O Φώτης Γεωργαλάς (2001, 2,04μ) αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα project του ελληνικού μπάσκετ, όντας ένας σέντερ με ιδιαίτερη έφεση στο επιθετικό κομμάτι. Για την ακρίβεια ο 22χρονος άσος διαθέτει πολύ καλά τελειώματα, κάνοντας ιδιαίτερα χαρούμενους τους συμπαίκτες του που τον “ταΐζουν”, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι έχει την ευχέρεια να απειλήσει και από μέση απόσταση, ένα χαρακτηριστικό που είναι πολύ σημαντικό για κάποιον καλαθοσφαιριστή που αγωνίζεται ως “5”.

Ο φέρελπις αθλητής την φετινή σεζόν είχε ενεργό ρόλο στο πρωτάθλημα της Elite League με την φανέλα της Μεγαρίδας και μάλιστα κατάφερε την φετινή αγωνιστική περίοδο να δείξει αρκετά ψήγματα του ταλέντου του με την φανέλα της ΝΕΜ. Για του λόγου το αληθές ο Γεωργαλάς ολοκλήρωσε την περασμένη αγωνιστική περίοδο με 6,6 πόντους και 3,8 ριμπάουντ, την ώρα που σούταρε με το πολύ ικανοποιητικό 59% από το δίποντο.

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο ποιοτικός σέντερ έχει προϋπηρεσία και στην Basket League με την φανέλα του Ηρακλή, ενώ οφείλουμε να τονίσουμε ότι έχει καταγράψει και ευρωπαϊκές συμμετοχές με τον Γηραιό. Πέρα από τις αρκετές εμπειρίες που έχει αποκτήσει σε συλλογικό επίπεδο, ο άλλοτε πλέον παίκτης της Μεγαρίδας (αποχώρησε και επισήμως από την ΝΕΜ πριν από λίγες μέρες) είναι και διεθνής με τις Μικρές Εθνικές Ομάδες, στις οποίες έχει επιδείξει μία πολύ αξιοπρόσεκτη πορεία.

Η δεδομένη ποιότητά του αλλά και η πληθώρα παραστάσεων για την ηλικία του έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον ομάδας της BNΧΤ League (βελγολλανδικό πρωτάθλημα) ( ΒΑL), η οποία σκέφτεται πολύ σοβαρά την περίπτωσή του. Τέλος οι εξελίξεις αναφορικά με τον νέο σταθμό της καριέρας του Γεωργαλά δεν αποκλείεται να είναι άμεσες, την ώρα που και ορισμένες ομάδες της Elite League τον έχουν στα ραντάρ τους.