις στο τελευταίο και καθοριστικό δίλεπτο του αγώνα, με αποτέλεσμα να πανηγυρίσουν ένα τεράστιας σημασίας διπλό στην Θεσσαλονίκη. Το σύνολο του Δελέγκου με αυτό το ροζ φύλλο αγώνα ανέβηκε στο 2-3, την ώρα που οι ανταγωνιστικοί σε ακόμη ένα παιχνίδι γηπεδούχοι έπεσαν στο 1-4 και δεν εξαργύρωσαν το μεγάλο διπλό στον Υμηττό.

Ο Κόροιβος εκκίνησε φουριόζος σε ακόμη μία αναμέτρηση, αφού πήρε διψήφιο προβάδισμα με το “καλησπέρα” (8-20). Παρόλα αυτά η απάντηση των γηπεδούχων ήταν κάτι παραπάνω από άμεση, αφού ισορρόπησαν πλήρως τον αγώνα και μείωσαν στους δύο πόντους (22-24). Ορμόμενοι από το σπουδαίο τους comeback οι γηπεδούχοι ήταν εμφανώς ανώτεροι στην συνέχεια και με οδηγό την εύρυθμη επιθετική τους λειτουργία πήγαν στην ανάπαυλα με πλεονέκτημα πέντε πόντων (46-41).

Η διακοπή των 15 λεπτών φάνηκε πως έκοψε τον ρυθμό των γηπεδούχων στην επίθεση, αφού πέτυχαν μόλις 10 πόντους στην τρίτη περίοδο κι έδωσαν το δικαίωμα στους παίκτες του Δελέγκου να μειώσουν στους δύο (56-54). Οι Θεσσαλονικείς ξέφυγαν με επτά πόντους (61-54), όμως ο Κόροιβος μάζεψε γρήγορα τα κομμάτια του και ισοφάρισε σε 63-63 μετά από καλάθι του Καμάρα. Μάλιστα λίγο αργότερα πήραν τα ηνία του αγώνα μετά από πάρα πολύ ώρα (65-68), όμως ο Αίας πέρασε μπροστά με τρίποντο και εύστοχη βολή από τεχνική ποινή του Jefferson.

Παρά το γεγονός ότι οι Πελοποννήσιοι, είχαν μόλις οκτώ παίκτες στην διάθεσή τους, πήραν μαξιλαράκι τεσσάρων πόντων (69-73), με τον Jefferson όμως να κρατά ζωντανή την ομάδα του (71-73). Την τελευταία λέξη, ωστόσο την είπε ο Βένος Μαστόρος που όπως και στην Ερυθραία έτσι και τώρα πέτυχε ένα τεράστιο καλάθι στα 12” (71-75), που “έκοψε τα πόδια της αντίπαλης ομάδας”. Το σύνολο του Χατζούλη δεν βρήκε σκορ κι έτσι οι “κυανόλευκοι” απέδρασαν με ένα τεράστιο διπλό.

Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Lewis – Καμάρας με 16 πόντους έκαστος, με τους Mitrovic και Νοέα να δίνουν επίσης πολλές λύσεις με 14 και 11 πόντους αντίστοιχα. Στην αντίπερα όχθη διακρίθηκε ο Jean – Marie με 12 πόντους και εννιά ριμπάουντ, με τους Ναούμη και Πετράκη να προσπαθούν επίσης με 12 και 10 πόντους αντίστοιχα.

Οι νικητές είχαν καλύτερα ποσοστά ευστοχίας από τους γηπεδούχους (28/69 -29/64), ωστόσο ήταν ελαφρώς χειρότεροι στον τομέα των ριμπάουντ (40-34), κάτι που εν μέρει δικαιολογείται, αφού υπάρχουν ελλείψεις στην γραμμή των ψηλών. Τέλος ισορροπημένα ήταν τα πράγματα στην αναλογία ασίστ/λαθών (13/12 -10/8).

Ερμής Σχηματαρίου – Αμύντας 68-64: Κράτησαν αλώβητη την έδρα τους οι Βοιωτοί

Ο Ερμής Σχηματαρίου ήταν αυτός που χαμογέλασε στο ντέρμπι με τον Αμύντα, καθώς βρήκε περισσότερες λύσεις όταν η μπάλα έκαιγε. Στον αντίποδα οι “πορτοκαλί” γνώρισαν ακόμη μία ήττα σε ένα πολύ κλειστό παιχνίδι, ενώ είχαν μεγάλη ευκαιρία να φύγουν με το διπλό στις αποσκευές τους, ωστόσο το σουτ του Γκάτζο στα 5” δεν βρήκε στόχο. Έτσι οι Βοιωτοί συνεχίζουν να βρίσκονται στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας με ρεκόρ 3-2, την στιγμή που το σύνολο του Λιόγα παρέμεινε χωρίς νίκη, κάτι που σίγουρα δεν είναι ενδεικτικό της ανταγωνιστικότητάς του σε όλες τις μέχρι στιγμής αναμετρήσεις που έχει δώσει.

