Συνέχεια στο τρίτο ημίχρονο της αναμέτρησης έδωσε ο Ηρακλής ο οποίος απάντησε στην ανακοίνωση του Πανερυθραικού. 

Συγκεκριμένα, η ομάδα της Θεσσαλονίκης θέλησε να αναφερθεί σε γεγονότα από το προηγούμενο πρωτάθλημα της Elite League ενώ έκανε προσωπική επίθεση στον προπονητή των φιλοξενούμενων, Δημήτρη Χουχουλή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μιλήστε μας για νερά και συμπεριφορές»

Πραγματικά μας προκάλεσε έκπληξη η χθεσινή ανακοίνωση της ομάδας του Πανερυθραϊκού. Και μας προκάλεσε έκπληξη για δύο λόγους.
Αρχικά πιστεύαμε ότι με τον χθεσινό μας αντίπαλο, μας συνδέουν ισχυροί δεσμοί. Πώς αλλιώς να εξηγηθεί το γεγονός ότι λίγους μήνες πριν έκαναν τα… πάντα για να μας κρατήσουν στην ίδια κατηγορία με αυτούς, έτσι ώστε να συναντηθούμε και φέτος;

Πώς μπορούμε να ξεχάσουμε ότι επιστράτευσαν ακόμα και γνωστή εταιρία νερού την τελευταία αγωνιστική της περσινής κανονικής περιόδου με σκοπό να τελειώσουν όλα τα άλλα παιχνίδια που διεξάγονταν την ίδια ώρα και να γνωρίζουν τα αποτελέσματα, έτσι ώστε να διαμορφωθεί το δικό τους αποτέλεσμα, όπως θα βόλευε για να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένες ομάδες; Όλη η μπασκετική κοινωνία το συζητά ακόμη και τώρα!

Θεωρήσαμε λοιπόν ότι ο Πανερυθραϊκός απολαμβάνει την εμπειρία του Ιβανωφείου, αφού έκανε τα πάντα πέρσι για να την ξαναζήσει.
Έκπληξη επίσης μας προκαλεί η επιλεκτική μνήμη των ανθρώπων του Πανερυθραϊκού (που κανείς τους δεν ήταν στο γήπεδο, παρά μόνο φίλοι και φίλες των παικτών του) και του προπονητής της κ. Χουχουλή. Εγκαλούν τον Ηρακλή και τον κομισάριο του αγώνα γιατί δεν απομάκρυναν φιλάθλους και οπαδούς που βρίσκονταν πίσω από τον πάγκο τον φιλοξενούμενων στο δεύτερο ημίχρονο, χωρίς όμως ταυτόχρονα να αναφέρονται στο γεγονός που προκάλεσε αυτή την κατάσταση και ξεχνώντας ότι ο ίδιος άνοιξε διάλογο μαζί τους εξ αρχής και παρά τις συστάσεις μας να μην το κάνει.

Αμέλησαν να αναφερθούν στον αθλητή Μανοίλοβιτς ο οποίος όταν πέτυχε τρίποντο στα μέσα της 3ης περιόδου, γύρισε στην κερκίδα κάνοντας εκ πάθους προκλητικές χειρονομίες και λέγοντας «διάφορα», «δυναμιτίζοντας» το κλίμα, κάτι που δεν αναφέρεται στο φύλλο αγώνα. Ευτυχώς, όντως, υπήρχε τηλεοπτική κάλυψη η οποία το επιβεβαιώνει (θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν ήταν σκόπιμη η αντίδραση του αθλητή).

