Ολοένα και καλύτερο πρόσωπο δείχνει παιχνίδι με παιχνίδι ο Αίολος Αγυιάς, ο οποίος έπειτα από τις ήττες από το Αγρίνιο και με το Μεσολόγγι έδειξε εξαιρετική εικόνα αμυντικά και κατάφερε να πάρει την νίκη με 69-62 απέναντι στο ισχυρό σύνολο του Κοροίβου Αμαλιάδας.Αχαιοί έβαλαν της βάσης της επικράτησής τους στο δεύτερο δεκάλεπτο όταν και μετέτρεψαν το 15-12 σε 36-21, ενώ τα πιο ευχάριστα νέα αφορούν την επιστροφή στην δράση για τους Πλώτα και Λυμπέρη αλλά και την χρησιμοποίηση των νεαρών παικτών στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

Αναλυτικά η ενημέρωση του Αιόλου Αγυιάς:

Ο Αίολος Αγυιάς είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει σχήματα και συστήματα σε ένα πολύ δυνατό φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας απέναντι στον Κόροιβο στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο της Παναγίας Αλεξιώτισσας.

Η ομάδα του Ανδρέα Παπαδημητρίου επικράτησε με σκορ 69-62, με το πατρινό συγκρότημα να βγάζει αρκετούς αυτοματισμούς στην επίθεση, αποδίδοντας όμορφο μπάσκετ.

Να σημειωθεί οτι στα τελευταία 4′ έπαιξαν και οι μικροί του Αίολου Αγυιάς, ενώ επανήλθε και ο Δημήτρης Λυμπέρης μετά τον τραυματισμό του. Το πρόσωπο του φιλικού, όμως, ήταν αναμφίβολα ο Νίκος Πλώτας, ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του στο χέρι κι έδειξε ότι θα αποτελέσει βασικό “όπλο” του Αίολου Αγυιάς τη φετινή σεζόν σε αυτήν τη νέα συνεργασία που “γεννήθηκε” με τον Προμηθέα.

Πλέον, η μόνη απουσία είναι εκείνη του Ηλία Χριστόπουλου λόγω προσωπικού προβλήματος.

“Ηταν ένα πολύ δυνατό φιλικό που μας έδωσε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε πράγματα και να δούμε που βρισκόμαστε”, δήλωσε ο προπονητής του Αίολου Αγυιάς, Ανδρέας Παπαδημητρίου, ο οποίος έδειξε ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του στην άμυνα και από ωραίους συνδυασμούς που βγήκαν στην επίθεση.

Διαιτητές: Μακρόπουλος-Τσακαλογιάννης. Τα 10λεπτα: 15-12, 36-21 (ημ.), 52-43, 69-62.

ΑΙΟΛΟΣ ΑΓΥΙΑΣ (Ανδρέας Παπαδημητρίου): Χατζόπουλος 10 (6ριμπ., 7ασ.), Πλώτας 9 (2ριμπ., 2ασ.), Βαλαής 3, Γιαννικόπουλος 2, Μπαλής 2, Θανόπουλος 3, Παπαφωτίου 17 (3/5τρ., 3ριμπ.), Λαγογιάννης, Αναγνωστόπουλος, Γκάτζιος 7 (3ριμπ.), Δ. Λυμπέρης 3, Νιφόρας 6 (8ριμπ.), Γοργότσης 7 (4ριμπ.).