Ο Ερμής μπήκε πιο αποφασιστικά στον αγώνα και με οδηγό την επιθετική του λειτουργία πήρε ένα ισχνό πλεονέκτημα με την λήξη της πρώτης περιόδου (22-18). Στην συνέχεια ο Αμύντας ήταν πολύ πιο αποτελεσματικός στην άμυνα, αφού κράτησε τους γηπεδούχους στους 14 πόντους, με συνέπεια να πάει στα αποδυτήρια προηγούμενος με βραχεία κεφαλή (36-38).

Στην τρίτη περίοδο δεν άλλαξε κάτι δραματικά με το παιχνίδι να εξακολουθεί να έχει τον χαρακτήρα ντέρμπι και τους δύο “μονομάχους” να εναλλάσσονται συνέχεια στο προβάδισμα και την αθηναϊκή ομάδα να βρίσκεται μπροστά στο  σκορ (56-58). Από εκείνο το σημείο μετά οι άμυνες ανέλαβαν δράση κι οι δύο ομάδες σκόραραν με “αίμα”, ενώ το συγκρότημα του Οικονόμου ήταν οριακά στην πρωτοπορία στο 35′ (61-60).

Λίγο πιο μετά οι γηπεδούχοι πήραν πλεονέκτημα πέντε πόντων (65-60), εκμεταλλευόμενοι το πρωτοφανές επιθετικό black out των “πορτοκαλί”. Ο Κυρίτσης μάλιστα με βολές διατήρησε αυτό το μαξιλαράκι ασφαλείας στο 38′ (66-62), με τον Τοπάλι να κρατά ζωντανή την ομάδα του με καλάθι στα 31” (66-64). Στην επόμενη επίθεση ο Ερμής δεν βρήκε σκορ, με τον Αμύντα να έχει την ευκαιρία να φύγει με το διπλό, ωστόσο δεν τα κατάφερε, αφού ο Γκάτζο αστόχησε στο τρίποντο νίκης.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο συνήθης ύποπτος Κυρίτσης με 26 πόντους, με τον Kaufmanis να είναι ο έτερος διψήφιος των Βοιωτών με 11 πόντους και πέντε ριμπάουντ. Στην αντίπερα όχθη το δίδυμο Μιχάλογλου – Καλογερία είχε πολύ θετική παρουσία (15 πόντους, έξι ριμπάουντ και 14 πόντους, εννιά ριμπάουντ), ενώ κι ο Σιούντρης έδωσε λύσεις στο σκοράρισμα με τους 13 πόντους που σημείωσε.

Οι νικητές σούταραν λίγο καλύτερα (22/55-24/63), ενώ κέρδισαν και την μάχη των αιθέρων με 37-33 ριμπάουντ. Παρόλα αυτά η αρμάδα του Οικονόμου χώλαινε πολύ στην αναλογία ασίστ/λαθών (10/17 – 21/14), χωρίς όμως η εμφανής κατωτερότητα σε αυτήν την στατιστική κατηγορία να της στοιχίζει.

Μεγαρίδα – Καβάλα 86-62: Έκαναν το καθήκον τους οι Αθηναίοι

Η Μεγαρίδα μπήκε με την ταμπέλα του φαβορί στον αγώνα και το απέδειξε από το ξεκίνημα, επικρατώντας πολύ εύκολα επί της αδύναμης Καβάλας με 86-62. Αυτό το ροζ φύλλο αγώνα ήταν το τρίτο διαδοχικό για το σύνολο του Μάνταλου, το οποίο ανέβηκε στο 3-2, ενώ άφησε την μακεδονική ομάδα χωρίς νίκη ύστερα από πέντε αγώνες.

Μετά το αναγνωριστικό ξεκίνημα οι γηπεδούχοι άρχιζαν να ανεβάζουν στροφές και για αρχή έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο με μία απόσταση της τάξης των εννιά πόντων (23-14), ενώ με ακόμη καλύτερη επιθετικά εμφάνιση στην συνέχεια (28-18 το επιμέρους στο δεύτερο δεκάλεπτο), ξέφυγαν με 19 πόντους στην ανάπαυλα (51-32). Μάλιστα η αθηναϊκή ομάδα συνέχισε στους υψηλούς ρυθμούς και αποσπάστηκε ακόμη περισσότερο (74-49), ενώ στην τελική ευθεία του αγώνα έριξε φυσιολογικά ρυθμούς και δεν αύξησε περαιτέρω την υπέρ της διαφορά.

