Το Μεσολόγγι το φετινό καλοκαίρι πέρα από την ολική αναδόμηση στο ρόστερ της ομάδας, προχώρησε και σε μείωση του μέσου όρου ηλικίας της ομάδας, με συνέπεια οι Αιτωλοακαρνάνες να αποτελούν μία από τις πιο νεανικές ομάδες της Elite League. Παρόλα αυτά το σύνολο του Ηλία Μούτσιου προχώρησε και σε μερικές μεταγραφές έμπειρων παικτών όπως ο Γιάννης Μολφέτας, ο οποίος για πολύ κόσμο θεωρήθηκε ως μία από τις κορυφαίες προσθήκες στην φετινή offseason.

Άλλωστε ο 30χρονος SF έχει πραγματοποιήσει εξαιρετικές σεζόν τόσο στο της επίπεδο Elite League όσο και σε αυτό της Basket League, επομένως όπως ήταν αναμενόμενο θα αποτελούσε ξεκάθαρα μία από τις σταθερές στην νέα αυτή προσπάθεια του Μεσολογγίου στο πρωτάθλημα της δεύτερης τη τάξει Εθνικής Κατηγορίας. Ο άλλοτε άσος του Πανιωνίου έχει αποδεχθεί πλήρως τον καταλυτικό του ρόλο στην ομάδα, συμβάλλοντας τα μέγιστα στο πολύ δυναμικό ξεκίνημα της ομάδας της Αιτωλοακαρνανίας στην σεζόν (τέσσερις νίκες σε επτά αγώνες στην Elite League και αήττητη εντός των τειχών).

Μάλιστα ο ποιοτικός άσος ήταν κομβικός στην επικράτηση του Χαριλάου Τρικούπη επί του Αμαρουσίου, μετρώντας 16 πόντους και 10 ριμπάουντ κι αποδεικνύοντας περίτρανα ακόμη μία φορά ότι είναι παίκτης βαρόμετρο για το συγκρότημα του Ηλία Μούτσιου. Εμφανίσεις σαν τις χθεσινές αποτελούν τον κανόνα για τον Γιάννη Μολφέτα, που είναι ο δεύτερος σκόρερ του Μεσολογγίου πίσω από τον Νίκο Χουχούμη (12,9 πόντοι, 38,5% δίποντο, 36,8% τρίποντο), αλλά και ο πρώτος ριμπάουντερ με 7,1 ανά βραδιά.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο έμπειρος καλαθοσφαιριστής πραγματοποίει αυτές τις εξαιρετικές εμφανίσεις χωρίς να αγωνίζεται στην φυσική του θέση, αφού τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής τον παίρνει ως PF. Βέβαια ο Μολφέτας μπορεί να παίξει με την ίδια άνεση και ως τεσσάρι, αφού έχει στο ρεπερτόριό του το παιχνίδι με πλάτη, ενώ αποτελεί έναν από τους καλύτερους παίκτες της κατηγορίας στον τομέα αυτόν.

Επιπλέον είναι ένας πολύ συνεπής σουτέρ, με αποτέλεσμα να βοηθά στον τομέα του spacing και να ανοίγει το γήπεδο για τους συμπαίκτες τους, την ώρα που μπορεί να διαβάσει εξαιρετικά το παιχνίδι και να δημιουργήσει και για την υπόλοιπη ομάδα. Τέλος η συνεισφορά του στην άμυνα είναι μείζονος σημασίας, αφού είναι ένα πολύ δυνατό κορμί με έφεση στο ριμπάουντ, ενώ διαθέτει και ικανοποιητικό footwork, για να ανταποκριθεί στο μαρκάρισμα οποιουδήποτε αντιπάλου.