Ο Ερμής Σχηματαρίου δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο. Σκοπός του συλλόγου είναι να προσφέρει με οποιονδήποτε τρόπο προς τον συνάνθρωπο.

Στο πλαίσιο λοιπόν αυτό, διοργανώνει φιλανθρώπικο αγώνα στις 18 Δεκεμβρίου με ορισμένους αθλητές της ΕΣΚΑΣΕ. Τα έσοδα του αγώνα θα διατεθούν στο σύλλογο «Φλόγα – Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια». 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομάδας:

Ο Ερμής Σχηματαρίου, ανέκαθεν φρόντιζε να είναι κοινωνικά ενεργός και να συνεισφέρει με οποιονδήποτε τρόπο μπορεί προς τους συνανθρώπους μας . Στο πλαίσιο αυτό, το καμάρι της Βοιωτίας ανακοινώνει τη διεξαγωγή φιλικού αγώνα με επίλεκτους αθλητές ΕΣΚΑΣΕ υπό την αιγίδα του Δήμου Τανάγρας. Η φιλική αναμέτρηση θα διεξαχθεί στις 18 Δεκεμβρίου στο γήπεδό μας (ώρα 17:00) και τα έσοδα θα διατεθούν στο σύλλογο «Φλόγα – Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια». Στόχος μας, να παρέχουμε την καλύτερη ιατρική, ψυχολογική και κοινωνική φροντίδα στα παιδιά και τις οικογένειές τους. Ενωμένοι, εντός και εκτός παρκέ για το καλύτερο δυνατό στην κοινωνία μας. Ένα μεγάλο ευχαριστω στην ΕΣΚΑΣΕ για την πολύτιμη βοηθεια για την πραγματοποίηση αυτού του φιλικού και φυσικά σε ολους τους επίλεκτους αθλητες που θα λαβουν μέρος σε έναν αγώνα γιορτη για ιερό σκοπό».