Επίσης η τηλεοπτική κάλυψη έδειξε, ευτυχώς, την μοναδική ατμόσφαιρα του Ιβανωφείου, δεν έγινε καμία αναφορά για οτιδήποτε αρνητικό, και οι φορείς διεξαγωγής του αγώνα επεσήμαναν το ίδιο. Αντίθετα έγιναν πολλές αναφορές για την εκπληκτική ατμόσφαιρα, που μόνο στο Ιβανώφειο δημιουργείται και είναι διαφήμιση (και) για το φετινό πρωτάθλημα. Ίσως σε κάποιους βολεύει το αντίθετο, ίσως βολεύουν αφηγήματα, αλλά ευτυχώς η Ελλάδα ξέρει…

Θα απευθυνθούμε λοιπόν στον κύριο Χουχουλή γιατί και εχθές αυτός ήταν ο οποίος λειτουργούσε σαν προπονητής – μάνατζερ – πρόεδρος – οπαδός του Πανερυθραϊκού (απόντων άλλων) και θα του συστήσουμε στο μέλλον να είναι πιο προσεκτικός και να μην προκαλεί, να μην ανοίγει διάλογο με την κερκίδα, προσπαθώντας να πείσει ότι πέρυσι η γνωστή εταιρία νερού ήταν… υπεύθυνη για την… πλημμύρα στο γήπεδο και για τις σφουγγαρίστρες.

Επίσης ως γηπεδούχος καλό είναι να αποφεύγει τα περσινά «καραγκιοζιλίκια» όταν ως «προαγωγός» (sic), γυρνούσε μέσα στο γήπεδο και απειλούσε διαιτητές, αστυνομία, τον κομισάριο, «έκλαιγε» στα τηλέφωνα σε διάφορους, όπως έκανε και χθες, έλεγε στον κόσμο να βγει από το γήπεδο, δεν έδινε τα εισιτήρια, ενώ στην αρχή έβαζε τον κόσμο μέσα χωρίς εισιτήριο και μετά έλεγε ότι δεν πλήρωσαν.

Εμείς από την πλευρά μας θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο μας ο οποίος έκανε τον χθεσινό αγώνα ακόμα μια γιορτή για τον Σύλλογο και βοήθησε τα μέγιστα την Ομάδα μας να φτάσει στη δίκαιη νίκη. Να σημειώσουμε ότι χθες οι συνεργάτες του κ.Χουχουλή μας ευχαρίστησαν για τη φιλοξενία και για την καλή συνεργασία! Μάλλον δεν του το είπαν!

Τέλος θεωρούμε ότι ο κύριος Χουχουλής αντί να υπαγορεύει ανακοινώσεις οι οποίες απέχουν ωκεανούς από την πραγματικότητα θα πρέπει να απολογηθεί στην μπασκετική κοινωνία και όχι μόνο, για όσα έγιναν πέρσι.

Το ότι δεν έχει γίνει ακόμα, μας προκαλεί μεγάλη περιέργεια. Οι αρχές θα πρέπει να τιμωρούν με κυρώσεις τους προπονητές, οι οποίοι με την συμπεριφορά τους αλλοιώνουν αποτελέσματα, και διαμορφώνουν τον μπασκετικό χάρτη της χώρας, στερώντας με ανοχή αρκετών, απ’ το Ελληνικό Μπάσκετ, ομάδες με κόσμο, ιστορία και δυναμική και όχι «διάττοντες αστέρες», υποχείρια ατζέντηδων, που ανεβαίνουν και… πέφτουν μόνες τους, προκαλώντας ζημιά και οδηγούν σε πρωταθλήματα με… ρεπό!

Παράλληλα θέλουμε να ευχηθούμε καλή συνέχεια στην ομάδα της Ν.Ερυθραίας και καλή δύναμη στους αθλητές του κ.Χουχουλή. Το φετινό πρωτάθλημα της Elite League Ερρίκος Ντυνάν είναι, πράγματι, συναρπαστικό απ’ τις πρώτες αγωνιστικές και έτσι θα συνεχιστεί αν το περιφρουρήσουμε όλοι!

ΥΓ: Ο φάκελος που θα πήγαινε στον αθλητικό εισαγγελέα… πήγε; Περιμένουμε με ανυπομονησία την απόφαση!!!