Η Ελευθερούπολη πριν από λίγη ώρα κατάφερε να επικρατήσει σε ένα πραγματικό ντέρμπι επί του Μεσολογγίου, με συνέπεια να πετύχει την πέμπτη διαδοχική της νίκη, να ανέβει στο 10-5 και να βρίσκεται μόλις μία νίκη από την κορυφή της βαθμολογίας, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχει σε εκκρεμότητα το παιχνίδι με τον Ερμή Σχηματαρίου. Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος είδε πολλούς παίκτες τους να κάνουν το βήμα μπροστά, ωστόσο αυτός που “τράβηξε το μεγαλύτερο κουπί” στο σκοράρισμα ήταν ο Jonathan Hadson, ο οποίος σήμερα πραγματοποίησε μία εμφάνιση ανάλογη της πολύ υψηλής του κλάσης.

Για του λόγου το αληθές ο Αμερικανός άσος μέτρησε 27 πόντους με πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας (9/17 σουτ | 2/6 τρίποντα), ενώ μάζεψε δύο ριμπάουντ, έδωσε τρεις ασίστ έκανε ένα κλέψιμο και υπέπεσε σε τρία λάθη στα περίπου 31 λεπτά που έμεινε στο παρκέ. Με αυτόν τον τρόπο συγκέντρωσε 21 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης, ενώ ειδική μνεία αξίζει να κάνουμε στο γεγονός ότι κατάφερε να πετύχει ορισμένα πολύ δύσκολα mid range σουτ μετά από απομόνωση, τα οποία είναι ενδεικτικά του ταλέντου και συνέβαλαν τα μέγιστα στο να καταφέρει το σύνολο του Παπαδόπουλου να ισορροπήσει πλήρως ένα παιχνίδι, το οποίο ήλεγχε ο αντίπαλος.

Μάλιστα, ο Αμερικανός άσος έκανε season high στον κομβικό τομέα του σκοραρίσματος, ενώ βάσει αξιολόγησης αυτή ήταν η δεύτερη κορυφαία εν Ελλάδι εμφάνιση του Αμερικανού άσου, καθώς ξεπέρασε το 21 PIR μόνο στο παιχνίδι με το Ψυχικό, στο οποίο είχε 24. Γενικότερα πάντως ο Hadson αποτελεί ένα από τα κύρια όπλα του Κυριάκου Παπαδόπουλου μέσα στην σεζόν, καθότι είναι από τους πιο ποιοτικούς και σταθερούς παίκτες του ΓΣΕ μέσα στην σεζόν, κάτι που αποδεικνύεται πολύ εύκολα και από τους πολύ καλούς του μέσους όρους (11,5 πόντους, 5,3 ασίστ).

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι 35χρονος καλαθοσφαιριστής είναι εξίσου ικανός στα εκτελεστικά (σουτάρει με εξαιρετικά ποσοστά 46,8% δίποντα, 40,7% τρίποντα) και στα δημιουργικά του καθήκοντα, με συνέπεια να αποτελεί έναν μόνιμο πονοκέφαλο για τις αντίπαλες άμυνες. Τέλος το ζητούμενο για τους Καβαλιώτες είναι να διατηρηθεί σε αυτές τις υψηλές πτήσεις, καθώς συνθέτει εξαιρετικά δίδυμα με τους Ναούμη και Ξύδη, οι οποίοι είναι παίκτες με πρώτο μέλημα την εκτέλεση, ενώ χάρις στην ικανότητά του και στο σκοράρισμα, έχει την δυνατότητα να συνυπάρξει και με τον Sten Sokk, που ως γνωστόν αποτελεί ένα “καθαρόαιμο” PG με τεράστια έφεση στην πάσα.