Για τους νικητές την διαφορά έκανε η τριπλέτα Ζαρκαδούλα – Σωτηράκη και Καψαλού, με 11, 11 και 10 πόντους αντίστοιχα, ενώ κανένας άλλος παίκτης δεν ήταν διψήφιος. Στον αντίποδα για το σύνολο του Πενταζίδη πάλεψαν οι Τσέλλος και Πεχλιβανίδης με 17 και 12 πόντους αντίστοιχα.

Οι νικητές ήταν εμφανώς ανώτεροι παντού, αφού σούταραν καλύτερα (30/70 -23/61). Βέβαια τα στοιχεία που ξεχώρισαν στην άνετη επικράτηση των γηπεδούχων ήταν η κυριαρχία τους στα ριμπάουντ (43-27), αλλά κι οι 25 ασίστ που μοίρασαν για 17 λάθη. Τέλος η Καβάλα δεν μπορούσε να ζητήσει κάτι καλύτερο από το παιχνίδι, καθώς πέρα από την αστοχία της και την κατά κράτος ήττα στα ριμπάουντ, είχε μόλις εννιά ασίστ για 21 σφάλματα.

Τα αποτελέσματα:

Σάββατο 5/11

ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ-Μαρούσι 66-67

Χαρίλαος Τρικούπης-Παπάγου 73-66

Τρίτων-Ψυχικό 77-75

Πανερυθραϊκός-Αγρίνιο 88-67

Μεγαρίδα-Καβάλα 86-62

Αίας Ευόσμου-Κόροιβος Αμαλιάδας 71-75

Ερμής Σχηματαρίου-Αμύντας 68-64

Κυριακή 6/11

15:00 Ελευθερούπολη-Ηρακλής ΚΑΕ 2022

Αναλυτικά τα φύλλα αγώνος:

ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ-Μαρούσι 66-67

Διαιτητές: Στρέμπας-Σπυρόπουλος-Τζίμης (Παπαδόπουλος Στ.)

Δεκάλεπτα: 24-20, 46-41, 54-57, 66-67

ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ (Καρατζάς): Σγουρός 5 (1), Βαφειάδης 3 (1), Στεργιάκης 10, Κοντός 11 (1), Ζήρος 8 (2), Λίτσος 3 (1), Ματσίρας, Καραχάλιος 5, Δεϊμέζης 2, Καραλευθέρης 19 (2).

Μαρούσι (Σκαραφίγκας): Σταυρακούκας 20 (2), Στασινός 18 (3), Θεοδώρου 4, Ξύδας 8 (1), Μαργέλης 2, Καμαριανός 10 (1), Παπαγεωργόπουλος, Μιχαλούτσος 5 (1), Ζορμπάς.

Ερμής Σχηματαρίου-Αμύντας 68-64

Διαιτητές: Μάνος-Τηγάνης-Δολγύρας (Δεσάρτης)

Δεκάλεπτα: 22-18, 36-38, 56-58, 68-64

Ερμής Σχηματαρίου (Οικονόμου): Παππάς 3, Γουάιλι 7 (1), Καουφμάνις 11 (1), Ζαρμακούπης 7, Πάππος 2, Καλημέρης 2, Μέξης, Φιλοξενίδης 8 (2), Μητσιμπόνας, Τάταρης 2, Κυρίτσης 26.

Αμύντας (Λιόγας): Τοπάλλι 4, Σιούντρης 13 (1), Γκρέκας 2, Βαρδιάνος, Κουκουνιάς 5, Γιούση 2, Γκάτζο 6, Καλδής 3 (1), Μιχάλογλου 15, Καλογερίας 14.

Αίας Ευόσμου-Κόροιβος Αμαλιάδας 71-75

Διαιτητές: Ξενικάκης-Ταρενίδης Κ.-Παπαγερίδης (Παραλυκίδης)

Δεκάλεπτα: 22-24, 46-41, 56-54, 71-75

Αίας Ευόσμου (Χατζούλης): Ζαν-Μαρί 12, Τζέφερσον 9, Αναστασόπουλος, Παπαδόπουλος 9, Ναούμης 12 (1), Πετράκης 10 (2), Πετανίδης 4, Κωνσταντινίδης 7 (1), Καλογιαννίδης 4 (1), Καραγιαννίδης 4.

