O Eρμής Σχηματαρίου χθες μπορεί να έκανε τα εύκολα – δύσκολα, όμως τελικά επικράτησε επί του Αίαντα Ευόσμου και “ξεκίνησε με το δεξί” το 2023. Οι Βοιωτοί είχαν πρώτο σκόρερ τον αειθαλή Αλέξη Κυρίτση με 24 πόντους, ενώ εξαιρετικός ήταν και ο πολύ ταλαντούχος Bryant με 18 πόντους. Το σύνολο του Οικονόμου είδε αυτούς τους δύο πολύ ποιοτικούς παίκτες να βρίσκονται σε δαιμονιώδη κατάσταση, ωστόσο πάρα πολλές λύσεις έδωσε και ο Φώτης Βασιλόπουλος, ο οποίος χθες πραγματοποίησε ένα ονειρικό ντεμπούτο, με την φανέλα των “κυανολεύκων”, καθότι “άγγιξε” το double – double με 11 πόντους, 9 ασίστ και παράλληλα είχε πέντε ριμπάουντ και τέσσερα λάθη σε περίπου τριάντα λεπτά συμμετοχής.

Μάλιστα ο 36χρονος PG είχε πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας (4/9 σουτ | 3/6 τρίποντα), ωστόσο η τεράστια συνεισφορά του αφορούσε κυρίως τον τομέα της δημιουργίας με το πολύ υψηλό νούμερο των εννιά τελικών πασών, που αντιστοιχούσε στο 60% των ασίστ που μοίρασε ο Ερμής Σχηματαρίου κατά την διάρκεια της χθεσινής αναμέτρησης. Η χθεσινή εμφάνιση λοιπόν είναι ένας προάγγελος για το τι μπορεί να προσφέρει ο άλλοτε παίκτης της ΑΕΚ στον Ερμή, αφού αποτελεί έναν εξαιρετικό δημιουργό, ενώ έχει και σημαντική έφεση στο τρίποντο (πάνω από 40% ποσοστά καριέρας), που είναι ένας συνδυασμός χαρακτηριστικών, ο οποίος δεν συναντάται συχνά στους playmaker.

Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Βασιλόπουλος βρίσκεται μόλις λίγες εβδομάδες στο δυναμικό των Βοιωτών, επομένως είναι εύκολα αντιληπτό ότι έχει την δυνατότητα και τα εχέγγυα να ανεβάσει ακόμη περισσότερο στροφές όταν αποκτήσει ακόμη καλύτερη χημεία με τους συμπαίκτες του, τους οποίους μπορεί κάλλιστα να τους αξιοποιήσει και να τους προσφέρει εύκολους πόντους. Ακόμη η προσθήκη του στην ομάδα δημιουργεί μία εξαιρετική περιφερειακή τριάδα μαζί με τους Bryant και Κυρίτση, που αλληλοσυμπληρώνεται και ενδεχομένως αποτελεί μία από τις καλύτερες τριπλέτες του πρωταθλήματος, κάτι που σημαίνει ότι οι αντίπαλες άμυνες θα έχουν δύσκολο έργο στην προσπάθεια, που θα καταβάλουν, για να την περιορίσουν.

Επιπλέον η χθεσινή παρουσία του ικανού γκαρντ είχε σημειολογικό ενδιαφέρον και για τον ίδιο, αφού επέστρεψε στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία έπειτα από απουσία ενός χρόνου, στον οποίο αγωνίστηκε στον Εθνικό και μάλιστα ήταν ο αναμφισβήτητος ηγέτης των Πειραιωτών και η κύρια αιτία που κατάφεραν πέρυσι να “σώσουν την παρτίδα” την ύστατη στιγμή. Τέλος τελευταία του ομάδα στην κατηγορία ήταν ο Χαρίλαος Τρικούπης, με τον οποίο είχε εξαιρετική παρουσία (16,2 πόντους, 7,4 ασίστ) ,ενώ αν επαναλάβει και φέτος αυτές τις απίστευτες εμφανίσεις τότε μοιάζει δεδομένο ότι ο Ερμής θα ξεμπλέξει από πολύ νωρίς από τα σενάρια παραμονής και θα κοιτάξει ακόμη και προς την πρώτη οκτάδα του βαθμολογικού πίνακα.