To Ψυχικό επιβεβαίωσε πλήρως την ανοδική του πορεία τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς κατάφερε να περάσει νικηφόρα από την έδρα του Ερμή, που μέχρι τον εν λόγω αγώνα δεν είχε γνωρίσει κάποιο ανεπιτυχές αποτέλεσμα εντός των τειχών. Το σύνολο του Γιώργου Ρεμεντέλα πέτυχε αυτό το σπουδαίο διπλό, χάρις στην εξαιρετική του επίθεση, που άλλωστε αποτελεί και το κύριο όπλο των “σκιούρων”. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι “κυανοκίτρινοι” είχαν απίστευτο πλουραλισμό, καθότι πέντε παίκτες “έσπασαν το φράγμα των 10 πόντων” (Victor 13, Segu 14, Παύλος 13, Παπανικολάου 16, Μαλέλης 16).

Παρόλα αυτά το στοιχείο που έκανε πραγματικά την διαφορά και εντυπωσίασε όποιον το πρόσεξε ήταν οι 14 ασίστ του Γιάννη Αθανασούλα, καθώς πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο νούμερο ειδικά για έναν παίκτη που δεν αγωνίζεται ως PG, αλλά ως SF. Μάλιστα ο 35χρονος άσος βοήθησε και στον τομέα του σκοραρίσματος με έξι πόντους, την ώρα που πρέπει να αναφερθεί ότι ο έμπειρος καλαθοσφαιριστής έδωσε παραπάνω τελικές πάσες από ότι όλοι οι υπόλοιποι συμπαίκτες του μαζί (μοίρασαν 11 και συνολικά όλη ομάδα του Ψυχικού 25).

Πάντως ο άλλοτε παίκτης του Πανιωνίου έχει γενικότερα μεγάλη έφεση στην δημιουργία όλα τα χρόνια που αγωνίζεται στο επίπεδο της Elite League, αλλά η φετινή σεζόν είναι η κορυφαία για αυτόν στον εν λόγω τομέα, καθώς μέχρι στιγμής μοιράζει 6,1 ασίστ ανά βραδιά, όντας ο πρώτος πασέρ της ομάδας του, που ούτως η άλλως είναι ένα σύνολο με πολλούς τέτοιους καλαθοσφαιριστές. Βέβαια ο ρόλος του Αθανασούλα δεν περιορίζεται εκεί, αφού αποτελεί έναν πολύ ικανό σκόρερ, αλλά και ένα πολύτιμο “εργαλείο” που μπορεί να συμβάλει στην άμυνα (στο πρόσφατο παιχνίδι με το Σχηματάρι είχε αναλάβει σε αρκετές κατοχές τον υπ’ αριθμόν ένα κίνδυνο των Βοιωτών Αλέξη Κυρίτση).

Σύμφωνα με την στατιστική του πρωταθλήματος ο ποιοτικός καλαθοσφαιριστής είναι από τους τοπ σκόρερ της ομάδας του, μετρώντας 11,3 πόντους ανά βραδιά με 44,5% στο δίποντο και 34,5% στο  τρίποντο. Άλλωστε ο 35χρονος SF διαθέτει ένα πλούσιο επιθετικό ρεπερτόριο, στο οποίο μπορεί να απειλήσει με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, με αποτέλεσμα να είναι πολύ απρόβλεπτος. Συγκεκριμένα ο Αθανασούλας έχει την ευχέρεια να απειλεί τόσο με πρόσωπο όσο και με πλάτη στο καλάθι, την στιγμή που είναι και ένας πολύ συνεπής ως ικανός σουτέρ, που μπορεί να “σκοτώσει” τις αντίπαλες ομάδες, ειδικά αν του δοθούν ανοικτά spot up shoot. Τέλος όλα αυτά αποδεικνύουν ότι ο ποιοτικός καλαθοσφαιριστής είναι ένας από τους κύριους επιθετικούς πόλους της ΑΕΨ, επομένως σε όσο καλύτερη κατάσταση βρίσκεται ο ίδιος τόσο πιο παραγωγική θα είναι η ομάδα του.