Ο Χαρίλαος Τρικούπης το περασμένο Σάββατο έδινε ένα πολύ καθοριστικό παιχνίδι απέναντι στην Μεγαρίδα, το οποίο κατάφερε να κερδίσει και μάλιστα το έκανε αποδίδοντας εξαιρετικό μπάσκετ. Ο Ηλίας Μούτσιος ευτύχησε να δει πολλούς παίκτες του να κάνουν το step up και να πραγματοποιούν τρομερή εμφάνιση και από αυτήν την λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει ο αρχηγός και συνάμα πιο έμπειρος παίκτης της ομάδας Γιάννης Μολφέτας, ο οποίος κατέθεσε όλη την ποιότητά του στο παρκέ και παράλληλα ανέδειξε τα στοιχεία της ηγετικής του προσωπικότητας.

Αρχικά ο 30χρονος φόργουορντ, έβγαλε απνευστί την κρίσιμη αναμέτρηση απέναντι στην ΝΕΜ , αφού έμεινε στο παρκέ για παραπάνω από 38 λεπτά, κάτι το οποίο είναι πάρα πολύ δύσκολο στους σύγχρονο μπάσκετ. Βέβαια ο παίκτης του οργανισμού της Αιτωλοακαρνανίας δεν πτοήθηκε από τον τεράστιο χρόνο συμμετοχής και πραγματοποίησε ενδεχομένως την κορυφαία του εμφάνιση την φετινή σεζόν, αφού συνέβαλε τα μέγιστα τόσο στην άμυνα και στην επίθεση.

Συγκεκριμένα ο άλλοτε άσος του Απόλλωνα Πάτρας ήταν ασταμάτητος στο μπροστά μέρος του παρκέ, διότι σταμάτησε στους 23 πόντους και μάλιστα είχε εξωφρενικά ποσοστά ευστοχίας (10/12 σουτ | 3/5 τρίποντα). Επιπροσθέτως έκανε ξανά την διαφορά και στους αιθέρες, αφού “κατέβασε” οκτώ ριμπάουντ, ενώ έδωσε τρεις ασίστ, έκανε ένα κλέψιμο και υπέπεσε σε μόλις δύο λάθη. Με αυτόν τον τρόπο συγκέντρωσε 29 μονάδες στο PIR και μάλιστα αναδείχθηκε για πρώτη φορά ως ο πολυτιμότερος παίκτης της αγωνιστικής, ένα επίτευγμα το οποίο κατάφερε για πρώτη φορά φέτος.

Βέβαια η συνεισφορά του Μολφέτα στον Χ. Τρικούπη προφανώς και δεν περιορίζεται στο σημερινό παιχνίδι, διότι την φετινή σεζόν αποτελεί έναν από τους πιο σταθερούς παίκτες της ομάδας, κάτι το οποίο αποδεικνύεται περίτρανα και από τους πολύ καλούς αριθμούς του. Για την ακρίβεια σημειώνει 11,7 πόντους, μαζεύει 7,3 ριμπάουντ, δίνει 1,2 ασίστ και κάνει 2,1 λάθη ανά βραδιά, με αποτέλεσμα να έχει το πολύ ικανοποιητικό νούμερο των 12 μονάδων στο PIR κατά μέσο όρο.

Η έφεσή του στο σκοράρισμα είναι κάτι το λογικό αν σκεφτούμε ότι είναι ένας παίκτης με πολύ αποτελεσματικό παιχνίδι με πλάτη, το οποίο το συνδυάζει και με συνεπή περιφερειακή απειλή. Μάλιστα ακόμη κι αν δεν βρεθεί σε καλή μέρα στην επίθεση, πάντα βρίσκει τον τρόπο να βοηθά την ομάδα τους, μέσω της σκληράδας που προσδίδει στα μετόπισθεν. Τέλος όλα τα χαρακτηριστικά που αναφέραμε παραπάνω θα παίξουν κομβικό ρόλο στην προσπάθεια που κάνουν οι Μεσολογγίτες για να παραμείνουν στην κατηγορία, καθώς στα δύσκολα της σεζόν πάντα χρειάζονται οι παίκτες που έχουν την ευχέρεια να βγουν μπροστά τόσο αγωνιστικά όσο και στα αποδυτήρια.