Κόροιβος (Δελέγκος): Λιούις 16 (1), Νοέας 11 (1), Καμάρας 16, Καραΐσκος 6, Ιατρίδης 7, Μαστόρος 5, Ρουμελιώτης, Μίτροβιτς 14 (1).

Μεγαρίδα-Καβάλα 86-62

Διαιτητές: Ζιώγας-Σκανδαλάκης-Κούλης Χ. (Τηγάνης)

Δεκάλεπτα: 23-14, 51-32, 74-49, 86-62

Μεγαρίδα (Μάνταλος): Παλαιοχωρίτης 8 (2), Γκατζιάς 2, Παπαγιάννης 7, Αγγελόπουλος 8 (1), Γερομιχαλός 5, Καψαλός 10 (2), Ντουμπίνσκι 8 (2), Σωτηράκης 11, Καλλινικίδης 8, Χάσα 8, Μουρτζούκος, Ζαρκαδούλας 11 (2).

Καβάλα (Πενταζίδης): Γουίτλι 9 (1), Μπόζης 8, Καραγιάννης, Απαζίδης 2, Ευαγγελίδης, Πρίφτης 2, Πεχλιβανίδης 12 (1), Ταχυρίδης 12, Αλμπάνης, Τσέλλος 17 (3).

Πανερυθραϊκός-Αγρίνιο 88-67

Διαιτητές: Δαρλαμήτσος-Χριστινάκης-Ασλανίδης (Μωϋσιάδης)

Δεκάλεπτα: 32-14, 58-35, 75-51, 88-67

Πανερυθραϊκός (Χουχουλής): Καλλιανιώτης 3 (1), Παπαδημητρίου 12 (3), Κωστόπουλος 24 (4), Μωραΐτης 10 (2), Καμπουρίδης 2, Μερμίγκης 7, Αρνόκουρος 10, Οικονομόπουλος 4, Σταματογιάννης 11 (1), Ματαλιωτάκης, Ευστρατίου 5 (1).

Αγρίνιο (Καλαμπάκος): Άβελον 11 (1), Ντουζίδης 2, Καφέζας 8, Τσούκας 6 (2), Τσουργιάννης, Κυριλής 6, Φίσερ 2, Θ. Μπαζίνας 18, Μπαρδάκας 14.

Τρίτων-Ψυχικό 77-75

Διαιτητές: Τσολάκος-Σκαλτσής-Μαρτινάκος (Ντάβαρης)

Δεκάλεπτα: 18-16, 44-28, 62-50, 77-75

Τρίτων (Μιχελάκος): Μάιερς, Κουφόπουλος 13 (1), Ζαραϊδώνης 3 (1), Πολυτάρχου 16 (3), Τσουργιάννης 4, Προίσκος 3 (1), Καμπερίδης 15 (1), Ντράσκοβιτς 8, Τσάμης 15 (1).

Ψυχικό (Ρεμεντέλας): Βίκτορ 14 (1), Γοργόνης 2, Σεγκού 30 (3), Παπανικολάου 12 (1), Αμβράζης, Μαλέλης 2, Παύλος 3 (1), Αθανασούλας 12 (3).

Χαρίλαος Τρικούπης-Παπάγου 73-66

Διαιτητές: Τσιμπούρης-Μαρινάκης-Λογοθέτης (Πατσαντζόπουλος)

Δεκάλεπτα: 19-16, 32-35, 63-51, 73-66

Χαρίλαος Τρικούπης (Μούτσιος): Χουχούμης 23 (2), Δημητρακόπουλος 7, Μανιάς, Γουίτφιλντ 5 (1), Τόλα 2, Ερμείδης 7 (2), Μολφέτας 11 (2), Κουρουπάκης 18, Καραγεωργίου.

Παπάγου (Κουρής): Γιοβάνης, Γεωργοπαπαδάκος 4 (1), Σανδραμάνης, Κόης 4, Καρούζος 5 (1), Μαράκης 2, Σολωμός 18, Μπέλη 7, Καρακώστας 5 (1), Μπαλός 6, Πίτερσον 15.

Επόμενη αγωνιστική (6η, 12-13/11)

Αμύντας-Ελευθερούπολη

Μαρούσι-Παπάγου

Ηρακλής ΚΑΕ 2022-ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ

Τρίτων-Χαρίλαος Τρικούπης

Ψυχικό-Πανερυθραϊκός

Αγρίνιο-Μεγαρίδα

Καβάλα-Αίας Ευόσμου

Κόροιβος Αμαλιάδας-Ερμής Σχηματαρίου