Το Ψυχικό επιβεβαίωσε χθες την ανοδική του πορεία, καθότι επικράτησε έστω και δύσκολα επί της Μεγαρίδας, με αποτέλεσμα να παραμείνει εντός τετράδας και να βρίσκεται πλέον μία ανάσα από την κορυφή. Το συγκρότημα του Γιώργου Ρεμεντέλα έπαιξε σε άλλο ένα ματς πολύ καλά στο μπροστά μέρος του παρκέ και είχε ως ηγέτη τον συνήθη ύποπτο Rolando Segu, ωστόσο ακόμη μία εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε και ο πολύπειρος γκαρντ Γιώργος Κουκάς.

Για του λόγου του αληθές ο 38χρονος άσος πήρε άριστα τόσο στα δημιουργικά όσο και στα εκτελεστικά του καθήκοντα στο σύνολο του Μάνταλου, καθότι μέτρησε 15 πόντους, τέσσερα ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ για τρία λάθη. Με αυτόν τον τρόπο ο άλλοτε παίκτης του Διαγόρα Δρυοπιδέων μάζεψε 17 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης και ήταν από τους διακριθέντες της ομάδας του, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι αγωνίστηκε για περίπου 29 λεπτά, χρόνος ο οποίος είναι ενδεικτικός της εμπιστοσύνης που απολαμβάνει από τον προπονητή του.

Πάντως ο Γιώργος Κουκάς είναι από τους πιο σταθερούς παίκτες της του οργανισμού των Βορείων Προαστίων και την φετινή χρονιά μετά την απίστευτη περυσινή σεζόν, στην οποία ηγήθηκε των “σκιούρων” στην πορεία τους μέχρι την δεύτερη θέση και την αγωνιστική άνοδο της Basket League. Για του λόγου το αληθές την τρέχουσα αγωνιστική περιόδο μετρά 8,8 πόντους και 4,4 ασίστ ανά παιχνίδι, ενώ βοηθά και σε άλλους τομείς όπως τα ριμπάουντ (2,9). Αυτό σημαίνει ότι ο πολύπειρος PG είναι ένας από τους κυριότερους δημιουργικούς πόλους του Ψυχικού, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι εδώ και πολλά χρόνια έχει δείξει την έφεσή του στο συγκεκριμένο τομέα του παιχνιδιού.

Παράλληλα αξιοπρόσεκτο είναι επίσης το γεγονός ότι η ικανότητά του στις ασίστ συνδυάζεται με το αξιόπιστο περιφερειακό του σουτ (30,5% την φετινή σεζόν), κάτι το οποίο είναι μείζονος σημασίας για όλους τους PG, έτσι ώστε να περιορίζεται ακόμη πιο δύσκολα η δράση τους. Tέλος το ζητούμενο για τον ίδιο και την ομάδα του είναι να συνεχίσει να παίζει σε υψηλές πτήσεις και στο υπόλοιπο της σεζόν, αφού το πρωτάθλημα της Elite League μπαίνει στην τελική του ευθεία και οι στόχοι της ΑΕΨ είναι μεγαλεπήβολοι για ακόμη μία χρόνια.